- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #42.761
Kiyafetler sorun olmaz cnm, ben besik kenarliklari icin sormustum. Sunger ya onlar, bozulur mu acaba diye.Valla ben 30. Derecede 800 sıkma yaptım hepsini hiç birsey olmadı canım ne çekti ne kırıstı. Hatta basta 600 sıkma yapmıstım çok ıslak kaldı o yüzden 800 ideal. Hiç öyle birşey yasamadım ben bide 4-5 makina çalıstırdım ben fazla almıstım biraz hepsi mis gibi
Sey de öyle diyene banada diyebilirsin hatta bende dedim gibi az önce çünküYa ben günu gelse bile korkarim canim hem dogsun istiyorum hem korkuyorum dogum sonrasi adaptasyondan degisik ruh halleri.cevredekiler sagolsn iyi moral veriyolar. Yok uykusuzluga alis son uyku uyuma gunlerin bilmem ne. Geriyorlar insani
..
Bence bozulmaz diye elyaftan değilmi içi pamuksa bozulur diye biliyorum da galibaa elyafı atınca birşey olmuyor diye biliyordum oğlumda ki beşik kenarları elyafı atardım hep makinaya derecesinide hiç fsrk etmezdim o an neye gelirse atmıştım canım benKiyafetler sorun olmaz cnm, ben besik kenarliklari icin sormustum. Sunger ya onlar, bozulur mu acaba diye.
Bende valla son ana bırakmamısım iyi ki diyorum normalde 34 te yapmayı düşünüyodum bide agırlasırım iyice dedim 30-31. Hafta gibi yaptım şuan iyi ki diyorum hersey hazır. Yoksa yapamazmısımDuru granül ile yıkayıp çekmecelere koydum bir ay önce
Ağırlaşmadan yapın kızlar iyi ki yapmışım her şeyi şu an hiç halim yok
Kuzum böyle konuşanlar bitmez yani bana da neler neler diyolar bi duysan doğum sonrası cehennem azabı çekeceğim sanki öyle konuşmalarYa ben günu gelse bile korkarim canim hem dogsun istiyorum hem korkuyorum dogum sonrasi adaptasyondan degisik ruh halleri.cevredekiler sagolsn iyi moral veriyolar. Yok uykusuzluga alis son uyku uyuma gunlerin bilmem ne. Geriyorlar insani
..
Tam kaçıncı haftanda olucaksın kuzumBu pazartesi için kan tahlillerini istedi bayağı önceden yapılıyor sanırım
Aa ben o kısmı görmemisim canım kusura bakma benim park yatak oldugu için yanlarında yok o yüzden bilmiyorum. Ama sıkmayı düşük derecede yaparsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yinede deneyimim yok tabiKiyafetler sorun olmaz cnm, ben besik kenarliklari icin sormustum. Sunger ya onlar, bozulur mu acaba diye.
Aynen ilk kez de anne olsan bebeğin için en iyisini bizler biliriz tamam dışardaki gözler deneyimli ama onalra güvenip de her diyenin dediğini uygularsak işin içinden çıkılmaz bir hal alır kendimiz bas edebiliriz ki diğerleri nasıl ediyorsa adepte olmak en kolay is önemli olan bebeğin dilini anlamak onuda zaten doğdugu andan direk senin beynine iniyor gibi hic konusamayan bebek sana kendini düşün herturlu anlatmaya çalışıyor ki bunuda bizden senin bebeğini senden baskasi anlayamaz onun için içini ferah tut uykusuzluklar çocuk oyuncağı gerçekten suan nasıl dayaniyorsak doğunca haydi haydi dayanilir o uykusuz ken seninde kaldığın günler cok olucak ama motivasyonun hic düşmesin seni etkiler bebekle olan bağını etkiler sütünü etkiler onun İçin bebeginle sakin sessiz size ait bir ortam sağlayın her kafadan ses bebegide etkiler sese alisir sonra sürekli sesli ortam arar uyumuyor diye arabada gezdirmeyin arabaya alışır başka yerde zorluk çeker hani siz kurun o düzeni başkasına kurdurtmayinKuzum böyle konuşanlar bitmez yani bana da neler neler diyolar bi duysan doğum sonrası cehennem azabı çekeceğim sanki öyle konuşmalarvalla artık duymuyorum bile. İnstagram kullanıyor musun bilmiyorum orada sürekli newborn routine videoları çıkıyor benim karşıma. Bak şu hesap keşfetime düştü mesela, beğeniyorum bu kadının videolarını. Böyle sakin huzurlu newborn routine videoları izle. Ben bu şekilde hayal ediyorum ve