- 19 Ekim 2021
- 1.956
- 4.516
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.201
Bugün nöbetçiymiş canım sabaha kadar buradaymış yarın da senelik izine çıkıyormuş şansımaDoktora üzüldüm yeminle. Gece bir doğum gelse ayvayı yedi. Dikkatli mi iyice anlamaya çalış kuzum. Sorularınla darla tahammül seviyesini ölç bunlar önemli. 11 e kadar çalışan doktor inanılmaz yorulur
Ilk gebeligimde yuklemede seker cikmisti hatta o yuzden sezaryen oldum, bunda çıkmamıştı yine ben olcuyorum alet elimin altında oluncaZaten beklenen birşey. Şeker yüklemesinde de mesela 1. Saat 2. Saat vardı. Hatırlarsan.
Pimpiriklenme canım bence senin iyi. Kek şekerli birşey diyete uygun davranmayınca arttırması normal. Önemli olan normal yemeklerde nasıl çıkıyor? İnsülin kullansan da kullanmasanda doktor diyet dedi mi yapıcan o diyeti haliyle de kontrol altına almış olucan.
baska sorun yoksa kiloyu takma bence oğlum mesela istahliyken de istahsizken de kilosuda hic degismez ama boyu normal sayılır bende kiloyu dert etmekten vazgeçtim demekki doktorun dedigi gibi ince yapılı olacak sıkma canınıKızlar ben çıktım doktordan
Her zaman 10 13 gün önde çıkan bebek bugün 2 gün önde çıktı geri düşmüş yani
31+4 şu an ve 1700 gr 43 cm
Karın çevresi düşük çıktı beslenmene dikkat et yemene içmene dedi halbuki çok dikkat ederim
Yani genel olarak sıkıntı yok dedi ama pek tatmin olamadım suratını da göstermedi zaten
Kilosu da az geldi bana
İnce uzun yapılı olacak dedi
İyi yapıyorsun. Değişmemesi enteresan. Doktor ne dediIlk gebeligimde yuklemede seker cikmisti hatta o yuzden sezaryen oldum, bunda çıkmamıştı yine ben olcuyorum alet elimin altında olunca
Yükleme sonuclarida bi garip ti zaten aclik 71 1.saat 125 2.saat yine 125
Maşallah Rabbim sağlık sıhhat versin inşallahIlki erkek buda erkek :)
Bebeğim geri düşmemiş. Olması gerekene yaklaşmış. Nasıl ki önden gitmesi bir mutluluk sebebi değilse normalle uyumlu olmasında bir üzüntü sebebi değil. Üzüldüm deme lütfenKızlar ben çıktım doktordan
Karın çevresi düşük çıktı beslenmene dikkat et yemene içmene dedi halbuki çok dikkat ederim
Yani genel olarak sıkıntı yok dedi ama pek tatmin olamadım suratını da göstermedi zaten
Kilosu da az geldi bana
Sağlık ocağında yaptırdım yüklemeyi doktorada garip geldi ama bişey demediİyi yapıyorsun. Değişmemesi enteresan. Doktor ne dedi
Sanırım ben olsam tekrarlardımSağlık ocağında yaptırdım yüklemeyi doktorada garip geldi ama bişey demedi
Dakikasi dakikasina verdim kanlari hatta ondan sonra ust uste olcum yaptim ac tok gayet normal cikiyordu ... sanirim bidaha bende yapamam çünkü ona zor dayandim kusmamak icin kimildamadan oturdum ilk gebeligimde kusunca bosa gitti bidaha tekrarlamistik toplam 3kere ictim o sudanSanırım ben olsam tekrarlardım
Kolay kolay kimse meslektaşını satmaz. Ki kabul edelim doktorlar memleketin eğitim anlamında elit kesimi, onca eğitimle o egoyu da hakediyorlar. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum doktorluk bir sanat. Şikayetle kimseden güzel bir sanat eseri çıkarttıramayız. Hasta seçme hakkı özelde de var devlette de. Bu da cabasıİşte o yüzden zaten gerekli yerlere durumu iletmelisin. Çünkü gerçekten etik değil yaptığı. Valla allah iyi insanlarla karşılaştırsın dürüst güvenilir doktorlara emanet etsin bizi
Meslektaşını satmayacak ki. Farklı şeylerden bahsediyoruz bence. Doktor neden değiştiriyorsun dediğinde doğruyu söylemeli. Burdaki durum ego değil ama bu kadına dün dedikleri ortada bugün dedikleri de ortada. Güvensiz bir tutumu var. Bence gerekli yerlere bu bildirilmeli. Şikayetten sonra mükemmelleşecek beklentisi yok ama bu şekilde etik davranmıyor olması son bulabilir veya azalır. Doktorlara lafım yok bende çok kıymetli olduklarını düşünüyorum. Egolu bile olsalar. Ama burda etik olmayan bir tutum var.Kolay kolay kimse meslektaşını satmaz. Ki kabul edelim doktorlar memleketin eğitim anlamında elit kesimi, onca eğitimle o egoyu da hakediyorlar. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum doktorluk bir sanat. Şikayetle kimseden güzel bir sanat eseri çıkarttıramayız. Hasta seçme hakkı özelde de var devlette de. Bu da cabası
Beni o kadar çarpmadı buz gibi içtim hdjdjDakikasi dakikasina verdim kanlari hatta ondan sonra ust uste olcum yaptim ac tok gayet normal cikiyordu ... sanirim bidaha bende yapamam çünkü ona zor dayandim kusmamak icin kimildamadan oturdum ilk gebeligimde kusunca bosa gitti bidaha tekrarlamistik toplam 3kere ictim o sudan
