- 10 Kasım 2021
- 941
- 1.943
- 33
- 27
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #39.761
Kesinlikle katılıyorum bilmesek daha iyi canımAma mutluluk değil mi? Biz herşeyi araştırıyoruz, soruşturuyoruz sonra korkup üzerimize çekiyoruz ne gerek var halbuki.
Bak bana korkuyorum diye hiç araştırmadım. Burda yazılanları okudum sadece birşeyler biliyor olsam kesin vik vik konuşurdum ama şununda bunu varmış bununda bunu varmış diye ama şimdi her okuduğum müthiş geliyor ve bilmediğim için kabullenip akışta kalmam kolaylaşıyor. Daha pozitif bir noktadan bakabiliyorumKesinlikle katılıyorum bilmesek daha iyi canım
Evet bir ebe daha aynısını dedi. Bir kadın ben ölüyorumdiyr tamamdır doğuruyodur diyeBenim de adetlerim aşırı sancılı geçerdi, rahim yolum da dardı, ilk doğumumda epidural istedim, ama hastanede böyle bir uygulama yoktu, sonrasında öneri olarak yazmıştım onu hatırlıyorum, ama şimdi düşününce ilk doğumda suni sancı almıştım bence o beni zorladı, ikinci de kendi kasılmamla gittim ve çok daha kolaydı, demem o ki o anki süreç belirleyici, bir de bize hep doğum egitiminde 10 cm açıklıkta bir his gelirmiş, danayanamayacagim alın beni sezeryana diye aslında o an bebeğin kafasının çıkışa en yakın olduğu ve sinirlere yakın olduğu zaman geldiği hismis, dayanın vazgeçmeyin çok kısa sürede kucağınıza alacaksınız, bunu bilerek doğuma girin demişti, sizin de aklınızda bulunsun
Evet zaten böyle düşündüğüm için dayanabilirim fikri var kafamda, o yüzden dedim belki son dk epidural bile almam diye ama tabii rahata da kaçabilirim bilemem. Tabii bunlar herşey inşallah yolunda giderse geçerli.Reglin o kadar acılı ve ağrılıysa eşiğin yüksek demektir. Ona dayanabiliyorsan herşeye dayanırsın. Şöyle düşünelim doğum 10x birim acıyor olsun. Ben regli acısız bir kadınım diyelim ki 2x birim acı yaşıyorum, sen 7x birim acı yaşıyorsun. Senin ekstra çekeceğin 3x birim benim çekeceğim 8x birim. Beni çok daha fazla zorlarken sana belki inanılmaz kolay gelecek. Güzele kolaya sağlıklıys mutluya neşeliye odaklanalım
Amin inşallah arkadaşım o zorluymuş ya. Kıyamam. İnşallah olur kolaylıkla sağlıkla doğurabilirsin. Kız ben okuduğumu anlamamışım hdjdjEvet bir ebe daha aynısını dedi. Bir kadın ben ölüyorumdiyr tamamdır doğuruyodur diyeşimdikinde epidural mi düşünüyorsun peki? Suni sancıyı neden verdiler haftası mı geçti?
Evet zaten böyle düşündüğüm için dayanabilirim fikri var kafamda, o yüzden dedim belki son dk epidural bile almam diye ama tabii rahata da kaçabilirim bilemem. Tabii bunlar herşey inşallah yolunda giderse geçerli.
Bu arada benimkilere ağrı acı denmezdi benimkiler işkenceydi. Ağrıdan kusarken aynı anda bayıldığım çok olduDaha neler neler. O yüzden dua ediyorum ben her ay çektim zaten bari doğumum kolay olsun diye
Zeki kızz sen bu işi çözmüşssün anamBak bana korkuyorum diye hiç araştırmadım. Burda yazılanları okudum sadece birşeyler biliyor olsam kesin vik vik konuşurdum ama şununda bunu varmış bununda bunu varmış diye ama şimdi her okuduğum müthiş geliyor ve bilmediğim için kabullenip akışta kalmam kolaylaşıyor. Daha pozitif bir noktadan bakabiliyorum
Önceliğim nasipse doğal/normalZeki kızz sen bu işi çözmüşssün anambu arada doğum şekline karar verdin mi sen şaka bir yana
HahahaÖnceliğim nasipse doğal/normal
En ufak bir risktr sezaryene dönerim.
