- 23 Eylül 2017
- 29
- 72
- 88
- 29
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #37.601
Merhabalar dün itibari ile yazılan bütün mesajları okudum ve size katılıyorum.Sevilen grubu idare eden arkadaşı savunmak desteklemek çok normal fakat dün yine hamile olan karnında bir bebek taşıyan başka bir arkadaş saygısız ve kırıcı tek söz icermeyen bir yorumda bulunduğu için resmen toplu bir lince uğramış.Dogru olan bu mudur?Buranın kurulma amacı tam olarak bilgi edinmektir zaten okumak yazmak yada yazmamak kişilerin kendi tercihidir.Ben bu görüşlerinize katılmıyorum. İşi düşünce yazıyor ne demek? Böyle bir ithamda bulunamazsınız insanlara özellikle de hamile bir anneye… aynı sekilde bende ismimi yazdırmadım ama nedeni var tabiki. kimin ne yaşadığını bilemezsiniz bir derdi olunca insanlar pasif sömürü mü yapmış oluyor yani? Bu platform bilgi almak için kurulmuş zaten amaç bu. İstediği gibi bilgi alır kalır veya gider.
Kim lince uğramış? Ben sizi bu grupta hiç hatırlamıyorum mesela. Siz üzerinize alındınız muhtemelen. Ama ben size şöyle anlatayım. Tabii ki gelip sadece okumak veya yazmak sizin bileceğiniz bir iş. Buna kimse yorum yapmıyor. Ama kişi geliyor yazıyor ve gidiyor teşekkür bile etmiyor. Cevabını alınca işi bitiyor. Bu mu sizce normal olan? Ordaki sitem bu kişilere yoksa isteyen ayzar istemeyen yazmaz bizeneMerhabalar dün itibari ile yazılan bütün mesajları okudum ve size katılıyorum.Sevilen grubu idare eden arkadaşı savunmak desteklemek çok normal fakat dün yine hamile olan karnında bir bebek taşıyan başka bir arkadaş saygısız ve kırıcı tek söz icermeyen bir yorumda bulunduğu için resmen toplu bir lince uğramış.Dogru olan bu mudur?Buranın kurulma amacı tam olarak bilgi edinmektir zaten okumak yazmak yada yazmamak kişilerin kendi tercihidir.
herkes istediği gibi düşünebilir. Saygı cercevesinde yorum yapabilir istediğini sorabilir yoksa burasının ne anlamı kalır ki ozaman? Tesekkur etmis etmemis orasını bilemem. Onun ayıbı olur. Buraya kaydolduysa zaten sıkıntısını sormak içindir. Duygusal bir bağ kurmak, devamlı yazmak, takip etmek gibi bir zorunluluk yok ki… benim demek istediğim sert cümleler kurmamak gerekir. yapıcı olmak lazım.soru sormak değil ki orda bahsedilen veya isim yazmaması değil. Hamile bir anneye kimsenin birşey dediği yok. Hiç farketmiyor musunuz? Selam yok sabah yok hiçbirşey yok.. geliyor sorusunu soruyor bir teşekkür yok. Sadece sorusu olunca geliyor. Bunu yapan kişilere ordaki sitem ki bende aynısını düşünüyorum. Biz her koşulda ve durumda birbirimize destek oluyoruz zaten ama böyle sadece soru sorup gidenler evet pasif sömürü yapmış oluyor.
