2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Aaa bak bunu denemiştim birkaç kaç. 2-3 mg/dl fark çıktı her seferinde. Markası neydi senin aletin
Vivacheck Eco canim markası. Aynı delikten tekrar kan çıkararak ölçüm aldım emin olamadigimda ama dediğin gibi genelde 3 aşağı 5 yukarı aynı değerler çıkıyor. Bir iki kere çok farklı çıktı.

Cevabınız bana değildi, ama belirtmek isterimki bu dediğinize çok katılmıyorum. Elbet de doktorlar önemli kişiler, polisler de öyle, öğretmenler de. Her meslek kendince önemli, bazıları tabi bizi daha cok etkileyen meslekler - doktorlar gibi. Iyi ki varlar, bu tartışılmaz. Ama hiçbir meslek başkasından üstün değildir bence. Ego da gerektirmez. Günlük hayatımızda her meslek grubuna ihtiyacımız var: inşaat ustasından avukatına kadar.

Ancak hangi konuda, hangi meslekte olursa olsun, şikayet etmek veya eleştirmek kötü bir şey değildir. Yapıcı eleştiri önemlidir sadece.

Burada birçok arkadaş örnekte vermişti bazı doktorlarda veya hastanelerde yaşadıkları üzücü tavırları. Bunları kimse sineye çekmek zorunda değil. Özel hastane diye de hastaya böyle davranma hakkına sahip değil kimse.
---
Tekrar belirtmek isterim, sizin düşünceniz tabi, olabilir. Yanlış anlamanızı istemem. Ama bu örneğe uyar uymaz, bazı kişiler bazen şikayet edilmeliki, belki başkalarına böyle davranmazlar.

Kizlar benim de yarın randevum var tam 34+0 oluyor heyecanlıyım baya nst ye girerim muhtemelen değil mi

Kuzum bazı hastaneler 32. Hafta itibari ile bazıları 36.dan sonra başlıyor, ama temmuz annelerinin senin haftalarında 1 tane falan sancısı çıkıyordu girersen eğer ve çıkarsa normal bir durum sakın hemen geliyor mu diye panik yapma derim (34.hafta ciğer gelişimi tamamlanması için çok önemli bir eşiği daha atlatmış oluyorsun hayırlısı ile)

Şeker ölçümü yaparken birde canım parmaktan delince gelen ilk kanı pamuğa silin biraz sıkın gelen ikinci kan ile ölçüm yapın daha doğru sonuç verir

Ayy dimi ya bencede yanilma payi var ama dikkat edeyim ben yine bu aralar saldim iyice
Senin diyet nasil mesela
Listem bu canim bire bir uymaya çalışıyorum değerlerde en çok 1.saat tokluk 131 falan çıktı sanirm. Ama işte devamlı bir şey yemek çok sinir bozucu ben normalde iki öğün beslenen ve arada neredeyse hiç bir şey yemeyen bir insandım. Haliyle öğünde de fazla yiyordum şimdi ha bire saate bakıp devamlı birşeyler yiyor olmak çok tuhaf gerçi birşey yioyrum da sayılmaz listeye bakınca zaten anlarsın canım

Eklentiler

• IMG_20230621_000156.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20230621_000137.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 61
Meyve yerken yanında 1 çay bardağı süt veya yağsız yoğurt yemeyi dener misin bende de ilk çocuğuma hamileyken gebelik şekeri vardı. Diyetisyen böyle biraz daha az yükselir şekerin demişti ve öyle de olmuştu

Bende hep önde gidiyordu 2 hafta filan :) sonra 30lu haftalara girince haftasını buldu ilk üzüldüm sonra normal olduğunu okudum her yerden insan bi dumur oluyor ama çok büyük bir gerilik yoksa minnak bebek iyidir dimi boşuna üzülme
Ay sen yazdığından beri okuyorum ne diyeceğimi bilemiyorum doktoruna .
Seni o kadar zor bir durumda bırakıyor ki aklım almadı Yani bir doktorun bu tavrını. Başka doktora giderek en iyisini yaparsın, bayramda doğumlar ertelenmiyor eğer ki olursa gider dogurursun hatta bu doktorun doğurtmaması yerinde bir karar olur.
Fazladan 1 saat tutmak için elinden geleni yapıyor doktorlar tavrı çok ters

Kesinlikle paylaştığım listede neredeyse süt ve peynirden oluşuyor Allah'tan ikisini de seviyorum bir de havalar ısındığı için serinletiyor

Meyveyi kökten bıraktım. Yemicem artık. Ama söylediğin doğru bende diyet yaparken ara öğünde meyve yersem süt ürünleriyle birlikte yediriyordu.

