2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar nst ye kaçıncı hafta giriliyor? Ben daha hiç girmedim acaba bir sonraki kontrole söylesem mi
Ben 34 de girdim canım ilk ama 32 den sonra basliyorlarmis çoğu yerde. Benim bir önceki randevum 30. Haftadaydi yani sonrasında 34de gittiğim için böyle başladı daha erken gitsem yine alırdı sanırım. 34 den beri şimdi her hafta kontrole gidiyorum her seferinde de nst var ilk sonra da muayene :)

O arkadas sanirim benim cnm. Nstde 100e vuran bir sancim ciktigi icin doktor 32+0da gecen cuma bebegi alacakti. Bazi ozel hastanelerin de devletten farki yok artik. Aciklik icin muayene ederken hatta eliyle muayene edecekti ki, napiyorsun dedim irkildim, ben muayenede cok zorlaniyorum. Vajinusmus gecmisim var, hatta biraz hala var. Cok nadir rahat olabiliyorum. Tamam probla bakayim o zaman dedi. Yani prob varken niye elle daliyorlar bilmiyorum. Cok sukur kullandigim ilacin faydasini gordum. Kendi agrilarim sikayetlerim cok olsa da yeni doktorum (perinatolog, kendi klinigi var) istedigimiz haftalara ulasacagiz insallah dedi bugun, mutlu oldum. Hemoroid kanamasi yasadigim icin vajenden kanama olmamasina dikkat et, 1-2cm acilma olsa bile duzenli sanci olmadan almiyoruz dedi. Beslenmene , sivi alimina dikkat et dedi. Sekerimi ziplatan seyin dupalac oldugunu anladim. Kendimce diyet de yapiyorum (ekmek, tatli, karbonhidrat uzak duruyorum, meyvenin porsiyonuna dikkat ediyorum) sekerim normal seyrediyor. Aclik sekerim 90-92-96 geziniyor. Onu duzeltemedim henuz. tugcekb cok gecmis olsun. Cnm yeri geliyor ben bir surahiyi kaldiramiyorum, karnim sert oldugunda. 13kilo bizim icin cok fazla. Ben burada is yapanlari okudukca şok oluyorum. Jerkesin bunyesi, gebeligi farkli tabiki ama wcye kadar zor gidiyorum ben nedense. Allah bi daha yasatmasin, vakitlice gelsin bebislerimiz.

Benimde gobek cevresi 3-3,5 hafta ileri cikti. Dr. şekeri sebep olarak gosterdi. Senin de belki yuklemeden sonraki haftalarda bozulma olmustur. Takip et istersen ya da yediklerine dikkat edersin. Sancilarimin baslamasini da bebegin ileri olmasina bagladi. Sana rahatsizlik vermiyor mu hic.

Bol bol istirahat et cnm, kendini yormamaya calis. Rölantiye al kendini, az kaldi insallah.

Canım benimde senin gibi ben şuan 32.haftadayim ama son kontrolde bebeto bir hafta önde gidiyor kafası büyük dedi ve kafasına göre üç dört hafta ileride neden bilmiyorum dokgor anormallik yok dedi

Olabilir canım ben son zamanlarda tatlıyi da baya abarttım cnkü. Biraz yediklerime de dikkat edeyim.
Çok şükür bir rahatsızlık vermiyor yani çok hareketli bir bebek ve tekmeleri vs çok güçlü, onun dışında cati ağrım var 2 aydır nerdeyse ama ona da normal dedi doktorum. Son 2 randevuda nst ye giriyorum hep orda bir sancı çıkmıyor
Canım benimde senin gibi ben şuan 32.haftadayim ama son kontrolde bebeto bir hafta önde gidiyor kafası büyük dedi ve kafasına göre üç dört hafta ileride neden bilmiyorum dokgor anormallik yok dedi
Kızlar sizde bebek hareketleri böyle sert tekmeler oluyor mu benim oğlum günde o kadar sert birkaç tekme atıyor ki davul vurur gibi bu hareketlilikle erken mi gelir acaba diyorum
Benim tekmelerinden cidden bazen canım yaniyor. Eşim bu şimdiden böyleyse doğunca nasıl baş edeceğiz diyor

Bide şimdi bişey farkettim ultrason kağıdında en altta ölçülerin birbirine oranları var. AC/FL gibi. Kizimin kafa olcusu büyük ama birbirine oranları sınırlar içinde Allah'tan o kisimi görünce de bir rahatladim. Ekliyim buraya da

Eklentiler

• IMG_20230627_193941.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 82
Bende o bilgiler yok ama olabilirmiş genetik te önemli imis mesela ben ve eşim iri yapiliyiz

Kızlar sizde bebek hareketleri böyle sert tekmeler oluyor mu benim oğlum günde o kadar sert birkaç tekme atıyor ki davul vurur gibi bu hareketlilikle erken mi gelir acaba diyorum
Cnm doktor gunde 10 tane kuvvetli hareket istiyor. Nstye girdigimde de 2 tane gormek istiyor. Ben de kuvvetli hareketi oldugunda durmayacak bu kiz, illa gelicem diyor diye dusunuyordum. Iyi bisey yani kuvvetli hareket, erken gelmesiyle ilgisi yok hatta ters orantili benim anladigim.

Ben saymıyorum canım hareketlerini ama kuvvetli hareketi hissediyorum gün içinde şükür ay bakalım hayırlısı ile gelsinler sağlıkla birazda etrafımdakilerin demesi ile psikolojik oluştu herhalde bende

Ben saymıyorum canım hareketlerini ama kuvvetli hareketi hissediyorum gün içinde şükür ay bakalım hayırlısı ile gelsinler sağlıkla birazda etrafımdakilerin demesi ile psikolojik oluştu herhalde bende
Dr da bana bugun gunde 10un altindaysa ve agri hissi yoksa onemli degil demisti kasilmalar artik normalmis yani 10 un altinda ve agri yokaa

Anladım canım beni 2 haftada 1 çağırdı, 33. Haftadayım

Bende 34. Haftada gideceğim inşallah bakalım yapacak mı sağol canım döndüm tekrar
Canım 32 de başladı benim doktorum bundan sonra her geldiğinde odaya gelmeden baktır öyle gel dedi. Ben 1 kere girdim işte. Bundan sonra hep giricem. Bizim oğluş uyanık değildi baya uyandırmaya çalıştılar ama bana mısın demedi tabiki. Evladım şimdiden keyfine düşkün

Nasıl yani tam anlamadım canım
Dun nstde 75 ustu sanci cikinca bugun doktora sordum oyle kasilmalar oluyor arasira bebek bir yerde toplaniyor gibi diye agri oluyor mu dedi anlik oluyor cok degil dedim o da agri eslik etmiyorsa ve gunde 10 kereyi gecmiyorsa bu kasilmalari cok onemsemeyiz dedi. Yani o kuvvetli hareketler erken dogum habercisi degilmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…