motive oluyorum. Bebiş geliyor tabii uykusuzluk olacak ağlayacak. Güvenli bağlanmayla ilgili bi kitapta şey diyor, bazı ebeveynler bebek sanki onları sabote etmeye, hayatlarını zorlaştırmaya ve onları yormaya gelmiş gibi davranıyorlar, bebek düşmanlarıymış gibi görüyorlar. Halbuki bebekler sadece ağlayarak iletişim kurabilir ve anne karnından çıkıp bir sürü farklı his, koku, sesin olduğu yepyeni bir dünyaya alışmaya çalışacaklar. Bu süreçte bebekle düşman değil de takım olduğunuzu hissedip öyle yaklaşmalısınız diyor. Ben okuyunca aşırı katıldım mesela buna çünkü bana sürekli bebeğiyle ilgili şikayet eden bir arkadaşım var ve gerçekten sanki bebeği onu uyutmamaya yeni etmiş bir düşmanıymış gibi davranıyor. Bana da sürekli doğsun görürsün, uyuyamazsın, şöyle yapamazsın böyle yapamazsın diye negatif şeyler söylüyor. Dikkate bile almıyorum, onun deneyimi benim deneyimim olmak zorunda değil çünkü ben olaya daha pozitif bakmayı tercih ediyorum
Ahh canim harikasin. Iyiki onerdin. Nerden geldi bilmiyorum lohusa dayanismasi diye bi sayfaya denk geldm. Lohusalar anlatiyo iste pozitif dusuncelern sacmaligndan gerceklern daha aci oldgndan bebeklern cidden hayati zehir etmeye gelmis gibi hayat hikayelerini anlattiriuolar lohusalara. Onlari okuyuncada negatiflige burundm sanki. Elbet buyucek bu cocuklar. Yabancilar bu konuda cidden bizden daha becerikli oldgnu dusunuyorumKuzum böyle konuşanlar bitmez yani bana da neler neler diyolar bi duysan doğum sonrası cehennem azabı çekeceğim sanki öyle konuşmalarvalla artık duymuyorum bile. İnstagram kullanıyor musun bilmiyorum orada sürekli newborn routine videoları çıkıyor benim karşıma. Bak şu hesap keşfetime düştü mesela, beğeniyorum bu kadının videolarını. Böyle sakin huzurlu newborn routine videoları izle. Ben bu şekilde hayal ediyorum ve motive oluyorum. Bebiş geliyor tabii uykusuzluk olacak ağlayacak. Güvenli bağlanmayla ilgili bi kitapta şey diyor, bazı ebeveynler bebek sanki onları sabote etmeye, hayatlarını zorlaştırmaya ve onları yormaya gelmiş gibi davranıyorlar, bebek düşmanlarıymış gibi görüyorlar. Halbuki bebekler sadece ağlayarak iletişim kurabilir ve anne karnından çıkıp bir sürü farklı his, koku, sesin olduğu yepyeni bir dünyaya alışmaya çalışacaklar. Bu süreçte bebekle düşman değil de takım olduğunuzu hissedip öyle yaklaşmalısınız diyor. Ben okuyunca aşırı katıldım mesela buna çünkü bana sürekli bebeğiyle ilgili şikayet eden bir arkadaşım var ve gerçekten sanki bebeği onu uyutmamaya yeni etmiş bir düşmanıymış gibi davranıyor. Bana da sürekli doğsun görürsün, uyuyamazsın, şöyle yapamazsın böyle yapamazsın diye negatif şeyler söylüyor. Dikkate bile almıyorum, onun deneyimi benim deneyimim olmak zorunda değil çünkü ben olaya daha pozitif bakmayı tercih ediyorum
Ben de bu tarz sayfaları takibe alıp Türk anne sayfalarını sildim. Kızmasın anneler ama sürekli sürekli banyo yapamıyorum, kahvaltı yapamıyorum diye ağlayan anneler psikolojimi bozuyor. Tamam aynısı benim de başıma gelecek biliyorum hatta belki ağlıyarak buraya da yazcam ama şu an motive olmak istiyorumKuzum böyle konuşanlar bitmez yani bana da neler neler diyolar bi duysan doğum sonrası cehennem azabı çekeceğim sanki öyle konuşmalarvalla artık duymuyorum bile. İnstagram kullanıyor musun bilmiyorum orada sürekli newborn routine videoları çıkıyor benim karşıma. Bak şu hesap keşfetime düştü mesela, beğeniyorum bu kadının videolarını. Böyle sakin huzurlu newborn routine videoları izle. Ben bu şekilde hayal ediyorum ve motive oluyorum. Bebiş geliyor tabii uykusuzluk olacak ağlayacak. Güvenli bağlanmayla ilgili bi kitapta şey diyor, bazı ebeveynler bebek sanki onları sabote etmeye, hayatlarını