- 26 Nisan 2019
- 5.386
- 8.909
- 198
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #38.801
Canım ilk gebeliğin mi ? İlkinde alttan muane edilmeden sezeryan yada normal demiyorlar ,doktorların önceligi normal doğum tabi sizin tercihinizde önemli onu belirtirseniz ona göre yol izlersiniz benimde ilk gebeliğimde hatırladığım kadar 37 haftalık ken alttan baktı üst çatın biraz dar dedi ama dogum başlayınca kemiklerin açılır dedi 38 de baktı bebek kanala girmiş dediBişe dicem kızlar burada herkes az çok nasıl doğuracağına karar vermiş gibi görünüyor. Özellikle sezeryen olacaklar. Ben geçende doktora sordum hiç yorum yapmadı ya. Annem de bugün sordu ee plan yaptın mı ne zaman doğacakmış vs ona göre gelecek şehir dışından. Dedim ki doktor söylemedi tahmini doğum tarihi ya da nasıl olacak falan. Ultrason fotosunda yazıyordu bi tek onda gördüm dedim. Nasıl yani hala bilmemen tuhaf dedi. En son 29. Haftada gitmiştim, bir ay sonra gel dedi. Haftaya gittiğimde 33 haftalık olcam. Sizce tekrar sorayım mı ya da nst ye bağlar mı beni? Sanki gene 15 dk muayene edip bir ay sonra görüşürüz derse sinir olcam gibi bilemedim. Yani ben istiyorum ki sorsun ne istiyorsun, kim seninle olacak, uyuşma yöntemi ne tercih ediyorsun bilmemne. Diğer doktoru değişip buna geldim bu da sanki aşırı rahat ya. Yoksa bu detaylar hiç konuşulmuyor o an mı karar veriliyor nasıl oluyor? Ben istiyorum ki doğumhaneyi göreyim odaları göreyim hatta. Odalar da doluydu geçen gittiğimde. Ya da ne bileyim o kadar para bayılcaz, biri gelsin yardımcı olsun süreç nasıl ilerler, ne getirmemiz gerek, ne gereksiz falan. Ben mi çok ciddiye alıyorum onlar mı çok otomatiğe bağlamış anlamadım. Sizce bu normal mi?
Bişe dicem kızlar burada herkes az çok nasıl doğuracağına karar vermiş gibi görünüyor. Özellikle sezeryen olacaklar. Ben geçende doktora sordum hiç yorum yapmadı ya. Annem de bugün sordu ee plan yaptın mı ne zaman doğacakmış vs ona göre gelecek şehir dışından. Dedim ki doktor söylemedi tahmini doğum tarihi ya da nasıl olacak falan. Ultrason fotosunda yazıyordu bi tek onda gördüm dedim. Nasıl yani hala bilmemen tuhaf dedi. En son 29. Haftada gitmiştim, bir ay sonra gel dedi. Haftaya gittiğimde 33 haftalık olcam. Sizce tekrar sorayım mı ya da nst ye bağlar mı beni? Sanki gene 15 dk muayene edip bir ay sonra görüşürüz derse sinir olcam gibi bilemedim. Yani ben istiyorum ki sorsun ne istiyorsun, kim seninle olacak, uyuşma yöntemi ne tercih ediyorsun bilmemne. Diğer doktoru değişip buna geldim bu da sanki aşırı rahat ya. Yoksa bu detaylar hiç konuşulmuyor o an mı karar veriliyor nasıl oluyor? Ben istiyorum ki doğumhaneyi göreyim odaları göreyim hatta. Odalar da doluydu geçen gittiğimde. Ya da ne bileyim o kadar para bayılcaz, biri gelsin yardımcı olsun süreç nasıl ilerler, ne getirmemiz gerek, ne gereksiz falan. Ben mi çok ciddiye alıyorum onlar mı çok otomatiğe bağlamış anlamadım. Sizce bu normal mi?
