- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #40.881
Yaaa masallahhh nazar degmesin bence cok iyi performans. Bu hafta ben de kocamdan ayni performansi bekliyorumNe guzel ben tekim oldugm sehirde hersey bana bakiyor eşim bitek camlari sildi perdelerimi astı bide kizimin butun ütülerini o yapti sagolsun. Gene iyi yapti
Ben LCW den aldım çok da rahat
Normalde 90 takıyorum 95 aldım rahat olsun diye
Evet canım sürekli yatmak çok zor cidden atlattıb çok şükür o dönemleri inşallah kucağına aldığın da geçicek hepsiÇok teşekkür ederim evet eşim yokken çok zorlandım gerçekten.Yanımızdayken pek anlamıyoruz değerlerini amaerken doğum riskim vardı yata yata büyüttüm vallahi artık popomda bacaklarımda kas kalmadı.inanır mısın daha bu hafta evden dışarı çıkmaya başladım.Artık bu saatten sonra aktifleşebilirim inşallah hepimiz için kolay doğum süreçleri olsun sağ Salim kavuşalım
Valla kendiminkileride koydum bir kaç eksik var ama boş kaldı anlamadımBenimki de boş kaldı ya orta boy almıştık valizi. Kahve makinesi kahve fln da koyayım bari dedim belki eşime kıyafet
Yaaaa pardonnnn valla içimi dökmeye yazdım belki daha rahat olanlar örnek verir de rahatlarız hep beraber diyeBen temizlikte cok takintiliyim ve sen bu ihtimalleri dedikce dahada gerildim canimbenide bebegi kucaklarina alcak kaynanam gogsune yatirma fikri ustune agzi degcek felan bunlar geriyor. Bikac ay once eltimin cocuguna aynisini yapti kaynim uyarmis artk anne bu kdr alma cocugu diye. Benim eşte soyleyemesse ben kesin derim.herhalde
Valla benim izlediğim doğum videolarında ten tene temas diye kadının ağzına yatırıyolar çocuğuKendini hasta edersin böyle canım biraz rahat ol, yenidoğanlar sandığımız kadar hassas değilaskıları silmek hiç aklıma bile gelmedi benim, dolabı sildim, kıyafetleri yıkadım ütüledim bitti, gayet kafam rahat azıcık mikrop da görsün bebiş ama anne baba dahil yüzden öpmemek gerek bir süre o konuda katılıyorum
Çok geriliyorum bu konular açılınca küçücük çocuğu niye alıyorsun öperler bide iyice cinnetlikBen temizlikte cok takintiliyim ve sen bu ihtimalleri dedikce dahada gerildim canimbenide bebegi kucaklarina alcak kaynanam gogsune yatirma fikri ustune agzi degcek felan bunlar geriyor. Bikac ay once eltimin cocuguna aynisini yapti kaynim uyarmis artk anne bu kdr alma cocugu diye. Benim eşte soyleyemesse ben kesin derim.herhalde
Yaa ben bunu ekran görüntüsü aldimmBen bebişe ayrı çanta yaptım
Kendi çantamda;
Tarak, şampuan, diş macunu ve fırçası, dudak kremi, göğüs ucu kremi, sabun, yüz kremi
Gecelik sabahlık takım, Alt üst pijama takım
Emzirme sütyeni, Emzirme atleti
Çorap
Lohusa pedi
Göğüs pedi
Terlik
Çıkış kıyafetim var.
Bi tane ince bi tane kalın çorap koydum ayaklar üşüyor diye bi şey okumuştum. Atıştırmalık ekleyeceğim doğum ve sonrası için. spor çantasına sığdı bunlar, kabin boy valiz götürecektim vazgeçtim.
Çok sağ ol canım evet gerçekten ufak çantaya sığıyorBen bebişe ayrı çanta yaptım
Kendi çantamda;
Tarak, şampuan, diş macunu ve fırçası, dudak kremi, göğüs ucu kremi, sabun, yüz kremi
Gecelik sabahlık takım, Alt üst pijama takım
Emzirme sütyeni, Emzirme atleti
Çorap
Lohusa pedi
Göğüs pedi
Terlik
Çıkış kıyafetim var.
Bi tane ince bi tane kalın çorap koydum ayaklar üşüyor diye bi şey okumuştum. Atıştırmalık ekleyeceğim doğum ve sonrası için. spor çantasına sığdı bunlar, kabin boy valiz götürecektim vazgeçtim.
Neden geri çıkarttın kioff beni herşeyi sterilize etme fikri çok yoruyor. Dolabı sildim ama üst raftaki başka eşyalar acaba kirli olduğu için bişe olur mu. Yok dolabı sildim ama askıları silmedim bişe olur mu. Valizi yeterince temizledim mi. Yıkamadığım bişe kaldı mı vs diye diye beynim yandı valla. Ben bu kadar titiz biri değilim yahu. Biraz salsam da vicdan azabı hissedicem.
