- 22 Mayıs 2012
- 11.002
- 30.557
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.241
Ama nöbetçiymiş yavrum sen olsan da olmasan da orda hdjdj sabah ki gibi düşün yani. Yaklaşımı bilgilendirmesi nasıl?Evet kuzum geri düşmemiş ama ne bileyim işteburadakilere bakınca az geldi kilosu
Sorma canım iki kere baktı dışarda bekle yine gel bakalım dedi ikinci seferde yine göstermedi
Bu arada doktor burda fethetti beni ya istese uğraşmayabilirdi tekrar içeri alıp tekrar bakmayabilirdi olmuş gecenin 11 i
Bayramda özellerde nöbetçi doktorlar oluyor canım benim hastanede varmışMrb, alinti yapamadim. Dun yazan herkese cok tsk ederim. Bugun sabah taburcu oldum. Evde ilac almaya devam edecegim. Sabah girdigim nst guzel cikti. Dr. geldiginde cok iyiyim dedim. Tamam persembe kontrole gel, cuma alalim dedi. Ben yine şok. Almayalim dedim. Kuvez bulmusken alalim, sonra bulamayiz filan dedi. Hem eski sezaryenlisin, sanci cekmen daha kotu olur dedi. Ben de ustunden 10 sene gecti dedim. Olsun yine de oylesin dedi. Kullanabilecegim igne ilac ne varsa aliriz, tutmaya calisalim dedim. Persembe degerlendiririz. Ama cumanin sinyalini aliyorum ben filan dedi. Sonra da Sen rahatsan ben de rahatim gibi bisey soyleyip gitti. Evdeyim sadece 3.saatte bir nidicard aliyorum. Simdi instasinda gordum, bayramda izne cikacagim, kontrolu olanlar bu hafta gelsin gibi biseyler paylasmis. Ben de artik tecrubesinden dolayi degil de bayram mevzusu yuzunden bu kadar acele ettigine emin oldum. Yarin icin bir perinatologdan randevu aldim. Bayramda dogum durumu olursa ne olur, yaptirabilir mi, onu da soracagim. Bir de pers. gunu hastaneye gidince diger kadin dogumcu izinde mi yoksa burada mi olacak, dogum yaptirabilir mi bunlari ogrenmeye calisacagim. Sanirim doguma kendi doktorumla girmeyecegim, son tavrindan dolayi iyice guvenim kalmadi. Bayramda bisey olsa devlette mi dogurmak zorundayiz, bilen var mi? 9 gunluk tatil bizi tedirgin ediyor. @Hayat su sana da cok gecmis olsun. Belirsizlik cok sıkıcı, hastanede ya da evde yatiyor olmak da cok zor ama mumkun oldugu kadar gunlerini beklememiz lazim. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Yaklaşımı ilgilenmesi falan iyi gibiydi canım ama yorgunluk vardı kadında belliydi halinden sabahtan beri hasta bakıyor yarın sabaha kadar da var sabah 9.15 e bile randevusu vardı yarın içinAma nöbetçiymiş yavrum sen olsan da olmasan da orda hdjdj sabah ki gibi düşün yani. Yaklaşımı bilgilendirmesi nasıl?
Sen ne bakıyosun bacım burdakilerebak takviminle benzer. Ortalama olması gereken değerler takvimde yazanlar. Kişilerin söylediği bireysel. Tombik çocuk mesela belki şekerden ve sağlıksız ne bileceğiz? Oturup üzülelim mi zayıf diye. Bence kilo ve boyu asla baz alma ne zaman ki doktor derse haftasından geride o zaman birlikte üzülürüz
Düşmez canımcığım. Bundan sonra sık gidiceksin zaten düşse bile anında farkedilir önlemler alınır.Yaklaşımı ilgilenmesi falan iyi gibiydi canım ama yorgunluk vardı kadında belliydi halinden sabahtan beri hasta bakıyor yarın sabaha kadar da var sabah 9.15 e bile randevusu vardı yarın için
Tedirginliğim inşallah ilerleyen zamanlarda geriye düşmez canım böyle ucu ucuna gidiyor şu an
İnşallah canımDüşmez canımcığım. Bundan sonra sık gidiceksin zaten düşse bile anında farkedilir önlemler alınır.
