- 16 Ocak 2021
- 4.299
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.261
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada el üstünde tutulan meslek. Şiddet meyillis polis, tacizci öğretmen haberleri oluyor. Kaç tane doktor şöyle yapmış haberi okuduk yabancı basında? Bi gelişmekte olan ülkemiz maşallah eziklik hissediyor doktora karşıBahsi geçen doktor %100 yanlış bişey yaptı diyemeyiz şu durumda. Yanlış uygulama olsa zaten konu ayrı olurdu. Tamam siz şikayet edin bol bol, hiç çözüldüğünü görmedim kimse de hekimin sanatına karışmaz, bak şikayet var deyip azarlamıyorlardır hayal ettiğimiz gibi zaten sayıları cücük kadar kalmış memlekette.
Kuzum maalesef doktorluk da tıp fakülteleri de eskisi gibi değil. Benim zamanımda sınavda 40 bininci olan kişi üni hayal edemezken şimdi tıp okunuyor. Yani gözünde büyüttüğün gibi seçkin insanların seçkin eğitim ağı yok. Doktor kendini geliştirmiş, psikolojik yönü de gelişmişse ne âlâ. Maalesef günümüzde gerçekten başarılı insanlar farklı alanlara yönelirken taşra zihniyeti doktor ol kafasına girince seviye düştü. Üstüne de sağlık sistemimizin eksileri eklenince doktordur en iyisini bilir anlayışını güdemiyoruzDoktor savunuyor gibi oldum ama Ben de sayılı üniversitelerden birinde yüksek öğrenim gördüm. Şükür sevdiğim mesleği yapıyorum. Alanım dışı olsa da iyi eğitim alanları destekliyorum ve çalışma hayatlarında komplike olmayan şeylerle yorarsak çözüme ulaşmayacağını düşünüyorum. Aptal insan değil ki karşıdaki. Rüştünü daha napsın da kanıtlasınBelki de o doktor haklıdır, bilsek zaten kulüp kurup tüm gün konuşmayız. Komplike olmayan dediğim şey tarzını beğenmemek. E olabilir. Başka doktora gitme diye kısıtlamıyor zaten. Hekimin işini biz iyi yaptığını zannederiz ama misal ameliyat sonrası ağrılar çok olur. Anlamayız bile neden olduğunu Böyle durumlarda şikayet çözüm olmuyor gibi geliyor bana. Bu da benim fikrim
Çok haklısın sıralama değişti ama etkilerini 10 yıl sonra göreceğiz. Hazırlık hariç 6 yıl tıp fak, 5 yıl uzmanlık eğitimi, 2 yıla yakın doğu görevi derken eder 13 yıl. Yani 10-13 yıl sonraki taze uzman hekimler dediğin gibi olacak. O da ülkemize has bir durum olacak tabi. Yanlış politikanın kötü etkilemediği şey kalmadı ülkede.Kuzum maalesef doktorluk da tıp fakülteleri de eskisi gibi değil. Benim zamanımda sınavda 40 bininci olan kişi üni hayal edemezken şimdi tıp okunuyor. Yani gözünde büyüttüğün gibi seçkin insanların seçkin eğitim ağı yok. Doktor kendini geliştirmiş, psikolojik yönü de gelişmişse ne âlâ. Maalesef günümüzde gerçekten başarılı insanlar farklı alanlara yönelirken taşra zihniyeti doktor ol kafasına girince seviye düştü. Üstüne de sağlık sistemimizin eksileri eklenince doktordur en iyisini bilir anlayışını güdemiyoruz
İstanbulda çoğu yerde böyleymiş canım mantıksız olsa da el mahkumuz.Aaa ne mantıksız şey. Kız ben soğudum ordan hdjdj
Benim de beklenen doğum tarihi 5 ağustostu dün 18 Ağustos çıktıAy ne videolar izlettim ne makaleler yok anacım içeri girip gözüyle görse bişe olmadığına gene inanmicak
Aa öyle mi. Aklıma gelmedi değil hani artık genetik rol oynuyo falan diye ama normalde beklenen doğum tarihi hep 3 ağustos yazardı bugünkünde 9 Ağustos yazınca bi acaba dedim işte. Neye göre acaba değişiyor o beklenen tarih sadece kiloyla mı alakalı acaba
Canım kilo değil de aslında hani beslenmesini engelleyen bişe mi var onu düşündüm yoksa kilosu fazla olsun istemiyorum aman yok ben 4.5 kilo doğmuşum herkes şaşırmış o da çok ideal değil.