Geçende de bir satış sorumlusu kadın beni korkuttu. Aslında haklı kadın ama işte bebeği 40ı çıkmadan biri öpmüş rujuyla da bebeğin yanağı kırmızı kalmış hala geçirememişler aman aşırı dikkat et dedi ben iyice gerildim.
Sanki bebeği kucağıma aldığımda ilk başlarda mutluluk huzur hissedeceğime anksiyete olcam acaba mikrop kaptı mı kapacak mı diye. Aha şiödi mikrop kaptı diye sürekli bunu düşüneceğim. Öyle bir insan olmak istemiyorumzevkli mutlu olsun istiyorum ilk zamanları. Şu an sürekli kaygılanırken buluyorum kendimi
Şu son cümlene kalbimi bırakıyorum
Hepimiz için kırıcı olan şeyler oldu. Farklı farklı konularda olsa keşke buna mahal verilmeseydi. Biz daha öncesinde nisan gibi wp konusunda bu grupta açık açık konuşmuştuk. O zaman herkes fikrini beyan etmişti. Ve çoğunlukla kk grubumuz zarar görür biz buraya kıymet veriyoruz, ayrıca orda takibi çok zor olur gibi gibi geribildirimler verdiği için vazgeçilmişti. Merak eden 22 nisanda yapılan konuşmalara bakabilir. Ben şimdi linkleyip ortalığı karıştırmak istemiyorum
Amin canım benim etrafımda da var bir tane sezaryen sonrası normal yapan ve ölümden dönmüş kadın rahmi çatladı dediler pek ayrıntısını bilmiyorum.. bende doktora danışcam yarın randevum var. Epidural anestezi ile normal doğum yapılıyor mu diye ama doktor yok sen sezaryen olmalısın derse de zorlamicam benimde daha önce kayıplarım oldu..Benim ilk gebeliğim güzel geçmişti, doktor da çatı muayenesi sonrası seni normal doğurtacağım deyip duruyordu ama bebek kakasını yedi dedi suyun bulanmış dedi eşim aşağı da dedi sezeryan oldum
Benim nst de sancılar da çıkmıştı ama hissetmiyordum
Ben evrene hep iyi mesajlar verme taraftarıyım, doğuranlar nasıl doguruyor diyorum normali deneyimlemek istiyorum ama gittiğim hastane sezeryan sonrası normal doğum pek yaptırmıyormuş bakalım bu kontrolde yine soracağım (bir yandan da ablam hem normal hem sezeryan deneyimlemiş biri olarak manyak mısın zaten sezeryanlısın diyorsezeryan yap gitsin diyor)
Bu arada şu olsun bu olsun diyen tiplerden hiç değilim birde kayıplarım oldu benim doktora güvenme taraftarından olan biriyim, doktorum sezeryan derse daha da zorlamam artık gelmişim 35.haftaya rabbim sağlıcakla elimize almayı nasip etsin
Ben o zamanda da yazmıştım kesin hatırlarsınız; burası yılların emekleri sonucunda buralara gelmiş bir platform, hepimiz saf ayağına yattık ama hepimiz de biliyoruz ki hergün düzenli giren tayfanın birden bire hepsinin aynı anda buradan el ayak çekmesi normal bir süreç değildi ve hala da değil ama sonuç olarak kendileri bilir kimseyi zorla buraya çekecek halimiz de yok o nedenle kalan sağlar bizimdir kızlar, modunuzu düşürmeyin kızlar son 1 yada 1.5 ayımız kaldı, hepinizin pozitif doğum hikayelerini bekliyorum
Valla iste baya tartismali o konu. Benim acilma kisalma filan yoktu. Pozisyonu, suyu normal dedi. Ama nstde bir tane 100e vuran sancim cikti. Bu hftada boyle bir sanci beklemeyiz dedi. Nidicard ve celeston igne verdi ciger gelisimi icin fakat gecmedi karnim surekli sertti ve kasilmalar vardi. Sonra hastaneye yatis yapildi. Orada yogun ilac verildi ve rahatladim fakat yine de kuvez bulmusken alalim, eski sezaryenlisin sanci cekme filan dedi. Muhtemelen bayramda izne cikacagi ve takip edemeyecegi icin acele etti. Bana makul gelmedi yaklasimi, perinatologa basvurdum. Ilac ve 2gunde bir nst ile takip ediyoruz. Cok sukur bayrami atlattik. Yarin ne diyecek ben de merak ediyorum. En son cuma gunku nst mi begenmedi, tekrar cekildi filan. Sonra muayene istedi ebeden. Ahh o muayene iste canimi söktü aldi resmen. Ilk defa oyle bir muayene oldum. Acilma yok sukur ki. Ben de yarin yazarim. Bebek dayanacak insallah da ben