- 14 Temmuz 2015
- 2.023
- 6.730
- 158
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #37.061
Benimki bi dahaki hakkında hiç konuşmuyor tek çocuk yeterliymiş.hamileliğimin başında 3 tane doğurabilirim diye düşünüyordum ama son 1,5 aydır tek çocuğa bende okeyimBen diyom hiç Ağustos sıcaklarıni düşünemedik tuttumj tutmadimi bu ay derken diyom oda sey diyo birdahakine ayarlarız kari sen yeterki kışın iste diyor ahahhahahaha bendeki modelde böyle birşey
Benimki bi dahaki hakkında hiç konuşmuyor tek çocuk yeterliymiş.hamileliğimin başında 3 tane doğurabilirim diye düşünüyordum ama son 1,5 aydır tek çocuğa bende okeyim
Ya benim de kafam çok karışıyor ve bazı markaların kalıpları çok farklıBen 6yazanı 6ya yaklaşırken ve 6yı biraz geçe olarak algıladım hep ama bilmiyorumyani 5aylıkken de olur 6 buçukken de olur gibi hahahahaha kör cahillik
Geçmiş olsun canım. Doğrusunu doktorun bilir ama fikrimi söyliyim; bildiğin bir kediyse kuduz tehlikesi olacağını pek sanmıyorum. Zaten bilmediğin kedi bile olsa kuduz çok çok nadir. Olsa olsa kedi tırmığı hastalığı ihtimali var. Onun da aşısı yok ve hafif ve geçici ateşin eşlik ettiği bir hastalık. O da olmaz tahminim. Sıkma canını.Bazı yerlerde de aşının zararı yok denmiş mecburi yapılmalı denmiş bilmiyorum çok fena panik oldum haftam ileri olsa sezeryan olur hemen öyle aşı olurdum simdi hep aklıma şey geliyor kedi kuduz gibi değil sevecen bi kediydi
Uyku tulumları var cnmE nasıl örtecez uyurken üstünü? Örtmemek mi gerej?
Gökkuşağı güzel canım, diğeri çok sade.
Geçmiş olsun. Direkt hastaneye git. İnternette dediğine bakma, doktor daha iyi bilir. Hem hastanedeki doktora hem de kendi doğum doktoruna sorup karar ver canım. Çok ciddi bi riski yoksa bence ol aşıyı. Hiçbişe olmayacak yüreğini ferah tut. Sakince hastaneye git
Canım geçmiş olsun. Mutlaka git. Doktorun fikri önemli. İnternette doğru olmayan birsürü bilgi var. Başım ağrıyor desen beyin tümörüyle dönüyorsun. Hep en kötüsü yazıyor. Gidip sorup soruştur direktte olma ama bir bilgi al artısını eksisini öğren. Ona göre kararını verirsin zaten.Bazı yerlerde de aşının zararı yok denmiş mecburi yapılmalı denmiş bilmiyorum çok fena panik oldum haftam ileri olsa sezeryan olur hemen öyle aşı olurdum simdi hep aklıma şey geliyor kedi kuduz gibi değil sevecen bi kediydi
Kuduz olsa bi sekil anlaşılır diye düşünmüştüm her gün gördüğüm kedi sonuçta. Ama bu kedi ve grubu çok gariban kediler besleyen bakan yok benden başka halleri acınası ondan biraz çekindim ev kedim olsa hiç düşünmem ztn aşılı diye bilemiyorum çok kararsız kaldımGeçmiş olsun canım. Doğrusunu doktorun bilir ama fikrimi söyliyim; bildiğin bir kediyse kuduz tehlikesi olacağını pek sanmıyorum. Zaten bilmediğin kedi bile olsa kuduz çok çok nadir. Olsa olsa kedi tırmığı hastalığı ihtimali var. Onun da aşısı yok ve hafif ve geçici ateşin eşlik ettiği bir hastalık. O da olmaz tahminim. Sıkma canını.
