2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım ilk gebeliğin mi ? İlkinde alttan muane edilmeden sezeryan yada normal demiyorlar ,doktorların önceligi normal doğum tabi sizin tercihinizde önemli onu belirtirseniz ona göre yol izlersiniz benimde ilk gebeliğimde hatırladığım kadar 37 haftalık ken alttan baktı üst çatın biraz dar dedi ama dogum başlayınca kemiklerin açılır dedi 38 de baktı bebek kanala girmiş dedi
39 da baktı baktığı an bebek yukarı o an çıktı bir daha da inmedi hiç açılmam olmadi 41 haftalık olunca gün verdi o gece hic uyuyamadım dk başı wc gittim büyük abdestim var gibiydi sabaha karşı tuvalette pat dedi içim kanamam başladı suyum gelmedi doktoru aradım hemen gittim hepsi hazırdı beni bekliyorlardı yine baktılar açılma yok bebek kanalda degil sezeryana girdim cnm
Anlayacağın bebek nasıl ve ne zaman gelmek istiyorsa o zaman gerçekleşiyor doğum

Kızlar hepinize iyi geceler Bu saatte aklıma takıldı bebek bezi ne aldınız Ne tercih ettiniz Yani bilmiyorum Bütün okuduğum yorumlarda en Doğalı en katkısız içeriği saf pamuk olan Baby turco olduğunu öğrendim 3 paket Baby turco almıştım ama o da hani denemek amaçlı hamile çok tanıdığım yakınlarım da var Eğer pişik olursa bebek onlara da temin ederim demiştim o yüzden bez stoğu yapmadım Prima dehşet pahalı olduğu için açıkçası hiç yanaşmak istemedim ilk zamanlarda da çok fazla hani kirlettikleri için bezi bilmiyorum Siz ne düşünüyorsunuz

Kuzum aslında işin özü şu, ilk gebeliğinde eğer ki normal rutin kontroller de bir aksilik gözükmüyor ise zaten adı üstünde seni normal doğum olarak değerlendiriyorlar, genelde 37.hafta itibari ile de çatı muayenesi, nst süreci falan başlıyor (bazı hastaneler 34ten sonra da nst ye bağlayabiliyor ama çoğunluk 37.hafta ile başlar) onlarda da bir sıkıntı yoksa normal dogum beklemeye devam (doktor sana en fazla merdiven çık, yok ne bileyim hareket et falan diyebilir yoksa bebeğin ne zaman geleceğine bebek karar verir, kimi gebeler 42.haftaya kadar bekliyor biliyorsun

Yapıştı mııııı bayılazam galibaaa

Kuzum sezeryan olacak isen benim tavsiyem normal bedenin değil mutlaka en az 1 beden büyük depent al derim, arkadaş şanssızlık yaşamış normalde sezeryan yeri gazlı bezle kapalı onun yapışkanının beze yapışma ihtimali binde bir o da ona denk gelmiş, yoksa hamilelik kilodu gibi düşün göbek deliğine kadar gelen bez Nerdeyse, ne sızıntı düşünürsün ne sağıma soluma çıktı mı diye düşünürsün

Stok yapmamakla iyi yapmışsın cnm kızıma baby turco yaramamıştı ilk zamanlar sleepy kullandım sonra pişik etti molfixe döndüm cok iyi geldi oğluma direk molfix aldım bakalım nasıl olacak

Kızlar bez demişken benimde aklıma takılan ben hiç erkek bebek altı temizledim ne yapacağım en tedirgin olduğum konu ya zarar verirsem diye hani kız çocuğu dümdüz temizliyonda erkekte hiç görmedim temizlemedim
Kuzenimin oğlu var 2 yasina girecek şey diyor sıcaktan bazen bir acayip oluyor eriyor gibi korkma sakın diyor daha bi tedirgin oluyorum dondurma mı bu erisin tövbe tövbe

Aa anladım kızlar , ben biraz sabırsızlandım o zaman demek ki Vizeci06 evet ilk gebeliğim canım. Ben de gidip doktoru darlayacaktım. Şimdi de piyango gibi olacak acaba bahtıma ne çıkacak diye beklicem demek. Ama bilmem iyi oldu daha zamanı var demek ki

