- 22 Kasım 2021
- 388
- 859
- 53
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.221
Vivacheck Eco canim markası. Aynı delikten tekrar kan çıkararak ölçüm aldım emin olamadigimda ama dediğin gibi genelde 3 aşağı 5 yukarı aynı değerler çıkıyor. Bir iki kere çok farklı çıktı.Aaa bak bunu denemiştim birkaç kaç. 2-3 mg/dl fark çıktı her seferinde. Markası neydi senin aletin
Kolay kolay kimse meslektaşını satmaz. Ki kabul edelim doktorlar memleketin eğitim anlamında elit kesimi, onca eğitimle o egoyu da hakediyorlar. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum doktorluk bir sanat. Şikayetle kimseden güzel bir sanat eseri çıkarttıramayız. Hasta seçme hakkı özelde de var devlette de. Bu da cabası
Kizlar benim de yarın randevum var tam 34+0 oluyor heyecanlıyım baya nst ye girerim muhtemelen değil mi
Şeker ölçümü yaparken birde canım parmaktan delince gelen ilk kanı pamuğa silin biraz sıkın gelen ikinci kan ile ölçüm yapın daha doğru sonuç verirFarkli parmağı bilemem de aynı parmaktan ikinci kere olctugumde bile farklı sonuç çıkabiliyor. Bu makinalarda yüzde 10 kadar yanılma payı olabiliyormuş eczacı soylemisti. Geçende benim çok gereksiz bir değer çıktı 160 şaşırdım bir de diyet yapıyorum normalde çıkmaması lazım ikinciye ölçtüm 120 civarı çıktı sonra garanti olsun diye 2.saati ölçtüm o da baya düşük çıktı.
Listem bu canim bire bir uymaya çalışıyorum değerlerde en çok 1.saat tokluk 131 falan çıktı sanirm. Ama işte devamlı bir şey yemek çok sinir bozucu ben normalde iki öğün beslenen ve arada neredeyse hiç bir şey yemeyen bir insandım. Haliyle öğünde de fazla yiyordum şimdi ha bire saate bakıp devamlı birşeyler yiyor olmak çok tuhafAyy dimi ya bencede yanilma payi var ama dikkat edeyim ben yine bu aralar saldim iyice
Senin diyet nasil mesela
Evet canım onu devamlı yapıyorum zatenŞeker ölçümü yaparken birde canım parmaktan delince gelen ilk kanı pamuğa silin biraz sıkın gelen ikinci kan ile ölçüm yapın daha doğru sonuç verir
Meyve yerken yanında 1 çay bardağı süt veya yağsız yoğurt yemeyi dener misin bende de ilk çocuğuma hamileyken gebelik şekeri vardı. Diyetisyen böyle biraz daha az yükselir şekerin demişti ve öyle de olmuştuYarayacağını düşünüyorum ama benim sorunum meyve. Hayatta nefret ederdim asla arayıp yemezdim. Hamilelikte mideme iyi gelen tek şey meyve. Yiyorum oda fırlatıyor onuda dün farkettim iyice. 4 kere parmaktan ölçüm yapıyorum 4 kere insülin vuruluyorum. Daha yeni morarmadı ama morarır yakındır.
Öğünden önce vuruluyorum canım 3 tanesini 1 tanesi gece yatarken
Bende hep önde gidiyordu 2 hafta filan :) sonra 30lu haftalara girince haftasını buldu ilk üzüldüm sonra normal olduğunu okudum her yerden insan bi dumur oluyor ama çok büyük bir gerilik yoksa minnak bebek iyidir dimiSelaaaam, bugün benim de randevum vardı. 33+2 yim. Bebek 2000 gr 43cm çıktı. Boyu iyi ama kilosu burdakilerden düşük geldi bana. Kaç gündür böyle olanları okuyodum, ben de o hisse girdim şimdi. Aslında önden gidiyordu 4 gün hep. Şimdi ultrason kağıdına baktım, bazı değerleri 32+4 bazısı 32+0 çıkmış. Yani bi de önden giden bir bebek bir hafta 10 gün geri düşmüş gibi. Doktor bişe demedi. Benim doktor zaten rahat, benim kiloyu da ölçmedi, benim aklıma da geldi ama üstelemedim. Yani genetik vs ise tamam da aklıma bi sürü ihtimal geliyor, kordonu falan beslenemiyo mu acaba vs diye en kötüsü geliyor aklıma. Meyve falan yemiyorum ne zamandır belki bir muz biraz karpuz falan. Son iki haftadır salmıştım çok fast food yedim ondan mı acaba. Doktor zaten tam çıkarken 32 hafta mıydı dedi, randevu vermek için tekrar, yok 33 dedim. Herhalde ultrason öyle gösterdi diye. Off kordon dolanması fikri çık aklımdanben de hep diyodum ki biraz küçük olsun da normal doğum yapayım, bu da ayrı stresmiş ama
Ay sen yazdığından beri okuyorum ne diyeceğimi bilemiyorum doktoruna .Kendisi tatile cikacak diye 32.haftada dogurmami bekliyor. Durustce dersin ki, istersen Cuma gunu alabiliriz. Istemezsen ve bayramda sancin tutarsa ben yokum diger dogumcu ile doguma girersin. Fakat iste kuvez bulamazsin bi daha, bulmusken olsun, ya da eski sezaryanlisin diye korkutmaya calismasi etik degil. Insanlar 2ser yil arayla 3-4 sezaryen dogum yapiyor. Benimkinin ustunden 10yil gecmis. Persembe gunku kontrol icin de guvenemedim acikcasi. Suyun azalmis haydi doguma dese, nereden bilecegim dogru soyledigini.
