- 1 Nisan 2022
- 2.900
- 1.683
- 83
- 39
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #42.901
Benim bebek ağustos sonu geliyor yaz bebeği olacak . 6 tane içine giydirmelik askılı çıtçıtlı body var . 3tane 5li hastane çıkışı var altüst takım ya onlar . Altüst takımı yok . 4 tane de çıtçıtlı body var o kadar . Arkadaşım verdi onları da . 6aylık -9aylık çıtlıtlı bodyleri de var. Bir de şey soracağım benim şifonyern üstü ilk çekmecesi en dar geri kalan çekmeceleri geniş enden . En üstte ne koyacağım bilemedim . Sanki yenidoğan alt üst takım alsam yetecek gibi bi kaç taneİnternete hiççç bakma sen, bu lafı belki milyonlarca kez duymuşsundur ama yaşayarak öğrenecek kesinlikle ilk aylar bebekler çok hızlı büyüyor, ayıptır söylemesi benim kızım çok kusmuklu bir bebekti gaz çıkarırken her yere kusardı ona rağmen ben çok kıyafet almamıştım yine de fazlası ile yetti duruma göre sende bakarsın bu zamanda kesinlikle boşuna masraf etme (bizim bebeler yaz bebekleri olacak kısa programa atarsın, zaten hemen kurur) saydığına göre de 3 tane hastane çıkışı, çıtçıtlı zıbınlar ve altta yeteri kadar varsa tamamdır
Benim bebek ağustos sonu geliyor yaz bebeği olacak . 6 tane içine giydirmelik askılı çıtçıtlı body var . 3tane 5li hastane çıkışı var altüst takım ya onlar . Altüst takımı yok . 4 tane de çıtçıtlı body var o kadar . Arkadaşım verdi onları da . 6aylık -9aylık çıtlıtlı bodyleri de var. Bir de şey soracağım benim şifonyern üstü ilk çekmecesi en dar geri kalan çekmeceleri geniş enden . En üstte ne koyacağım bilemedim . Sanki yenidoğan alt üst takım alsam yetecek gibi bi kaç taneCanım çok abartmaya gerek yok bence bende 5 takım 0-3, 6 takım 3-6 ay var doğuncada alınır
Benim bebek ağustos sonu geliyor yaz bebeği olacak . 6 tane içine giydirmelik askılı çıtçıtlı body var . 3tane 5li hastane çıkışı var altüst takım ya onlar . Altüst takımı yok . 4 tane de çıtçıtlı body var o kadar . Arkadaşım verdi onları da . 6aylık -9aylık çıtlıtlı bodyleri de var. Bir de şey soracağım benim şifonyern üstü ilk çekmecesi en dar geri kalan çekmeceleri geniş enden . En üstte ne koyacağım bilemedim . Sanki yenidoğan alt üst takım alsam yetecek gibi bi kaç taneValla biz sayarak almadık 5-6 tane 5li hastane çıkısım var benim 2 tane 3-6 takım 2-3 tane 3-6tulum var 9 ay 2 tane var tulum yanı aklımdakiler bunlar. Ama yakınlarımda aldı tulum takım vs. Çocugun kilosuna göre de hareket etmek lazım o yüzden bolca cıtcıtlı al yaz bebegi olucaksa eger bizim oyle olucak ama dediğim gibi 5-6 tane takım olsa ideal bence
Sağ ol canım sonra da odasına ascamYaa cok guzel cok asilmissonra evde de kullanilir bu
Bende 34. haftadayım, hareketleri artık daha güçlü ama daha az, bende yeri daraldığı için diye biliyorum.Kızlar 34+5 olduk ama sanki artık hareketlerini o kadar güçlü hissetmiyorum gibi geliyor yani böyle çok fazla hareket etmiyor gibi geliyor artıkTekme vs oluyor ara ara ama geçen hafta böyle dışardan karnım dalga dalga oluyordu sizde de hafta ilerledikçe öyle oldu mu yoksa doktora gitmeli miyim? Salı günü her şey normaldi kontrolde