Şu an bana yaptığınız şeyin aynısını yanlış hatirlamiyorsam adı ipek deniz olan kullanıcıya yaptınız.Sizi bu grupta hatırlamıyorum!! klasik eleştirme mekanizmanız.Eylül 9 görünen doğumum fakat sezeryan olacağı için Ağustos annesiyim.İki grubuda takip ediyorum.Sizin gibi sık sık yazmıyor olmam beni ve benim gibi samimiyetle burayı takip eden arkadaşları eleştirme hakkını size vermez.Ha bir merhayi yada teşekkür ederim demeyi çok gören insanlarda üslup sorunu vardır ama genelleme yapmak hiç hoş değilKim lince uğramış? Ben sizi bu grupta h hayırlamıyorum mesela. Siz üzerinize alındınız muhtemelen. Ama ben size şöyle anlatayım. Tabii ki gelip sadece okumak veya yazmak sizin bileceğiniz bir iş. Buna kimse yorum yapmıyor. Ama kişi geliyor yazıyor ve gidiyor teşekkür bile etmiyor. Cevabını alınca işi bitiyor. Bu mu sizce normal olan? Ordaki sitem bu kişilere yoksa isteyen ayzar istemeyen yazmaz bizene
Böyle bir ithamda bulunamazsınız insanlara özellikle de hamile bir anneye…
Biz bir şeyler yazınca hamile anneye böyle yazamazsınız oluyor ama biz bir teşekkür bir yakınlık bekleyince duygusal bağ kurmak zorunda değil oluyor. Bu ikiyüzlülük değil mi? O zaman kimse de o şu bu hamile diye kibar davranmak zorunda değil.herkes istediği gibi düşünebilir. Saygı cercevesinde yorum yapabilir istediğini sorabilir yoksa burasının ne anlamı kalır ki ozaman? Tesekkur etmis etmemis orasını bilemem. Onun ayıbı olur. Buraya kaydolduysa zaten sıkıntısını sormak içindir. Duygusal bir bağ kurmak, devamlı yazmak, takip etmek gibi bir zorunluluk yok ki… benim demek istediğim sert cümleler kurmamak gerekir. yapıcı olmak lazım.
Aslında aynı şeyi söylemişiz. Bu mesajınızla anlıyorum. Bende herkesin gelip okuyabileceğini, yazabileceğini düşünüyorum. Ama sadece kullanma niyetiyle gelenlerden hoşlanmıyorum. Onun ayıbı diyip geçemiyorum. Ha yine cevap veriyorum gördüğüm zaman buda bana dönmez teşekkür etmez diye ayrım yapmıyorum ama içim bir tuhaf oluyor. Bence burası anonim de olsa bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Hamileyiz hepimiz neye kırılıp alınacağımız belli olmuyor belki sadece kendi sorusunun cevabını alıp giden kişiye verdiği emeğe kırılanlar vardır. Herkes birbirini düşünmeli bence. Ben cevabımı aldıktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar bana uygun gelmiyor. Bunu da hangi yapıcı cümleyle anlatmalıyız bilemiyorumherkes istediği gibi düşünebilir. Saygı cercevesinde yorum yapabilir istediğini sorabilir yoksa burasının ne anlamı kalır ki ozaman? Tesekkur etmis etmemis orasını bilemem. Onun ayıbı olur. Buraya kaydolduysa zaten sıkıntısını sormak içindir. Duygusal bir bağ kurmak, devamlı yazmak, takip etmek gibi bir zorunluluk yok ki… benim demek istediğim sert cümleler kurmamak gerekir. yapıcı olmak lazım.
