2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Naısl bişey? Bende var ama farketmiyor muyum acaba
Sık idrara çıkmaydı bendeki maks belirtisi. Ama öyle fark edip de doktora gidecek hiçbi belirti de vermedi. Benim rutin kontrolde falan hep fark etti doktorlar. Ya da başka bişe için gidiyodum, bi de bonus bu çıkıyodu falan.
idrar yolu enfeksiyonu mu? olsa kesin fark edersin canım fark edilmeyecek gibi değil lanet olasıca aşırı kaşıntı ve akıntı oluyor
Yok canım kaşıntı mantar belirtisi, onu da geçirmiştim ordan biliyorum. Akıntı doğru olabilir evet ama belki herkeste farklıdır. Bence çok büyük belirtileri yok yine de hayatı abartılı etkileyecek kadar ya da ben alıştım

İdrar testinden mi çıkıyor? Gidince söyleyeyim de bana da baksın

Bende de çok sık idrar isteği oluyor umarım enfeksiyon değildir ve ağrı oluyor lavoboya gitmediğim zaman

Bu dönemde kaşıntı yok ama akıntım çok o yüzden acaba var mı dedim de
akıntı bende de çok var şu an ama doktor enfeksiyon demedi bence o hamileliğin normal akıntısı ya bilemedim yine de doktora sormak lazım tabi
mantar en üst seviyesi oldu ondaki akıntı daha farklı oluyodu ben de yaşadım onu

İdrar yolları enfeksiyonu ciddi bir sorundur size bununla ilgili bildiklerimi paylaşmak isterim. Bir kere idrar yollari enfeksiyonu sık idrara çıkma, az ve ağrılı idrar yapma, yanma gibi belirtiler gösterir. İlerlerse böbreğe kadar gidebilir. Aslında tedavisi zor değil ilaçla halloluyor ama genelde kadınlarda kroniklesiyor ve yıllarca kendini tekrar ediyor. Bol su içmek, asitli yiyecek ve içecekler kaçınmak gerekiyor. Bu hastalık batıya geldikçe artarmis direk üroloji profu söyledi. ( ağrıdan duramayip kendimi özel hastane aciline attığında). Sebep ise aşırı genital hijyen takıntısı. Ve en büyük düşmanı tuvaletimizi tutmak bu da enfeksiyonun artmasına zemin hazırlıyor.
Bir diğer önemli noktada idrar yolları enfeksiyonu ile vajinit birbirini tetikliyor. Bu da genital floranin bozulmasina sebep oluyor. Bozulan florada malesef kolay kolay yerine gelmiyor.
Üniversite öğrenciligimden beri yıllarca bu hastalıkla uğraştım Allah'a şükür 5 yıldır idrar yolları enfeksiyonunu yasamiyorum ama vajinit hala ara ara benimle.
Genital temizlikte lütfen sadece su kullanın. Enfeksiyon içinde (hamilelikte sakıncalı olabilir) solgarin crannbery adlı bir takviyesi vardı bir süre onu kullanmistim bahsettiğim profun tavsiyesiydi. Şuan için ise kesinlikle tuvaletinizi tutmayın zaten biz ileri hafta hamileleri şuan idrar kesemizi tam bosaltamiyoruz bu da enfeksiyona açık hale getiriyor bizi. Bol su için dememe zaten gerek yok canlar batikonla temizleme yaptıran da benim bu arada

Ayy aşırı sinirliyim şu an. Eşimin bir huyu var, mutfak musluğunu hep sıcakta bırakıyor kapatırken. Her seferinde elimi yakıyorum, su kaynar akıyor açar açmaz. 50 kere söyledim sıcakta bırakma şunu diye, tamam dikkat ederim diyo. Bugün misafirlerimiz var yemek yapıyoruz, sebzeleri yıkayacaktım, yine sıcakta bırakmış musluğu, parmağımı haşladım sayesinde ya ben mi abartıyorum aşırı sinirleniyorum, bu sefer bir şey de demedim sustum sadece içime içime sinirlendim, tartışmak istemedim. Ama böyle bir şey 100 kere söylenip yapılmayınca cinlerim tepeme çıkıyor , daha önce de ofisinde bardak tabak bırakma konusunda böyle gerilmiştim, mutfak bankosuna bırak diyorum sabah kalkınca yine masasında boy boy bardaklar tabaklar ve haftalarca her gün her gün söyledim, bu adam niye böyle yaa inadına mı yapıyor acaba

baharrr34 canım nasıl geçti muayenen doktor ne dedi
Canisi gittim. Doktor sansima sezaryene gitmis baska iyi bi dra devretmis ona bakilim dedim. Sag cepteki sulari yeterli solda su hic yok degilmis varmis su. Ama az mi az dedi. Haftaya kendi doktoruna gittgnde azalma duzenli sekilde miktarda devam.ediyorsa o zmn bi serum takviyesi al bide antibiyotk tedavisi al iyi gelir dedi. Serum almakta iyi geliyormus vucuda. Gelisim geriligi varmi korkuyorum dedim. Hayir aksine ileride gelisimi dedi gulerek. Bu beni rahatlatti. Cok cok kritik seviyede degil yani ama iyi takip olmasi lazimmis. Haftaya doktoruma dicem gerekirse yatirsin beni hastanede

Sevindim canım doktor kötü birşey dememiş

Ben böyle durumlarda onun sevmediği bir davranışı yapmaya başlıyorum. Uyarıyor, tekrar yapıyorum ve onun da beni dinlemediğini söylüyorum. Sonra dikkate ediyor bir süre ama bir süre. Sonrası malum. Can çıkar huy çıkmaz demişler ya canım, en kötüsü arada bie inatlaşırsın böyle empati yapar belki…

Ay sevindim bak güzel konuşmuş doktorr haftaya kadar inşallah kendisi artar seruma da gerek kalmaz

Çok sevindim canım, gözümüz aydın

Parmağın yandığında vicdan azabı çekip özğr diledi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…