- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #40.521
Kan uyuşmazlığı için senin anne olarak RH (-) olman lazım canım. Anne negatif, baba pozitif ise geçerli. Yani sizin aranızda öyle bir şey yok. Bizim de kan gruplarımız sizin gibi.Kizlar eşim 0 pozitif ben A pozitifim. Bizim aramizda kan uyusmalizigi veya rh uyumsuzlugu olmuyor dimi? Biyerde okudumda. Kan uyusmazligiyla Rh uyusmazligi ayni seyler mi farkli seylermi anlayamadm
Ben uyuyorum ama 45dk-1saatte bir kalkmam gerekiyor. Kan dolasimindan mi yoksa kas veya kemik zayifligindan mi bilmiyorum, acayip bir agri oluyor. Sanki gunlerdir hic kipirdamadan yatmisim gibi yanim curumus gibi hissediyorum. Kalkinca zatrn mutlaka wcye gitmem gerekiyor. Kipirdadigim an tuvalete gitmem lazim, mesaneye baski yapiyor herhalde. Wcden sonra topalliya topalliya koridorda bir iki gidip geliyorum. O agri kramp benzeri sey acilsin diye. Bi suredir yatakta donmeyi hic becemedigim icin yatagin ayak ucuna yatiyorum. 1saat sonra orasi agriyip rahatsiz ediyor, hop wc sonra basucu. Basucu ayakucu derken bir saga bir sola yatmis oluyorum. Her kalktigimda sabah olsa diye saatin gozunun icine bakiyorum. Yatamama sebebiniz bebegin pozisyonu. Bazen sag cok rahat olutken, bazen eger sagda pozisyon aldiysa o tarafa yatmak agrili ve imkansiz oluyor.Bende aynıyım. Sola yatınca eahat etmem gerekmiyor mu? Sola dönünce karnım ağrıyor. Uzun süre sağ sol yatmaktan zaten omuzlarım ve kalça kemiğim pert
Tam yüzüstü değildir canım o öyle yatamazsın. Sıkışacağı için miniştr yatırmaz seni. Böyle sola dönük üst bedenin yüz üstü ama karnın yan bir pozisyondur diye tahmin ediyorum. Bende aynı şekilde yatıyorum. Karnımda ağırlığım olmuyor. Seninde öyle mi?
Şunu okuyunca halime şükrettim ağrım sızım bu boyutta değil benim sadece uyuyamıyorum. Gık demem vallahi bundan sonra. Allahım senin yardımcın olsun. Çok çileli senin geceler o zamanBen uyuyorum ama 45dk-1saatte bir kalkmam gerekiyor. Kan dolasimindan mi yoksa kas veya kemik zayifligindan mi bilmiyorum, acayip bir agri oluyor. Sanki gunlerdir hic kipirdamadan yatmisim gibi yanim curumus gibi hissediyorum. Kalkinca zatrn mutlaka wcye gitmem gerekiyor. Kipirdadigim an tuvalete gitmem lazim, mesaneye baski yapiyor herhalde. Wcden sonra topalliya topalliya koridorda bir iki gidip geliyorum. O agri kramp benzeri sey acilsin diye. Bi suredir yatakta donmeyi hic becemedigim icin yatagin ayak ucuna yatiyorum. 1saat sonra orasi agriyip rahatsiz ediyor, hop wc sonra basucu. Basucu ayakucu derken bir saga bir sola yatmis oluyorum. Her kalktigimda sabah olsa diye saatin gozunun icine bakiyorum. Yatamama sebebiniz bebegin pozisyonu. Bazen sag cok rahat olutken, bazen eger sagda pozisyon aldiysa o tarafa yatmak agrili ve imkansiz oluyor.