zorlaştırmaya ve onları yormaya gelmiş gibi davranıyorlar, bebek düşmanlarıymış gibi görüyorlar. Halbuki bebekler sadece ağlayarak iletişim kurabilir ve anne karnından çıkıp bir sürü farklı his, koku, sesin olduğu yepyeni bir dünyaya alışmaya çalışacaklar. Bu süreçte bebekle düşman değil de takım olduğunuzu hissedip öyle yaklaşmalısınız diyor. Ben okuyunca aşırı katıldım mesela buna çünkü bana sürekli bebeğiyle ilgili şikayet eden bir arkadaşım var ve gerçekten sanki bebeği onu uyutmamaya yeni etmiş bir düşmanıymış gibi davranıyor. Bana da sürekli doğsun görürsün, uyuyamazsın, şöyle yapamazsın böyle yapamazsın diye negatif şeyler söylüyor. Dikkate bile almıyorum, onun deneyimi benim deneyimim olmak zorunda değil çünkü ben olaya daha pozitif bakmayı tercih ediyorum
Dimi canim. Negatifligi öyle empoze ediyorlarki simdiden. Kendi annem bile bunlar iyi gunlern diyor. Kolay olmasini bende beklemiyorum canimdan can cikacak, dunyaya adaptasyon sureci olcak benimde ona adapte olma surecim olcak. Ama gecici bi surec. Bize keske boyle kelimeler kullanilmasaEn sevmediğim yorumlar benimde. Banada yok iyi günlerin yok uyu sonra çok arıcan. Ya arkadas ben bu çocugu isteyerek yaptım bırakta bana kalsın uykuyu arayıp aramıcagım evet belki çok yorulucaz ama buna kesinlikle değicel canım hepimiz bir anneden doğduk bizde bebektik olması gereken oluyor zaten moral bozmak yok, biz anneyiz herseyin üstesinden geliriz
Aynen korkulacak brisey yok sadece o masaya çıkmak inmek zor biraz o kadarBenimde ilkinde 38den sonra düzenli hergün çağırıp hergün de bakmıştı bir farklılık var mı diyekızlar ama inanın korkulacak bir muayene değildi yada benim doktor mu kibar davrandı bilmiyorum
Pazartesi 37+0. Doğum da 39 a göre planlandıTam kaçıncı haftanda olucaksın kuzum
Öyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.Benimde ilkinde 38den sonra düzenli hergün çağırıp hergün de bakmıştı bir farklılık var mı diyekızlar ama inanın korkulacak bir muayene değildi yada benim doktor mu kibar davrandı bilmiyorum
Desene 2 haftan varPazartesi 37+0. Doğum da 39 a göre planlandı
Kim sana korku filmi gibi anlatiyor aa üzmeyin festiyiÖyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.
Oglumunki de elyafti cnm, ben de makineye atardim. Elyaf bozulmaz zaten. Bu seferkiler sunger benim. Kirilir, kirisir diye dusundum ama bakalim elektrikler gelirse bugun yikayacagim insallah.Bence bozulmaz diye elyaftan değilmi içi pamuksa bozulur diye biliyorum da galibaa elyafı atınca birşey olmuyor diye biliyordum oğlumda ki beşik kenarları elyafı atardım hep makinaya derecesinide hiç fsrk etmezdim o an neye gelirse atmıştım canım ben
İnsanlar olumsuz deneyimleri anlatmaya daha meyilli oluyorlar canım, doğum hikayelerinde de öyle değil mi genelde ne duyarız hep acılı uzun bol bağırmalı doğumlar. Halbuki olumlu deneyimler de bu kadar sık paylaşılsa onların da çok fazla olduğunu görürüz. Artık negatif bir şey duyduğum zaman hemen konuyu değiştiriyorum, forumda internette gördüğüm zaman direkt geçiyorum okumadan. Hele ki şu son haftalarımızda ihtiyacımız olan son şey negatiflikAhh canim harikasin. Iyiki onerdin. Nerden geldi bilmiyorum lohusa dayanismasi diye bi sayfaya denk geldm. Lohusalar anlatiyo iste pozitif dusuncelern sacmaligndan gerceklern daha aci oldgndan bebeklern cidden hayati zehir etmeye gelmis gibi hayat hikayelerini anlattiriuolar lohusalara. Onlari okuyuncada negatiflige burundm sanki. Elbet buyucek bu cocuklar. Yabancilar bu konuda cidden bizden daha becerikli oldgnu dusunuyorumbakacagim dedigine hemen
Kim sana korku filmi gibi anlatiyor aa üzmeyin festiyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?