- 23 Ocak 2023
- 164
- 553
- 18
- 33
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #44.201
Valla önceden yıkayın diyorlardı şimdi üzerindeki verniks gibi tabaka bebeğe faudalı göbeği düşene kadar yıkamayın diyorlar
Yıkamam sorun değilde bu sıcakta çocuk pişmez inşallah yıkansa rahatlarmış gibi hissediyorum bende hatta banyo yapınca hemen uyuyorlar filan☺
Kızlar doğumunda belli bir süreci var. Bebek suyla birlikte çıkıyor ve su sıza sıza bitebilir, o zaman bebek için doğum imkansızlaşıyor ve sezeryana dönüyor. O yüzden dr belirli bir aşamada bakıyor doğal yolla olmayacak gibiyse suni veriyor doğum olsun diye. Mesela benim ablamda dr geç geldi, dr beklerken suyu bitti 10 cm açılma olduğu halde su bittiği için sezeryana girmek durumunda kaldı, dr olsa suni vererek doğumu hızlandırlamaları gerekiyormuş normaldeAklıma sey takıldı oğlumda dogumum kendi sancılarımla gerçekleşti ve cok hareketli süreç geçirdiğim için doguma kadar yürüyüş olarak daha kolay ve kisa sürdü ama kızımda erken doğum korkusu ve tembellikten hep yattgim icin zor oldu gibime geliyor ki evde gitmeden dr a sabah erken saatte suyum gelmeye başladı azar azar alttan muayene edince bir cm dedi açılma var yatış verilip direk doğum haneye gönderildim ve işlemler sonrası bana suni sancı verilemeye basladi ve kaslarım tembelsti sanırım doğumum zor olmuştu demek istediğim su ki hem suyum azda olsa gelip hemde açılmam başlamışken yavaştan niye suni sancı veriliyor birde açılma ağır oldukca suda tam gelemyince alltan suyumu bir uzun sopa gibi tığ gibi diyim ince uzun kolum kadar vardjrpatlattılar bu suniyi niye verilerki yha hala aklımda
Çoook geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah canım rabbim sesini duysun inşallah yawrun iyileşsinAmin inşallah canım umarım tez zaman da geçer onu her bıraktığım da canım gidiyor
Cnm benim doktorum da aynisini dedi. Suyu fazla olursa erken dogum olabilirmis. Bebek zaten iri. 10gun dikkat ettim, hemen normale dondu suyu fakat sonra bikac gun dikkat edemedim, yine artti. Simdi diyete devam. En cok etkileyen sey karbonhidrat. Ben de esime hamur isi falan istersem sakin yuz verme diye tembih ediyorumYa bende öyle düşünüyorum canım ama eşimin yanında doktor öle bi konustu ki, yok suyun erkem gelir yok bebek cok iri olur diyip durdu, eşimde 1 hafta daha sık dişini diyor kontrole kadarsonra sana ne istersen ısmarlıcam diyor , kandırılıyoruumm
Ne demekHemen bakıyorum saol canım
Sancılarda bu gece yine biz varız kızlaruyutmadı öyle oturuyorum akıntıda arttı bugün hiç rahatım yok ...
Ayni bende,burda doğumlar başladığını görünce tum eksiklerimi tamamladimKızlar bide dün yalancı sancm olmadı olsamıydı falan derken enerjimle kendime çektim. Gece öyle bi regl ağrısı gibi ağrı girdi ki doğuruyom sandım hemen ayaga kalktm otomatikman suyummu geldi nişan mı geldi diye bakmak için bişi yoltu, dua ede ede geri yattım 1 dk içinde geçti bidahada olmadıama ömrmden ömür gitti. Bebek valizide hazırdı aslmda ama bi
Kaç eksik vardı sonra yaparm diyip duruyordm korkudan hemen şimdi bitirdim
Bende cok merak ediyordum,hic bisey değilmişAiiyy şu nst cok merak ediyorumhaber et canm güzel haberlerle dönersin inşallahh
Kasilmalar sağolsun gene bu gece uyku yok belli bi yandan sıcak zaten Allah yardimcimiz olsun. Akinti bende de artti rengi de degisti gibi enfeksiyondan mi kiSancılarda bu gece yine biz varız kızlaruyutmadı öyle oturuyorum akıntıda arttı bugün hiç rahatım yok ...