Dönmüş olabilir canım ben mide yanmamın artmasından ve kaburgama baskıdan hissetmiştim. Ama sonra tekrar test döndü sürekli hareket halinde hiç anlaşılmıyorGünaydın kızlar
Bebişin kafası hıçkırıkların hissedildiği yerde midir?? Tekmeleri yukarda ve yanda hissediyorum, hıçkırıklarını sol kasığımda. Sanki kafası sol kasıkta bacakları da yukarı doğru yan duruyo hafif, bebiş dönmüş demek mi oluyo bu
Doktorun mu söylüyor döndüğünü sen mi anlıyorsun canım? İnşallah doğuma kadar kalır böyleDönmüş olabilir canım ben mide yanmamın artmasından ve kaburgama baskıdan hissetmiştim. Ama sonra tekrar test döndü sürekli hareket halinde hiç anlaşılmıyor
30 . Haftamda inanılmaz midem yanıyodu kaburgamda baskı vardı kasıklarım şişti. Doktor baktı baş aşağı dönmüş dedi. Aradan 5 gün falan geçti bu şikayetlerim bitti baskı, yanma vs. 32 de gittim doktora yeniden ters dedi. Demek ki ters döndüğü zamanlar rahatlıyorum dedim ben de . Şimdi de rahatım demek ki hâlâ tersDoktorun mu söylüyor döndüğünü sen mi anlıyorsun canım? İnşallah doğuma kadar kalır böyle
Benim de sol kaburgamda çok baskı var hatta kambur oturursam çok batıyor mecburen dik oturuyorum. Doktorum daha söylemedi ama pozisyonunu, herhalde 32 yi bekliyor. Hadi bakalım güzel haberlerle gel30 . Haftamda inanılmaz midem yanıyodu kaburgamda baskı vardı kasıklarım şişti. Doktor baktı baş aşağı dönmüş dedi. Aradan 5 gün falan geçti bu şikayetlerim bitti baskı, yanma vs. 32 de gittim doktora yeniden ters dedi. Demek ki ters döndüğü zamanlar rahatlıyorum dedim ben de . Şimdi de rahatım demek ki hâlâ tersbugun gitcem bakalım nasılmış
Kendisi tatile cikacak diye 32.haftada dogurmami bekliyor. Durustce dersin ki, istersen Cuma gunu alabiliriz. Istemezsen ve bayramda sancin tutarsa ben yokum diger dogumcu ile doguma girersin. Fakat iste kuvez bulamazsin bi daha, bulmusken olsun, ya da eski sezaryanlisin diye korkutmaya calismasi etik degil. Insanlar 2ser yil arayla 3-4 sezaryen dogum yapiyor. Benimkinin ustunden 10yil gecmis. Persembe gunku kontrol icin de guvenemedim acikcasi. Suyun azalmis haydi doguma dese, nereden bilecegim dogru soyledigini.
