- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #36.321
Allah yardımcın olsun canım. Bu zamanda sana destek olmaları lazım . Belki insafa gelirler .Başta konuşmasak zaten bu kadar canım acımazdı arkadaşım evlenirken bile onlara yakın ev aldırdılar çocuk falan olduğunda kim bakıcak edicek diye şimdi 1 ay kala bunların yaşanması çok zoruma gitti ki gerçekten hayatlarını bağlamıyorum mesela onlar 3 ay yazlıkta kalıyorlar. Yazın 3 ay kayınvalidem işinden izin alıp idare edicek sizin düzeninizde aynı kalmalı sonuçta diyordum
2 erkek kardeşim var canım ama kimseyi konuşturtmam bakıcı bakıcaz olmadı 2-3 yıl işime ara vermek durumunda kalacağım. Benim için başta destek istemek bile çok zordu bu laflardan sonra asla istemem
Doğru söylüyorsun birde taşınsaydık depozitosu nakliyesi... Allahım güç kuvvet versin ben kızlarıma bakıcam düzenimide bozmıcam artık üzerine para verseler bile yapmam.Başta keşke net olsalarmış. Ya taşınmış olsaydınız ne olacaktı. Bence hiç sıkma canını herşeyin bir çözümü var. Bence evinizden taşınmayın. Kendi düzeninizi bozmadan devam edecek çözümler bulun. Annem bakacaksa gelsin orda baksın ha yok bakmıyorsa bir durum değerlendirmesi yaparsınız. Zaten 10-11 ay kadar evde olabileceksin diye düşünüyorum. Hem belki miniklik döneminden sonra annen bakmak isteyebilir ve ya bir süre bakıcı olur. Elbet çözüm bulunur arkadaşım. Sen kendini yarı yolda bırakılmış gibi hissetme. Yanlış yapmışlar gerçekten.
Seni doldurmak istemiyorum ama ben birde şeye kızdım bunlardan bağımsız. Çocuk şu devirde masraflı birşey. Kim ne derse desin. Sizin masraf x2 oldu birde. Böyle bir dönemde sırf kendi düzenim diye sizin ekstra masrafa girmenizi kabul etmeleri buna teşvik etmeleri beni daha çok sinirlendirdi mesela.
Kesinlikle katılıyorum özellikle çevremdeki bebeği olan kişileri gördükçe.. bizimde şansımız böyleymişBenim baştan beri kimse bakmam modunda ona rağmen sindiremedim insan aklına geldikçe doluyor ister istemez
MerhabaKızlar izninizle biraz içimi dökesim var.. Ben ücretsiz izinden sonra işime dönmek istiyorum. Annen ile aramızda araçla 10-15 dk mesafe var. Yinede gelip gitmem zor olur (ki eşim alıp bırakıcak hergün) kendi düzenim var gelemem dediği için 2 haftadır onların sitesinde ev bakıyıruz. Ve hep o bakar bende haftada 2 gün evine temizliğe birini tutarım diye konuşuyorduk. Ta ki bugüne kadar. Bu sabah eşime kahvaltıya gidelim anneme dedim güzel simit falan aldık ailece kahvaltı ederiz diye. Gittik kahvaltıda muhabbet açıldı babam dedi ki annen tek baş edemez üstüne yıkmak olmaz. Tabiki o yüzde temizlik için abla tutucaz dedim. Sadece o yetmez günlük yardıma da gerek dedi eşimle kaldık öyle. Zaten onların sitesinde oturmak için evimizin üstüne kiraya 5+6 bin eklicez. Aidatları bir buçuk onu eklicez. Temizliğe kadın zaten ne kadar yapıyor üzerine bakıcı tutucaksam benim maaşımdan ne kaldı. O kadar kötü oldum ki eşim anladı ortamı yumuşatmaya çalıştı kahvaltıdan direk eve geçelim istersen bak kızların kıyafetlerini yerleştircektik falan dedi o bahaneyle kalktık. Öğleden beri ağlıyorum kendimi çok kırgın hissediyorum. Birkeresinde de babam bize mi güvendiniz demişti, ben çocuk yaparken kimseye güvenmedim ama ikiz olucağını da kimse bana söylemedi dedim. Çok zoruma gitti ve benim ailem. Eşim ne derlerse tamam diyor taşının dediler tamam dedi ki odalarını kendi ellerimizle boyamıştık. Yeterki biz mutlu olalım diye seslerini çıkarmıyor ama böyle yapmaları çok zoruma gitti. Resmen kendimi kapattım kimseyle konuşmak istemiyorum çocukcağız kırk takla atıyor sabahtan beri. Ailem olduğu için birşeyde diyemiyor. Biliyorum diceksiniz daha doğmasına işe başlamana çok var ama şimdisi içinde böyleler. Doğumdan sonra sadece kayınvalidem 10 gün yanımda kalıcak sonrası yok. Annem kalırım bile demiyor alır çocukları gelirsiniz burada kalırsınız diyor ben nasıl rahat ediyim babam tüm gün evde 2 bebekle zaten lohusa olucam birşeye surat yapsa şunu şöyle yapmayın dese zoruma gidicek.Yine kimseye güvenmiyorum tek başıma bir şekilde bakarım ama daha 10 günlük iki taneyle nasıl yaparım çok uzun oldu biliyorum kimseyle paylaşamıyorum ama kendimi çok yalnız, çaresiz hissediyorum
