- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #43.801
2 doz tetanoz icin gittim ben de. 1 kere kontrole cagirdilar ama tansiyon ve kilo bakildi sadece. Hic kan idrar yapilmadi. Ben erken dogum riskim ortaya cikinca gittim, ciger gelistirici igneleri vurdurdum, bir de aclik tokluk sekeri baktirdim.Valla bacım sağlık ocağına gidilmesi gerektiğini burdan öğrendim gittim. Kan testi ve idrar testi yaptı. Ama bu tee en başlardaydı. Sonra tetanoza çağırdı. 2 dozumu oldum. 24-25 givi aradı boy kilo ne dedi ebe tamamen bu kadar jdjdj
2 doz tetanoz icin gittim ben de. 1 kere kontrole cagirdilar ama tansiyon ve kilo bakildi sadece. Hic kan idrar yapilmadi. Ben erken dogum riskim ortaya cikinca gittim, ciger gelistirici igneleri vurdurdum, bir de aclik tokluk sekeri baktirdim.Vizeci06 yi yakin takibe almislar, ne guzel.
Doktorum yazdi cnm, saglik ocaginda yaptirdim.Ciğer geliştirici iğneyi sağlık ocağı mı vurdu?
Valla bencede işini önemseyen ve iyi yapan bir sağlık ocağına denk gelmiş. Bana gel bile demedi.
İnşallah canım benim maşallah ne enerji dolusun , seninle zamanlarımız yakın yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik grupta hayırlısı ile bebeklerimizin ilerleyen aylarda buyuduklerini gelişmelerini de paylaşırız inşallah
Amaninnnn geliyor gelmekte olan desene, sen bizim oymak analarımızdandın sen yokken 1 normal 1 sezeryan annemiz var sen bakalım ne olacaksın(özletme kendini bu kadar, grubumuzun en güzel zamanları artık bu zamanlar, hep bu zamanların hayali ile toplaştık yavaş yavaş meyvelerini almaya başladık )
@Hayat su
Kuzum senin süreç en sıkıntılı olanlarımızdan, inşallah sonu güzel olur canım ya, dularımdasın
Evet ya karışmalarına tahammül edemem zaten ama çok komik geliyor doğum konusu açılınca hemen telefonu kapatmasıAy keske benimkide böyle olsa. Cocuga su verilmez mii ayaktada mi sallamicaz felan demis eltime bikakc ay once dogum yapti oda. Sira bana geliyor
Slm kizlar, dun kontrolum vardi. Bebek sikintili gorunmuyor dedi dr. Ama suyum artmis yine, diyetle normale donmustu. Gecen bir hafta mide asidim cok yukseldigi icin biraz ekmek yemeye baslamistim. Bir de ben 10gundur antibiyotik iciyorum hemoroid icin, az yedigim icin o mideme dokundu muhtemelen. Diyeti delince hemen suyum artmis. Zaten birkac gundur yine zorlanmaya baslamistim. Karnim sert, yatmak oturmak kalkmak cok zorlasmisti yine. Neyse bugun bitiyor ilacim. Arabayla hastaneye gitmek bile cok zor, cok sarsiliyorum, esime de demistim ya iyice asagi indi, ya da suyu artti, hic hareket edemiyorum diye. Dogum icin tarih verecegini dusunmustum ama vermedi. Haftalik kontrollere, nstye ve diyete devam. Suan en onemli sikintim progestan yazmis, hic soylemedi muayenede. 100mg cok kucuk bisey ama bir turlu yerlestiremiyorum, disarida kaliyorBir de ben solgarin gentle iron urununu kullaniyordum, gynoferon yazmis dr. Elimde de solgar bitmek uzere. Doktorun verdigini kullanmaktan korkuyorum kabiz yapar da biraz sakinlesen hemoroidim tekrar cosar diye. Kullanan var mi, napsam karar veremedim.
