2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ama nöbetçiymiş yavrum sen olsan da olmasan da orda hdjdj sabah ki gibi düşün yani. Yaklaşımı bilgilendirmesi nasıl?

Sen ne bakıyosun bacım burdakilere bak takviminle benzer. Ortalama olması gereken değerler takvimde yazanlar. Kişilerin söylediği bireysel. Tombik çocuk mesela belki şekerden ve sağlıksız ne bileceğiz? Oturup üzülelim mi zayıf diye. Bence kilo ve boyu asla baz alma ne zaman ki doktor derse haftasından geride o zaman birlikte üzülürüz

Bayramda özellerde nöbetçi doktorlar oluyor canım benim hastanede varmış
Kesinlikle başka doktorda doğum yap

Yaklaşımı ilgilenmesi falan iyi gibiydi canım ama yorgunluk vardı kadında belliydi halinden sabahtan beri hasta bakıyor yarın sabaha kadar da var sabah 9.15 e bile randevusu vardı yarın için
Tedirginliğim inşallah ilerleyen zamanlarda geriye düşmez canım böyle ucu ucuna gidiyor şu an

Düşmez canımcığım. Bundan sonra sık gidiceksin zaten düşse bile anında farkedilir önlemler alınır.

Ya çok kötü bence. Şuan o doktora bir acil doğum gelse mesela? Ben güvenemem. Sabahtan beri çalışmış. Alıcıları kapanmıştır ister istemez. Oda insan netice de. Sistem çok kötüymüş.

İnşallah canım
Acil doğumlarda akşam gece olursa ekstra ücretle geliyorlarmış bir de

Olabiliyor canım hormonlar herkesi başka türlü etkiliyor işte. Ama 9 ayda ilişkisiz bir hayat için çok uzun değil mi risk olsa amenna ama risk yokken dayananlara helal olsun diyorum
Kız ohoooo sen bir de bu 9 ay ertelemek zorunda kalanların lohusalık süreci sona erdiğinde gör neler oluyor
Bazen diyorum ki acaba ne zaman sigara kaçmağı yapmaya başlayabilirim,ne zaman sucuk yiyebilirim,ne zaman gönül rahatlağı ile ilişki durumu olur Fazla pimpirikli olmak hiç hoj değillllll

Ndjdkdkdj
Ay çok komik gerçekten öyle
Ama birşey diyim mi o kadar da iyi olmayabilir erkekler için çok uzun bir süre ergen hallerine dönebilirler
Ben pimpiriğimi azalttım ya canım çekince sucuk yiyorum abartmadan herşeyi yapma taraftarıyım ben

Bencede öyle olması gerekiyor ama işte huyum...
Özellikle balkonda sigara ve kahve keyfinin hayalini kuruyorum bazen Acaba emzirirken ne kadar problem olur bu falan diye sorular geliyor sonra aklıma doğru düzgün hayal bile kurdurtmuyorum kendime

Bana bu kadar dikkat etme psikolojisi iyi gelmiyor. O yüzden törpüledim. Düşündüm Bulut 1 dilim iyi pişmiş sucuktan mı daha çok rahatsız olur yoksa ben onu yemez streslenirsem veya aklımdan sucuklar geçerse mi dedim hdjdj cevabım 2. Si oldu. Çoğu konuya böyle yaklaşıyorum. Huzurum önemli tamam anayım ama bende önemliyim.

Sezaryen olunca azcık öne çekiyor zaman

Kilosu bence gayet iyi canım buna bukadar takılma bende bugun tam 34h oldum 2,300 dedi ama olçumler 100% doğru değil -150/200 ve ya +150/200 belki fazla bile fark olabilir sağlıklı olsun da kilo dogunca da alır zaten kordon dolanması olsa doktor zaten bunu söylerdi

ben olsam şikayet ederim bu ne biçim doktor yazdıklarını okuyorum ben sinir krizi geçiriyorum sakın bu doktoru dinleme başka doktora git ve normal doğum yapmak istiyorsan ustunden 10 yıl geçmiş çokta güzel yaparsın benim arkadaşım ilk çocuğu sezeryan ve ikinci çocuğu ile aralarında tam 13 ay var ve ikinci çocuğu ve uçuncu de normal doğum . Söyle o doktora kendine önce cuma günü bi beyin amelyatı ayarlasın çunku bu duşunce yapısı ve konuşma tarzı hiç hoş değil

Eşine perine masajını okut canım. Bilgilensin sonrasında inanır
Ay ne videolar izlettim ne makaleler yok anacım içeri girip gözüyle görse bişe olmadığına gene inanmicak
Aa öyle mi. Aklıma gelmedi değil hani artık genetik rol oynuyo falan diye ama normalde beklenen doğum tarihi hep 3 ağustos yazardı bugünkünde 9 Ağustos yazınca bi acaba dedim işte. Neye göre acaba değişiyor o beklenen tarih sadece kiloyla mı alakalı acaba
Canım kilo değil de aslında hani beslenmesini engelleyen bişe mi var onu düşündüm yoksa kilosu fazla olsun istemiyorum aman yok ben 4.5 kilo doğmuşum herkes şaşırmış o da çok ideal değil.

