2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Aklımdan geçeni yazmışsın canım bende hemşireyim bir çok doktorla çalışıyoruz üslubun ne kadar değerli ve önemli olduğuna her seferinde şahit oluyoruz..

Muhteşeeemmmmmm
Bende yapacağım ama belimden dolayı bir türlü odaklanamadım. Çok güzrl olmuşlar güle güle kullansın minikkuş

Ben munariyi de toplu siyah beyaz yapıcam birde o çeşiti var. Sen malzemeleri internetten mi aldın?

Toplu yapacaksan onu oturarak da yaparsın canım en çok munari zorladı zaten, köpük plakadan yaptım ben videodaki gibi, onu keserken eğilmesi falan zor oluyordu, ahşap çubukları eşime kestirdim, ipleri bağlarken eşime tutturdum yoksa çok zorlanırdım. Hobi mağazasından aldım canım, burda internetten bulmak biraz zormuş böyle şeyleri, bi de boyutlarına kalınlıklarına emin olamadım mağazaya gidip aldım, neyse ki hepsi aynı mağazada varmış. Parlak metalik kağıt bulamadım sadece octahedron için onu internetten alıcam büyük ihtimalle. Ama elimde baya bi yün kaldı gobbi yüzünden, onları bi şekilde kullanmam lazım

Renkleri ayırt etmeye derinlik algısı geliştirmeye 5. Ay itibariyle başlıyorlarmış canım ben öyle okumuştum, zaten videoda kadın da ilgilerini kaybettikleri zaman yeni mobile geçebilirsiniz diyor, bazı bebekler daha erken geçer gobbiye belki

Aklımdan geçeni yazmışsın canım bende hemşireyim bir çok doktorla çalışıyoruz üslubun ne kadar değerli ve önemli olduğuna her seferinde şahit oluyoruz..
Benim de annem hemşire. Çocukluğumdan beri sağlık çalışanları içerisindeyim. Çok kıymet veririm. Başlarına gelen herşeyde inanılmaz üzülürüm. Kıllarına zarar veren insanların cidden çok ağır yaptırımlı cezalarla örselenmesi gerektiğini düşünürüm. Ama o başka bir boyut. Şikayet edilmemesi, nasılsa birşey değişmez denilmesi yüzünden bugün bu ülkede bu kadar sevemediğimiz içimize sinmeyen şey var. İster değişsin ister değişmesin ben doğru kanallarla şikayeti destekliyorum. Birebir münakaşa asla haklı bile olsan tasvip etmem ama hakkımızı nerde savunucaz o zaman.

Valla çok iyi yapmışsın ellerine sağlık ben sanırım internetten alıcam burda nerede var bilemiyorum çünkü. Strafor topları kaç cm aldın? Kdjdkd onlarla da duyu kesesi yap kız tıpla örmeyi biliyor musun?

Evet zaten hakkımızı savunalım diye şikayet etmek için bir birim oluşturulmuş.. "Allah eğitimli cahillerden korusun"..

32. Haftadayim dinlenince gecti cok sukur. Balkon falan yikamistim bugun bide burasi 2 kat surekli merdiven in cik cocugun pesinde kos derken yoruluyorum ondan oluyor galiba
İyi canım sevindim çok yorma kendini son haftalar

Ayy yok öremem hiç bilmiyorum örgü valla 6 cm olabilir canım, alalı baya bi olmuştu onları

Aynen kuzum hatta bana da 8.haftamda yoğun kanama şikayetile gittiğim büyük bir özel hastane doktoru senin yatisini yapayım istersen ama gece gelip kontrol edemem sabah gelirim muayene ederim parça kalmışsa kürtaj yaparım diyip çıkıp gitmişti odadan ki düşünün yani muayene etti bebeğin kalbi atıyor du yani üslup çok önemli gerçekten bende oradan çıkıp şehir hastanesi aciline gittim çok şükür bebeğim gayet sağlıklı bir şekilde devam etti bence her doktor olan doktor değil kimse kusura bakmasın yıllarca okudu diye saygı duymak zorunda değiliz herkes işini düzgün yapmalı bende ebeyim mesela 4 sene lisans okudum ne yani az okudum diye değersiz bir mesleğe mi sahibim