Ayy ne bilim ya cok saçma geldi banada ama öyle diyince aklımda bir şüphe oldu mecbur böyle yaptttım bu ay 10 gün sonra başka doktora gitcem ona da sorcamBenimde aynisi cikiyor, 3gündür
Hic mi yatma dedi?Arada ben donuyorum sağıma,her tarafim tutuluyor diye,inşallah kotu bisey yapmiyorumdur
Bikac saat sakince bekleyip düşünmek istedim hastane çok uzak nasılsa her halükarda taksiyle gididcem gece de gitsem olur diyerekten. Kendi doktorum da aramadı sonra hiç arayıp sorması gerekmez miydiCanım geçmiş olsun. Mutlaka git. Doktorun fikri önemli. İnternette doğru olmayan birsürü bilgi var. Başım ağrıyor desen beyin tümörüyle dönüyorsun. Hep en kötüsü yazıyor. Gidip sorup soruştur direktte olma ama bir bilgi al artısını eksisini öğren. Ona göre kararını verirsin zaten.
E nasıl örtecez uyurken üstünü? Örtmemek mi gerek?
Kuzum memede sut hiç bitmez ki boşaldikca süt üretir. Doğumdan sonra işe başlayacaksan ondan söylemişlerdir makina aldın mi sütünü stokla diyeBen bu emzirme mantığını hala anlamadım. Evde olduğum sürece gece hariç biberon kullanmak istemiyorum. Meme reddi yaşarsam ben üzülürüm. Sütüm gelmezse veya az gelirse kendimi yetersiz hissetmem ama varken içmezse üzülürüm. Ama anlamıyorum gerçekten. Bu ara kimi görsem makineyi aldın mı diyor. Ve herkes aventi öneriyor. Kafamda deli sorular var çözemiyorum
Sağ göğüsten emzirdim diyelim, diğerinden süt akıyormuş o sırada. Mochi aldım onu taktım diyelim. Oda boşalmayacak mı? 2 saat sonra bidaha emzirince soldan emzirmek gerekiyormuş eee ama ben sola almasın diye mochi takıcam o azaltmayacak mı?
Bu işlemin hangi aşamasında sağacağım? Ben gün boyu emzir sağ emzir sağ öyle mi yaşayacağım. Birde memelerde arz talep mevzusu var. Bebeğe göre üretiyor aslında. Ben sağma yaptığımda süt gereksiz yere artmayacak mı? Sağdıkça artınca kısır döngüye girmeyecek miyim? Bu seferde mastit olmasın diye devamlı sağmak durumunda kalmayacak mıyım?
Avent 2-3 ay önce 1100 tl idi dün baktım 1700 tl olmuş. Almadığım herşey için pişman oluyorum. Başlarda işe yaramasa bile işe döndüğümde kesinlikle şart olacak. Ama belki bebeğim emmeyecek. Pahalanmasın diye alıp koyarsam belki boşuna para vermiş olacağım. Ama işe yarıyorsa da şimdi almazsam hayırlısıyla 3000-4000 bandında alırım jdjdj
Bilemiyorum kafam çok karışık.
E nasıl örtecez uyurken üstünü? Örtmemek mi gerej?
Gökkuşağı güzel canım, diğeri çok sade.
Geçmiş olsun. Direkt hastaneye git. İnternette dediğine bakma, doktor daha iyi bilir. Hem hastanedeki doktora hem de kendi doğum doktoruna sorup karar ver canım. Çok ciddi bi riski yoksa bence ol aşıyı. Hiçbişe olmayacak yüreğini ferah tut. Sakince hastaneye git
Ben almadım daha önce de manuel olandan kullandım uygun fiyatlıydı zaten... Bir göğüs boşaltıp iyice diğerine geçmek lazım ki tam kaliteli sütü alabilsin bebek... Ayrıca sütüm rahatsız ettiğinde ve bebekte içmiyorsa elimle de sağdığım olmuştu. Kızımda da aynısı yapmayı planlıyorum.Ben bu emzirme mantığını hala anlamadım. Evde olduğum sürece gece hariç biberon kullanmak istemiyorum. Meme reddi yaşarsam ben üzülürüm. Sütüm gelmezse veya az gelirse kendimi yetersiz hissetmem ama varken içmezse üzülürüm. Ama anlamıyorum gerçekten. Bu ara kimi görsem makineyi aldın mı diyor. Ve herkes aventi öneriyor. Kafamda deli sorular var çözemiyorum
Sağ göğüsten emzirdim diyelim, diğerinden süt akıyormuş o sırada. Mochi aldım onu taktım diyelim. Oda boşalmayacak mı? 2 saat sonra bidaha emzirince soldan emzirmek gerekiyormuş eee ama ben sola almasın diye mochi takıcam o azaltmayacak mı?