Yapıştı mııııı bayılazam galibaaa
Aynennn hangisine dr karar verir seninde kararın önemliAnnem de öyle dedi,hiç oluk oluk kan görmedim ben dedi.bende sezeryana güveniyorum
Stok yapmamakla iyi yapmışsın cnm kızıma baby turco yaramamıştı ilk zamanlar sleepy kullandım sonra pişik etti molfixe döndüm cok iyi geldi oğluma direk molfix aldım bakalım nasıl olacakKızlar hepinize iyi geceler Bu saatte aklıma takıldı bebek bezi ne aldınız Ne tercih ettiniz Yani bilmiyorum Bütün okuduğum yorumlarda en Doğalı en katkısız içeriği saf pamuk olan Baby turco olduğunu öğrendim 3 paket Baby turco almıştım ama o da hani denemek amaçlı hamile çok tanıdığım yakınlarım da var Eğer pişik olursa bebek onlara da temin ederim demiştim o yüzden bez stoğu yapmadım Prima dehşet pahalı olduğu için açıkçası hiç yanaşmak istemedim ilk zamanlarda da çok fazla hani kirlettikleri için bezi bilmiyorum Siz ne düşünüyorsunuz
Canım ilk gebeliğin mi ? İlkinde alttan muane edilmeden sezeryan yada normal demiyorlar ,doktorların önceligi normal doğum tabi sizin tercihinizde önemli onu belirtirseniz ona göre yol izlersiniz benimde ilk gebeliğimde hatırladığım kadar 37 haftalık ken alttan baktı üst çatın biraz dar dedi ama dogum başlayınca kemiklerin açılır dedi 38 de baktı bebek kanala girmiş dedi
39 da baktı baktığı an bebek yukarı o an çıktı bir daha da inmedi hiç açılmam olmadi 41 haftalık olunca gün verdi o gece hic uyuyamadım dk başı wc gittim büyük abdestim var gibiydi sabaha karşı tuvalette pat dedi içim kanamam başladı suyum gelmedi doktoru aradım hemen gittim hepsi hazırdı beni bekliyorlardı yine baktılar açılma yok bebek kanalda degil sezeryana girdim cnm
Anlayacağın bebek nasıl ve ne zaman gelmek istiyorsa o zaman gerçekleşiyor doğum
Aa anladım kızlar , ben biraz sabırsızlandım o zaman demek kiKuzum aslında işin özü şu, ilk gebeliğinde eğer ki normal rutin kontroller de bir aksilik gözükmüyor ise zaten adı üstünde seni normal doğum olarak değerlendiriyorlar, genelde 37.hafta itibari ile de çatı muayenesi, nst süreci falan başlıyor (bazı hastaneler 34ten sonra da nst ye bağlayabiliyor ama çoğunluk 37.hafta ile başlar) onlarda da bir sıkıntı yoksa normal dogum beklemeye devam (doktor sana en fazla merdiven çık, yok ne bileyim hareket et falan diyebilir yoksa bebeğin ne zaman geleceğine bebek karar verir, kimi gebeler 42.haftaya kadar bekliyor biliyorsun
Ben en son 3haziranda gittim,1 ay sonra görüşelim dediKizlar kaç haftada bir gideceksiniz doktora benimkisi 2 haftada bir kontrol her hafta nst ye çağırıyor artık
Geçmiş olsun canım,ama artik çıkması normaldir bence,yavas yavas finalle yaklasiyoruzGünaydın kizlarr bugün görüş günümüzdü.
32+0 dık. 1918 gr olmusuz. 42 cm de boyumuznst de agrim cikti doktor sen bisi hissediyomsn dedi hayir dedm. Sen hissediyorum dersen bir serum verir ciger gelistirici yapalim dedi. Ama hissetmiyosan haftaya bidaha gel bakalim dedi. Hissetmiyorum dedim. Haftaya bidaha gitcem kontrole. Korktum ama simdi erken dogum olursa diye. Agri cikmasi kotu bisey mi
Banada hic bildirim gelmiyorYa size bildirim geliyor mu? Bana her seferinde gelmiyor ve bana yazılanları geçmiş sayfaları okurken görüyorum. Gıcık olmaya başladım bu duruma. Atladığım birisi varsa kusura bakmasın.