Ultrason ölçümleri haftalar büyüdükçe yanılma oranları artıyor resmen hatta doğuma yakın 500 gram bile eksik veya fazla çıkabiliyor doktorun baktığı açı bile değiştiriyor sonucu. Kafa ölçüsü karın ölçüsü normalse kilodaki oynamaları çok dikkate almiyorlar o yüzden. Benimkinin de kafası büyük mesela agsgaga

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada el üstünde tutulan meslek. Şiddet meyillis polis, tacizci öğretmen haberleri oluyor. Kaç tane doktor şöyle yapmış haberi okuduk yabancı basında? Bi gelişmekte olan ülkemiz maşallah eziklik hissediyor doktora karşı Bahsi geçen doktor %100 yanlış bişey yaptı diyemeyiz şu durumda. Yanlış uygulama olsa zaten konu ayrı olurdu. Tamam siz şikayet edin bol bol, hiç çözüldüğünü görmedim kimse de hekimin sanatına karışmaz, bak şikayet var deyip azarlamıyorlardır hayal ettiğimiz gibi zaten sayıları cücük kadar kalmış memlekette.

Doktor savunuyor gibi oldum ama Ben de sayılı üniversitelerden birinde yüksek öğrenim gördüm. Şükür sevdiğim mesleği yapıyorum. Alanım dışı olsa da iyi eğitim alanları destekliyorum ve çalışma hayatlarında komplike olmayan şeylerle yorarsak çözüme ulaşmayacağını düşünüyorum. Aptal insan değil ki karşıdaki. Rüştünü daha napsın da kanıtlasın Belki de o doktor haklıdır, bilsek zaten kulüp kurup tüm gün konuşmayız. Komplike olmayan dediğim şey tarzını beğenmemek. E olabilir. Başka doktora gitme diye kısıtlamıyor zaten. Hekimin işini biz iyi yaptığını zannederiz ama misal ameliyat sonrası ağrılar çok olur. Anlamayız bile neden olduğunu Böyle durumlarda şikayet çözüm olmuyor gibi geliyor bana. Bu da benim fikrim

Saol canım öğleden sonra randevum bakalım ne diyecek doktor yazarım buraya.. bu arada benim de sezeryan olacak doğumum, doktorum 20 temmuz sonrası bir tarih belirleriz herşey yolunda ilerlerse demişti en son, 38-39. Haftalar oluyor

Eğitimden bahsediyorsunuz, ne mutluki sizde iyi bir yerden mezun olmuşsunuz. Eğitim elbette çok önemli, bu tartışılmaz. Çoğu kişi belki çocuklarının doktor olmasını isteyebilir, ama çocuğun yeteneği farklıdır, ilgisi farklıdır. Asla eğitimlerini, geldikleri yolları kücümsemiyorum emin olun.

İşim gereği vb nedenlerden emin olun yurtdışını çok iyi biliyorum. Elbette de orada da böyle olaylar oluyor. Ama bizim kadar yansımıyor.

Burada tabi sadece doktor vb değil, çoğu zaman bazı hastalar da haddini bilmiyor. Bunu da maalesef çok görüyoruz. Tersini de.

Bakın örneğin öğretmenler, dersi anlatırken eğitim şekli belki doğrudur, ama çocuklarla iletişim şekli olsun tersdir. Aynısı ofis gibi yerlerde geçerli, bir insanın işi sadece yapması gerektiği şeylerle ilgili değildir. Her işin içinde davranış ve tutum da önemlidir.

Bu her alan için geçerli, şikayetler çözülür çözülmez, evet maalesef bu bir problem çoğu alanda. Adalet gibi..

Ancak bu durum her alanda, her şeyi kabul etmemiz gerektiği anlamına gelemez. Hakkımızı aramak zorundayız, zaten bir şey olmaz sonuç olarak diye düşünerek çoğu zaman zaten adım atılmıyor. Bunu doğru bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…