2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben 14 kilo aldım şu anda toplamda
Bebeğin gelişimi de 10 gün önde

Ben de diyet yapıyorum ayni şekilde baslarda hatta biraz kilo verdim. Diyetisyen şekerin yükselecek diye kısma verdiklerimi tam ye dedi ama esktra kilo almaman da normal dedi günlük gerekli kalori miktarını ona gore belirliyor ve bebegin gelisimini etkilemiyor şükür o büyüyor

Teşekkürler eczaneden kan şekeri ölçümü aldım onlar doğru sonuç verirmi onlardan bakacam dimi
gebelik şekeri için yemekten 1 saat önce açlık,yemeğe başladığınızda ilk lokmadan 1 saat sonra tokluk şekerinizi ölçersiniz.İsterseniz ilk defe acilde ölçüm yapıp kendi ölçüm cihazınınzla yapabilirsiniz.Benim aldığım cihazın pili azalmış 1 hafta yanlış ölçmüştü doktor kontrolünde anlaşıldı bana böyle yaptırmıştı.
Bende sadece 1 kilo aldım şuana kadar bebeğim kilo alıyor şuan yaklaşık 2 kg.Hem de 2 hafta önde doktor şekerden kaynaklandığını söyledi.Zaten bebeğin alabileceği yiyeceler yeniyor.Ceviz,peynir,badem bunlar çiğ olan meyve şeker olmayan ama bünyeye iyi gelenler.Sıkı diyet yapmama rağmen bebeğim iri bana da insülin başlayabilir.Yani ben dikkat ediyorum gerisi takdiri biraz.

Cildiye doktoru güllenme diye bir rahatsızlık dedi. solunum yoluyla bulasiyormus. Kadin dogum doktorumda idrar kan tahlili yaptırdınız gebelikle ilgili bir durum değil dedi. Duyan var mı böyle bir rahatsızlık

Cildiye doktoru güllenme diye bir rahatsızlık dedi. solunum yoluyla bulasiyormus. Kadin dogum doktorumda idrar kan tahlili yaptırdınız gebelikle ilgili bir durum değil dedi. Duyan var mı böyle bir rahatsızlık
Rose hastalığı dediğiniz çok önceden geçirmiştim stresten kaynaklanıyor losyon ve kremler geçmişti bende bazı çok stresli olduğum dönemlerde tekrar çıkıyor korkmanıza gerek yok aşırı çok değilse tabi benim belirli sayıda filan çıkıyor.
Bende de başka kırmızılık var aile hekimine gösterdim mantar dedi ama kaşınmıyor birde mantarı nerden kapıcam bulamadım eşimdede yok anlamadım cildiyeye gidicem ve sadece karnımda 5 tane büyük kırmızılık var ama rose değil önceden geçirdiğim için biliyorum.

gül hastalığı geçirmiştim daha önceden, sebepsiz çıkabiliyor kendi kendine geçiyor cildiye doktoru bana krem vermişti. Hamilelikten bağımsız olabilir.

Dun butun gun karnim cok sertti. Ara ara agrim vardi. Yuruyemedim, oturamadim, yatamadim, bi turlu rahat edemedim. Sabah doktora geldim. Yatis verdi 1 gun. Evde 4 saate bir aldigim ilaci burada 10dk.da bir veriyorlar. Ilaclardan sonra, nstde agrim cikmadi. Sancilar ufakti. Alttan muayenede acilma yok, rahim agzi kisalma yok. Suyum gelmedi, lekelenme yok. Ama doktor persembe cuma dogum olabilir diyor. Carsamba gunu geldigimde 1 ay sonra gibi dusun diyordu. Simdi 2-3 gun sonrasini. Aklim almiyor bi turlu. 31+3uz, dua edin lutfen, daha cok erken.