Iyiyim canım,yavas yavas hazirliklarimi görüyorum,daha hala eksiklerim var
Allah şifa versin inşallahİnşallah canım benim29+2 yim 29-30 hafta ile uyumlu ölçüleri nst de sancı yok suyum gelmedi ama rahim ağzı kisaldi bir hafta da bide acilmam başladı kardeşim trafik kazası geçirdi yoğun bakımda durumu çok kötü 10 gündür bekliyoruz ama umut yok doktorum stresten olmuştur dedi hem tüp Bebek hem açılma rahim ağzı kisaldi bebek için ciğer geliştirici iğne yapıldı hap fitil bir sürü şey başladılar
Cok guzel bir davranış bence,ben olsam kullanırdım canım,keske veren olsaKızlar ablamın bir arkadası daha bebek yapmayacakms. Bebeği 2yaşına gircek. Benide duyunca bebeğinin kocaman oyun halısını, elektrkli ana kucagını, tertemiz kıyafet vs bana vermek istemiş ve bisuru eğitici oyun kartları vs. Ablama bırakmıs. Siz olsanız kullanırmıydınız? Alabilck duruma sahibiz ama gereksız diye dusunuyorum varsa böyle sans
Kuzum iyiyim cok giremedim,kizimin odasi ile uğraşıyorum,kiyafetleri yıkadım,ütüledim,giremeyince de sayfalar birikti,zor okudum hepsini
Cok geçmiş olsun canım,inşallah hersey yolundadırKızlar 30+6 haftalığım bugün akşamdan beri hafif leke şeklinde kanamam oluyor böyle bir şey yaşayan var mı yada duyan?
Bende bunun benzerini aldim,cok hoşuma gitti benimpotasyum Yeni Yenidoğan Bebek/ Çocuk Pilli Tırnak Törpüsü Manikür Seti Fiyatı, Yorumları - Trendyol kızlar bebeklerın tırnakları için böyle bir alet var almayi düşündünüz mü ? Kizimda ben uyurken keser kağıt törpüsü ile düzeltirdim acaba bundan mı alsam kararsız kaldım alan kullanan var mı?
Çok cok geçmiş olsun canım,zor bir süreç yaşıyorsun ama bence sigaraya sarılma,o bir cozum değil daha cok bebisine zarar verir,bence beslenmene biraz daha dikkat et,ayni havuc suya devam,az kaldı zaten sende bebisinde güçlüsünüz yaparsiniz,dayanırsınız inşallah sağlıkla kucağa almayı nasip etsinKızlar merhabalar nasılsınız bayrağıdır yoktum okuyamadım konuşmaları. Anlayamadığım bir şekilde bilgisayarımdaki hesabımdan siteden çıkış yapılmış, şifremi de hatırlayamadım giremedim günlerce. Telefondan girince açık hala.
Ben pek iyi değilim malesef. Cumartesi günü doktor kontrolüm vardı, bebişimin suyu çok azalmış maalesef. Daha önce de azalmıştı havuç suyu ve sulandırılmış yoğurt içince artmıştı ama yine çok azalmış. Kilosu 1280. Gelişimi 1.5 hafta geriden. Doktor çok umutsuz konuştu çok canım sıkıldı çok ağladım stres yaptıkça sigaraya abandım, rapor verdi doktor işe gitmiyorum evde olunca da ev işine vermeye başladım kendimi. Aşırı bir ümitsizlik karamsarlığa kapıldım neden böyle oluyor bilmiyorum. Yumurta, süt, yoğurt, meyve hepsini bol bol tüketiyorum ama yeterli olmuyor. Çok yıprandım artık
O da ne? Ne demek?Kizlar ilişki durumlarınız nasıl?? Biz sanırım 33. Haftada final yaptık artık. Zorluyormus bir noktadan sonra gerçekten onu da hissediyormussun
Iyiyim canım,cok sagolun hep merek etmişsinizMeliss85 kuzum sende görülmüyorsun bu sıralar iyisiniz di mi
Var olun kizlarS Sarisinmelekk , @Cerito,Meliss85 iyi misiniz? Melis arada beğeni yapıyor buralarda da diğerlerinden hiç ses yok
Ne diyeceğimi bilemedim cok cok üzüldümSağol canım benim Allah razı olsun ama kardeşim den umut yok beyin ölümü olmuş malesefbakalım bebiş inşallah üzmez de bizi
Bende kaydettim tarifi,deniyeceğimkesinlikle denycem ben
Meliss85 bu arada unutmadan söyleyeyim. Bazen kk ne giriyorum ve 38483838291919238 bildirim oluyor çok şaşırıyorum alla alla ben ne yazmıştım da böyle etkileşim oldu diye. Bi açıyorum melis bütün yazdıklarımı beğenmiş ay valla yerin ayrı bravo üşenmeden bu güne kadar bütün yazıları beğendin yemin ederim helal
