2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Çok sade ve şıkmış canım, nereden bu??
Canim trendyolda hepsiburadada falan var, markasi magic form ‘magic form brodeli gecelik sabahlik’ diye aratirsan çıkıyor. Ama ne yalan soyliim ben dolaptan aldim 3te 1 i fiyatina. Cok para vermek istemedim. Dolapta da magic form diye aratip buldum. Zaten herkes dogum sonrasi 15 dk fotograf cekinirken giyiyor, sonra satiyor. Muhtemelen ben de öyle yapicam

Prenses dedigimiz epiduralli olan mi oluyor ki? Ben de zarari var mi diye cok cekiniyorum. Ama ablam tamamen doğal normal dogum yapmisti, o kadar uzun ve sancili bir sürec ki, bastan sona sanciyla kivrandi, ben dayanabilir miyim bilemiyorum
Sonrasında bel ağrısı baş ağrısı bırakabiliyormuş diye duydum ama benim de tam bir fikrim yok

Valla çok güzelmiş efil efil rahat bi şeyse dursun dolabında giyersin ya çok yakışmış fiziğine de ben hiç şık bi şey koymadım çantama yaa doğurduktan sonra tipim kayar kesin zaten fotoğraf falan çekinmem diye düşündüm

Sagol canim benim Ahh ben de öyleyim aslinda, arkadaslarimin zoruyla yapiyorum bir seyler aşırı üşengecim ama iyi ki de zorluyorlar beni, ileride güzel anilari hatirlamak icin çekineceğimiz fotograflar bir vesile olacak. Sen de hic öyle düşünme doğumdan sonra mükemmelll fistik gibi olacagindan eminim

Kulaga sanki konforluymuş gibi geliyor demi bir avazda çıkar

Kızlar normal doğumda 5 cm kadar açılmada sancılar zorlamıyor ama sonraki süreç aktif doğum sancısı denilen kısım zorlayıcı olabiliyor, kiminde kısa kiminde uzun oluyor, ilk doğum nispeten daha zor, yapıyla da alakalı, ama epidural için aktif kasılmayi hissedene kadar bekliyorlar, erken yapılırsa doğum eylemi de durabilir ki istenilen bir durum değil maalesef, eğer dayanabilirseniz doğal doğum en güzeli, doğum sonrası daha sıkıntısız geçer, sonuçta her ilacın bir yan etkisi olacaktır, ama doğum kolay bir şey değil, elbet canınız yanacak, ama sonuca odaklanmak, nefes çalışmak çok önemli normal doğum için, sonlara yaklaşınca beni de bir tedirginlik sarıyor açıkçası kolay değil bir can dunyaya gelecek, sezeryan da olsa nornal doğum da olsa e sorunsuz en sağlıklısı nasip olsun hepimize

Kulaga sanki konforluymuş gibi geliyor demi bir avazda çıkar
Bir avazda olmasa da ite ite çıkartılır işte daha az çığlıklı bir süreç muhtemelen ama bilmem tabi
Canım daha nasıl doğal olsun alttan 3-4 kilo bebek çıkartıyorsun, ağrı kesici bence doğallığını götürmez ki. O zaman serum da takmasınlar, nst ye bağlamasınlar evde doğuralım Yani bence zaten herkes ister ama kimisi sezaryene mecbur kalıyor kiminin acısı daha dayanılmaz oluyor. Adet sancısı gibi meret, kimi çeker hastanelik olur kimi hiç hissetmez. Modern tıbbın verdiği güce dayanarak en rahat yoldan halletmek istiyor insanlar tabii ama tercih meselesi, kimisi baş ağrısıyla inatlaşır çekecem diye, kimisi ağrı kesiciyi alır oturur.
Bir de burda böyle konuşuyoruz ama belli olmaz tabii o an her şey değişebilir, benim kriterim huzurlu sakin rahat ve en önemlisi sağlıklı bir doğum olması herkes için