Ya çok kötü bence. Şuan o doktora bir acil doğum gelse mesela? Ben güvenemem. Sabahtan beri çalışmış. Alıcıları kapanmıştır ister istemez. Oda insan netice de. Sistem çok kötüymüş.
Kız ohoooo sen bir de bu 9 ay ertelemek zorunda kalanların lohusalık süreci sona erdiğinde gör neler oluyorOlabiliyor canım hormonlar herkesi başka türlü etkiliyor işte. Ama 9 ayda ilişkisiz bir hayat için çok uzun değil mirisk olsa amenna ama risk yokken dayananlara helal olsun diyorum
Aaa ne mantıksız şey. Kız ben soğudum ordan hdjdjİnşallah canım
Acil doğumlarda akşam gece olursa ekstra ücretle geliyorlarmış bir de
NdjdkdkdjKız ohoooo sen bir de bu 9 ay ertelemek zorunda kalanların lohusalık süreci sona erdiğinde gör neler oluyor
Bazen diyorum ki acaba ne zaman sigara kaçmağı yapmaya başlayabilirim,ne zaman sucuk yiyebilirim,ne zaman gönül rahatlağı ile ilişki durumu olurFazla pimpirikli olmak hiç hoj değillllll
Bencede öyle olması gerekiyor ama işte huyum...Ndjdkdkdj
Ay çok komik gerçekten öyle
Ama birşey diyim mi o kadar da iyi olmayabilir erkekler için çok uzun bir süre ergen hallerine dönebilirler
Ben pimpiriğimi azalttım ya canım çekince sucuk yiyorumabartmadan herşeyi yapma taraftarıyım ben
Bana bu kadar dikkat etme psikolojisi iyi gelmiyor. O yüzden törpüledim. Düşündüm Bulut 1 dilim iyi pişmiş sucuktan mı daha çok rahatsız olur yoksa ben onu yemez streslenirsem veya aklımdan sucuklar geçerse mi dedim hdjdj cevabım 2. Si oldu. Çoğu konuya böyle yaklaşıyorum. Huzurum önemli tamam anayım ama bende önemliyim.Bencede öyle olması gerekiyor ama işte huyum...
Özellikle balkonda sigara ve kahve keyfinin hayalini kuruyorum bazenAcaba emzirirken ne kadar problem olur bu falan diye sorular geliyor sonra aklıma doğru düzgün hayal bile kurdurtmuyorum kendime
Sezaryen olunca azcık öne çekiyor zamanAmin inşallah bak temmuz anneleri haziran ortası ile her güne 2-3 doğum ortalaması ile girdiler, bizde ağustos anneleri oynak beyleri olarakkapıyı temmuz ortası ile aralarız hayırlısı ile (bende soranlara temmuz sonu ağustos başı diyorum)
Kilosu bence gayet iyi canım buna bukadar takılma bende bugun tam 34h oldum 2,300 dedi ama olçumler 100% doğru değil -150/200 ve ya +150/200 belki fazla bile fark olabilir sağlıklı olsun da kilo dogunca da alır zaten kordon dolanması olsa doktor zaten bunu söylerdiSelaaaam, bugün benim de randevum vardı. 33+2 yim. Bebek 2000 gr 43cm çıktı. Boyu iyi ama kilosu burdakilerden düşük geldi bana. Kaç gündür böyle olanları okuyodum, ben de o hisse girdim şimdi. Aslında önden gidiyordu 4 gün hep. Şimdi ultrason kağıdına baktım, bazı değerleri 32+4 bazısı 32+0 çıkmış. Yani bi de önden giden bir bebek bir hafta 10 gün geri düşmüş gibi. Doktor bişe demedi. Benim doktor zaten rahat, benim kiloyu da ölçmedi, benim aklıma da geldi ama üstelemedim. Yani genetik vs ise tamam da aklıma bi sürü ihtimal geliyor, kordonu falan beslenemiyo mu acaba vs diye en kötüsü geliyor aklıma. Meyve falan yemiyorum ne zamandır belki bir muz biraz karpuz falan. Son iki haftadır salmıştım çok fast food yedim ondan mı acaba. Doktor zaten tam çıkarken 32 hafta mıydı dedi, randevu vermek için tekrar, yok 33 dedim. Herhalde ultrason öyle gösterdi diye. Off kordon dolanması fikri çık aklımdanben de hep diyodum ki biraz küçük olsun da normal doğum yapayım, bu da ayrı stresmiş ama