Ya hiç deme sıcak ayrı sancı ayrı yıprattı beni.. çöl sıcağı Maraşı da kötü vurdu .. evet pazartesi halbuki sezaryen zamanı ama kız durmuyorŞaka maka derken doğum zamanın geldi gibi sanki K Kmsemkimim , heran herşey olabilir özellikle 36 haftası sonrası bizler için (bende sancı yok ama sıcaklar beni deli ediyor, eve odaya sığmıyorum bol bol su içiyorum hasta olurum diye korkuma soğuk şeyler de yiyip içmemeye çalışıyorum ama yanıyorum resmen, o nedenle uyumakta zorlanıyorum)
Evett benimde iri canımm, 35 haftalık olman lazm ama sen 38 haftalık gibisin dedii, 1 haftadır dikkat ediyorum 0 şeker 0 karbonhidrat, sadece tam tahıllı ekmek yiyorm. Bakalım ne dicek perşembe günüCnm benim doktorum da aynisini dedi. Suyu fazla olursa erken dogum olabilirmis. Bebek zaten iri. 10gun dikkat ettim, hemen normale dondu suyu fakat sonra bikac gun dikkat edemedim, yine artti. Simdi diyete devam. En cok etkileyen sey karbonhidrat. Ben de esime hamur isi falan istersem sakin yuz verme diye tembih ediyorum
Ebeler yaptı bunu dr hiç olmadı ki o süreçte yanımda devletti benm ki .suda sızmadi ben sadece sancı çektim baktı olmuyor sancıyi gszliyorlar yarim saate bi sonra doğum olsun diye suyumu patlattılar belli zaman sonrasında çatala alındım tuafima gitti de ondan sordumKızlar doğumunda belli bir süreci var. Bebek suyla birlikte çıkıyor ve su sıza sıza bitebilir, o zaman bebek için doğum imkansızlaşıyor ve sezeryana dönüyor. O yüzden dr belirli bir aşamada bakıyor doğal yolla olmayacak gibiyse suni veriyor doğum olsun diye. Mesela benim ablamda dr geç geldi, dr beklerken suyu bitti 10 cm açılma olduğu halde su bittiği için sezeryana girmek durumunda kaldı, dr olsa suni vererek doğumu hızlandırlamaları gerekiyormuş normalde
Kız hiç sanmıyorum Enfeksiyonluk ne işimiz. Var sanki doğum yakın omdam artttıKasilmalar sağolsun gene bu gece uyku yok belli bi yandan sıcak zaten Allah yardimcimiz olsun. Akinti bende de artti rengi de degisti gibi enfeksiyondan mi ki
Evet canım ilk gebeliğim ama öyle paylasılanlar gibi hiç hissetmedim bulasma falanda olmadı dediğim gibi kurumus minik bi parça gibi tam gögüs ucundaSüt cnm senin ki ilk gebelikmiydi senin ki
Hala buralarda olduğuna göre sancı çıkmadı sanirim beybiAyni bende,burda doğumlar başladığını görünce tum eksiklerimi tamamladim
Bende cok merak ediyordum,hic bisey değilmişiki yuvarlak bisey bagliyorlarmis kemerle karninda,makinada ayni ekg gibi yavas yavas bir kagit cikiyor bir çizgi bebeğin kalp atislari,biri sancilarin hepsi bu
Benim gecen hafta biraz var dedi doktor da ondan dedim enfeksiyondan mi dogumdan mi emin olamadimKız hiç sanmıyorum Enfeksiyonluk ne işimiz. Var sanki doğum yakın omdam artttı
Yok cnm süt o kesin ama sorun olmaz ki dertt etme bunu senEvet canım ilk gebeliğim ama öyle paylasılanlar gibi hiç hissetmedim bulasma falanda olmadı dediğim gibi kurumus minik bi parça gibi tam gögüs ucunda
Hım doktor dediyse olabilir cnm ondanBenim gecen hafta biraz var dedi doktor da ondan dedim enfeksiyondan mi dogumdan mi emin olamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?