Geçen aradı doğum tarihi belli oldu dedim "2 hafta kaldı iyi o zamaaan hayırlı olsuuunn öptüüüüm dedi kapattı bi daha haber alamıyorız kendisindenSen kadir gecesinde mi doğdun bir bak
Yalnız değilsin canım. Ama seninki cidden zormuş ben en azından şehir içinde taşındım ve ağır işlerimi erkek kardeşime yaptırdım yerleştirirken annem geldi sağolsun ama şimdi gitti kalan işlerde kardeşle ben de. Ben de senin gibi taşındığimin ertesi günü kendi başıma hastaneye kontrole gittim. Birazdan yine git gel yapicam. Daha bir sürü iş duruyor 40 derece sıcakta çıkıp gardrop bakmayı planlıyorumKızlar günaydın
Taşınma mağdurlarından biri de benim neredeyse bütün evi kendim topladım. Üstüne doğum için ailemin olduğu şehre geldim ve buraya yakın olan evimi taşımaya gidiyorum.1 ay eşim yok ve kanla ilgili kronik bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Hayat şu an için çok zor ama gidip ev yerleştirmem lazım
Doktorum hafif bir idrar yolu enfeksiyonum olduğunu söyledi. Doktorumla yeni tanışıyorum, o yüzden antibiyotik konusunda bir şüpheye düştüm. Siz piyeloseptyl diye antibiyotik kullandınız mı ya da duydunuz mu?
Oha diyorum ne kadar insafsız oluyorlar ya iyi demişsin valla ben de çok sinirlerin çok laf söylerdim kesin. tek sevindigim nokta öyle dertlerim yok kaynanamın yüzünü bile görmedimAa kimse benim kayınvalidem gibi manyak olamaz !
Sen dogururken benimde kanamam vardi ya cnm gece hastahanedeydim sabahta kendi doktoruma gititm geldim elim yüzüm ruh gibi gelmis diyor ki içli kofte mi yapsan e şimdi pazar günü de pikniğe gidemeyiz herhalde diyor yemin ederim bir kaşık su da boğulmalık manyaksaçmalama dedim yapiyorsan kendin yap ne pikniği hem
Seninki de zormuş kuzum be hem hastanedesin başlı başına eziyet üstüne bi de bu laflar Allah sabırlar versin bacım umursama hiç. İnşallah en kısa zamanda kendi evine geçersinAy kızlar kv konusunda aşırı dertliyim bende yanımda eltim kalıyor hastane de iyi de anlaşıyoruz kadın doğru düzgün yemek yapıp ta getirmiyor bende dünkü yemeği beğenmedim normal de sevmem o yemekleri eşime dedim ki boşuna yemek getirmeyin biz sipariş veririz kadın bir kez arayıp ta canının istediğini yapayım sevmediysen demedi arkamdan da işte onu yemiyor bunu yemiyor gibi bişey demişeşimde gülerek anlatıyor bende güldüm geçtim evet sevmiyorum bana gaz yapıyor o yemekler şişiriyor zaten gastrit var bende dedim sonra biraz geçti bu sefer de diyorki sen hastalandin ben doktor a gidecektim gidemiyorum diye bende dedim senin bizle ne işin var sabah çik git doktora biz zaten buradayız senin bize yaptığın bişey yok ki git işini hallet gündüz ee neymiş kocası evdeymis bırakıp gidemiyormus bende dedim o da seninle kocan arasında artık anne diye başka bir bomba eşim çayla bisküvi felan yedi ziyaret saatinde giderken de bende şaka yaptım geldin bisküvi mi yedin diye yani kocamla konuşuyorum o da kapıdan kafasını uzattı ee yemeyek mi felan diyor benim cinler tepeme çıktı bende dedim ki sana demedim ki kocamla şakalaştım diye ay kızlar düşünün yani bunlar daha binde biri yani bu kadının yaptıkları söyledikleri ve ben deprem mağduru olduğum için de mecburen bu kadının yanında kalıyorum aylardır Kendi evime geçeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum çocuğuma aldığım herşeye de burnunu soktu gıcık gıcık
Ben geçen sene şehir değiştirdim burada da evime yakın olan dolu diye bir uzaktaki sağlık ocağına kayıt oldum tesadüfen kız ortaokuldan arkadaşım ciktiCiğer geliştirici iğneyi sağlık ocağı mı vurdu?
