- 17 Aralık 2016
- 3.321
- 5.957
- 158
- 39
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #42.781
Öyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.
Oksuruk zor cnm ya, benim arada bogazim kuruyor anlik, oksuruk geliyor bu karinla olmuyor, sisemde su kalmadiysa hemen isaret ediyorum, su yetistirin diye. Arada hapsuruk oluyor, o da zor, karnim catlayacakmis gibi oluyor. Karnimi tutarak sacmasapan hapsuruyorumEvet bu öksürük beni doğurtmadan doktor yolu yine gözüktü yarın göğüs hastaliklarina gideceğimkarnım acıyor vallaha ya aman dikkat edin kızlar sıcaklara güvenip soguk soguk su buz dondurma yemeyin
Başın sağolsun canım rabbim sabır versin
Hayat su Başın sağolsun canim...
Basin sagolsun canimm ne diyecegimi bilemedim sabir diliyorum
Başın sağ olsun canım Allah sabır versin
Başın sağa olsun canım allah sabır versin
Başıniz sağolsun Allah sabır versin.
Ah canım başın sağolsun çok üzüldüm . Rabbim sabır versin. Seni çok iyi anlıyorum bende yakınlarda annemi kaybettim . Hayat işte bir yerden acı yaşarken bir yerden yeni hayat yeşeriyor . Ben de bebeğime sarılıp atlattım bu günleri . Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsino sana umut olsun
Bebeğin ve senin için sevindim canım direniyor bebeğin herşey icin ki sende elinden geleni yapıyorsun.. kardeşin içinde üzüldüm Allah rahmet eylesin rabbim sabırlar versin
Cok uzuldum cnm ya, beklenmeyen genc olumler cok uzucu. Rabbim size sabir versin, mekani cennet olsun.
Çok sağolun kızlar teşekkür ederim
Az kaldı. Yarın arkadaşım doğum yapıyor aynı hastane takipliyiz ona gitcem resmen prova olcakDesene 2 haftan varbenim daha 4 hafta var gözüme büyüyor
Denedin mi BaharAy bunu denicem haha
Bende dün gittim hastneye sağ bacağımda benimde sürükleyerek yürüyorum artık doktor bana kas agrisi artık bütün kasların 5 kat fazla çalışıyor dediKızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?
O kadar şiddetli yaşamadım ama ben de bacağımdan çok çektim. Kısa süreli yürüş yaptığım ve youtubedan hamileler için özel hareketler var bacağım için açma germe yaptığm zamanlar çok iyi gelmiştiKızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?
Cnm sen basindan beri normal dogum istiyorsun. Demekki bazi konularda kendine guveniyorsun. Zaten bu muayene senin icin travma olacak olsa normal dogumu da travma olarak gorursun ve istemezsin. Ben mesela benim icin travma olacagini bildigimden hic o toplara girmedim, yapamam biliyorum. Cunku esimle bile rahat degilim, sıkıntı yasiyorum. Ve kendimi taniyorum. Ama su da var,Öyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.
Etiket yanlis oldu herhalde A Acemianne42 olabilir. Hani doktoruma cok guvendiyordum, hergun bakti, hic de canimi acitmadi yazmis ya, ona atif yapmak istedim.Cnm sen basindan beri normal dogum istiyorsun. Demekki bazi konularda kendine guveniyorsun. Zaten bu muayene senin icin travma olacak olsa normal dogumu da travma olarak gorursun ve istemezsin. Ben mesela benim icin travma olacagini bildigimden hic o toplara girmedim, yapamam biliyorum. Cunku esimle bile rahat degilim, sıkıntı yasiyorum. Ve kendimi taniyorum. Ama su da var,baharrr34 un de dedigi gibi karsindakinin iyi, saygili insan olmasi da onemli. Ben bayramda aciklik var mi diye ebeye muayene olmak zorunda kaldim. Ilk defa bu sekilde muayene oldum, probla bakacak sandim, bir de erken riski olunca bisey diyemedim ve evet benim icin travmaydi. Ebe de tecrubeli, yasi ileriydi. Bir yandan anlayisla yaklasirken bir yandan da tonla laf soyledi. Efendim bu işi yapiyorsan boyle seylere katlanacaksin, ne diye aglayip bagiriyorsun, tecaviz mu ettim sanki, yaparken de boyle misin, aaa adamcagiz iyi katlaniyor sana boyle gibi neler neler soyledi. Hatta doktora da gulerek vajinusmus gecmisi varmis, aglata aglata zor muayene ettim filan dedi telefonda zevkle. Ve bu ozel hastane ebesi dusun. Devlet hastanelerinde de ozellikle eskiler anlatir nasil asagilandiklarini. Dogum sancisindan bagirirken yaparken iyiydi de simdi ne diye bagiriyorsun gibi. Yani kadin, kadina saygi duymuyor bizim memlekette. Sorun yasayacagini dusunmuyorum, herkese kulak asmamak lazim. Herkes birbirinden farkli, muayene eden kisi de farkli.