Mrb, alinti yapamadim. Dun yazan herkese cok tsk ederim. Bugun sabah taburcu oldum. Evde ilac almaya devam edecegim. Sabah girdigim nst guzel cikti. Dr. geldiginde cok iyiyim dedim. Tamam persembe kontrole gel, cuma alalim dedi. Ben yine şok. Almayalim dedim. Kuvez bulmusken alalim, sonra bulamayiz filan dedi. Hem eski sezaryenlisin, sanci cekmen daha kotu olur dedi. Ben de ustunden 10 sene gecti dedim. Olsun yine de oylesin dedi. Kullanabilecegim igne ilac ne varsa aliriz, tutmaya calisalim dedim. Persembe degerlendiririz. Ama cumanin sinyalini aliyorum ben filan dedi. Sonra da Sen rahatsan ben de rahatim gibi bisey soyleyip gitti. Evdeyim sadece 3.saatte bir nidicard aliyorum. Simdi instasinda gordum, bayramda izne cikacagim, kontrolu olanlar bu hafta gelsin gibi biseyler paylasmis. Ben de artik tecrubesinden dolayi degil de bayram mevzusu yuzunden bu kadar acele ettigine emin oldum. Yarin icin bir perinatologdan randevu aldim. Bayramda dogum durumu olursa ne olur, yaptirabilir mi, onu da soracagim. Bir de pers. gunu hastaneye gidince diger kadin dogumcu izinde mi yoksa burada mi olacak, dogum yaptirabilir mi bunlari ogrenmeye calisacagim. Sanirim doguma kendi doktorumla girmeyecegim, son tavrindan dolayi iyice guvenim kalmadi. Bayramda bisey olsa devlette mi dogurmak zorundayiz, bilen var mi? 9 gunluk tatil bizi tedirgin ediyor. @Hayat su sana da cok gecmis olsun. Belirsizlik cok sıkıcı, hastanede ya da evde yatiyor olmak da cok zor ama mumkun oldugu kadar gunlerini beklememiz lazim. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Ay ne videolar izlettim ne makaleler yok anacım içeri girip gözüyle görse bişe olmadığına gene inanmicakEşine perine masajını okut canım. Bilgilensin sonrasında inanır
Aa öyle mi. Aklıma gelmedi değil hani artık genetik rol oynuyo falan diye ama normalde beklenen doğum tarihi hep 3 ağustos yazardı bugünkünde 9 Ağustos yazınca bi acaba dedim işte. Neye göre acaba değişiyor o beklenen tarih sadece kiloyla mı alakalı acabaBende hep önde gidiyordu 2 hafta filan :) sonra 30lu haftalara girince haftasını buldu ilk üzüldüm sonra normal olduğunu okudum her yerden insan bi dumur oluyor ama çok büyük bir gerilik yoksa minnak bebek iyidir dimiboşuna üzülme
Canım kilo değil de aslında hani beslenmesini engelleyen bişe mi var onu düşündüm yoksa kilosu fazla olsun istemiyorum aman yok ben 4.5 kilo doğmuşum herkes şaşırmış o da çok ideal değil.Kilosu bence gayet iyi canım buna bukadar takılma bende bugun tam 34h oldum 2,300 dedi ama olçumler 100% doğru değil -150/200 ve ya +150/200 belki fazla bile fark olabilir sağlıklı olsun da kilo dogunca da alır zaten kordon dolanması olsa doktor zaten bunu söylerdi