Benim tecrübem yok,ama direk molfixa isindim ben,insallah kızımda beğenirStok yapmamakla iyi yapmışsın cnm kızıma baby turco yaramamıştı ilk zamanlar sleepy kullandım sonra pişik etti molfixe döndüm cok iyi geldi oğluma direk molfix aldım bakalım nasıl olacak
O korku bende de varKızlar bez demişken benimde aklıma takılan ben hiç erkek bebek altı temizledim ne yapacağım en tedirgin olduğum konu ya zarar verirsem diye hani kız çocuğu dümdüz temizliyonda erkekte hiç görmedim temizlemedim
Kuzenimin oğlu var 2 yasina girecek şey diyor sıcaktan bazen bir acayip oluyor eriyor gibi korkma sakın diyor daha bi tedirgin oluyorum dondurma mı bu erisin tövbe tövbe
Çok değilmi belki 3 haziran gidince düşürecektir artık haftalarımız aynıUffff kaç gunun sonunda bütün mesajları okumayı bitirdimcok şükür
Ben en son 3haziranda gittim,1 ay sonra görüşelim dedi
Al benden de okadar. Ağyalınca rahatlayacak gibi oluyorum, sonra da kendimi sıktığım için üzülüyorum.30+4 ten sesleniyorum bir konuya yazarken ağırlık ve yetisememekten gelene kadar sayfalarca birikiyor
Yıllarca üşüyen ben Allah im sıcaktan pisiyorum
Ayaklarım sanki bir odun fırını sürekli sıcak
İştah kapalı sadece meyve ve soğuk içecek tüketmek istiyorum
Doğum stresi var aşırı geriliyorum
Ağlayasim hep var
Kimse ile konusasim gelmiyor eksikleri tamamlayacak halim bile yok sanki
Biliyorum yalnız değilim fakat bu durum doğuma kadar böyle mi devam eder
Gecicek inşallah diye umut edelimAl benden de okadar. Ağyalınca rahatlayacak gibi oluyorum, sonra da kendimi sıktığım için üzülüyorum.
Ilahi, erkek cocuk cok kolay. Erime kismini ben de anlamadim yalnizKızlar bez demişken benimde aklıma takılan ben hiç erkek bebek altı temizledim ne yapacağım en tedirgin olduğum konu ya zarar verirsem diye hani kız çocuğu dümdüz temizliyonda erkekte hiç görmedim temizlemedim
Kuzenimin oğlu var 2 yasina girecek şey diyor sıcaktan bazen bir acayip oluyor eriyor gibi korkma sakın diyor daha bi tedirgin oluyorum dondurma mı bu erisin tövbe tövbe
Bebek arabasi kanz s go travel sistem (2.bebek, bir daha kullanmayacagim icin cok fazla butce ayirmak istemedim. Oglum 10 yasinda, herseyi sifirdan aliyorum, masraf cokKızlar selamlar umarım herkes iyidirBebek arabası emzik vebiberon olarak ne tercih ettiniz acabaaa bu ara onların arayısındayım
Ya demiO korku bende de varanneme sordum normal temizleyeceksin işte dedi normali be ki bilmiyorum işte
İnşallah anlattığın kadar kolay hallederimIlahi, erkek cocuk cok kolay. Erime kismini ben de anlamadim yalnizBen de kiz cocukgunun temizlemekten korkuyorum. Hani ilk zamanlar sulu kaka oluyor, heryerleri batiyor. Mikrop kaptirmadan nasil temizlicem bilmiyorum. Esimin de korkulu ruyasi oldu. Erkekte heryer kapali temizle gitsin. Arada ucuna dikkat etmek gerekiyor kir birikmesin diye, tek derdin bu olsun
Oda bi seçenek canım alan alsın hani herturlu bebek bezide kullanan oluyor onu demek istedim biter evde yok olur birşey olur bebek bezide bir alternatif seçenekler arasında ben hasta bezi koydum küçük Beden den birde ped tamamİ
Kızlar niye bebek bezi koyuyoruz ya depent niye almıyoruz ki