Valla bencede işini önemseyen ve iyi yapan bir sağlık ocağına denk gelmiş. Bana gel bile demedi.
Geçen aradı doğum tarihi belli oldu dedim 2 hafta kaldı iyi o zamaaan hayırlı olsuuunn öptüüüüm dedi kapattı bi daha haber alamıyorız kendisinden
Bilindik birisiyse boşver hiç değiştirme. Aşılar zamanı iyi takip çok önemli. 5-6 km de çok değil.Yalnız değilsin canım. Ama seninki cidden zormuş ben en azından şehir içinde taşındım ve ağır işlerimi erkek kardeşime yaptırdım yerleştirirken annem geldi sağolsun ama şimdi gitti kalan işlerde kardeşle ben de. Ben de senin gibi taşındığimin ertesi günü kendi başıma hastaneye kontrole gittim. Birazdan yine git gel yapicam. Daha bir sürü iş duruyor 40 derece sıcakta çıkıp gardrop bakmayı planlıyorumAllah kolaylık versin canım yavaş yavaş halletmeye çalış varsa birileri yardım istemekten çekinme sakın.
Oha diyorum ne kadar insafsız oluyorlar ya iyi demişsin valla ben de çok sinirlerin çok laf söylerdim kesin. tek sevindigim nokta öyle dertlerim yok kaynanamın yüzünü bile görmedim
Seninki de zormuş kuzum be hem hastanedesin başlı başına eziyet üstüne bi de bu laflar Allah sabırlar versin bacım umursama hiç. İnşallah en kısa zamanda kendi evine geçersin
Ben geçen sene şehir değiştirdim burada da evime yakın olan dolu diye bir uzaktaki sağlık ocağına kayıt oldum tesadüfen kız ortaokuldan arkadaşım ciktiben tanıyamadim ama o beni tanıdı. Sağolsun ne zaman bir şey olacak olsa öncesinde arıyor su gün gel diyor. Önümüzdeki haftalarda bir kere daha cagiracagim demişti. Hatta şimdi yine taşındım evimin 200 m ilerisinde sağlık ocağı var ama hiç taşımak istemiyorum özellikle de ilk zamanlarda. Onun yerine 5-6 km git gel yapicam sanırım.
Yok valla hiç kırılmam ben hiç birine erken gitmedimAcaba gitmezsek kırılır diye mi düşünüyorlar jdjsjjs
Ne yaptın canım son durum ne bakabildin mi?inşallah gözüm bozulmuştur da kendi kendime evham yapmışımdır. Sabah bakıcam tekrar. Şuan kalbim kaldıramayacak. Tam uyumaya gidiyordum tüm uykum kaçtı. Hayır burda kurutucuya atanlar vardı bende atayım nolcak dedim yine de düşük ayarda attım. Güya ne olur ne olmaz dedim.