Allah Allah neye dayanarak diyor acaba bu dönemlerde sancı olabiliyor sancılarınızda ufakmış büyük olsa açılmaya sebep olabilirdi ama garip geldi banada bence başka bir doktora daha görünün valla her doktor ayrı bana plesantan aşağıda normale engel olabilir diyordu başka doktora gittim yukarıda dedi her doktorda bir olmuyor. Birde madem doğum bekliyorsa ciğer geliştirici filan yaptı mı doğumu ertelemek için bir sürü şey yapıyorlar sizde hiç bir sorun yokken doğum olur demesi garip

Gul hastaligiyla aynı şey mi yani bu da ? Internetten baktim o hastalıktaki belirtiler gibi değil benim leke gibi. Gul hastalığında kabarcık seklinde falan yazıyordu. Yani stres yaptığım çok bir şey de olmadı ama inşallah bir olumsuzlugu olmaz

Dr bi açıklama yapmadı mı? Bebeğin gelişimi yavaşladı vs gibi güçlü bi sebebi olması gerekiyor bu kadar erken doğum için. Sancı yok açılma yok garip geldi bana, Bence de başka bir dr a daha görünün

Evet evet rose hastalığı gerçek adı hatta yüzünde olanlar var onun adı daha başka korkulacak birşey değil merak etmeyin losyonla geçer. Bazen stres yaptığımızın farkında olmaya biliyoruz ya hamilelik başlı başına bir stres

Gectigimiz carsamba gelmistim kontrole. Bebegin Herseyi normaldi, 2 hafta ileri 2kg. Sadece benim agrim ve rahatsizligim vardi. Kapidan girer girmez senin sancin var dedi. nstde bir buyuk sancim cikti. Pers. Ve Cuma 2ser doz ciger gelistirici igne oldum. O gunden beri 4 saatte bir nidicard aliyorum. Fakat dun sabahtan beri sertlik ve agri gecmedi. Biraz aceleci mi bilmiyorum. Bugun al desem alacak sanki. Nolacak 26haftalik dogurttum gecen gun dedi. Esim de bebek yasiyor mu diye sordu, yok yasamiyor dedi. Ee ne anladim ben, dogurttun da ne oldu yani. Benim anladigim ignenin 1 haftayi doldurmasini hedefliyor ciger gelisimi icin. Sancilar durmazsa perswmbe cuma suyumun gelecegini tahmin ediyor sanirim. Kuvez muvez ayarlamis, hic korkma bu ilaclarla birkac hafta daha oteleriz dogumu filan demiyor.

Yani kadın yada erkek bilmiyprum ama biraz otomatiğe bağlamış bu doğum isini senin doktor, ne amaçla konuştuğu hiç belli değil
Durumun var mı bilmiyorum ama haftamız erken oldugu için bir doktora daha görünüp görüş mü alsan acaba canım? Çünkü en az 34.haftayı tamamlasak iyi olur (tabii olağanüstü durumlarda daha da erken doğumlar olabiliyor 37.haftaya kadar ne kadar dursa iyi olur diye düşünüyorum)

Dr un yaklaşımı ilginç geldi bana canım. Vakit kaybetmeden bir dr a daha görün bence. Acil bi durum olursa dr un kararına güvenip kendini emanet edebilmen lazım.

bazı durumlarda doktorun rahatlığı güven verir ama bana rahatsız edici geldi bu rahatlık açıkçası

Canım mümkünse baska bir doktora git, daha ortada hicbir sey yokken neden hemen dogurtuyor cok garip hele 26 haftalik dogurttugunun örneğini vermesi cok vahim baska bir doktor daha yorumlasa daha iyi olacak bence

Doktorum ozel hastanede, kadin. Ben de tavrini anlayamadim. Cevremden arkadaslarimdan erken haftalarinda suyu geldigi halde ya da aciklik, yetmezlik olmasina ragmen 39. haftada doguranlar var. Ama benim de kasilmalarim var, sabahtan beri ilac veriyorlar fakat hala oluyor. Zorla idrar tetkiki istedim, temiz cikmis. Ne tetikliyor kasilmalari anlamadim. Baska bir doktora gidebilirim, maddi acidan sorun yok. Bu gece hastanedeyim. Yarin oyle yapalim. Cok sagolun fikir verdiginiz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…