- 11 Kasım 2012
- 2.005
- 5.891
- 358
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #36.741
şeytan diyo al bebişlerini kapat kendini bir yere dünya yansın umrunda olmasınHerkesin tribi de sana.. doldurmak istemiyorum yorum yapmicam. Bebekler doğunca görürüm onu.
he ya narin kelebekler iki çalışıyo diye stresinden geçilmiyo paşamın biz armut topluyoruz sanki. Zaten en son ağlıcaksan oynamayalım dedim suratına kapattımBEnim eşimde sikintiya gelemiyor hemen of püf...erkeklerin sikintiya gelememesi genel bi sorun bence. Herseyi biz halledelim hersey yolunda gitsin pürüzlerden rahatsiz olmasinlar. Oh ne ala.
Her şerde bi hayır vardır. Bizim yazlık kumburgazdaydı. O tarafları çok severim. Kızlar resmen tatil beldesinde büyüycekler bu vesileyleDreamsi stresten erken doğurtucaklar arkadaşım. Haftasonu kötü bir olay yaşadık. Şöyle özet geçiyim annemlerin sitesinden kiralık ev bakıyorduk annem ben işe dönünce çocuklara bakıcaktı bende ona haftada iki gün temizlikçi tutucaktım tüm planlar bu şekildeydi. Şu an bile aramızda araçla 10 dklık mesafe var ama babam asla elini taşın altına koymadığı için anneni getiririm götürürüm demiyordu bizde sırf zahmet olmasın diye kendi evimizin üstüne ayda 5-6 bin daha fazla vererek kiraya çıkıcaktık ta ki pazar gününe kadar. Pazar kahvaltıya geldik ve babam birden annene iki çocuk yıkılmaz dedi. 2 çocuk yıkmıcam zaten temizlik için birilerini tutucaz dedim o da yetmez bakıcı da şart dedi. Bunların toplamı zaten benim maaşıma denk geliyor doğumuma 1 ay kala bu muhabbetin dönmesi benim yıkımıma sebep verdi. Çünkü işe başlamayı geçtim doğumdan sonra bile annem gelir kalırım ya da baban getirir demiyor iki çocuğu alıp bizde kalırsınız diyor. Lohusa dönemimde 2 bebekle babaevinde olmak istemedim çünkü babam emekli ve sürekli evde. Bu tavırları çok zoruma gitti ve artık isteselerde baktıramayız diye başka bir yola giriştik. Şimdi 2 gündür kayınvalidemlerin oradan ev bakıyoruz. Kayınvalidem yalnız kalıyor en azından evde bekleyeni yok bakıcı tutsam bile gün içinde o gelip dolaşabilir gözümüz arkada kalmaz diye. Açıkçası onların yaşadığı yeri daha çok seviyorum Selimpaşada yaşıyorlar tam yazlık kesim sessiz sakin. Başından beri orayı istiyordum ama annemler biz bakarız bizden uzağa gitmeyin dediler diye istemediğim bir yerde oturuyordum. Dün Selimpaşadan apar topar bir yer bulduk akşam baktık eve kiralık değil satılık artık fiyatta pazarlık yapıcaklar kendi evimizi satıp oraya yerleşmeye çalışacağız zaten karnım burnumda 1 ay içinde bunlar nasıl çözülecek nasıl yerleşeceğim hiç bilmiyorum gerim gerim geriliyorum. Keşke başında planlarımı yapabilmeme müsade etmiş olsalardı ondan çok fazla kafam yerinde değil. Tabi şimdi de kendi ailem ister istemez o tarafa taşınacağım diye tavırlılar :)
Oyyyy kıyamamŞu halimize bakgece boyu kustu yavrum, arkasına ishal... Halsiz kaldı. Kaynanam sağolsun bize baktı Allah ondan razı olsun hakkını asla ödeyemem onun ben
Doktoruna sordun mu normal doğum ya da sezaryen konuşmak için daha erken mi acaba .Bende 29+1 de gidicem muayeneye. Sorsam mı bilemedimAyy kızlar ben bi aksilik olmazsa normal doğum yaparım diye düşünüyordum, ama bebeğin kilosuna çok takılıyorum iri bebek doğurma korkum var sanırım. bugün kontrole gittim 29+2 bebişin kilosu 1530 çıktı 10 gün önden gidiyormuş kilosu. Bi gözüm korkmadı değil yani
Bide bebek gelmezse dr 41 haftaya kadar bekleriz dedi ay o zamana kadar iyice tosun olmaz mıkeşke 38 de falan kendiliğinden gelse
2 Aydir bu iste calisiyor daha yeni ama maalesef acil durumda brakipta gelemez eczanelere ilaç dagitiyor kuryelik yani depo burdan 45 km uzakta ve 150/200km civarı eczanelere dagitiyorlar o gunun aldigi malini mecbur bitirmeden brakamaz ve izin icin 2 gün onceden bildirmesi lazimki onun dagitima cikacagi mallari baskalarina ortak bilmeleri icin bende doguma o isteyken gidersem haber bile vermeyeceğim akli bizde kalmasın diyeCanım eşin izin alıp gelemiyor mu iş yerinden? Acil bir durum olduğunda ne olursa olsun alabilir bence. Ayrıca erkeklerin de doğum izni var bildiğim kadarıyla. Yani belki o şekilde gelebilir. Ya da şimdiden konuşup yerini yapsa her an olabilir gibisinden.