Ben size napıyorum? O kadar güldüm ki yazdıklarınıza. Ne bu demogoji? İpek in avukatı siz misiniz? Kendisi gayet kendisini koruyabilir ben birşey dediysem. Ne demişim dün bakacağım inanın hatırlamıyorum.Şu an bana yaptığınız şeyin aynısını yanlış hatirlamiyorsam adı ipek deniz olan kullanıcıya yaptınız.Sizi bu grupta hatırlamıyorum!! klasik eleştirme mekanizmanız.Eylül 9 görünen doğumum fakat sezeryan olacağı için Ağustos annesiyim.İki grubuda takip ediyorum.Sizin gibi sık sık yazmıyor olmam beni ve benim gibi samimiyetle burayı takip eden arkadaşları eleştirme hakkını size vermez.Ha bir merhayi yada teşekkür ederim demeyi çok gören insanlarda üslup sorunu vardır ama genelleme yapmak hiç hoş değil
Kötü bir şey söylemedim ki fikirlerimi beyan ettim. Bak mesela bende cok soru sordum ve herkes sağolsun yardımcı oldu. Bebeklerini kaybedenler oldu onlar için dua ettim. İlk hamileliğim ve öncekinde düşük yaptım o yuzden ismimi yazdırmak istemedim ne olur ne olmaz diye..demek istediğim kimin ne yaşadığını bilmeden yorum yapmamak. Burada cok guzel bilgiler öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Burası iyi ki var insanlar birbirlerine yardımcı oluyor bu cok guzel bir sey.Biz bir şeyler yazınca hamile anneye böyle yazamazsınız oluyor ama biz bir teşekkür bir yakınlık bekleyince duygusal bağ kurmak zorunda değil oluyor. Bu ikiyüzlülük değil mi? O zaman kimse de o şu bu hamile diye kibar davranmak zorunda değil.
Evet aynı seyleri konuşuyoruz aslındaAslında aynı şeyi söylemişiz. Bu mesajınızla anlıyorum. Bende herkesin gelip okuyabileceğini, yazabileceğini düşünüyorum. Ama sadece kullanma niyetiyle gelenlerden hoşlanmıyorum. Onun ayıbı diyip geçemiyorum. Ha yine cevap veriyorum gördüğüm zaman buda bana dönmez teşekkür etmez diye ayrım yapmıyorum ama içim bir tuhaf oluyor. Bence burası anonim de olsa bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Hamileyiz hepimiz neye kırılıp alınacağımız belli olmuyor belki sadece kendi sorusunun cevabını alıp giden kişiye verdiği emeğe kırılanlar vardır. Herkes birbirini düşünmeli bence. Ben cevabımı aldıktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar bana uygun gelmiyor. Bunu da hangi yapıcı cümleyle anlatmalıyız bilemiyorum
Arkadaşım o yorumu yazan kişininde ismi tabloda yok. Konu tablo konusu değil. Bak üzülmeni istemiyorum şimdi üzerine alınma tabloda adım yok, az giriyorum az yazıyorum diye. Mevzu o değil.Kötü bir şey söylemedim ki fikirlerimi beyan ettim. Bak mesela bende cok soru sordum ve herkes sağolsun yardımcı oldu. Bebeklerini kaybedenler oldu onlar için dua ettim. İlk hamileliğim ve öncekinde düşük yaptım o yuzden ismimi yazdırmak istemedim ne olur ne olmaz diye..demek istediğim kimin ne yaşadığını bilmeden yorum yapmamak. Burada cok guzel bilgiler öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Burası iyi ki var insanlar birbirlerine yardımcı oluyor bu cok guzel bir sey.
Şahsınıza bir yorum yapmamıştım aslında mesajıma siz yorum yaptığınız için ( Merhaba yazarak başladığım mesaja nezaketle! eleştirerek) fikrimi size yazmıştım.Haksiz olmadığımı da anlamış bulundum.Demagoji kelimesinin anlamını iyi araştırmanızı öneririm zira dünden beri yaptığınız bu.Pozitifi çok seviyorum burada olması bir anne olarak beni rahatlatan bir durum ama onun yaşadığı sıkıntı üzerinden ortamı fazla demoralize ettiğini şahsi fikrim olarak size söyleyebilirimBen size napıyorum? O kadar güldüm ki yazdıklarınıza. Ne bu demogoji? İpek in avukatı siz misiniz? Kendisi gayet kendisini koruyabilir ben birşey dediysem. Ne demişim dün bakacağım inanın hatırlamıyorum.
Ne bu tetiklenme? Eleştirme mekanizmammış. Ben size düzgünce anlatmaya çalıştım. Burada aktif olmadığınız için üzerinize alınmış olabilirsiniz ama söylenen söz sizlere değil demek istedim siz kalkmış neler söylüyorsunuz.