Ben de kendim söyledim devam ediyim mi diye bırakabilirsin dedi. Haftaya pıhtılaşma için kan veririyim diyorum içimde kalmasınYok ilaclarin ayni sekilde devam
Evet ne coraspirini ne folik asiti kesmedi
Canım bende seninle benzer şeyleri hissettim okurken gerçekten. Hatta keşke yakın olsak hepimiz gidip gelsek yardıma dedim, ki hepimiz lohusa olacağız ama yine de bir destek olurduk. Keşke senin için yapabileceğim bir şey olsa. En azından taşınmamışsınız bu da bir şey. Kiraya vereceğin parayı hatta gerekirse üstüne az bi tık ekler bi yardımcı abla tutarsın. Belli ki annenin sağı solu belli olmuyor.Kızlar izninizle biraz içimi dökesim var.. Ben ücretsiz izinden sonra işime dönmek istiyorum. Annen ile aramızda araçla 10-15 dk mesafe var. Yinede gelip gitmem zor olur (ki eşim alıp bırakıcak hergün) kendi düzenim var gelemem dediği için 2 haftadır onların sitesinde ev bakıyıruz. Ve hep o bakar bende haftada 2 gün evine temizliğe birini tutarım diye konuşuyorduk. Ta ki bugüne kadar. Bu sabah eşime kahvaltıya gidelim anneme dedim güzel simit falan aldık ailece kahvaltı ederiz diye. Gittik kahvaltıda muhabbet açıldı babam dedi ki annen tek baş edemez üstüne yıkmak olmaz. Tabiki o yüzde temizlik için abla tutucaz dedim. Sadece o yetmez günlük yardıma da gerek dedi eşimle kaldık öyle. Zaten onların sitesinde oturmak için evimizin üstüne kiraya 5+6 bin eklicez. Aidatları bir buçuk onu eklicez. Temizliğe kadın zaten ne kadar yapıyor üzerine bakıcı tutucaksam benim maaşımdan ne kaldı. O kadar kötü oldum ki eşim anladı ortamı yumuşatmaya çalıştı kahvaltıdan direk eve geçelim istersen bak kızların kıyafetlerini yerleştircektik falan dedi o bahaneyle kalktık. Öğleden beri ağlıyorum kendimi çok kırgın hissediyorum. Birkeresinde de babam bize mi güvendiniz demişti, ben çocuk yaparken kimseye güvenmedim ama ikiz olucağını da kimse bana söylemedi dedim. Çok zoruma gitti ve benim ailem. Eşim ne derlerse tamam diyor taşının dediler tamam dedi ki odalarını kendi ellerimizle boyamıştık. Yeterki biz mutlu olalım diye seslerini çıkarmıyor ama böyle yapmaları çok zoruma gitti. Resmen kendimi kapattım kimseyle konuşmak istemiyorum çocukcağız kırk takla atıyor sabahtan beri. Ailem olduğu için birşeyde diyemiyor. Biliyorum diceksiniz daha doğmasına işe başlamana çok var ama şimdisi içinde böyleler. Doğumdan sonra sadece kayınvalidem 10 gün yanımda kalıcak sonrası yok. Annem kalırım bile demiyor alır çocukları gelirsiniz burada kalırsınız diyor ben nasıl rahat ediyim babam tüm gün evde 2 bebekle zaten lohusa olucam birşeye surat yapsa şunu şöyle yapmayın dese zoruma gidicek.Yine kimseye güvenmiyorum tek başıma bir şekilde bakarım ama daha 10 günlük iki taneyle nasıl yaparım çok uzun oldu biliyorum kimseyle paylaşamıyorum ama kendimi çok yalnız, çaresiz hissediyorum
Galiba bende doguma kadar devam ediceğim,kan pıhtılaşmam da var,ekstra oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum
ona sağlık ocağındakiler de cok şaşırıyorlar,ama doktorum diyor ki folik asit genelde herkeste dusuk oluyor
Bende bazen bunu çok istiyorum. İş yapamayız belki ama duygusal destek bile inanılmaz mükemmel olurdu.Canım bende seninle benzer şeyleri hissettim okurken gerçekten. Hatta keşke yakın olsak hepimiz gidip gelsek yardıma dedim, ki hepimiz lohusa olacağız ama yine de bir destek olurduk. Keşke senin için yapabileceğim bir şey olsa. En azından taşınmamışsınız bu da bir şey. Kiraya vereceğin parayı hatta gerekirse üstüne az bi tık ekler bi yardımcı abla tutarsın. Belli ki annenin sağı solu belli olmuyor.