Uffff kaç gunun sonunda bütün mesajları okumayı bitirdimcok şükür

Kizlar kaç haftada bir gideceksiniz doktora benimkisi 2 haftada bir kontrol her hafta nst ye çağırıyor artık
Ben en son 3haziranda gittim,1 ay sonra görüşelim dedi

Geçmiş olsun canım,ama artik çıkması normaldir bence,yavas yavas finalle yaklasiyoruz

Ya size bildirim geliyor mu? Bana her seferinde gelmiyor ve bana yazılanları geçmiş sayfaları okurken görüyorum. Gıcık olmaya başladım bu duruma. Atladığım birisi varsa kusura bakmasın.
Banada hic bildirim gelmiyor

@Cerito Meliss85 kızlar sizler de sessizsiniz bugün iyi misiniz?
Iyiyim canım,yavas yavas hazirliklarimi görüyorum,daha hala eksiklerim var

Allah şifa versin inşallah sizde kardeşinde sag sağlim çıkarsınız hastaneden

Cok guzel bir davranış bence,ben olsam kullanırdım canım,keske veren olsa

Meliss85 @mertugce35 kizlarrr hersey yolunda mi bayadir göremedim sizi
Kuzum iyiyim cok giremedim,kizimin odasi ile uğraşıyorum,kiyafetleri yıkadım,ütüledim,giremeyince de sayfalar birikti,zor okudum hepsini

Kızlar 30+6 haftalığım bugün akşamdan beri hafif leke şeklinde kanamam oluyor böyle bir şey yaşayan var mı yada duyan?
Cok geçmiş olsun canım,inşallah hersey yolundadır

Bende bunun benzerini aldim,cok hoşuma gitti benim

Çok cok geçmiş olsun canım,zor bir süreç yaşıyorsun ama bence sigaraya sarılma,o bir cozum değil daha cok bebisine zarar verir,bence beslenmene biraz daha dikkat et,ayni havuc suya devam,az kaldı zaten sende bebisinde güçlüsünüz yaparsiniz,dayanırsınız inşallah sağlıkla kucağa almayı nasip etsin

Kizlar ilişki durumlarınız nasıl?? Biz sanırım 33. Haftada final yaptık artık. Zorluyormus bir noktadan sonra gerçekten onu da hissediyormussun
O da ne? Ne demek?bizim finalimiz kasimin basinda olmuştu

Meliss85 kuzum sende görülmüyorsun bu sıralar iyisiniz di mi
Iyiyim canım,cok sagolun hep merek etmişsiniz kizimin gardolapi geldi,odasini hazırladım,perde kiyafet yıka ütüle,zaten kollarim tutmuyor yavas yavas hallettim ama cok şükür simdi eksiklerimi tamamlicm,bide cantami tapladim mi tamam

S Sarisinmelekk , @Cerito, Meliss85 iyi misiniz? Melis arada beğeni yapıyor buralarda da diğerlerinden hiç ses yok
Var olun kizlarsizde iyisiniz insallah?!

Sağol canım benim Allah razı olsun ama kardeşim den umut yok beyin ölümü olmuş malesef bakalım bebiş inşallah üzmez de bizi
Ne diyeceğimi bilemedim cok cok üzüldüm Allah sabir versin sizlere

kesinlikle denycem ben
Bende kaydettim tarifi,deniyeceğim

ya kuzum bildirim gelmiyor,cok sayfa birikiyor,oku oku bitiremiyorum,elim alisti artik beğene,o da bir işaret gibi oluyor,yoksa nerede kaldığımı asla bulamam

Stok yapmamakla iyi yapmışsın cnm kızıma baby turco yaramamıştı ilk zamanlar sleepy kullandım sonra pişik etti molfixe döndüm cok iyi geldi oğluma direk molfix aldım bakalım nasıl olacak
Benim tecrübem yok,ama direk molfixa isindim ben,insallah kızımda beğenir

O korku bende de var anneme sordum normal temizleyeceksin işte dedi normali be ki bilmiyorum işte

Al benden de okadar. Ağyalınca rahatlayacak gibi oluyorum, sonra da kendimi sıktığım için üzülüyorum.

