2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Hiç duymamıştım kuymağın süt yaptırdığını çokta severim vesilesiyle bol bol yerim kesin jdjdk ay birşey sorucam sizde reyhanlama var mı bebeği
Reyhanlama seklinde duymadm ama 40ı gelnce tuzlama var bide annem dogdugu zmndan itibaren sürme çeker sarımsaklı toz sürme vardır bizde kirpikleri uzun uzun olur cocugun birde enfeksiyonu önlüyo die sürmeli sürmeli takıldık oglumla baya :)

Evet eşimde yapar sever aileside. Antepli olsam kuymağın yüzüne bakmam yalan yok hdjdj kuru tahta gibi gelir jdjdj
Yani şimdi bi antepli olarak şu söyledigine katılmamak da elde değil acılı ekşili çeşit çeşit yemek varken ayıp olmasn ama kuymağı tercih etmem bende :))

Yani şimdi bi antepli olarak şu söyledigine katılmamak da elde değil acılı ekşili çeşit çeşit yemek varken ayıp olmasn ama kuymağı tercih etmem bende :))
Jdjdjdj kuymakta güzel bende severim ama aklıma gelmez ne yalan söyleyeyim. Ayh bir antep turu zamanım geldi sanırım. Bulut doğsun da bir gelelim oralara ama bak hayal kırıklığına uğradığım birşey olmuştu oda lahmacun. Belki yediğim yerden olmuştur ama umduğumu o konuda bulamamıştım hdjd

Tuzlamadan ve öyle sürmeli şeylerden korkuyorum ben. Onlara cesaretim yok

Hatay yöresindeymiş bu reyhanlama. Belki sizdede vardır diye düşünmüştüm. Bitkisel soft birşeyler arıyorum ben jdjd

İnsaallah :) Mutlaka yedigin yerden kaynaklıdır biz kendmz hazırlarız evde içini snra fırına gönderip yaptırırız cok güzel olur tabi koyduğun malzemeye göre. Hazır satan yerlerinkini hc bilmem. :)

İnsaallah :) Mutlaka yedigin yerden kaynaklıdır biz kendmz hazırlarız evde içini snra fırına gönderip yaptırırız cok güzel olur tabi koyduğun malzemeye göre. Hazır satan yerlerinkini hc bilmem. :)
İşte bahsettiğim buydu jdjdj
Sizin evin mutfaklarında pişiyor bu yemekler ya bence çok şanslısınız jdjd

Tuzlamadan ve öyle sürmeli şeylerden korkuyorum ben. Onlara cesaretim yok

Hatay yöresindeymiş bu reyhanlama. Belki sizdede vardır diye düşünmüştüm. Bitkisel soft birşeyler arıyorum ben jdjd
Tuzlamadan bende korkardm ama bi sürü suyun ıcıne azıcık tuz atıyolar tuzlanmayanlar ilerde cok ter kokuyor dedikleri ıcın baktım tuzda az karsmadım ter kokusunu sevmem :)) Sürmeyide cocuk doktoruna sormstm cekeblrsnz dedi bilmiyorum cidden de kirpikleri cok uzun suan oglumun. :)

İşte bahsettiğim buydu jdjdj
Sizin evin mutfaklarında pişiyor bu yemekler ya bence çok şanslısınız jdjd
Öyleydik bi 15 gün fln oldu eşimin memleketne bursaya tasındık. özlücm:) bakalım ne zmn gideriz artık. Mutfak burda da var gerci her türlü cıkarırz yanmda antep salçası getirdim naslsa :))

Haa tuzlamaktan kastınız oysa ondan korkmuyorum. Benim kayınvalidemde durulama suyuna bir iki tutam koyuyormuş. Ben şu balık gibi çocuğu tuza yatırıyorlarmış ya onu diyorsunuz sandım. Durulama suyuna birazcık bende koyucam. Etkisi olur mu bilmiyorum ama olsun zarar vermez bence o kadarcık.

Beslemiştir sürme aslında faydalı birşey ama işte bilen biri lazım ona. Anneniz kendisi mi hazırlıyor?

Öyleydik bi 15 gün fln oldu eşimin memleketne bursaya tasındık. özlücm:) bakalım ne zmn gideriz artık. Mutfak burda da var gerci her türlü cıkarırz yanmda antep salçası getirdim naslsa :))
Aaa bende bursada yaşıyorum hdjdj hoşgeldiniz umarım çok mutlu olursunuz salça varsa gerisi hikaye ama oranın malzemeleriyle de alakalı bence o tat. Bir müddet garipseyebilirsiniz ama sonra alışırsınız.

evet aynen bi zararı olmuyo. Antep çarsılarında aktarlarnda toz sürme die satılıyor annem tozunu zeytinyagı ve sarımsaga batırıp cekiyordu. antep de yaygındır bilinen bsy.

Aaa bende bursada yaşıyorum hdjdj hoşgeldiniz umarım çok mutlu olursunuz salça varsa gerisi hikaye ama oranın malzemeleriyle de alakalı bence o tat. Bir müddet garipseyebilirsiniz ama sonra alışırsınız.
Yaa hoşbuldum :)) Bursa da antebe göre yeşilligi ile sevdiriyor kendini. Alısırız ınsallah :)

Sizlerde cok mutlu olursnz ınsallah teşekkür ederim.

Benim anladığım sanırım sen daha geç alıp daha geç işe başlamak istiyorsun doğru mudur?

Yanmadı valla canım bünye alışık bizim
O aralar sadece onu yiyebiliyordum kahvaltıda canım başka bişey istemiyordu
Yumurta falan yiyemiyodum bulantıdan
Kuymak bana iyi geliyodu
Aaa evet iyi bastırır kuymak haklısın
Hiç aklıma gelmedi bak neyse doğumdan sonra süt yapıyormuş ihtiyaç olursa yeriz bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…