Bence de arkadaşım. Birde burnundan gelirdi belli ki. Huzurun bile kaçabilirdi hiç gerek yok. Sana destek olmak isteyen senin düzeninde olsun yoksa sen zaten halledersin.Doğru söylüyorsun birde taşınsaydık depozitosu nakliyesi... Allahım güç kuvvet versin ben kızlarıma bakıcam düzenimide bozmıcam artık üzerine para verseler bile yapmam.
Kesinlikle katılıyorum özellikle çevremdeki bebeği olan kişileri gördükçe.. bizimde şansımız böyleymiş
Valla canım ben sadece oksopar iğne kullanıyorum kan sulandırıcı o da mecburen.Elenatal kullanıyordum başlarda sonra bıraktım .Beslenmeme dikkat ediyorum .tüm değerlerim yolunda.Elenatal için de iki günde bir içebilirsin dedi doktorum ama çoğunlukla unutuyorum .bi magnezyum bu ara aklımı karıştırıyor .Ama doktorum yine gerek görmediNasıl cnm yani vitaminde mi kullanmiyorsun günlük ne kullanıyorsun ilacların neler
Ben d vitamin damla
Decavit vitamin
Demir ilaci
Magnezyum
B12 sprey kullaniyorum
Festi zaten eğer zorluklarını hatırlasak ikinci çocukları heralde hiç yapamazdıkMinikkuşlarımıza ve bize allah sağlık sıhhat versin. Cero çok zor haliyle bunalmış olmanda çok normal. Ben bile bebekten bağımsız bir konu yüzünden yatmak zorunda kalınca kurdeşenler döktüm sen yine iyi dayanıyorsun, az kaldı.
Tekmeleri içimi ısıtıyor, kalbimi eritiyor
Bulut gece 2 gibi bir başlıyor sabah kadar. Hep uykumu dert ederdim nasıl kalkacağım, nasıl olacak vs diye. Düzensiz uyuyunca başım ağrırdı şimdi o kadar alıştım ki her saatte uyuyup uyanabiliyorum hdjdjj alıştırdı o minik tekmeleriyle bizi. Zamanında sağlıkla sıhhatle mutlulukla kucağımıza alalım evlatlarımızı da bu çektiğimiz sıkıntıları hatırlamayacağız o minik tekmeleri aklımızda kalacak kesin
Ay bende suda eriyenlerden alacağım yarın .Bi deneyeyim inşallah işe yarar çok ihtiyacım varMagnezyum ben 3 aylıktan beri içiyorum bir kaç gün üst üste unuttuğum da ağrılarım daha da artıyor
Ellerine sağlık canım çok hoş olmuş. Kağıt ipi ıslatarak örersen çok daha kolay örülür ellerini acıtmaz sonrasında kuruyorAy benim de öyle olduğu için sündü pozitifim.Ellerim uyuşuyor davula dönüyor sabahına bi ağrıyor anlatamam ama az kaldı bi sapı kaldı sadecebi de bu ip biraz sert olunca mahvetti
Teşekkür ederim bu fikir için.Bende yumuşatıcıya yatırdıklarını duymuştum ama üşendim ıslatmak daha pratikmişEllerine sağlık canım çok hoş olmuş. Kağıt ipi ıslatarak örersen çok daha kolay örülür ellerini acıtmaz sonrasında kuruyor
Allah bağışlasın oğlunuzu ve sağlıkla kavuşun miniklerinize inşallahMerhaba
Ben de ikizlere hamileyim sizi takip ediyorum yazdıklarınızı.