Hayirli olsun canim. Guzel hazirlamissin. Gogus pedini asla önermiyorlar ablamda onu kullandi daha beter oldu bilemiyorum.kızlar ben çantamı hazırlamaya başladımşimdilik bebeğinki tamam sayılır, kendiminkileri daha almadığım için koyamadım hafta içi tamamlıycam inşallah keseler kayınvalidemin çeyizim için geceliklerimi koyduğu keseler, saklamıştım kullandım. Bebeğe koyduklarım: 5 li hastane çıkışı (içine penye battaniye ve 1 bebek bezi ekledim), 3 alt üst takım, 2 tulum (hepsinin zıbınını içine koydum), ayrıca 4 yedek zıbın, bir yedek alt, 3 çorap, 10 ağız mendili, 2 müslin örtü, 20 bebek bezi, 2 alt açma bezi, biberon, emzik, pişik kremi, kendim için göğüs kremi-gümüş kapak-10 adet göğüs pedi ben doğumu il dışında yapacağım inşallah 2 gün hastanede kalınıyormuş 1-2 günde biz ekstra orda bi evde kalıp öyle yola çıkacağız. Sizce yeterli olmuş mu? Göğüs pedi çok lazım oluyor mu? Kutusuyla mı koysaydım acaba ?Eki Görüntüle 3269989
Tamam canım saol başka koymayım o zaman zaten gümüş kapağım varHayirli olsun canim. Guzel hazirlamissin. Gogus pedini asla önermiyorlar ablamda onu kullandi daha beter oldu bilemiyorum.
Günaydın kizlarrrbenim kiz dün gece cok hareketliydi uyutmadi beni minnoş. Artik buyudugunden midir nedir hickirinca tüm vucudu oynuyor içimde bisi zipliyor bir kac dk. Boyunca evvelsi gün cok sessizdi bu gece cok hareketli. Günleri günlerine tutmuyor. Ama gün icinde mutlaka bikac hareket hissetmemiz lazim onun disinda endise etmeyelim yerleri daraldi cünkü miniklerin
Canım öncelikle geçici olduğuna eminiz. Sen korumaya devam et. Ekstre güneş kremiyle koru ki kalıcı hale geçmesin. Başka yapabileceğin bir şey yok maalesef. Doğumdan sonra retinol vs hallerixGünaydın kızlar alnımda kararma oluştu. Çok güneşe çıkan biri değilim çıktığımda da güneş kremi sürdüm hep ama hamilelikten dolayı oluştu sanırım. Geçirmek için ne yapabilirim çok moralim bozuldu
BEnimki inan belli olmuyor bigun cok sessiz bigun cok hareketli cnm. Normaldir. Sen genede gogus ped koy cnm.ben mani olmayayim ama ben kendime almadim bilerek. hava almasndan yanayim gogus uclarinin. Tabi bunda evdeki ortamda onemli. Rahat olcaksan sal.gitsin evdemaaşallah canım, benimki bu ara çok hareketsiz maalesef korkutuyor biraz, çarşamba randevumuz var bakalım
Benim burnumda ciller oldu canim kiz bebekten diyorlar bakalim bioderma kullaniyorum disarida ama dogumdan sonra gecer diyorlar canim uzulmeGünaydın kızlar alnımda kararma oluştu. Çok güneşe çıkan biri değilim çıktığımda da güneş kremi sürdüm hep ama hamilelikten dolayı oluştu sanırım. Geçirmek için ne yapabilirim çok moralim bozuldu
Ayy gerçekten mi çok sağ ol ☺ inşallah olmaz nette baktımda hep iptal olmuşlar korktum teşekkürler ☺Ablam hemşire ona sordum senin bu sorunuda randevu iptal olmaz yine gidilir dedi sen o günü gelince yinede sor canım aynen biz mesul olmayalım
Günaydın kızlar alnımda kararma oluştu. Çok güneşe çıkan biri değilim çıktığımda da güneş kremi sürdüm hep ama hamilelikten dolayı oluştu sanırım. Geçirmek için ne yapabilirim çok moralim bozuldu