Kesinlikle paylaştığım listede neredeyse süt ve peynirden oluşuyor Allah'tan ikisini de seviyorum bir de havalar ısındığı için serinletiyorMeyve yerken yanında 1 çay bardağı süt veya yağsız yoğurt yemeyi dener misin bende de ilk çocuğuma hamileyken gebelik şekeri vardı. Diyetisyen böyle biraz daha az yükselir şekerin demişti ve öyle de olmuştu
Meyveyi kökten bıraktım. Yemicem artık. Ama söylediğin doğru bende diyet yaparken ara öğünde meyve yersem süt ürünleriyle birlikte yediriyordu.Meyve yerken yanında 1 çay bardağı süt veya yağsız yoğurt yemeyi dener misin bende de ilk çocuğuma hamileyken gebelik şekeri vardı. Diyetisyen böyle biraz daha az yükselir şekerin demişti ve öyle de olmuştu
Çok şükür Rabbime iyiyiz diyelim daha iyi olalım canım benim... Doğum iznine ayrıldıktan sonra daha herşey yolunda ilerliyor gibi.. iki gün önce gittik doktora haftamıza göre uyumluymuş suyumuzda iyi bende çok kilo almadım ama bu ara iki gündür falan şişmeye başladım.. iki hafta sonra kontrole gidince doğum tarihi belirleyelim dedi doktorumuz.. 38 de alalım dicektir ama ben 39 kadar beklemek istiyorum tabi kızım da isterse doğum çantamı hazırladım beşik yatak falanlar da hazır... Artık sancılarımm yoğun hissediyorum günde bir kaç kez den fazla oluyor .. sezaryen olalı 5 yıl oldu normal doğum cesaretim yok... Sancı geldikçe korkuyorum soluma yatıp dinleniyorum ... Kahramanmaraş ta hava cok sıcak.. bol su içip ve meyve yemeğe de özen gösteriyorum .. kramplar sancılar uykusuz gecelerimiz de oluyor ama herşeye rağmen iyiyim iyiyiz deyip kendimi bardağın dolu tarafına bakmaya ikna ede ede doğuma doğru yürüyoruz bakalım. . Ayhh ne yazdım bee halay başı gibi hissettim kendimi bir an yük bindi omuzlarıma ya hu
Yaa sana da bayağu olmuş benim doktorum da pek normal doğuma niyeti yoktu bende korktuğum için konusunu bile açmadım açıkçası...Benim de sezeryan üzerinden tam 6 yıl geçti ama ne doktorların normal doğum yaptırmaya niyeti var ne bende ona cesaretsen bizim oymak beyimizsin, tam 1 ağustos olan başka var mıydı bilmiyorum ama aklımda sen kalmışsın 38.hafta temmuz ortasına falan mı denk geliyor?
Bir hafta varmış aramızdaaaYaa sana da bayağu olmuş benim doktorum da pek normal doğuma niyeti yoktu bende korktuğum için konusunu bile açmadım açıkçası...Evet evet oynak beyim ben .. evet bir kaç kişi daha var 1 Ağustos gibi doğumu pozitifbiri de vardı... 15-20 temmuz gibi bekliyorum ben doğumu canım inşallah sağlıkla huzurla kucağımıza alırız
Yaa sana da bayağu olmuş benim doktorum da pek normal doğuma niyeti yoktu bende korktuğum için konusunu bile açmadım açıkçası...Evet evet oynak beyim ben .. evet bir kaç kişi daha var 1 Ağustos gibi doğumu pozitifbiri de vardı... 15-20 temmuz gibi bekliyorum ben doğumu canım inşallah sağlıkla huzurla kucağımıza alırız
Evet kuzum geri düşmemiş ama ne bileyim işteBebeğim geri düşmemiş. Olması gerekene yaklaşmış. Nasıl ki önden gitmesi bir mutluluk sebebi değilse normalle uyumlu olmasında bir üzüntü sebebi değil. Üzüldüm deme lütfen
Suratını gösterseydi iyiydi minik kuzu sana iyi gelirsi
Sağol canım çok şükür başka sorun yok herşey yolundabaska sorun yoksa kiloyu takma bence oğlum mesela istahliyken de istahsizken de kilosuda hic degismez ama boyu normal sayılır bende kiloyu dert etmekten vazgeçtim demekki doktorun dedigi gibi ince yapılı olacak sıkma canını
Evet günlüğüne göre bire bir canım bir de tahmini doğum tarihim usg de 18 Ağustos çıktı onu da güncelleyeyim burada 15 i yazıyor.Canım bunu daha önce de arkadaşlar dedi. Bu boy olsun kilo olsun çok fazla kıyaslamayın. Biraz da genetik var içinde. Veya çocuğun yapısı daha incedir. Bak buradaki hamile günlüğünde de 42 cm ve 1780gr yazıyor. Değerlerin neredeyse birebir.
Karın çevresiyle ilgili, benim geçen kontrolde bir hafta geri çıktı. Doktor bir şey söylemedi, ben sordum. Sadece bebek zayıf olacak, sıkıntı değil diye söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?