K Kmsemkimim hafta olarak pirimiz sensin, senin nasıl gidiyor süreç
Çok şükür Rabbime iyiyiz diyelim daha iyi olalım canım benim... Doğum iznine ayrıldıktan sonra daha herşey yolunda ilerliyor gibi.. iki gün önce gittik doktora haftamıza göre uyumluymuş suyumuzda iyi bende çok kilo almadım ama bu ara iki gündür falan şişmeye başladım.. iki hafta sonra kontrole gidince doğum tarihi belirleyelim dedi doktorumuz.. 38 de alalım dicektir ama ben 39 kadar beklemek istiyorum tabi kızım da isterse doğum çantamı hazırladım beşik yatak falanlar da hazır... Artık sancılarımm yoğun hissediyorum günde bir kaç kez den fazla oluyor .. sezaryen olalı 5 yıl oldu normal doğum cesaretim yok... Sancı geldikçe korkuyorum soluma yatıp dinleniyorum ... Kahramanmaraş ta hava cok sıcak.. bol su içip ve meyve yemeğe de özen gösteriyorum .. kramplar sancılar uykusuz gecelerimiz de oluyor ama herşeye rağmen iyiyim iyiyiz deyip kendimi bardağın dolu tarafına bakmaya ikna ede ede doğuma doğru yürüyoruz bakalım.. Ayhh ne yazdım bee halay başı gibi hissettim kendimi bir an yük bindi omuzlarıma ya hu

Benim de sezeryan üzerinden tam 6 yıl geçti ama ne doktorların normal doğum yaptırmaya niyeti var ne bende ona cesaret sen bizim oymak beyimizsin, tam 1 ağustos olan başka var mıydı bilmiyorum ama aklımda sen kalmışsın 38.hafta temmuz ortasına falan mı denk geliyor?

Yaa sana da bayağu olmuş benim doktorum da pek normal doğuma niyeti yoktu bende korktuğum için konusunu bile açmadım açıkçası... Evet evet oynak beyim ben .. evet bir kaç kişi daha var 1 Ağustos gibi doğumu pozitifbiri de vardı... 15-20 temmuz gibi bekliyorum ben doğumu canım inşallah sağlıkla huzurla kucağımıza alırız

Bir hafta varmış aramızdaaa çok değil ki aynı anda bile kucağımıza alabilirizz canımmmm

Amin inşallah bak temmuz anneleri haziran ortası ile her güne 2-3 doğum ortalaması ile girdiler, bizde ağustos anneleri oynak beyleri olarak kapıyı temmuz ortası ile aralarız hayırlısı ile (bende soranlara temmuz sonu ağustos başı diyorum)

Evet kuzum geri düşmemiş ama ne bileyim işte buradakilere bakınca az geldi kilosu
Sorma canım iki kere baktı dışarda bekle yine gel bakalım dedi ikinci seferde yine göstermedi
Bu arada doktor burda fethetti beni ya istese uğraşmayabilirdi tekrar içeri alıp tekrar bakmayabilirdi olmuş gecenin 11 i

baska sorun yoksa kiloyu takma bence oğlum mesela istahliyken de istahsizken de kilosuda hic degismez ama boyu normal sayılır bende kiloyu dert etmekten vazgeçtim demekki doktorun dedigi gibi ince yapılı olacak sıkma canını
Sağol canım çok şükür başka sorun yok herşey yolunda
Kırmızı et ye dedi doktor yiyorum halbuki haftada iki üç kere falan

Evet günlüğüne göre bire bir canım bir de tahmini doğum tarihim usg de 18 Ağustos çıktı onu da güncelleyeyim burada 15 i yazıyor.
Benim de karın çevresi 30 haftalarda çıktı bebek 31+2 sata göre usg ye göre 31+4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…