Bari tetiklenmeden önce okuduğunuzu iyi anlayın.
Şahsınıza bir yorum yapmamıştım aslında mesajıma siz yorum yaptığınız için ( Merhaba yazarak başladığım mesaja nezaketle! eleştirerek) fikrimi size yazmıştım.Haksiz olmadığımı da anlamış bulundum.Demagoji kelimesinin anlamını iyi araştırmanızı öneririm zira dünden beri yaptığınız bu.Pozitifi çok seviyorum burada olması bir anne olarak beni rahatlatan bir durum ama onun yaşadığı sıkıntı üzerinden ortamı fazla demoralize ettiğini şahsi fikrim olarak size söyleyebilirim
açık bir mecraya mesaj atıyorsanız herkesin herkesi elestirmeye hakkı vardır. Ki festi veya baskasi size asla saygısızlık etmemis, kötü söz kullanmamış neden bu kadar zorunuza gitti anlamıyorum açıkçası. Benim de katıldığım gayet yerinde bir tespitte bulunmuş arkadaşlar gercekten ilginçsiniz bunu da linç olarak algılarsanız diyecek bir seyim yok.Şu an bana yaptığınız şeyin aynısını yanlış hatirlamiyorsam adı ipek deniz olan kullanıcıya yaptınız.Sizi bu grupta hatırlamıyorum!! klasik eleştirme mekanizmanız.Eylül 9 görünen doğumum fakat sezeryan olacağı için Ağustos annesiyim.İki grubuda takip ediyorum.Sizin gibi sık sık yazmıyor olmam beni ve benim gibi samimiyetle burayı takip eden arkadaşları eleştirme hakkını size vermez.Ha bir merhayi yada teşekkür ederim demeyi çok gören insanlarda üslup sorunu vardır ama genelleme yapmak hiç hoş değil
Anladım etkilenmemem için sizi bu grupta hatırlamıyorum diye mesaja başladınız:) (Aslında beni inciten cumleniz bu olmuştu) Yanlış anlamayın ama hepimiz burada bebek bekleyen hassas dönem yaşayan insanlarız ve size şahsi bir tepkim olduğunu dusunmeniz beni üzer.Beni genel anlamda gruptaki tavır üzdü.Uzerime hiç bişey alınmamıştım sadece bir kisinin üzerine dün fazla gidilmesi beni rahatsız etti.Bu konuda ki fikrimi dile getirdim düzgün bi üslupla.Yani işin garip yanı bu grupta okumayı çok sevdiğim bir üyesiniz.Ama herkes her zaman doğru olamaz.Bazen eleştiriye açık olmalıyız.Konusma tarzınız etkilenmemem için gibi değildi öyle bir his almadım kusura bakmayınBende şahsi fikirlerimi paylaşayım madem yüksek müsadenizle.
İlk mesajınızda şu cümleyi kullandınız;
Buranın kurulma amacı tam olarak bilgi edinmektir zaten okumak yazmak yada yazmamak kişilerin kendi tercihidir.
Altına imzamı atarım. O kadar doğru. Bu cümleyi yazdığınız için sizi alıntıladım. Ve aslında aynı fikirde olduğumuzu farkettiğim ve tam anlaşamadığımız için yazma gereği duydum.
Grupta aktif bir anne değilsiniz ve tüm mesajlarınızdan siz ve sizin gibi kişilere laf ediliyormuş gibi algıladığınız o kadar belli ki o yüzden üzülmeyin, etkilenmeyin diye yazdım. Fakat siz benim eleştirme mekanizmamdan girip ipekten çıktınız. Sizi eleştirsem ne olur eleştirmesem ne olur? Şurda 7 aydır konuştuğum duygusal bağ kurduğum bir insan bana bunu dese kendimi bir sorgularım ama üzgünüm sizin ki güldürmekten başka bir işe yaramıyor.
Son cümleminizi anlamadığım için oraya yorum yapamıyorum. Ben mi fazla demoralize ediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?