2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Öyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.

Bende çok okuyorum o nedenle zaten yazma ihtiyacı hissettim festimm ya, inan benimki hergün çağırıyordu her defasında bayağı bir bakıyordu hatta son muayenelere doğru bebek hiç inmemiş diyerek bayağı derinliklere dogru zorlamıştı ama yok yani ben o kısımdan zorlanmamıştım
( çevremdeki herkes yaptırma zaten zamanı gelince geliyor onlar birşey yapıyor dogum başlatıyor dedi ama bende lekelenme bile olmamıştı o muayeneler sonrası;birde ben açıkcası doktoruma çok güvenmiştim seni normal dogurtacağım deyip duruyordu bende normal olacak inşallah diye motive ile geziyordum o nedenle karşılıklı güvenden sanırım ben zorlanmamıştım, unutanlar için benimki hiç inmedi, bebek kakasını yer dedi suyu bulanmış dedi birde önünde kaybım oldugu için riske atmak istemedik ama 39.haftalara kadar da bekledik )

Oksuruk zor cnm ya, benim arada bogazim kuruyor anlik, oksuruk geliyor bu karinla olmuyor, sisemde su kalmadiysa hemen isaret ediyorum, su yetistirin diye. Arada hapsuruk oluyor, o da zor, karnim catlayacakmis gibi oluyor. Karnimi tutarak sacmasapan hapsuruyorum Kisa surede iyilesirsin insallah.

Başın sağolsun canım rabbim sabır versin

Hayat su Başın sağolsun canim...

Basin sagolsun canimm ne diyecegimi bilemedim sabir diliyorum

Başın sağ olsun canım Allah sabır versin

Başın sağa olsun canım allah sabır versin

Başıniz sağolsun Allah sabır versin.

Bebeğin ve senin için sevindim canım direniyor bebeğin herşey icin ki sende elinden geleni yapıyorsun.. kardeşin içinde üzüldüm Allah rahmet eylesin rabbim sabırlar versin

Cok uzuldum cnm ya, beklenmeyen genc olumler cok uzucu. Rabbim size sabir versin, mekani cennet olsun.

Hayat su Başın sağolsun canım ne denir bilemiyorum
Çok sağolun kızlar teşekkür ederim Rabbim büyüktür inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım

Kızlar merhaba ben bugün 36. Haftama girdim dün biraz sorunlu geçti benim için regl ağrısı gibi ağrım vardı sağ bacagimdada sürekli kasılma vardı ilçede oturuyorum burda ki küçük bı hastaneye gittim nstye bağladılar öncesinde çatı muaynesi yaptılar sancım çıkmadı acilmamda yokmuş ama fetüs hareketleri yavaş diyip oksijen maskesi taktılar sonra markezde bı hastaneye sevk ettiler burda kuvez yok diyip ama ben bebeğin hareketlerini nstye bağlıyken bile hissediyordum merkezdeki hastanede tekrar çatı muayenesi yaptılar nst ye bağladılar şükür herşey yolunda bebeğin kalp atışı hareketi normal dediler gece çıktık hastaneden ama tavsiyem normal doğum olucaklar sanciniz gelir gelmez hastaneye koşmayın evde çekin biraz 5dk düşene kadar gitmeyin ben çok kastım çatı muaynesinde ondanmi bilmiyorum ama sancıyla gittiğinizde sürekli bakicaklarmis açılma istenilen boyuta gelene kadar o yüzden evde beklemek en mantıklısı bence

Kızlar merhaba 31+3 ikizlere hamileyim. 1-2 haftadır sol bacak ağrısı yaşıyorum. Çok şiddetlendi artık sol bacağım üstüne basamıyorum topallıyorum. Yatarken de sızlıyor. Merdiven çıkmak kabus sürünüyorum resmen. Özellikle oturup ya da kalkarken çok şiddetli oluyor ağrım. Yaşayan oldu mu bunu? Günde 2 kez magnimor( magnezyum) günde 2 de osteocare(magnezyum +kalsiym) alıyorum. 4 kere aldığım magnezyum bile fayda etmiyor. Bi de afedersiniz basur çok fena hemde ishalim bunun için var mı öneriniz?

Bende dün gittim hastneye sağ bacağımda benimde sürükleyerek yürüyorum artık doktor bana kas agrisi artık bütün kasların 5 kat fazla çalışıyor dedi

O kadar şiddetli yaşamadım ama ben de bacağımdan çok çektim. Kısa süreli yürüş yaptığım ve youtubedan hamileler için özel hareketler var bacağım için açma germe yaptığm zamanlar çok iyi gelmişti