Bir oğlum var 8 ay tek başıma baktım ama ikizlerde başımıza ne gelecek göreceğiz. 8 aydan sonra çok zorlaştı ve annemleri yan sokağıma taşıdım büyük oğlum zamanında. Ama şimdiden bakmam diyorsa bence ona güvenip taşınmayın. Bakıcı daha ideal bir çözüm olabilir, anneniz isterse gelir gider arada. Ne kadar kaldı doğuma kaçıncı haftadasınız?
Yemin ederim gözlerim doldu yazdığını okurken benim için bu yaptığınız bile çok bişey biliyormusun en yakınlarımın bile anlamayıp derdimi paylaşmanız Allah razı olsunCanım bende seninle benzer şeyleri hissettim okurken gerçekten. Hatta keşke yakın olsak hepimiz gidip gelsek yardıma dedim, ki hepimiz lohusa olacağız ama yine de bir destek olurduk. Keşke senin için yapabileceğim bir şey olsa. En azından taşınmamışsınız bu da bir şey. Kiraya vereceğin parayı hatta gerekirse üstüne az bi tık ekler bi yardımcı abla tutarsın. Belli ki annenin sağı solu belli olmuyor.
Festim şimdi bile desteğiniz o kadar anlamlı ki gerçekten burada aile olmuşuz şimdi daha güçlü hissediyorumBende bazen bunu çok istiyorum. İş yapamayız belki ama duygusal destek bile inanılmaz mükemmel olurdu.
Galiba bende doguma kadar devam ediceğim,kan pıhtılaşmam da var,ekstra oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum
ona sağlık ocağındakiler de cok şaşırıyorlar,ama doktorum diyor ki folik asit genelde herkeste dusuk oluyor
Merhaba
Ben de ikizlere hamileyim sizi takip ediyorum yazdıklarınızı.
Bir oğlum var 8 ay tek başıma baktım ama ikizlerde başımıza ne gelecek göreceğiz. 8 aydan sonra çok zorlaştı ve annemleri yan sokağıma taşıdım büyük oğlum zamanında. Ama şimdiden bakmam diyorsa bence ona güvenip taşınmayın. Bakıcı daha ideal bir çözüm olabilir, anneniz isterse gelir gider arada. Ne kadar kaldı doğuma kaçıncı haftadasınız?
Canim bende calisan bi anneyim. Oglumda annem bakarim demesine ragmen 19 ay ara verdim. Daha dogrusu istifa ettim yeni isime 19. Ayimda basladim. Eger maddi durumunuz cok sorun olmayacaksa bu sure zarfinda belki boyle bi durum yasamaniz sizi bebislerle daha uzun durmaya bile yonlendirmis olabilir (hayatta herseyin daha guzel kapilar actigini dusunmek isteyen biriyim). Evet ben tek bebisle cok zorlandim. Annem genelde hergun 3 4 saatlik geldi. Bazen gelmediyse ertesi gun geldi. Ama inanin evet zorlandim. X2 bebisle sizin cok daha zor olacaktir. Ama sunu biliyorum ki siz 2 tane bebege bakma yetisindesiniz ki rabbim size onlari verdi. Ben gucunuze inaniyorum. Kaldi ki bence bebekler dogunca anneniz duzen durumundan geri adim atip gelecektir. Hmmm bu arada bende bazen sabahlari esimle beraber ise gider saatte bebegi de alip annemlere gittim. Yani dediginize benzer durumlarda yasanmadi degil. Ama buyuyor gidiyorlar iste suan oglum 6 yasinda.Kızlar izninizle biraz içimi dökesim var.. Ben ücretsiz izinden sonra işime dönmek istiyorum. Annen ile aramızda araçla 10-15 dk mesafe var. Yinede gelip gitmem zor olur (ki eşim alıp bırakıcak hergün) kendi düzenim var gelemem dediği için 2 haftadır onların sitesinde ev bakıyıruz. Ve hep o bakar bende haftada 2 gün evine temizliğe birini tutarım diye konuşuyorduk. Ta ki bugüne kadar. Bu sabah eşime kahvaltıya gidelim anneme dedim güzel simit falan aldık ailece kahvaltı ederiz diye. Gittik kahvaltıda muhabbet açıldı babam dedi ki annen tek baş edemez üstüne yıkmak olmaz. Tabiki o yüzde temizlik için abla tutucaz dedim. Sadece o yetmez günlük yardıma da gerek dedi eşimle kaldık öyle. Zaten onların sitesinde oturmak için evimizin üstüne kiraya 5+6 bin eklicez. Aidatları bir buçuk onu eklicez. Temizliğe kadın zaten ne kadar yapıyor üzerine bakıcı tutucaksam benim