Bence eşinle konuş açıkça anlat. Nasıl istiyorsan öyle olsun doğumun. Çocuğu tek yapmadın ya. Bilmiyorsa da öğrenir çünkü mecbur. Olabildiği kadar yanında olup ilgilensin bence
Kızlar korkularınızi tedirginliklerinizi anlıyorum ama bu kadar kasmayın akışına bırakın. Su akar yolunu bulurşimdiden olumsuzluk yüklemeyin . Her şey cokguzel olacak. Olmasa da olduracagiz. Kötü zamanlar yetişemedigimiz durumlar da olacka.tabi ki öyle böyle öğreneceğiz öğreneceksiniz. , anneniz gelsin bı iki gün kalsın sonra eşinizle devam edersiniz. Eşiniz evde bile.olsa. 3 kişi hayat kurtarıcı
Canım bende eşimi istiyordum hastanede ama tecrübesi olmadığı için çekiniyor haklı da alt değiştirmeye yardım edemez ya da sezeryan olacağım için dikişlerimle ilgili bir durum olursa destek olamaz annelerimiz olabilirse daha iyi olur sanki
Bence eşinle konuş açıkça anlat. Nasıl istiyorsan öyle olsun doğumun. Çocuğu tek yapmadın ya. Bilmiyorsa da öğrenir çünkü mecbur. Olabildiği kadar yanında olup ilgilensin bence
Yettiği kadar olduğu kadar eşinle geçirmeni öneririm. İsteksiz insan gelmesin daha iyi bence. Kocan istekli olmak zorunda. İş yoğun olacaksa onun için plan kursun, önlem alsın ama sana destek olsun. Senin ruh halin herşeyden önemli doğumda.
Benim doktorum mersine gittiEvet canım çok kibar ilgili bir doktordur. Acil durumda gece gündüz ulaşabileceğiniz güven veren kesinlikle sizi yargılamayan açıklama yapan kafanızdaki herşeyi sorabileceginiz biri. Tavsiye ederim.
Kac haftaliksinzEvde tansiyon aletim yok. Doktora gittikçe ölçülüyo. 10-6 çıkıyodu en son gittiğimde 12-8 çıktı. Yeni mi geldiniz oturdunuz mu hiç dedi hemşire. Yüksek geldi yani 12-8 onlara. Hamilelikten önce hep 13-8 falandı benim tansiyonum
Canım seni rahatlatacaksa şöyle diyim, benim iki çocuğum daha var biri 6 biri 4 yaşında, devlette doğum yapacağım erkek refakatçi kabul etmiyorlar, çocuklara birebir de çok güzel bakılıyor ama ikisi bir arada kanat taksan uçar moddalar, çok hareketliler, doğuma gidince ikisine de babası bakacak, annem refakatçi olacaktı, ama şu iki gündür tek başıma halledebilirim annem sadece gece kalsın gündüz çocuklarla o da ilgilensin mi diye düşünüyorum. Çünkü kendim bebeğe her şekilde bakarım kendime güveniyorum, derdi ilk aşamada meme, kaka yani çok büyütmeyin gözünüzde, ister eşiniz ister anneniz ister kv olsun iki kişi her türlü hallolur, beni düşünün olur muEşimle konuşuyorum, eğitimlere falan da gittik. Arada zorla bir şeyler okutuyorumDoğum zamanı için pratik bir şeyler yapıp buzluğa da koyayım diyorum. Daha ne yapayım? :)) Eşim normalde pozitif eğilimli biri ama stresli olduğunda onu tanıyamıyorum…
Yani diyorum ki bebeğimizin anne- babasına ihtiyacı var. Annem veya kayınvalidem iyi insanlar ama normalde de hassasım. Lohusalık da hassasiyetlerim nasıl artacak bilmiyorum. Tecrübeli anneler ne kadar şanslısınız. Öngörülü olabilmek isterdim.