nasil dayanacagim bilmiyorum. Gecmeyen hemoroid (iyice ilerledi), belden asagisina hukmedemiyorum zaten, baya rezil durumdayim.Hm canım ben 29 haftalikten belim çok ağrıyordu gitmiştim rahim ağzı kısalığı var dedi doktorum 2.5 mm di tam sınırdasın dedi ve fitil progestan 200 ml günde 2 tane bir de magnezyum vermişti 2 hafta sonra kontrol gittiğim de yani 31+2 günlüktü gittim de ilaç işe yaramış dedi aynı duruyordu kısalığı o yüzden ciğer geliştirici iğne vurmadı aynı olduğu için nst sancı çıkmamıştı 3 hafta sonra gel dedi ilaçları kullanmaya devam et dedi doktorum 34 haftada bırakalım ilaçları dedi yarin kontrole gidicem inşallah bir sıkıntı çıkmazsa ilaçları bıraktırıcak yarin da yazarım yine sonucu sizin ne problem vardı ki hemen çocuğu almak istedi
Sana kıyamam arkadaşım ya. Allahım güç kuvvet versin sana. Hem fiziksel olarak hem de manevi olarak çok yoruldun sen. Geçende grupta birisi at kestanesi kremiyle hemoroide müdahale ettiğini yazmıştı ve işe yaramış. Aklında bulunsun araştırıp içine sinerse yapabilrisin. Belki sana da şifa olur.Valla iste baya tartismali o konu. Benim acilma kisalma filan yoktu. Pozisyonu, suyu normal dedi. Ama nstde bir tane 100e vuran sancim cikti. Bu hftada boyle bir sanci beklemeyiz dedi. Nidicard ve celeston igne verdi ciger gelisimi icin fakat gecmedi karnim surekli sertti ve kasilmalar vardi. Sonra hastaneye yatis yapildi. Orada yogun ilac verildi ve rahatladim fakat yine de kuvez bulmusken alalim, eski sezaryenlisin sanci cekme filan dedi. Muhtemelen bayramda izne cikacagi ve takip edemeyecegi icin acele etti. Bana makul gelmedi yaklasimi, perinatologa basvurdum. Ilac ve 2gunde bir nst ile takip ediyoruz. Cok sukur bayrami atlattik. Yarin ne diyecek ben de merak ediyorum. En son cuma gunku nst mi begenmedi, tekrar cekildi filan. Sonra muayene istedi ebeden. Ahh o muayene iste canimi söktü aldi resmen. Ilk defa oyle bir muayene oldum. Acilma yok sukur ki. Ben de yarin yazarim. Bebek dayanacak insallah da ben nasil dayanacagim bilmiyorum. Gecmeyen hemoroid (iyice ilerledi), belden asagisina hukmedemiyorum zaten, baya rezil durumdayim.
Sagol cnm, Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bazen isyan ediyorum, cocugum bir kardes istedi, neden boyle iskence cekiyorum diye. Sonu guzel olur insallah. O kremi0 okudum elimde de var fakat o kadar hassas ki su an, bir hafta once yogun kanama olmustu, o krem de sogukluk hissi veriyor ya, cesaret edemiyorum. Ama gun boyunca hic durmadan zeytinyagi, kantaron suruyorum. En son kortizonlu krem ve fitil aldim. Tam iyilesti hicbisey kalmadi dedigim gun yeniden hortladiSana kıyamam arkadaşım ya. Allahım güç kuvvet versin sana. Hem fiziksel olarak hem de manevi olarak çok yoruldun sen. Geçende grupta birisi at kestanesi kremiyle hemoroide müdahale ettiğini yazmıştı ve işe yaramış. Aklında bulunsun araştırıp içine sinerse yapabilrisin. Belki sana da şifa olur.
Amin canım. İnsanız isyan oluyor bazen ama sonunun çok güzel olacağına eminim. Zaten 2. Bebeğin sen o hissi bizden daha iyi biliyorsun. Kucağına verdikleri an bu günleri unutacaksınnSagol cnm, Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bazen isyan ediyorum, cocugum bir kardes istedi, neden boyle iskence cekiyorum diye. Sonu guzel olur insallah. O kremi0 okudum elimde de var fakat o kadar hassas ki su an, bir hafta once yogun kanama olmustu, o krem de sogukluk hissi veriyor ya, cesaret edemiyorum. Ama gun boyunca hic durmadan zeytinyagi, kantaron suruyorum. En son kortizonlu krem ve fitil aldim. Tam iyilesti hicbisey kalmadi dedigim gun yeniden hortladiCok bela biseymis, Allah kimseye vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?