2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben Bir cm le eve geri döndüm ertesi günü sabahta ya iki ya uc cm di bana o andan itibaren verildi suni ama zormuş yhani ilk doğumum kendi sancimla olmuştu ikinciyi zorlamayla dogurttular bana ondan bı korku kaldi bendede
İkisini de yaşadın canım, artık daha bilinclisin, bu doğumun su gibi olur ins.

Çok yakın arkadaşım spiralle hamile kaldı, adeti gecikince hiç hamile olacağı aklına gelmemiş 3.ayına dogru kardeşi demiş abla hamile kalmış olmayasın diye yok canım deyip test almış ve gebe çıktı, sonra doktora gidince bebek büyüdüğü için spiral de çıkaetılamadı o nedenle 9 ay düşük tehlikesi yaşadı diğer yöntemlere göre daha kesin ve güvenilir bir yöntem ama ona da güvenmeyin

Banane banane artık günahı senin boynuna

Kız günahı _PinaColada_ nın boynuna da bebiş olursa zorlanacak olan sensin istiyorsan sen bilirsin ama benim 1 tane kızım var, kesinlikle kız bebekleri daha huylu olmasına rağmen (nadir erkek bebekleri huylu oldugunu gördüm be duydum çok hareketli ve huysuz oluyor çoğu erkek bebekler) ev hayatımız, uykularımız, günlük rutinlerimiz, cinsel hayatımız hepsi alt üst oldu sana şu kadar diyeyim kızım hala gece uyanıp yanımıza geliyor düşün
O nedenle peş peşe bebek büyüyünce evet güzel oluyor ama büyürken de senin gençliğin, evliliğin düzenin gidiyor (bunu yaşı 37 olan biri olarak söylüyorum belki bu gebelikten sonra 1 çocuk daha ya yaparım ya yapmam ama hayatım çocuk endeksi yaşamak beni çok yordu rabbim isteyenlere nasip etsin )

iyi geceler kızlar, ben yine dertliyim bugün. Size kısaca yazacağım. Buraya yazmak bana terapi gibi geliyor. Benim eşim benden önce bir evlilik yapmış. Ben 2. Eşiyim. Boşandıktan sonra bir kızla görüşmüş. Bu kız benim uzaktan akrabam. Tesadüf. Ama bana sadece 1-2 kez görüştük arkadaşça olmadı diye anlattı. Bugün kayınvalideme geldik. Kayınvalidem de gizli gizli bu kızı bana anlatı. Olay hiç öyle değilmiş. Benimki bu kızla baya görüşmüş. Bir sürü takılar setler felan almış. Bursa’ya gitmişler tatile. En son evlilik teklifi edecekmiş hatta o noktaya gelmişler. Fakat öğrenmişki bu kız başka biriyle de sevgiliymiş. Adam evli. Bırakmış kızı. Sonra benimle tanışmış zaten. Kayınvalidem kocanı çok yedi kullandı, birsürü takılar setler gitti haram olsun felan diye anlattı. Gece gece psikolojim bozuldu yine karnımda çocuğumla. Eşimin anlattı masum görüşme hikayesine nası kandım bilmiyorum. Oturup ağlayasım var bu gece

Canım eskide kalmış senden önce olmuş bir olay. Belki tadınız kaçmasın diye detaya girmemiştir. Ya senin bu kayınvaliden ne kadar yılan ya. Dolduruyor seni. Önemsiz geçmiş bitmiş konularla. Onun doğru söylediği ne malum?

Kayinvaliden olmuş bitmiş birseyi ne akla hikmet bunu hamile sana anlatıyor şimdi söylenecek şey mi ? Ay gıcık oldum kusura bakma hani senden önce olmuş birşey ben kaynana gıcık oldum

Az önce eşime sordum biz napcaz doğurduktan sonra diye. Hiç düşünmeden, geri çekilme dedi iyi o zaman kendi bilir zaten dediğim gibi spiral deneyimim hiç iyi değil benim de.
Çocuk konusu çok karışık ya. Benim kendi ailem küçük olduğu için çok çocuklu aile olmaya özeniyorum ama o da bütün hayatını adamak demek ya. Yani doğal akışına bırakıcam ama ben biraz keyifçiyim de yani eşimle ya da kendi kafama göre zamanım da olsun isterim ayrı. 7/24 annelik yıpratıcı bişe. Ama şöyle de bişe var, annem de der ki hep, keşke daha fazla çocuk yapsaymışım, bir şekilde büyüyüp gidiyorlar. Öyle yani karışık benim için de.