Not almamistim ama son 2gun olcumlerim aklımda cumaya kadar olceyim de bildireyim inşallah teşekkür ederimBeni o kadar çarpmadı buz gibi içtim hdjdj
Sen cuma bahset doktoruna ama bence değerlerin güzel zaten not alıyorsundur o gerekli görürse endokrine yönlendirir seni zaten
Benim doktorum bir kitapçık verdi oraya yazıyorum. Sabah açlık ve her öğünden 1 saat sonra tokluk ölçüyorum. İstersen sende öyle yap. Yazarak götürürsen daha güzel olurNot almamistim ama son 2gun olcumlerim aklımda cumaya kadar olceyim de bildireyim inşallah teşekkür ederim
Aynen ilk gebelikte benimde oyleydi yazayim inşallahBenim doktorum bir kitapçık verdi oraya yazıyorum. Sabah açlık ve her öğünden 1 saat sonra tokluk ölçüyorum. İstersen sende öyle yap. Yazarak götürürsen daha güzel olur
Kesinlikle ikinci bir doktor görüşü al canım. Doktorun cidden pek güven vermiyor. 10 senelik sezaryanlı birine de yeni olmuş gibi bahsetmesi de ayrı bir olay. Sancı çıkmazken, her şey şuanlık normalken 32. Haftalık bir bebeği almak istemesi. Burada çok örnek gördük, doktorlar yeterki biraz daha dursun diye bir şekilde uğraşıyorlar. 26 hafta örneği zaten olayın zirvesiydi..Mrb, alinti yapamadim. Dun yazan herkese cok tsk ederim. Bugun sabah taburcu oldum. Evde ilac almaya devam edecegim. Sabah girdigim nst guzel cikti. Dr. geldiginde cok iyiyim dedim. Tamam persembe kontrole gel, cuma alalim dedi. Ben yine şok. Almayalim dedim. Kuvez bulmusken alalim, sonra bulamayiz filan dedi. Hem eski sezaryenlisin, sanci cekmen daha kotu olur dedi. Ben de ustunden 10 sene gecti dedim. Olsun yine de oylesin dedi. Kullanabilecegim igne ilac ne varsa aliriz, tutmaya calisalim dedim. Persembe degerlendiririz. Ama cumanin sinyalini aliyorum ben filan dedi. Sonra da Sen rahatsan ben de rahatim gibi bisey soyleyip gitti. Evdeyim sadece 3.saatte bir nidicard aliyorum. Simdi instasinda gordum, bayramda izne cikacagim, kontrolu olanlar bu hafta gelsin gibi biseyler paylasmis. Ben de artik tecrubesinden dolayi degil de bayram mevzusu yuzunden bu kadar acele ettigine emin oldum. Yarin icin bir perinatologdan randevu aldim. Bayramda dogum durumu olursa ne olur, yaptirabilir mi, onu da soracagim. Bir de pers. gunu hastaneye gidince diger kadin dogumcu izinde mi yoksa burada mi olacak, dogum yaptirabilir mi bunlari ogrenmeye calisacagim. Sanirim doguma kendi doktorumla girmeyecegim, son tavrindan dolayi iyice guvenim kalmadi. Bayramda bisey olsa devlette mi dogurmak zorundayiz, bilen var mi? 9 gunluk tatil bizi tedirgin
Canım bunu daha önce de arkadaşlar dedi. Bu boy olsun kilo olsun çok fazla kıyaslamayın. Biraz da genetik var içinde. Veya çocuğun yapısı daha incedir. Bak buradaki hamile günlüğünde de 42 cm ve 1780gr yazıyor. Değerlerin neredeyse birebir.Kızlar ben çıktım doktordan
Kilosu da az geldi bana
Farkli parmağı bilemem de aynı parmaktan ikinci kere olctugumde bile farklı sonuç çıkabiliyor. Bu makinalarda yüzde 10 kadar yanılma payı olabiliyormuş eczacı soylemisti. Geçende benim çok gereksiz bir değer çıktı 160 şaşırdım bir de diyet yapıyorum normalde çıkmaması lazım ikinciye ölçtüm 120 civarı çıktı sonra garanti olsun diye 2.saati ölçtüm o da baya düşük çıktı.Bisey soracağım seninde parmaktan parmaga veya sag el.sol el.farkediyormu ölçüm benim cihazdanmi kaynakli bilmiyorum simdi tokluk sekeri ölçtüm sag el 136 sol 142
Aaa bak bunu denemiştim birkaç kaç. 2-3 mg/dl fark çıktı her seferinde. Markası neydi senin aletinFarkli parmağı bilemem de aynı parmaktan ikinci kere olctugumde bile farklı sonuç çıkabiliyor. Bu makinalarda yüzde 10 kadar yanılma payı olabiliyormuş eczacı soylemisti. Geçende benim çok gereksiz bir değer çıktı 160 şaşırdım bir de diyet yapıyorum normalde çıkmaması lazım ikinciye ölçtüm 120 civarı çıktı sonra garanti olsun diye 2.saati ölçtüm o da baya düşük çıktı.
Ayy dimi ya bencede yanilma payi var ama dikkat edeyim ben yine bu aralar saldim iyiceFarkli parmağı bilemem de aynı parmaktan ikinci kere olctugumde bile farklı sonuç çıkabiliyor. Bu makinalarda yüzde 10 kadar yanılma payı olabiliyormuş eczacı soylemisti. Geçende benim çok gereksiz bir değer çıktı 160 şaşırdım bir de diyet yapıyorum normalde çıkmaması lazım ikinciye ölçtüm 120 civarı çıktı sonra garanti olsun diye 2.saati ölçtüm o da baya düşük çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?