Ultrason ölçümleri haftalar büyüdükçe yanılma oranları artıyor resmen hatta doğuma yakın 500 gram bile eksik veya fazla çıkabiliyor doktorun baktığı açı bile değiştiriyor sonucu. Kafa ölçüsü karın ölçüsü normalse kilodaki oynamaları çok dikkate almiyorlar o yüzden. Benimkinin de kafası büyük mesela agsgagaAa öyle mi. Aklıma gelmedi değil hani artık genetik rol oynuyo falan diye ama normalde beklenen doğum tarihi hep 3 ağustos yazardı bugünkünde 9 Ağustos yazınca bi acaba dedim işte. Neye göre acaba değişiyor o beklenen tarih sadece kiloyla mı alakalı acaba
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada el üstünde tutulan meslek. Şiddet meyillis polis, tacizci öğretmen haberleri oluyor. Kaç tane doktor şöyle yapmış haberi okuduk yabancı basında? Bi gelişmekte olan ülkemiz maşallah eziklik hissediyor doktora karşıCevabınız bana değildi, ama belirtmek isterimki bu dediğinize çok katılmıyorum. Elbet de doktorlar önemli kişiler, polisler de öyle, öğretmenler de. Her meslek kendince önemli, bazıları tabi bizi daha cok etkileyen meslekler - doktorlar gibi. Iyi ki varlar, bu tartışılmaz. Ama hiçbir meslek başkasından üstün değildir bence. Ego da gerektirmez. Günlük hayatımızda her meslek grubuna ihtiyacımız var: inşaat ustasından avukatına kadar.
Ancak hangi konuda, hangi meslekte olursa olsun, şikayet etmek veya eleştirmek kötü bir şey değildir. Yapıcı eleştiri önemlidir sadece.
Burada birçok arkadaş örnekte vermişti bazı doktorlarda veya hastanelerde yaşadıkları üzücü tavırları. Bunları kimse sineye çekmek zorunda değil. Özel hastane diye de hastaya böyle davranma hakkına sahip değil kimse.
---
Tekrar belirtmek isterim, sizin düşünceniz tabi, olabilir. Yanlış anlamanızı istemem. Ama bu örneğe uyar uymaz, bazı kişiler bazen şikayet edilmeliki, belki başkalarına böyle davranmazlar.
Evet benim normalde 10 12 ağustos doktor 31 temmuz dedi bir aksilik çıkmazsaSezaryen olunca azcık öne çekiyor zaman
Önümüzdeki 4 haftadan sonra bebeler gelir ozmn bir çoğumuzunEvet benim normalde 10 12 ağustos doktor 31 temmuz dedi bir aksilik çıkmazsa
Saol canımKuzum bazı hastaneler 32. Hafta itibari ile bazıları 36.dan sonra başlıyor, ama temmuz annelerinin senin haftalarında 1 tane falan sancısı çıkıyordu girersen eğer ve çıkarsa normal bir durum sakın hemen geliyor mu diye panik yapma derim (34.hafta ciğer gelişimi tamamlanması için çok önemli bir eşiği daha atlatmış oluyorsun hayırlısı ile)
Eğitimden bahsediyorsunuz, ne mutluki sizde iyi bir yerden mezun olmuşsunuz. Eğitim elbette çok önemli, bu tartışılmaz. Çoğu kişi belki çocuklarının doktor olmasını isteyebilir, ama çocuğun yeteneği farklıdır, ilgisi farklıdır. Asla eğitimlerini, geldikleri yolları kücümsemiyorum emin olun.Sadece ülkemizde değil tüm dünyada el üstünde tutulan meslek. Şiddet meyillis polis, tacizci öğretmen haberleri oluyor. Kaç tane doktor şöyle yapmış haberi okuduk yabancı basında? Bi gelişmekte olan ülkemiz maşallah eziklik hissediyor doktora karşıBahsi geçen doktor %100 yanlış bişey yaptı diyemeyiz şu durumda. Yanlış uygulama olsa zaten konu ayrı olurdu. Tamam siz şikayet edin bol bol, hiç çözüldüğünü görmedim kimse de hekimin sanatına karışmaz, bak şikayet var deyip azarlamıyorlardır hayal ettiğimiz gibi zaten sayıları cücük kadar kalmış memlekette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?