Bebeğe göre yol alma konusunda bizim tercihimiz baya oldu bezlere goz gezdirmeyeli çarşıda da ben prima ile başlamayı düşünüyorum ikisinede ilk bezlerini hep Prima aldim dusun oglumda bimdeki bez psik yapmadı gönül rahatlığı ile kullanmıştım ama kizimda narindi prima molfix can bebe slepy kullandım hep baska markalar pişik yaptı ki hatta bu kulandiklarimin icinde prima haricda dokayan oldu kızıma psik yönünde onun icin biraz sık değiştirme durumunda da kaldım bir bezde ama hangisidi unuttum sanırım can bebe bilmedim şimdiKızlar hepinize iyi geceler Bu saatte aklıma takıldı bebek bezi ne aldınız Ne tercih ettiniz Yani bilmiyorum Bütün okuduğum yorumlarda en Doğalı en katkısız içeriği saf pamuk olan Baby turco olduğunu öğrendim 3 paket Baby turco almıştım ama o da hani denemek amaçlı hamile çok tanıdığım yakınlarım da var Eğer pişik olursa bebek onlara da temin ederim demiştim o yüzden bez stoğu yapmadım Prima dehşet pahalı olduğu için açıkçası hiç yanaşmak istemedim ilk zamanlarda da çok fazla hani kirlettikleri için bezi bilmiyorum Siz ne düşünüyorsunuz
Belim Cook berbat ağrıyor batıyor artik bana yha oturdukca yattikca gece bakıyorum saate bir uykuya dalıp birdaha bakıyorum 1.14 yine dalıyorum 1.30 neden geçmiyor zaman yatmakta rahat vermiyor diye verip vermiştiriyorum benimkide noldu diyo tasiyamiyorum rahat edemiyorum sigamiyor içeriye günü çabuk gelsin katlanacam acıya doğuracam diyom sen gerilip yatmaana devam et diyom yine sabahı Sabah ediyorum her gün aynı artık geceleri hep ayni saatte kalkıyorum30+4 ten sesleniyorum bir konuya yazarken ağırlık ve yetisememekten gelene kadar sayfalarca birikiyor
Yıllarca üşüyen ben Allah im sıcaktan pisiyorum
Ayaklarım sanki bir odun fırını sürekli sıcak
İştah kapalı sadece meyve ve soğuk içecek tüketmek istiyorum
Doğum stresi var aşırı geriliyorum
Ağlayasim hep var
Kimse ile konusasim gelmiyor eksikleri tamamlayacak halim bile yok sanki
Biliyorum yalnız değilim fakat bu durum doğuma kadar böyle mi devam eder
Bu saatten sonra hani 1 ay ara vermez gibi bende tahmini 33 hf lik olunca gidicem bana gittiğimde 30+3 günlük dedi uc hf sonra gel kontrole dedi büyük ihtimal ondan sonra nst başlanır gibi artık kızımda erken doğumdan korktuğundan onceki drum erken başlamıştık nstye gibi hatırlıyorum. Nst de de sancin cikmazsa yine aralıklı cagirir sanci ağrı görürse hflikken çağırır sanada tembihler zaten herhangi bir sıkıntı hissedersen gel diye çünkü gün geçtikçe doğuma yaklaşılıyor.druna sezeryan olmak istiyorsanw belirt normal düşünür belki ondan bebeğin geleceği zaman gelir ama sezeryan istiyorsan bir kontrolde yine sorarsın canım drunaBişe dicem kızlar burada herkes az çok nasıl doğuracağına karar vermiş gibi görünüyor. Özellikle sezeryen olacaklar. Ben geçende doktora sordum hiç yorum yapmadı ya. Annem de bugün sordu ee plan yaptın mı ne zaman doğacakmış vs ona göre gelecek şehir dışından. Dedim ki doktor söylemedi tahmini doğum tarihi ya da nasıl olacak falan. Ultrason fotosunda yazıyordu bi tek onda gördüm dedim. Nasıl yani hala bilmemen tuhaf dedi. En son 29. Haftada gitmiştim, bir ay sonra gel dedi. Haftaya gittiğimde 33 haftalık olcam. Sizce tekrar sorayım mı ya da nst ye bağlar mı beni? Sanki gene 15 dk muayene edip bir ay sonra görüşürüz derse sinir olcam gibi bilemedim. Yani ben istiyorum ki sorsun ne istiyorsun, kim seninle olacak, uyuşma yöntemi ne tercih ediyorsun bilmemne. Diğer doktoru değişip buna geldim bu da sanki aşırı rahat ya. Yoksa bu detaylar hiç konuşulmuyor o an mı karar veriliyor nasıl oluyor? Ben istiyorum ki doğumhaneyi göreyim odaları göreyim hatta. Odalar da doluydu geçen gittiğimde. Ya da ne bileyim o kadar para bayılcaz, biri gelsin yardımcı olsun süreç nasıl ilerler, ne getirmemiz gerek, ne gereksiz falan. Ben mi çok ciddiye alıyorum onlar mı çok otomatiğe bağlamış anlamadım. Sizce bu normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?