Bende sana bunu soracaktım acaba alsam mı sen ne yaptın diyeKızım 0-3 ay kıyafetlerin içinde bile kayboluyor
Herşey o kadar büyük geliyor ki
Hep 0 3 3 6 almışım
Keşke biraz yenidoğan alsaymışım
Şuan iyiyim ama biraz sonra gelecek sancı sıklığı iyice arttı kızım doğum gününü bekler mi bilmiyorum pazartesiyeDevam ediyor mu sancin nasil oldun benim gece biraz hafifledi uyumusum simdi gene belim agriyor
Evet kuzum benim 28.haftadan beri gelmeye çalışıyor bebiş acilmam o zaman 1 cm di rahim ağzı kisaldi pesser takıldı ilaç iğne derken bu haftada sancım başladı işte tekrar hastaneye yattım
Yoo aksine çok rahattım ama neyle karşılaşacağımı bilmiyordum tabibenimki çok zor geçti sebebini bilmiyorum ama ben de bu kadar ağrımasına ve kendi tepkime şaşırdım inan. Normal doğum istiyorum ama dünden sonra gözüm bi korkmadı değil
Ay kızlar kv konusunda aşırı dertliyim bende yanımda eltim kalıyor hastane de iyi de anlaşıyoruz kadın doğru düzgün yemek yapıp ta getirmiyor bende dünkü yemeği beğenmedim normal de sevmem o yemekleri eşime dedim ki boşuna yemek getirmeyin biz sipariş veririz kadın bir kez arayıp ta canının istediğini yapayım sevmediysen demedi arkamdan da işte onu yemiyor bunu yemiyor gibi bişey demişeşimde gülerek anlatıyor bende güldüm geçtim evet sevmiyorum bana gaz yapıyor o yemekler şişiriyor zaten gastrit var bende dedim sonra biraz geçti bu sefer de diyorki sen hastalandin ben doktor a gidecektim gidemiyorum diye bende dedim senin bizle ne işin var sabah çik git doktora biz zaten buradayız senin bize yaptığın bişey yok ki git işini hallet gündüz ee neymiş kocası evdeymis bırakıp gidemiyormus bende dedim o da seninle kocan arasında artık anne diye başka bir bomba eşim çayla bisküvi felan yedi ziyaret saatinde giderken de bende şaka yaptım geldin bisküvi mi yedin diye yani kocamla konuşuyorum o da kapıdan kafasını uzattı ee yemeyek mi felan diyor benim cinler tepeme çıktı bende dedim ki sana demedim ki kocamla şakalaştım diye ay kızlar düşünün yani bunlar daha binde biri yani bu kadının yaptıkları söyledikleri ve ben deprem mağduru olduğum için de mecburen bu kadının yanında kalıyorum aylardır Kendi evime geçeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum çocuğuma aldığım herşeye de burnunu soktu gıcık gıcık
Kendi büyütmüş ama karakterini tam çözemedimHdjdjjs gelecekteki ben senin kayınvalide
Bebek korkusu mu var acaba kadının kdkdjj kendi çocuklarını kendisi mi büyütmüş ilginç bu kadar yok olması.
Kv değil de benim annem öyledir ya nohut ya kuru fasulye derBenim kayinvalide de gecen diyorki fasulye getiririm köyden kuru fasulye. Pisirir dolaba koyar gideriz hastaneye gelince yemek olur. Kadinin baska bildigi yemek yok. Dedim anne sacmalama gaz yapar bakliyat yemem ben dogum sonrasi dedim. Ne dedi biliyomusunuz aman nolcak yiyecegin 2 kaşık zatenkadin beni zayiflatmaya caliscak galiba
Kuzum sen biraz ara verdin ya az antrenman ile yetişir geçersin bizi merak etmeNe kadar hızlısınız bi yetişip yazamıyorum
Kv değil de benim annem öyledir ya nohut ya kuru fasulye derkonyalı mı kayın validen
Kuzum sen biraz ara verdin ya az antrenman ile yetişir geçersin bizi merak etme
burcumsu12 kayın validen tam benlik, seninki olayı çözmüş tam olması gereken benimki de iyidir çok şükür
Aaa tovbe tövbe ilk kez duyuyorum böylesinideEvet ya karışmalarına tahammül edemem zaten ama çok komik geliyor doğum konusu açılınca hemen telefonu kapatması
Hahaha konu kv olunca parmaklar hizli calisiyorNe kadar hızlısınız bi yetişip yazamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?