Literatürdeki tanımı söyledim canım benim de doğal değil normal doğum, çünkü kesi, su kesesinin açılması gibi müdahaleler var, kastettiğimiz aslında normal doğum, doğal doğum hiç müdahale olmadan gerçekleşen doğum ki ülkemizde bunu uygulayan çok cok az dr vardır

Nasıl yani normal doğumla doğal doğum farklı mıymış ilk defa duydum ah keşke keşke en en az müdahaleliye dayanabilse herkes. Benim gözüm kendi adetlerimden korktu valla, adetim böyleyse doğum nasıl acır diye ama belli de olmaz tabii dediğim gibi o an karar veririm büyük ihtimal epidurale de acıya göre

Benim de adetlerim aşırı sancılı geçerdi, rahim yolum da dardı, ilk doğumumda epidural istedim, ama hastanede böyle bir uygulama yoktu, sonrasında öneri olarak yazmıştım onu hatırlıyorum, ama şimdi düşününce ilk doğumda suni sancı almıştım bence o beni zorladı, ikinci de kendi kasılmamla gittim ve çok daha kolaydı, demem o ki o anki süreç belirleyici, bir de bize hep doğum egitiminde 10 cm açıklıkta bir his gelirmiş, danayanamayacagim alın beni sezeryana diye aslında o an bebeğin kafasının çıkışa en yakın olduğu ve sinirlere yakın olduğu zaman geldiği hismis, dayanın vazgeçmeyin çok kısa sürede kucağınıza alacaksınız, bunu bilerek doğuma girin demişti, sizin de aklınızda bulunsun

Sabah evde aclik 90 cikti. Saglik ocaginda damardan 77 cikti. Sabah 1.saat tokluk evde 98. Yarinda damardan tokluk baktiracagim. Emin olmak icin. Şekerim yuksek cikmiyor ama bebek bianda niye kilo anlamadim. Ustelik ben de 2 kilo vermisim. Aksam yemekten sonra dun 108, bugun 122 cikti. Yarin doktora nst icin gittigimde degerlerimi soracagim. Alelacele diyetisyene de bi suru para verdim, sekerim cok diye

İyi akşamlar hanımlar. 34 haftalık hamileyim bebek bir türlü dönmedi. Sezeryandan çok korktuğum halde bunun için gün bile verdi doktor duyduğumdan beri tansiyonum çıkıyor , içim daralıyor var mı sezeryan bekleyen? Doktora söyleyip 40. Haftaya kadar bekleyelim mi desem tecrübeli anneler fikir verir misiniz

Ben bu durumu yaşarsam bebeği döndürmek için evde yapılabilecek hareketleri yaparım randevuya gitmeden birkaç gün düzenli olarak. Hala olmuyorsa akışa bırakırım demek ki sezaryen olmam gerekiyor diye ama dönmedi deyip bırakmam, elimden geleni yapmaya çalışırım.

Prenses dedigimiz epiduralli olan mi oluyor ki? Ben de zarari var mi diye cok cekiniyorum. Ama ablam tamamen doğal normal dogum yapmisti, o kadar uzun ve sancili bir sürec ki, bastan sona sanciyla kivrandi, ben dayanabilir miyim bilemiyorum
Ama o ablanın yoluydu. Pıt diye doğuran birsürü kadın var onları neden örnek almıyorsun? Bunu görmek ve farketmek elinde. Ablanı baz almak zorunda değilsin.

Reglin o kadar acılı ve ağrılıysa eşiğin yüksek demektir. Ona dayanabiliyorsan herşeye dayanırsın. Şöyle düşünelim doğum 10x birim acıyor olsun. Ben regli acısız bir kadınım diyelim ki 2x birim acı yaşıyorum, sen 7x birim acı yaşıyorsun. Senin ekstra çekeceğin 3x birim benim çekeceğim 8x birim. Beni çok daha fazla zorlarken sana belki inanılmaz kolay gelecek. Güzele kolaya sağlıklıys mutluya neşeliye odaklanalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…