Ayy bu oturma pozisyonu tam olarak nasıö acaba ya denedim ama bacaklarımız dik mi duracak uzatacak mıyızBen 35 im ama meraktan yaptım güzelce attıö bacagımısanırım beniş inince zaten alttaysa atılmıcak durumda oluyo gerçekten eskiler anlıyo her türlü işleri
Arkadaslar gecen kimin gogsunun ucunda beyaz seyler cikti diye endise etmisti? Hatirlayamadim. Ama bir ebe bu soruyu dogal olabilcegine dair yanitlamis. O arkadasta gorur insallah endise etmez
Bende çok okuyorum o nedenle zaten yazma ihtiyacı hissettim festimm ya, inan benimki hergün çağırıyordu her defasında bayağı bir bakıyordu hatta son muayenelere doğru bebek hiç inmemiş diyerek bayağı derinliklere dogru zorlamıştı ama yok yani ben o kısımdan zorlanmamıştım
( çevremdeki herkes yaptırma zaten zamanı gelince geliyor onlar birşey yapıyor dogum başlatıyor dedi ama bende lekelenme bile olmamıştı o muayeneler sonrası;birde ben açıkcası doktoruma çok güvenmiştim seni normal dogurtacağım deyip duruyordu bende normal olacak inşallah diye motive ile geziyordum o nedenle karşılıklı güvenden sanırım ben zorlanmamıştım, unutanlar için benimki hiç inmedi, bebek kakasını yer dedi suyu bulanmış dedi birde önünde kaybım oldugu için riske atmak istemedik ama 39.haftalara kadar da bekledik )
Cnm sen basindan beri normal dogum istiyorsun. Demekki bazi konularda kendine guveniyorsun. Zaten bu muayene senin icin travma olacak olsa normal dogumu da travma olarak gorursun ve istemezsin. Ben mesela benim icin travma olacagini bildigimden hic o toplara girmedim, yapamam biliyorum. Cunku esimle bile rahat degilim, sıkıntı yasiyorum. Ve kendimi taniyorum. Ama su da var,baharrr34 un de dedigi gibi karsindakinin iyi, saygili insan olmasi da onemli. Ben bayramda aciklik var mi diye ebeye muayene olmak zorunda kaldim. Ilk defa bu sekilde muayene oldum, probla bakacak sandim, bir de erken riski olunca bisey diyemedim ve evet benim icin travmaydi. Ebe de tecrubeli, yasi ileriydi. Bir yandan anlayisla yaklasirken bir yandan da tonla laf soyledi. Efendim bu işi yapiyorsan boyle seylere katlanacaksin, ne diye aglayip bagiriyorsun, tecaviz mu ettim sanki, yaparken de boyle misin, aaa adamcagiz iyi katlaniyor sana boyle gibi neler neler soyledi. Hatta doktora da gulerek vajinusmus gecmisi varmis, aglata aglata zor muayene ettim filan dedi telefonda zevkle. Ve bu ozel hastane ebesi dusun. Devlet hastanelerinde de ozellikle eskiler anlatir nasil asagilandiklarini. Dogum sancisindan bagirirken yaparken iyiydi de simdi ne diye bagiriyorsun gibi. Yani kadin, kadina saygi duymuyor bizim memlekette. Sorun yasayacagini dusunmuyorum, herkese kulak asmamak lazim. Herkes birbirinden farkli, muayene eden kisi de farkli.
Cnm sen basindan beri normal dogum istiyorsun. Demekki bazi konularda kendine guveniyorsun.
Sorun yasayacagini dusunmuyorum, herkese kulak asmamak lazim. Herkes birbirinden farkli, muayene eden kisi de farkli.
Uzme cnm bebeginin heyecanıyla hic rahatsız olmuyorsun gerçekten her zaman için rahat olmaya çalış
Ben açılma var kı yok mu diye heyecan yapardım yani o kadar istekli çıkardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?