Geçende doktorumla konuşuyoruz. Bu arada doktorum bursanın bilinmiş randevusu bulunmayan bir doktoru. Haa memnun olmayanda var ama 100 kişiden 2 kişidir. Ben çok memnunum. Teşhisleri, yaklaşımı vs beni tatmin ediyor. Ki ben detaycı ve pimpirik bir insanım kocamda öyle. Az çok anlamışsınızdır bizi bile adam tatmin ediyor bu zor birşey gerçekten neyse konuşuyoruz dedi ki zor bir doğum geçirmiş koca başlamış doktora carlamaya. Diyor ki herşey mümkün o anda. Ben tecrübem ve bilgim doğrultusunda zaten yönlendiriyorum kolaylaştırıyorum ama bazne bizim dışımızda da şeyler olabiliyor. Şimdi durum bu olsa ağzımı açmam bende deiem ki doktor haklı olabilir çokta yüklenmeyelim ama kalkıp 26 haftalık doğurttum birşey olmaz doğurursun vs deyince birde ne demek küvez bulmuşken doğurtalım. Ya sen manavdan karpuz mu alıyosun? 32 haftalık bu çocuk ciddi birşeyi olmazsa neden alınsın?

İşte mesela o an yanılsan ve dinlesen ne olacak? Doktorluk hemşirelik ebelik gibi direkt insan canına müdahale ettiğin herşey kutsal meslek. Çok nadirdir bu derece kutsalı çünkü ölümle hayat arasında bir yerde yaptıkları iş, verdikleri kararlar. Saygı duyalım ben duyuyorum çoğumuz gibi. Ama böylesine mesnetsiz konuşan cins insan ne olursa olsun tasvip etmiyorum. Bu demek değil ki doktor bana kul köle olsun hayır tabii ki. Ama bu kadar da üslupsuz olmamalı.

Canım bebegi 32. haftada almak isteyen dr dan heleki boş kuvez var diye almak isteyen dr un insanlığını sorgularim, zira bir gün bile bebeklerimiz için kıymetli, başka dr olsun ne olacak, ben devlet hastanesine gidiyorum her muayenemde farklı dr var, doğumumu kim yapacak belli değil, benim için önemli olan haftasıyla uyumlu olması, sorularıma cevap almam, aklıma yatmazsa aynı gün içinde bile baska dr a gidebiliyorum, benim gibi ol demiyorum ama şu durumda kendi drunun doğuma girmeme ihtimali, bebeğin erken doğma ihtimalinin yanında bir hiç, sen de kabul etmeyip araştırdığın için tebrik ediyorum

Senin garanticiligini cümle alem duydu bence bana da doktorum su fazlaliginda en kotu senaryoyu söyledi birden ani su boşalması olabiliyormuş bu durumda da kordon sarkması riski varmış hiç beklemeden hastaneye geleceksin dedi 2-3 hafta daha içerde tutsak yeter sonrasında erken doğum olsa bile korkma hallolur dedi. Ama dediğim gibi bu en kotu senaryo ve üslubundan neyi kast ettiğini anlayabildigim için hiç kafama takmadım bile.

Şu doktor muhabbeti gerçekten çok saçma kızlar. Doktorları diğer insanlardan farklı bambaşka bir yerde ilah gibi konumlandırmak bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus sanırım. Her yerde el üstünde tutulur falan bunlar palavra, yaşadığım yerde ne kimse doktorları üst insan gibi görüyor ne de doktorlar bizim doktorlar gibi ego dağlarına tırmanıyor.
Ne yapayım 10 küsür yıl okuduysa, bana mı okudu sanki? Ya para için ya prestij için, gerçekten insanlığa yararlı olayım diye meslek seçen kaç kişi var ki? Ayrıca o kadar yıl okunan tek alan da tıp değil yani. İşini iyi yapan herkese saygı duyuyorum, ister doktor olsun ister kuaför ister öğretmen. Güven vermeyen meslek sahiplerini sorgulamak ve şikayet edebilmek de hakkımız, doktor olmuş diye sonsuz güven ve saygı duyma zorunluluğumuz mu var? Asıl böyle düşünen ve sorgulamayanlar doktorların karşısında eziklik hissediyordur

Hsjsjjsjs o kadar belli mi yahu

Bunu söylemeli tabii ki bu üslupsuzluk değil. Bilgilendirme. Mesela buna da kızanlar olur bana kötü söyledi bilmem ne o durumda da hastanın saçmaladığını düşünürüm. Eyleyemez neticede doktor. Kötü de iyi de olsa söylemek zorunda. Ama bu doktor bambaşka. Ciddi anlamda saygısız ve üslupsuz

Benim de sol kaburgamda çok baskı var hatta kambur oturursam çok batıyor mecburen dik oturuyorum. Doktorum daha söylemedi ama pozisyonunu, herhalde 32 yi bekliyor. Hadi bakalım güzel haberlerle gel
Geldim şimdi doktordan Biraz sallamışm ben belirtileri ama kaburga kısmı doğru çıktı baş aşağı dönmüş . Otururken kaburgama batıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…