Baharcim surec soyle ilerliyor. Cok gazi var desen, sen bi de dis cikarsin da gor derler. Disleri cikarir, yurumeye baslasin da gor derler. Yurur, okula baslasin da gor. Okula baslar ayy ergen olsun da gor derler. Ergen olur, ele karis da o zaman gor derler. Yani her zaman bunlar iyi gunlerin daha demeyi cok severler. Hepsini gorecegiz insallah. Elbette canimizda can buyuttuk, canimizdan can cikacak, kolay degil, zor olacak ama bir sure sonra rutinini olusturacaksin. Heleki saglik problemlerini asinca daha kolay olacak. Sen bebegine, evladina zitlasmadan, sefkatle yaklas yeter. Zaten gebeligimizi ogrendigimizden beri vucut bizi bu zorluklara hazirliyor. Gece yatip deliksiz sabaha kadar uyuyan var mi icimizde. Bunlar hep annelige hazirlik zaten. Ama buyuk konusmayalim, bazilari depresyona giriyor sanirim, el kadar bebege bagirip cagiran, gormek istemeyenler oluyormus. Allah da oyle birsey vermesin basimiza. Onlar evimizin nesesine nese katacaklar insallahDimi canim. Negatifligi öyle empoze ediyorlarki simdiden. Kendi annem bile bunlar iyi gunlern diyor. Kolay olmasini bende beklemiyorum canimdan can cikacak, dunyaya adaptasyon sureci olcak benimde ona adapte olma surecim olcak. Ama gecici bi surec. Bize keske boyle kelimeler kullanilmasa
Benim de sol bacak, kasik fena cnm. Hem de 4.aydan beri. Ben bir cozumunu bulamadim. Doktorlar da bisey demiyor. Sadece saglik ocaginda ebe varis mi var demisti pelvik bolgeden bahsediyor. Ben orada varis olustugunu dahi bilmiyordum. Ben baktim bisey goremedim. Bacaklarimda da yok. Doktor filan da bisey demedi. Gebelikte olusabiliyormus, dogumdan sonra geciyormus. Ama bilmiyorum ondan mi oyle oluyor. Sadece dedigin gibi kalkarken cok daha fazla zorluyor.Kızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?
Alıcaksın canım İnşallah aklını kalbini ferah tutÇok sağolun kızlar teşekkür ederimRabbim büyüktür inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım
Düzgün bir şekilde makineye sıkıştırma dan yerleştir canım birşey olmaz gibime geliyor üzerinde etiket basilimi yikama sekli bi baksana seyle banyoda ilaçlı suyla bir elinden geçir suyunu sıkmadan elinde fazla şeklini sıkıştırma dan hava sıcak zaten aksama kurur gibiOglumunki de elyafti cnm, ben de makineye atardim. Elyaf bozulmaz zaten. Bu seferkiler sunger benim. Kirilir, kirisir diye dusundum ama bakalim elektrikler gelirse bugun yikayacagim insallah.
Uzme cnm bebeginin heyecanıyla hic rahatsız olmuyorsun gerçekten her zaman için rahat olmaya çalışDinlemiyorum aslında ama çevremde öyle anlatan yok ama gelip gidip parmaklanma hissi hoşuma da gitmez hdjdjd
Çatıdan da herkes çekiniyor olmak istemiyor bu sefer herhalde çok kötü birşey diyorum. Tamamen kendi kendimi üzüyorum anlayacağın hdjdjd
Ay ne güzel iyice bak bakalim neye ihtiyacin olacak daha iyi anlarsınAz kaldı. Yarın arkadaşım doğum yapıyor aynı hastane takipliyiz ona gitcem resmen prova olcak
Arkadaşımı normalde kontrol için çıkartmışlar çatalda hem korkmus hemde düşmeye kalkmış şuan 15 hf lik.hamile ve sirf o çatala çıkmamak icin sezeryan doğum diye diretiyorBende çok okuyorum o nedenle zaten yazma ihtiyacı hissettim festimm ya, inan benimki hergün çağırıyordu her defasında bayağı bir bakıyordu hatta son muayenelere doğru bebek hiç inmemiş diyerek bayağı derinliklere dogru zorlamıştı ama yok yani ben o kısımdan zorlanmamıştım
( çevremdeki herkes yaptırma zaten zamanı gelince geliyor onlar birşey yapıyor dogum başlatıyor dedi ama bende lekelenme bile olmamıştı o muayeneler sonrası;birde ben açıkcası doktoruma çok güvenmiştim seni normal dogurtacağım deyip duruyordu bende normal olacak inşallah diye motive ile geziyordum o nedenle karşılıklı güvenden sanırım ben zorlanmamıştım, unutanlar için benimki hiç inmedi, bebek kakasını yer dedi suyu bulanmış dedi birde önünde kaybım oldugu için riske atmak istemedik ama 39.haftalara kadar da bekledik )
Aynen yarın bakayım neye ihtiyaç oluyorAy ne güzel iyice bak bakalim neye ihtiyacin olacak daha iyi anlarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?