Trabzon canım, bizde yapılmaz yani dible, zorluğundan değil. Bilinmez öyle. Giresunlu bir tanıdığımız var, o çok yapar. Ben sadece deneme kısmına geçmedim. Eşim de ilk kez yedi bu sene, o sevdi örneğin. Domatesli duymadım hiç ama.Sen nerelisin canım? Aslında çok kolay yaz pilavı diye geçiyormuş başka yerlerde de ama ona domateste koyuyorlarmış hdjd hiç yemediysen cezbetmeyebilir ama ben baya sevmiştim damak tadıma uygun
Sagol festiimBen negatifim kocamda negatif. Bizde de yok. Ama ben negatifken kocam pozitif olsaydı bebeğin pozitif olma ihtimali olacağı için kan uyuşmazlığı olabilirdi. Tek risk anne negatifken babanın pozitif olduğu durumda oluşuyor.
Senin sormak istediğin muhtemelen abo uyuşmamazlığı. Sen 0 olsaydın risk olurdu ama a olduğun için olmaz diye düşünüyorum. Çünkü sen 0 olsaydın bebek gidip a, b vs olsaydı uyuşmazlık olabilirdi. Ama bahar bence üzerinde durmakta fayda var hani doktora tekrar sormak için. Bebek 0 olabilir çünkü o zaman etkilenir mi diye gözden kaçmasın. Ama ben sadece anne 0 olursa oluyor diye biliyorum.baharrr34
Aa sordu demek ben genede tedbir amacli sorayim bakayim cnm hic aklima gelmedi bu zamana kdrAynı şekilde eşim 0+ ben A+
Dr asistanına kan uyuşmazlığı yok değil mi diye sordu hayır dedi asistanı da. Ekstra bişey sormadı canım.
Zaten eşinle ikinizde pozitif olduğunuz için RH uyuşmazlığı olmaz heralde
Uykun mu gelmiyo bacım ağrılardan dolayı mıUyku düzenim iyice bitti, geceleri hep uyanığım. Ne olacak böyle
Ay maşallahhBiz bugün 35 haftalik olduk tam teyselerizaman yaklastikca geriliyorum ve duygusalligım nirvana seviyesinde bu ara...Sabahlari dayak yemiş gibi halsiz uyaniyorum. Gece sol kalçam oyle aciyorki lavaboya topallayarak gidiyorum yada sabahlari uyandmda 1 2 saat topalliyorum sonradan duzeliyor yürüyüşüm. El uyuşmazligina girmiyorum bile. Sabahlari bisi dogramak bana iskence...
Canisi bu ara psikolojikmen bende iyi degilim. Goruntulu yahut foto atsam hemen sey diyolar aa dogumun yaklasmis yuzunden belli. Bana goruntum ayni geliyo halbuki. Ama cevreden oyle denilince bi moralm bozuluyor demekki cok cirkinlestm diyeUykun mu gelmiyo bacım ağrılardan dolayı mı
Ay maşallahhpanik atak krizleri bende de başladı Bahar hep 3-4 ay diye diye çok uzak geliyordu sol tarafa yatabiliyormusun ben yatamıyorum valla geceleri inleye inleye dönmeye çalışıyorum ay yaşlı neneler gibi oldukk ama hepsi geçicek nasipse buna sığınıyorum
Elalemin ağzına kürekle vurucam. Bende kvde de kalıyorum 2-3 akşamdır sitede kadınlar görüp vah vah Allah kurtarsın diyorlar. Sanki kurtulmamız gereken bir şeymiş gibi. Doğumun yakın ne demekse 8 aylık hamileyiz tabi yakın. Büyüdü içimizdeki minikler kız organlarımız bile yer değiştirmiş uygulamada yazıyor bu sıcaklarda bide nefes nefese kalmamız çok normalCanisi bu ara psikolojikmen bende iyi degilim. Goruntulu yahut foto atsam hemen sey diyolar aa dogumun yaklasmis yuzunden belli. Bana goruntum ayni geliyo halbuki. Ama cevreden oyle denilince bi moralm bozuluyor demekki cok cirkinlestm diyeay ne bileyim esimle yuruyuse cikiyorum tık nefes kaliyorum 2 adimda. Istediklerimi giyemiyorum ay valla bi tuhafim bu ara ama az kaldi dedigin gibi canim
Benim de kasıklarımda inanılmaz baskı oluyor bşraz oturayım ayağa kalkamıyorum resmen yaşlılar gibi yürüyorumBiz bugün 35 haftalik olduk tam teyselerizaman yaklastikca geriliyorum ve duygusalligım nirvana seviyesinde bu ara...Sabahlari dayak yemiş gibi halsiz uyaniyorum. Gece sol kalçam oyle aciyorki lavaboya topallayarak gidiyorum yada sabahlari uyandmda 1 2 saat topalliyorum sonradan duzeliyor yürüyüşüm. El uyuşmazligina girmiyorum bile. Sabahlari bisi dogramak bana iskence...