maaşımdan ne kaldı. O kadar kötü oldum ki eşim anladı ortamı yumuşatmaya çalıştı kahvaltıdan direk eve geçelim istersen bak kızların kıyafetlerini yerleştircektik falan dedi o bahaneyle kalktık. Öğleden beri ağlıyorum kendimi çok kırgın hissediyorum. Birkeresinde de babam bize mi güvendiniz demişti, ben çocuk yaparken kimseye güvenmedim ama ikiz olucağını da kimse bana söylemedi dedim. Çok zoruma gitti ve benim ailem. Eşim ne derlerse tamam diyor taşının dediler tamam dedi ki odalarını kendi ellerimizle boyamıştık. Yeterki biz mutlu olalım diye seslerini çıkarmıyor ama böyle yapmaları çok zoruma gitti. Resmen kendimi kapattım kimseyle konuşmak istemiyorum çocukcağız kırk takla atıyor sabahtan beri. Ailem olduğu için birşeyde diyemiyor. Biliyorum diceksiniz daha doğmasına işe başlamana çok var ama şimdisi içinde böyleler. Doğumdan sonra sadece kayınvalidem 10 gün yanımda kalıcak sonrası yok. Annem kalırım bile demiyor alır çocukları gelirsiniz burada kalırsınız diyor ben nasıl rahat ediyim babam tüm gün evde 2 bebekle zaten lohusa olucam birşeye surat yapsa şunu şöyle yapmayın dese zoruma gidicek.Yine kimseye güvenmiyorum tek başıma bir şekilde bakarım ama daha 10 günlük iki taneyle nasıl yaparım çok uzun oldu biliyorum kimseyle paylaşamıyorum ama kendimi çok yalnız, çaresiz hissediyorum
Evet özellikle ayakkabı içinde öok rahatsız hissediyorum bir de ödem yok gibi şiş değil ayaklarım ama sanki ayakkabılarım küçük geliyorCanım benimde var ben kronik anemiyim yıllardır çorapsız uyudugumu bilmem ama son iki haftadır ayaklarımin altı alev alıyor sanki şükür şeker tansiyon yok ama o kadar sıcakki ayakkabı giyince daha da yanıyor terliğe döndum işe giderken de ortopedik terlik aldım gelsin onu giyeceğim diğer türlü duramıyorum
Gerçekten çok istiyorum. Dün kvdenin Temmuz başında İsveçe gideceğini, Temmuz sonunda da döneceğini öğrendim mesela. Onun adına çok çok sevindim, Allah da biliyor. Ama tam temizlik yapacağımız ay, hazırlanacağımız ay her şey anneme kalacak beraber yapacağız daha lohusalığa girmeden kadıncağızı yormuş olacağım. Sonra tam gerçekten annemin yanımda olmasını istediğim anda, annem yorgun olacak kayınvalidem yeni gelmiş olacak ve tüm enerjisiyle her konuda yorum yapacak. Neyse iyi de oldu ya, açıkcası doğuma yetişememesi belki de daha iyi olur. İşte tam da bu süreçte hepimiz yakın olsak ne iyi olurdu diyorumBende bazen bunu çok istiyorum. İş yapamayız belki ama duygusal destek bile inanılmaz mükemmel olurdu.
Hepimiz seni anlıyoruz canım benim. Anlamak çözmeye yetmez, olsun biz yanındayız..Yemin ederim gözlerim doldu yazdığını okurken benim için bu yaptığınız bile çok bişey biliyormusun en yakınlarımın bile anlamayıp derdimi paylaşmanız Allah razı olsun
Dr a sorduğumda son trimesterda hormonlar çok yükseliyor o sebep oluyor demişti. Ama benim daha çok şekerli şeyler yedikten sonra oluyor:/ zaten gebelik şekerim yüksek çıktı..
En son iyiydi ama bi baktırırım olmadıCanım b12 eksikliği olabilir diye okumuştum ama ne kadar doğru bilemedim
Aaa kına toksinlere iyi mi geliyor yeni öğreniyorum :) valla çorapsız gezmekten ziyade hele ayakkabının içinde sanki ayaklarım büyüdü ödem de yok üstelikÇorapsız yatmayan ben çorap giyemiyorum. O kadar sıcak ki. Ayak altlarım hep soyuldu bide. Garip garip şeyler oluyor. Ben önceden belirli aralıklarla sadece ayak tabanına kına kürü yapardım. Hamile olduğumu öğrenince kayınvalidem kına sürülmez va dedi bende iyi bari bir bildiği vardır dedim. Ama keşke dinlemeyip en başta yapsaydım şimdiye rengi kalmazdı. Toksinleride alırdı böyle yanmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?