Maalesef makinalarda arada sapmalar oluyor. Alman markası doktorun dediğini aldım eczanede sormuştum daha uygunları var ama gebelik şekeri doğru ölçüm olsun diye bunu önerdiler. Geçen açlık ölçtüm 58 çıktı haydağğ dedim bi daha ölçtüm 82 çıktı. Birkaç kere oldu böyle emin olmadığım zamanlarda tekrar ölçüyorum mecbur..Ayy dimi ya bencede yanilma payi var ama dikkat edeyim ben yine bu aralar saldim iyice
Senin diyet nasil mesela
Canimm medipol mega cok iyi, oradaki butun kadin dogumcular genel anlamda iyiymis, cok dogum yapan arkadasim var. Hatta bi tanesini ben de denedim gecende, bayildimm. Mesai disinda kendi doktorunu cagiriyorsan evet ekstra para vermen gerekiyor ama benim kendi gittigim hastaneye gore de dogum ucreti yari yariya. Bu acidan bakinca cok daha uygun fiyatı. Normal dogum 11500 dediler gecen hafta megada. Zam gelecekmis, fiyat sabitleyebilirsiniz dediler. Ben en basindan beri liv hospitale gidiyorum 20 bin lira mi ne demislerdi aylar önce, ona da zam gelecek ve fiyat sabitleme yok.Evet canım ancak bu saate alabildim randevu
Medipol mega hastanesi
Bu saatlerde de baktıklarını bilmiyordum
Canım sen hangi doktora gittin megada.Canimm medipol mega cok iyi, oradaki butun kadin dogumcular genel anlamda iyiymis, cok dogum yapan arkadasim var. Hatta bi tanesini ben de denedim gecende, bayildimm. Mesai disinda kendi doktorunu cagiriyorsan evet ekstra para vermen gerekiyor ama benim kendi gittigim hastaneye gore de dogum ucreti yari yariya. Bu acidan bakinca cok daha uygun fiyatı. Normal dogum 11500 dediler gecen hafta megada. Zam gelecekmis, fiyat sabitleyebilirsiniz dediler. Ben en basindan beri liv hospitale gidiyorum 20 bin lira mi ne demislerdi aylar önce, ona da zam gelecek ve fiyat sabitleme yok.
Sadece son anda doktor degistirmek beni endiselendirdigi icin malesef eski doktorumda devam edicem. İnsallah bidaha hamile kalirsam megada baslarim sürece gibi geliyor.
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada el üstünde tutulan meslek. Şiddet meyillis polis, tacizci öğretmen haberleri oluyor. Kaç tane doktor şöyle yapmış haberi okuduk yabancı basında? Bi gelişmekte olan ülkemiz maşallah eziklik hissediyor doktora karşıBahsi geçen doktor %100 yanlış bişey yaptı diyemeyiz şu durumda. Yanlış uygulama olsa zaten konu ayrı olurdu. Tamam siz şikayet edin bol bol, hiç çözüldüğünü görmedim kimse de hekimin sanatına karışmaz, bak şikayet var deyip azarlamıyorlardır hayal ettiğimiz gibi zaten sayıları cücük kadar kalmış memlekette.
Doktor savunuyor gibi oldum ama Ben de sayılı üniversitelerden birinde yüksek öğrenim gördüm. Şükür sevdiğim mesleği yapıyorum. Alanım dışı olsa da iyi eğitim alanları destekliyorum ve çalışma hayatlarında komplike olmayan şeylerle yorarsak çözüme ulaşmayacağını düşünüyorum. Aptal insan değil ki karşıdaki. Rüştünü daha napsın da kanıtlasınBelki de o doktor haklıdır, bilsek zaten kulüp kurup tüm gün konuşmayız. Komplike olmayan dediğim şey tarzını beğenmemek. E olabilir. Başka doktora gitme diye kısıtlamıyor zaten. Hekimin işini biz iyi yaptığını zannederiz ama misal ameliyat sonrası ağrılar çok olur. Anlamayız bile neden olduğunu Böyle durumlarda şikayet çözüm olmuyor gibi geliyor bana. Bu da benim fikrim
MuhteşeeemmmmmmMontesori mobillerimi yaptım kızlar, bi tanesi kaldı sadece. Başlamak uzun sürdü ama yaparken çok zevkliydi. Kullandığım videoları atıyorum. En sonuncusu hangi mobil ne zaman kullanılır onu anlatıyorkendi yaptıklarımı da ekledim
4 mobil var, sırayla kullanılıyor. Bebekten 30-45 cm yüksekliğe asılıyormuş.