Maalesef erken doğumlar oldu..Kizlar bu grupta hiç dogm yapan oldu mu kimler doğum yaptı.
Beni de bugünlerde acayip uyku basıyor gün içinde. Ama çalıştığım için de uyuyamıyorum, şükür evden çalışıyorum onun rahatlığı var tabi ama. Ben de sıcaktan uyuyamıyorum geceleri. Çok sıcak buralar maalesef, hiç esmiyor. Klima da bir süreliğine açabiliyorsun, hasta olmamak adına.Uyku düzenim iyice bitti, geceleri hep uyanığım. Ne olacak böyle
Aynen az kaldı bunlar olacak tabi bu gunler gecer elbet Allahın izniyle. Sağlıcakla kucağımıza alalımBende hamile yastığıyla yatıyorum o olmadan mümkün değil uyumam. Birde yüksek yatıyorum hafif ama oturur pozisyon denemedim zaten uyuyamam zaten yorgunluk var birde öyle olursa iyice mahvolurum diye düşünüyorum. O pozisyon bence sıkıntılı değil. Karın yan çünkü bacaklar ve üst gövde hafif dönük. Direkt omuz üstünde sola veya sağa yatmak mümkün değil ki bunca ay. Benim cidden omuzlarım düşüyor artık böyle yatmama rağmen. Birde tam üstünde yatsaydım ne olacaktı acaba?
Az kaldı neyseki çok şükür yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
Sende benim gibi kucağında yastıkla oda oda gezenlerden misin?Uyku düzenim iyice bitti, geceleri hep uyanığım. Ne olacak böyle
Canım merhaba, bunu ara ara bazı arkadaşlarımız dile getiriyor. Bazen bebek farklı durduğu için çok hissetme imkanımız olmuyor. Ama sonuçta hissediyorsun dimi, günde birkaç kez? Içini ferah tut. Yer değiştirmiştir annesi.Merhaba, herkese iyi bayramlar
Fırsat buldukça buradaki yazılanları okuyorum, merak ettiğim soruların cevabını burada buluyorum, ağustos anneleri iyi ki varBen 32 haftalık hamileyim ve birkaç gündür bebeğin hareketlerinde azalma var. Acaba bu haftalarda normal mi? Sizde de zaman zaman böyle oluyor mu?
Cevap için çok teşekkür ederim. Evet yemeklerden sonra yada uzandığımda hareketi oluyor ama kısa süreli ve daha zayıf gibi. Pozisyonuyla alakalı da olabilir evet onu düşünemedim.Canım merhaba, bunu ara ara bazı arkadaşlarımız dile getiriyor. Bazen bebek farklı durduğu için çok hissetme imkanımız olmuyor. Ama sonuçta hissediyorsun dimi, günde birkaç kez? Içini ferah tut. Yer değiştirmiştir annesi.
Sanki beni anlatmışsın ayni durumdayım tek fark benim sağa kalçamBiz bugün 35 haftalik olduk tam teyselerizaman yaklastikca geriliyorum ve duygusalligım nirvana seviyesinde bu ara...Sabahlari dayak yemiş gibi halsiz uyaniyorum. Gece sol kalçam oyle aciyorki lavaboya topallayarak gidiyorum yada sabahlari uyandmda 1 2 saat topalliyorum sonradan duzeliyor yürüyüşüm. El uyuşmazligina girmiyorum bile. Sabahlari bisi dogramak bana iskence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?