Benim arkadasimda spiralle hamile kalmisti ben hic guvenmiyorum hicbir dogum kontrol yontemine. O yuzden baska cocuk istemedigimden emin oldugum icin (2. Cocugum olacak) tuplerimi baglaticam

Canım geçen buraya da yazmıştım, çevremde gördüğüm ve kendim adıma da korktuğum 2.bebek olunca ilk bebek büyümüş hissedeceğiz ona artık abla yada abi rolü üstleyince çocuk bir afallıyor yaa o kötü oluyor işte, ablamın 2.bebek olunca büyük olan gece altına yapmaya başlamıştı dikkat çekme ihtiyacı falan diyorlar..
Ben ilk gebelikten sonra kendim adıma süreç biraz yorucu olmuştu (benim ilk düşüktü sonra cesaret edip hamile kalmak istemedim, sonra hamile kaldım bu sefer de senin mantıkla aralarında en az 4 yaş olsun dddim bu sefer de bende pıhtılaşma sorunu var yine düşüklerim yaşadım derken bu zamana geldim)
o nedenle bir sürecine bakarsın, sonra karar verirsin şuan lohusa kafası bazen artık doğursak diyoruz sonra dogsa hamileliği özleyeceğiz diyoruz

Canım arkadaşlara katılıyorum, geçmis bir olay için kendini böyle üzme lütfen. Sizden önce olmuş ve sanırım eşin seni üzmek istememiş. Geçmişe takılıp yaşamayın lütfen, ki senden önce olmuş sonuçta.

Ama ben de kaynanana anlam veremedim...durup dururken böyle bir şey niye anlatılır? Evlenmişsiniz, çocuk bekliyorsunuz. Çok düşüncesiz bir davranış.

Valla bilmiyorum niye anlattığın da. Bana anlatıp aman kocan duymasın psikolojisi bozulur felan diyor. Sanki benim psikolojim yok 7 aylık hamileyim bide

Kayınvalidene saygısızlık etmek istemem fakat anlatma amacı ne çok merak ettim. Çok sinir bozucu ya sana geçmişi dökmesi. Sonuçta adam şu an seninle ve bir aile kurdunuz.
Eşin ilişkinin ilk başlarında detay verip seni rahatsız etmemek için böyle söylemiş olabilir. Artı kendisi de o kadından bahsetmek istemiyor olabilir. Mesela en nefret ettiğim şey bir erkeğin eski ilişkisini yeni sevgilisine detaylandırarak anlatmasıdır. Belki bunu yapmak istemedi bilemeyiz. Eğer çok rahatsız olduysan ve kendi kendine aşamayacaksan eşinle çok sakin çok anlayışlı bir şekilde konuş, kızsan da tepki verme. Şu an seninle ve bütün hayatı sensin. O kadın geride kalmış ölü bir hiç.

Ben kansızlık sorunu yaşadığım için dr hormonlu spiral önermişti, adet ağrısı hiç yaşamadım kanamamda o kadar azalmıştı ki damla damla geliyordu günlük ped yeterli oluyordu, halsizliğim göz kararmalarımda geçmişti hayat konforum aşırı artmıştı yani.

Ama doğum yapan kişilerde rahim genişlemesi olduğu için sızıntı olabiliyor ve süpriz hamilelik yaşayan çok oluyor. Gerçi baktığında hangi yöntem yüzde yüz koruyor ki. Yine en konforlu olanı seçerim sanırım

Kuzum kusura bakma ama senin kayınvalide tam bir yılan, tamam hadi senle paylaşmak istedi boş konuştu diyelim bence her konuşmanın temelinde bir neden yatar hangi mantıkla sana bunu anlatıyor yani kadınız sonuçta ben eşimin eskiden hoşlandığı kızın ismini bile duymak istemezken, kayın validen bu kadar detayı sana neden anlatır yeminle ben sinir oldum.

Sana birşey diyim mi,anlattığın kadarı ile bu hikayenin en masumu eşinmiş, demekki senden önce de boş ilişki insanı değilmiş, ciddi düşündüğü kişi ile evlilik üzerine ilişkiye başlayan tam bir evlilik erkeği bir kocan varmış... Tamam bazı düşünceler canını sıkabilir ama eşin evlilik niyeti ile yola çıktığı kişi ile birşeyler yaşamış ve karşısındaki kişi sandığı kişi olmadıgını anlayınca hemen ilişkisini bitirmiş.
(eşinin sana bunu bu kadar ayrıntılı anlatmamasını çok iyi anlıyorum, erkek mantığını anlaman için söylüyorum benim eşim benim önceden görüştüğüm bir kişiyi bir şekilde bir konuşmada anlamıştı ve ileri boyutta değildi sadece tanıma aşamasında bir arkadaşlıktı ama eşim bir daha konuyu açmamak üzere kapattı bırak konuşmayı imasını bile yaptırmadı, seninki de seni kendi gibi aüşünüp ayrıntılar ile canını sıkmak istememiştir;şuan eşini en iyi sen tanıyorsun, geçmiş gitmiştir hiç açma bir daha da ne şekilde açılırsa açılsın kayınvalidene de bu konuyu açtırma )

Ayyy kayınvaliden niye anlatıyo sana bunları ayol hamile halinle
Üzülme canım olan olmuş biten bitmiş kendini üzmene değmez önüne bak
Geçmişe bakarsan boynun tutulur önünü göremezsin
Evet keşke eşin sana doğruları anlatsaymış ama sen takılma diye anlatmamıştır detaylı olarak

Evet hormonlu olan öyleymiş de ordaki hormon lafo tüylerini ürpetiyor. Gene de doktora bir sorayım hormonlu spiral seçeneği nasıl diye , belki çok iyi gelebilir hiç hissetmem vs. Size iyi geldiyse devam edin bence, ekstra bir yöntem daha kullanbilirsiniz garanti olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…