Bu işlemin hangi aşamasında sağacağım? Ben gün boyu emzir sağ emzir sağ öyle mi yaşayacağım. Birde memelerde arz talep mevzusu var. Bebeğe göre üretiyor aslında. Ben sağma yaptığımda süt gereksiz yere artmayacak mı? Sağdıkça artınca kısır döngüye girmeyecek miyim? Bu seferde mastit olmasın diye devamlı sağmak durumunda kalmayacak mıyım?
Avent 2-3 ay önce 1100 tl idi dün baktım 1700 tl olmuş. Almadığım herşey için pişman oluyorum. Başlarda işe yaramasa bile işe döndüğümde kesinlikle şart olacak. Ama belki bebeğim emmeyecek. Pahalanmasın diye alıp koyarsam belki boşuna para vermiş olacağım. Ama işe yarıyorsa da şimdi almazsam hayırlısıyla 3000-4000 bandında alırım jdjdj
Bdjsjdj kız noldu kim kızdırdı seniBen almadım daha önce de manuel olandan kullandım uygun fiyatlıydı zaten... Bir göğüs boşaltıp iyice diğerine geçmek lazım ki tam kaliteli sütü alabilsin bebek... Ayrıca sütüm rahatsız ettiğinde ve bebekte içmiyorsa elimle de sağdığım olmuştu. Kızımda da aynısı yapmayı planlıyorum.Tamamen sizinle ilgili bir süreç diye düşünüyorum.. herkes almak zorunda değil maddi olarak sıkıntınız varsa manuel de kullanabilirsiniz.. bu arada ilk cocugum da meme reddi oldu küvozde kaldı biberon vermişler alışmış yavrumda beni istemedi ama ben inatla üstüne gidip bu durumu atlattım. Korkma meme reddi yapabilir ama o bir bebek ve ona öğretecek olan sensin bir alışkanlık kazandırmak da sana düşer eğer böyle bir durum olursa.. ama yinede sen bilirsin ben tecrübe mi yazıyorum sana... hoşş ben fikir beyan edince genel toplum kuralına göre zıt gibiymişim gibi dönütler de alıyorum ama yinede söyledim tutamadım kendimi
Geçmiş olsun canımKızlar çok acil başıma ne geldi tahmin edemezsinizsokak kedisi tirmaladi beni doktorumu aradim şehir hastanesine git aşı kararını onlar verebilir ancak dedi . Bebeğe zararı olur mu dedim net bir cevap vermedi . Kuduz ölümcül eğer varsa ikiniz ölürsünüz filan dedi . Ama araştırdım kuduz aşısı fetüse zarar verebilir diyor . Ne yapacagimi bilmiyorum kedi evin orda baktığım kedi hep pencereme gelir mama veririm bugün verirken elimi fazla uzattım tırmık attı iki çizik oldu çok kanamadı belki 1 damla hemen dezenfekte etmeye çalıştım ama ne yapatim bilmiyroum
Geçmiş olsun canımtabi simdi eger cok kafaya takarsin git bi acile baktir derim,ama ben bisey olacağı düşünmüyorum,benide tırmaladı bizim bahcede bir kadi,taa gebeligin başında2,5-3 aylikken,ben hic önemsemedim doktora söylemeyede gerek duymadim,evde oksijenli su ile temizledim bitti gitti,ve cok şükür hic bisey yaşamadım
Belki benim bu konuda ki rahatlığı çocukluğumdan geliyor,hep bahcede ki kediler ile oynardim,koyde öpülmemis kedi kalmamisti,ayni biskuviden isirirdik,yiyerdik ve hic bir zaman ne ic parazit,ne baska bir hastalik yasamadim,o yüzden onemsemiyorumdur
Cok fazla stress yapma,sonucta tanidik kediinşallah bisey cikmaz
Hayır canım sağlamana gerek yok canım, gece bir kez fazladan sağım yapabilirsin o da dışarı bebeksiz çıkma durumunda eşin veya bir yakının bebeğe versin diye, ya da gece bir saat fazla uyuyayım diye, onun dışında bir memeyi emzirdin diyelim emdi 15-20 dk doymadı, diğerine geç, onu da 5 dk emdi diyelim uyudu, bir sonraki emzirmede sonda kaldığın memeyi ver, sonra diğerine geçersin, kalan memeden baslama sebebin oradaki yağlı sütü alsın diye, ilk süt sulu süttür, bebeğin susuzluğu gider, sonra gelen süt yağlı süttür bebeğe kilo aldırır, hatta bileklik tak koluna ilk zamanlar unutmazsin en son nerede emzirdigini, zamanla memeler terbiye oluyor, büyük olmuyor ama içinde baya baya süt oluyor, iste o zaman bebeğin ihtiyacı kadar uretmeye başlıyorsun, atak haftalarında, dış dönemlerinde meme reddi olabilir ama geçici bir durumdur, alerji biraz sıkıntı onda da diyetle, pilates topuyla çözülürBdjsjdj kız noldu kim kızdırdı seni
Yok be ben her fikre açığım konuşur fikir alır içime sineni uygun olanı uygularım djj
Meme reddini aşacağımı düşünüyorum beni üzecek bir konu olduğu için çözümlerim hazır araştırdım. Eds uygularım. O hallolur büyük bir korkum yok dediğin gibi öğretecek olan biziz.