Bilgim bu kadar hdjd epidural spinal vs bilmiyorum ben hepsi sezaryen benim için jfjf
Yaa evet cok haklisin aslindaAma o ablanın yoluydu. Pıt diye doğuran birsürü kadın var onları neden örnek almıyorsun? Bunu görmek ve farketmek elinde. Ablanı baz almak zorunda değilsin.
Aynı şey bende de oluyor canımKizlar yaa geceleri kendime hakim olamadan yaptigim bi hareket var. Gerinme hareketi. Bacaklarimi asagi cekip geriniyorum ama istemsizce geliyor hemen farkedip o an durduysam durdum uyku arasinda. Bebege zarari olur mu bunun o an kasiklarm aciyor cunku.
Tesekkürler kızlar bilgiler içinn bızım hastanede sezeryan ve epiduralli normal dogum aynı fıyat normal dogumla fıyat farkıda bın lira . Yani 4 cm acılmaya kadar ki sancıyı çekiyosun sonraa hissetmiyosun öylemii
İyi akşamlar hanımlar. 34 haftalık hamileyim bebek bir türlü dönmedi. Sezeryandan çok korktuğum halde bunun için gün bile verdi doktorduyduğumdan beri tansiyonum çıkıyor , içim daralıyor var mı sezeryan bekleyen? Doktora söyleyip 40. Haftaya kadar bekleyelim mi desem tecrübeli anneler fikir verir misiniz
Öyle bir okudum ki sonunda bende normal doğum yaptım ile bitecek sandımBen normal doğumu deneyimleyemedim ama önceden buraya yazmıştım yine anlatayım,
Benim çok yakın arkadaşım ile 15gün ara varmış aramızda sonradan ortaya çıktı hamile kaldık, aynı doktora başladık
O arkadaş ilk doğumda çok zorlandığı için kesinlikle normal doğurmyacağım diyerek baştan doktora söyledi doktor da bakarız dedi
Sonra doğum zamanı geldi doktor kontrolü falan yaptı, sonra onu da beni de bir cesaretlendirdi artık eskisi gibi değil epiduralli doğum var şöyle böyle derken kızı ikna etti,
Gel zaman git zaman arkadaş benden öndeydi zaten doğum günü geldi, ben ne yaptınız diye eşini aramıştım eşi uyuyor dedi (düşün doğum hanede uyuma), sonra dedim herhalde doğum tam başlamadı yanlış anlıyorum falan sonra kız anlattı ikinci doğum olanlar beni daha iyi anlar dedi, sancılar çok sıklaştığı evrede 5cm açıklık falan varken bir vermişler epiduralli kız o yorgunlukla gözüm geçmiş dedi herkes normal doğursun epidurali bulandan Allah razı olsun dşyerek çıktı hastanedentamamen hissetmeme değil ama hafif şekilde sancıları hissediyorsun çünkü sancıyı hissedeceksin ki ona göre ıkınacaksın
Bende onun da ve doktorun gazı ile (doktor çatı muayesinde falan herşey normal doğuma uygun demişti) normal doğuracağım diye her gün eşim işten gelince 1 saat yürüyüş, Nerdeyse hergün ilişki falan filan yaptım sonuç sezeryan oldum
Hellooo herkeseee :) Kızlar sizdede sanki zaman durmus gibi geliyor mu
Evet şu haftalar bence en geçmeyen haftalar nedense. Çok sabırsızlanıyorum. Bir yandan da bir tırsma geliyor ömrüm boyunca sorumluluğunu aldığım bir insan gelmiş olacak. Amaaaan deyip yatıp uyuyamicam falan daha neler nelerHellooo herkeseee :) Kızlar sizdede sanki zaman durmus gibi geliyor mu
Onun için donut şeklinde yastık vardı ama tr de bulamadım. Şöyle bir yarım saat yüzüstü yatsam tüm dertlerim yok olacak gibiÜff deliksiz ve yüzüstü uyumayı özledim
Ay gördüm öyle bir şey taşıyacağını bilsem deniz şambreli alcam kendimeOnun için donut şeklinde yastık vardı ama tr de bulamadım. Şöyle bir yarım saat yüzüstü yatsam tüm dertlerim yok olacak gibi
Kesinlikleee banada mantıklı gelıryoo bakılmaz yeterkı saglıkla gelsınlerRrValla o an düşünmem 3e 5e bakmam diye düşünüyorum ama küçük bir ihtimal belki çekebilirsem sancıyı istemem. Ama çözümü varken de mantıklı gibi geliyor işte bilmiyorum hayırlısıyla bir başlasın da doğum sağlıkla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?