Her şeye rağmen çok heyecanlıyıminşallah hepimiz için güzelliklerle ve kolaylıklarla dolu bir süreç olur
bende çok seviyorum yazlık yer gibi sahile 5 dkda yürüme mesafesi herkes birbirini tanıyor tam mahalle kültürüHer şerde bi hayır vardır. Bizim yazlık kumburgazdaydı. O tarafları çok severim. Kızlar resmen tatil beldesinde büyüycekler bu vesileyle
Randevu alıyorsunuz ancak yine beklemeniz gerekiyor 20 -30 dk falan olabiliyor bekleme süreniz çünkü o arada doğum yapanlara bakmaya gidip geliyor nst ye giren oluyor acil bunun gibi nedenlerle biraz bekleniyor. Saat 15.00 gibi alırsanız beklemezsiniz tenha oluyor. 16.00 da poliklinikten ayrılıyorlar.Benim doktorum mersine gittiev fiyatları uçmuş artık palmiye de yaparım .ismini duymuşum başarılı bir doktormuş. Cuma yanına gideceğim yoğun oluyor mu peki randevu sistemi ile çalışıyor mu
Anladım canım. Peki 2 gün önceden izin aldığında toplamda kaç gün alabilecek? Doğuma yetişemese bile, ki bence hallolacak, ondan sonrasına gelir bir hafta falan olsa harika olur2 Aydir bu iste calisiyor daha yeni ama maalesef acil durumda brakipta gelemez eczanelere ilaç dagitiyor kuryelik yani depo burdan 45 km uzakta ve 150/200km civarı eczanelere dagitiyorlar o gunun aldigi malini mecbur bitirmeden brakamaz ve izin icin 2 gün onceden bildirmesi lazimki onun dagitima cikacagi mallari baskalarina ortak bilmeleri icin bende doguma o isteyken gidersem haber bile vermeyeceğim akli bizde kalmasın diye
OyyyyHani siyah zayıf gösteriyordu kızlar kim kandırdı bizi31+2 den selamlar teyzelerimiz
Dua edelim canim da dogumdan sonra hemen gecsin,doktorumla gecen konustugumda oyle dedi,yoksa kimi zaman kalıcı olabiliyor ve ameliyatla sonuclanabiliyorSaat 4...gram uyutmuyor sag el agrisi ve parmaklarin agrisi sancisi. Bu karpal tunel ne b...tan biseymis beni mahvediyorrrrr
Ayyy canim ben ellerimi o sekilde kivriyabilsem zaten okadar agrim olmazdi,simdi robot gibi dümdüz tutmam gerekCanım 2-3 sayfa önceydi herhalde egzersiz paylaştım. Hamilelikte karpal a iyi geliyormuş. Ben başlayacağım ona. Sende bir dene. Belki faydası olur sinirlerini açarsa rahatlatır.
Genel olarak 11/7 gebelik oncesi 10/6 9/6 9/5 öyleydiKızlar genel olarak tansiyonlariniz ortalama ne civarda seyrediyor.
Yaaa evet bende gördüm 1,5ton ne demekÇok gecmis olsun cnm haberlerde gördüm bozulmuş tavuklari çamaşır suyunda bekletip yeniden kullanıyormuş bazi lokantalar
Aaa ben bunu kaçırdımAa dün bende gittim 29+3 tüm 1.5 kg civarıymış. Gelişimi iyi ama tombik değil sen bunu en fazla 3 kg doğurursun dedi bende bir sevindim hdjdj tombik bebek doğurmaktan bende çekiniyorum çünküboyu kaçtı? Ordan mı farkediyor acaba
Erken diyebilirDoktoruna sordun mu normal doğum ya da sezaryen konuşmak için daha erken mi acaba .Bende 29+1 de gidicem muayeneye. Sorsam mı bilemedim
Maşllah ikiz annesiHani siyah zayıf gösteriyordu kızlar kim kandırdı bizi31+2 den selamlar teyzelerimiz
Ayyy deme melisimDua edelim canim da dogumdan sonra hemen gecsin,doktorumla gecen konustugumda oyle dedi,yoksa kimi zaman kalıcı olabiliyor ve ameliyatla sonuclanabiliyor
Ben 28+6 da gittim ne o konusunu açtı ne benDoktoruna sordun mu normal doğum ya da sezaryen konuşmak için daha erken mi acaba .Bende 29+1 de gidicem muayeneye. Sorsam mı bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?