Ilahi, erkek cocuk cok kolay. Erime kismini ben de anlamadim yalniz Ben de kiz cocukgunun temizlemekten korkuyorum. Hani ilk zamanlar sulu kaka oluyor, heryerleri batiyor. Mikrop kaptirmadan nasil temizlicem bilmiyorum. Esimin de korkulu ruyasi oldu. Erkekte heryer kapali temizle gitsin. Arada ucuna dikkat etmek gerekiyor kir birikmesin diye, tek derdin bu olsun

Kızlar selamlar umarım herkes iyidir Bebek arabası emzik vebiberon olarak ne tercih ettiniz acabaaa bu ara onların arayısındayım
Bebek arabasi kanz s go travel sistem (2.bebek, bir daha kullanmayacagim icin cok fazla butce ayirmak istemedim. Oglum 10 yasinda, herseyi sifirdan aliyorum, masraf cok ) biberon avent, emzik vermeyi dusunmedigimden oylesine wee aldim. Kullanacak olursa onu da avent alirim sonrasinda.

O korku bende de var anneme sordum normal temizleyeceksin işte dedi normali be ki bilmiyorum işte
Ya demi Allah yardımcımız olsun
İnşallah anlattığın kadar kolay hallederim kız bebişte zor evet çok şükür kızım hic kapmadı enfeksiyon dudak arasına dikkat edeceksin önden arkaya doğru silinecek çoğu zamanda yıkamak en güzeli

İ

Kızlar niye bebek bezi koyuyoruz ya depent niye almıyoruz ki
Oda bi seçenek canım alan alsın hani herturlu bebek bezide kullanan oluyor onu demek istedim biter evde yok olur birşey olur bebek bezide bir alternatif seçenekler arasında ben hasta bezi koydum küçük Beden den birde ped tamam

Bebeğe göre yol alma konusunda bizim tercihimiz baya oldu bezlere goz gezdirmeyeli çarşıda da ben prima ile başlamayı düşünüyorum ikisinede ilk bezlerini hep Prima aldim dusun oglumda bimdeki bez psik yapmadı gönül rahatlığı ile kullanmıştım ama kizimda narindi prima molfix can bebe slepy kullandım hep baska markalar pişik yaptı ki hatta bu kulandiklarimin icinde prima haricda dokayan oldu kızıma psik yönünde onun icin biraz sık değiştirme durumunda da kaldım bir bezde ama hangisidi unuttum sanırım can bebe bilmedim şimdi

Belim Cook berbat ağrıyor batıyor artik bana yha oturdukca yattikca gece bakıyorum saate bir uykuya dalıp birdaha bakıyorum 1.14 yine dalıyorum 1.30 neden geçmiyor zaman yatmakta rahat vermiyor diye verip vermiştiriyorum benimkide noldu diyo tasiyamiyorum rahat edemiyorum sigamiyor içeriye günü çabuk gelsin katlanacam acıya doğuracam diyom sen gerilip yatmaana devam et diyom yine sabahı Sabah ediyorum her gün aynı artık geceleri hep ayni saatte kalkıyorum

Bu saatten sonra hani 1 ay ara vermez gibi bende tahmini 33 hf lik olunca gidicem bana gittiğimde 30+3 günlük dedi uc hf sonra gel kontrole dedi büyük ihtimal ondan sonra nst başlanır gibi artık kızımda erken doğumdan korktuğundan onceki drum erken başlamıştık nstye gibi hatırlıyorum. Nst de de sancin cikmazsa yine aralıklı cagirir sanci ağrı görürse hflikken çağırır sanada tembihler zaten herhangi bir sıkıntı hissedersen gel diye çünkü gün geçtikçe doğuma yaklaşılıyor.druna sezeryan olmak istiyorsanw belirt normal düşünür belki ondan bebeğin geleceği zaman gelir ama sezeryan istiyorsan bir kontrolde yine sorarsın canım druna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…