Munari mobile
3-6 haftalıkken başlanabilir, mobili takip ettikleri ilgilendikleri sürece kullanılabilir. Bebek uzanmaya tutmaya başladığı zaman diğer mobile geçilebilirmiş.
Gobbi mobile
3-5 aylıkken renkleri ayırt etmeye başlıyorlarmış o zaman başlanabilir. Bebek mobili izlediği ilgilendiği süre boyunca kullanılabilir.
Octahedron mobile
Yine 3-5 aylıkken başlanabilir, ilgisi devam ettiği sürece kullanılabilirmiş.
Dancers mobile
En son kullanılan mobil, tam bir zamanı yokmuş bebek diğer mobillere ilgisini kaybedince buna başlanabilirmiş.
Ben munariyi de toplu siyah beyaz yapıcam birde o çeşiti var. Sen malzemeleri internetten mi aldın?Montesori mobillerimi yaptım kızlar, bi tanesi kaldı sadece. Başlamak uzun sürdü ama yaparken çok zevkliydi. Kullandığım videoları atıyorum. En sonuncusu hangi mobil ne zaman kullanılır onu anlatıyorkendi yaptıklarımı da ekledim
Munari mobile
3-6 haftalıkken başlanabilir, mobili takip ettikleri ilgilendikleri sürece kullanılabilir. Bebek uzanmaya tutmaya başladığı zaman diğer mobile geçilebilirmiş.
Gobbi mobile
3-5 aylıkken renkleri ayırt etmeye başlıyorlarmış o zaman başlanabilir. Bebek mobili izlediği ilgilendiği süre boyunca kullanılabilir.
Octahedron mobile
Dancers mobile
En son kullanılan mobil, tam bir zamanı yokmuş bebek diğer mobillere ilgisini kaybedince buna başlanabilirmiş.
Bu konudaSiz anlatılanları okudunuz mu? 26 haftalık bebeği doğurttum geçen hafta, ölü doğdu vs dediği yerleri? Bu insanı savunuyorsunuz ve ben şok içerisindeyim. Sanki biz doktor sevmeyen/eziklik hisseden kişileriz de siz bize doğruyu anlatmaya çalışıyor gibi bir tutuna girmişsiniz, Ben çok garipsedim. Bir insanın ne okuduğundan bağımsız üslubunun da bir o kadar önemli olduğu düşünüyorum. Konu sizin eğitim hayatınız değil. Nasıl ki hadsiz her haltı bilen hastalara kızıyorsam, insan yerine koymayan duyguları yok sayan doktor tutumuna da kızıyorum. Birşeyler değişmese bile en azından hakkını korumak adına, kabullenip susmamak adına şikayetler yapılmalı. Burda gelip şikayet edip sinirini boşaltıp gidip resmi birşey yapmazsa ne anlamı kalır? Ben size pek katılamadım maalesef.
Bu arada kullanılacağı zaman aralıklarında bir hata olabilir kikom. Benim bildiğim mesela oct. 5 haftalıkken başlanabilir ilgisine göre tutulabilir. Keza gobbi 8 haftalıkken başlanabilir. Dancer 12. Hafta ama gelişimi erkense öbürlerinden erken sıkıldıysa 10. Hafta gibi de olabilir. Bide ribbon var. Oda 3. Ayı itibariyle.Montesori mobillerimi yaptım kızlar, bi tanesi kaldı sadece. Başlamak uzun sürdü ama yaparken çok zevkliydi. Kullandığım videoları atıyorum. En sonuncusu hangi mobil ne zaman kullanılır onu anlatıyorkendi yaptıklarımı da ekledim
Munari mobile
Gobbi mobile
Octahedron mobile
Dancers mobile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?