Mesela sen şuan bambaşka birşey söyledin. Mesela sağda emdi bitiriyor mu sütübitirmezse ondan sonra sağacak mıyım ben? Bitip bitmediği anlaşılıyor mu hdjdj ya çok karışık ya şu emzirme mevzusu
bence bez,islak mendil,biberon,emzik gibi seyleri stoklamayın bebek hangisini kabul edeceği belli olmaz kızımda 1 paket bez aldım denedim vücudunu kabul ettigi icin pampers mremium protection kabul etti, Islak bez nerdeyse hiç kullanmadım sadece disari ciktigimizda mecbur kalınca. Emzik event aldım kabul etmedi burda alman markası baska bir ucuz emzik kabul etti,biberon desen ayni event,lansinoh,babydream falan denedim hiç birini tutmadi en son yine markasiz ucuz bir biberon aldım onu tuttu o yüzseniz Boyle seyler icin ucuk para ödemeyinKızlar burada bez konusu geçmişti. Molfix ve sleepy çok önerilmişti. Sanırım başlangıç için Molfix denemek istiyorum ben de.
Internette şu an indirimli, uygun gözüküyor. 1 numara (200×lü, 2-5kg), tanesi 1.38 e geliyor. Bu iyi bir fiyat mi molfix için, piyasayı hiç bilmiyorum bu markada.
Ama çok fazla 1 gerek yok diyen de vardı, yani 1i daha az alıp (80-100adet?), 2 numarayı (3-6kg) daha çok (200 civari) almak mı mantıklı sizce? Bez boyutu için yazan kilolar nerdeyse aynı o kafa karıştırtıyor.
bende 3 tane makine aldım birtek event manuelden memnun kaldım. hep ayni memeden emzirmeyeceksin 15dk bir memeden 15dk diger memeden baslarda 1 memeyi emene kadar uyuya kalıyorBen bu emzirme mantığını hala anlamadım. Evde olduğum sürece gece hariç biberon kullanmak istemiyorum. Meme reddi yaşarsam ben üzülürüm. Sütüm gelmezse veya az gelirse kendimi yetersiz hissetmem ama varken içmezse üzülürüm. Ama anlamıyorum gerçekten. Bu ara kimi görsem makineyi aldın mı diyor. Ve herkes aventi öneriyor. Kafamda deli sorular var çözemiyorum
Bende hep severim kedileri başıma hiç bisey gelmedi geçenbuna benzer rüya gördüm ondan dolayı etkilendim galiba başıma gelinceGeçmiş olsun canımtabi simdi eger cok kafaya takarsin git bi acile baktir derim,ama ben bisey olacağı düşünmüyorum,benide tırmaladı bizim bahcede bir kadi,taa gebeligin başında2,5-3 aylikken,ben hic önemsemedim doktora söylemeyede gerek duymadim,evde oksijenli su ile temizledim bitti gitti,ve cok şükür hic bisey yaşamadım
Belki benim bu konuda ki rahatlığı çocukluğumdan geliyor,hep bahcede ki kediler ile oynardim,koyde öpülmemis kedi kalmamisti,ayni biskuviden isirirdik,yiyerdik ve hic bir zaman ne ic parazit,ne baska bir hastalik yasamadim,o yüzden onemsemiyorumdur
Cok fazla stress yapma,sonucta tanidik kediinşallah bisey cikmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?