Öyle bir anlatılıyor ki yemin ederim travma herkeste. Çatı muayenesi de mesela. Beni biraz ürkütüyor.
Cnm sen basindan beri normal dogum istiyorsun. Demekki bazi konularda kendine guveniyorsun. Zaten bu muayene senin icin travma olacak olsa normal dogumu da travma olarak gorursun ve istemezsin. Ben mesela benim icin travma olacagini bildigimden hic o toplara girmedim, yapamam biliyorum. Cunku esimle bile rahat degilim, sıkıntı yasiyorum. Ve kendimi taniyorum. Ama su da var, baharrr34 un de dedigi gibi karsindakinin iyi, saygili insan olmasi da onemli. Ben bayramda aciklik var mi diye ebeye muayene olmak zorunda kaldim. Ilk defa bu sekilde muayene oldum, probla bakacak sandim, bir de erken riski olunca bisey diyemedim ve evet benim icin travmaydi. Ebe de tecrubeli, yasi ileriydi. Bir yandan anlayisla yaklasirken bir yandan da tonla laf soyledi. Efendim bu işi yapiyorsan boyle seylere katlanacaksin, ne diye aglayip bagiriyorsun, tecaviz mu ettim sanki, yaparken de boyle misin, aaa adamcagiz iyi katlaniyor sana boyle gibi neler neler soyledi. Hatta doktora da gulerek vajinusmus gecmisi varmis, aglata aglata zor muayene ettim filan dedi telefonda zevkle. Ve bu ozel hastane ebesi dusun. Devlet hastanelerinde de ozellikle eskiler anlatir nasil asagilandiklarini. Dogum sancisindan bagirirken yaparken iyiydi de simdi ne diye bagiriyorsun gibi. Yani kadin, kadina saygi duymuyor bizim memlekette. Sorun yasayacagini dusunmuyorum, herkese kulak asmamak lazim. Herkes birbirinden farkli, muayene eden kisi de farkli.

Doğum başlayana kadar vajinal hiçbir muayene yaptırmayacağım ben doğum sırasında da zırt pırt servikal açıklık bakılmasına gerek yok. Haftamı hatırlayamadım ama mayıs başı gibi vajinal muayene olmuştum, rahim ağzı yetmezliğinden korktuğum için.Öyle parmakla falan değil baya baya elini sokmuştu içeri doktor, yalan söylemicem canım çok yandı ama ben kendimi inanılmaz kasıyorum vajinal muayenede, onun da etkisi olmuştur.

Etiket yanlis oldu herhalde A Acemianne42 olabilir. Hani doktoruma cok guvendiyordum, hergun bakti, hic de canimi acitmadi yazmis ya, ona atif yapmak istedim.

Baharcim surec soyle ilerliyor. Cok gazi var desen, sen bi de dis cikarsin da gor derler. Disleri cikarir, yurumeye baslasin da gor derler. Yurur, okula baslasin da gor. Okula baslar ayy ergen olsun da gor derler. Ergen olur, ele karis da o zaman gor derler. Yani her zaman bunlar iyi gunlerin daha demeyi cok severler. Hepsini gorecegiz insallah. Elbette canimizda can buyuttuk, canimizdan can cikacak, kolay degil, zor olacak ama bir sure sonra rutinini olusturacaksin. Heleki saglik problemlerini asinca daha kolay olacak. Sen bebegine, evladina zitlasmadan, sefkatle yaklas yeter. Zaten gebeligimizi ogrendigimizden beri vucut bizi bu zorluklara hazirliyor. Gece yatip deliksiz sabaha kadar uyuyan var mi icimizde. Bunlar hep annelige hazirlik zaten. Ama buyuk konusmayalim, bazilari depresyona giriyor sanirim, el kadar bebege bagirip cagiran, gormek istemeyenler oluyormus. Allah da oyle birsey vermesin basimiza. Onlar evimizin nesesine nese katacaklar insallah

Benim de sol bacak, kasik fena cnm. Hem de 4.aydan beri. Ben bir cozumunu bulamadim. Doktorlar da bisey demiyor. Sadece saglik ocaginda ebe varis mi var demisti pelvik bolgeden bahsediyor. Ben orada varis olustugunu dahi bilmiyordum. Ben baktim bisey goremedim. Bacaklarimda da yok. Doktor filan da bisey demedi. Gebelikte olusabiliyormus, dogumdan sonra geciyormus. Ama bilmiyorum ondan mi oyle oluyor. Sadece dedigin gibi kalkarken cok daha fazla zorluyor.

Hemoroid icin de artik idare edemiyorsan, cok zorlaniyorsan, genel cerraha gitmeni tavsiye ederim, uygun ilaclar veriyorlar ve faydasi oluyor. Gebelikten sonra o da kendiliginde geciyormus, insallah oyle olur.

Benim ayak bas parmagimin tirnaklarinda morarma var 20 gundur. Neredeyse yariya yakini karardi. Doktor ona da bisey demedi. Nette dogumdan sonra gecer yaziyor. Doguma kadar boyle ite kaka gidiyoruz bakalim Umarim hepsi gercekten gecer

Oglumunki de elyafti cnm, ben de makineye atardim. Elyaf bozulmaz zaten. Bu seferkiler sunger benim. Kirilir, kirisir diye dusundum ama bakalim elektrikler gelirse bugun yikayacagim insallah.
Düzgün bir şekilde makineye sıkıştırma dan yerleştir canım birşey olmaz gibime geliyor üzerinde etiket basilimi yikama sekli bi baksana seyle banyoda ilaçlı suyla bir elinden geçir suyunu sıkmadan elinde fazla şeklini sıkıştırma dan hava sıcak zaten aksama kurur gibi

Uzme cnm bebeginin heyecanıyla hic rahatsız olmuyorsun gerçekten her zaman için rahat olmaya çalış
Ben açılma var kı yok mu diye heyecan yapardım yani o kadar istekli çıkardım

Arkadaşımı normalde kontrol için çıkartmışlar çatalda hem korkmus hemde düşmeye kalkmış şuan 15 hf lik.hamile ve sirf o çatala çıkmamak icin sezeryan doğum diye diretiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…