- 5 Ekim 2022
- 5.360
- 10.070
- 178
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #44.381
Bende direk soramadımBu tamamen doktora bağlı birşey. Konuşsaydınız keşke. Veya arayın fikrini sorun. Belki böyle birşey istediğinizi anlamamıştır.
Belirtilerimiz aynı canim dogum kanalina girmis olabilir seninkide. Ama korkma bende sabah cok korktumda. Arastirinca ve burdaki arkadaslardan aldgm bilgiye gore 36 dan sonra girmesi normal bir durummuş. Ilk bebekse 2 4 hafta kadar kaliyomus kanala girdikden sonra. Ama istisnalari var tabikide. Happymoomda da sordum. Cogu kisi demis atiyorum 32 33 de kanala girdi 38 39 um tık yok felan yazan cokbaharrr34 ayy çok heyecanlıyım senin için benim kız da hiç 24ü beklemeyecek gibi durmuyor biliyor musun bel ağrım kasık ağrım arttı ve vajinamda baskı hissediyorum bende 2 gündür Salı kontrol benim de o zamana kadar dursa iyi diyorum bence o gün gidince doğuma alalım diyecekler gibi hissediyorum
Benim hareketleri azaldı ama tekme atınca veya yer değiştirince daha sert hissediyorum bazen de böyle tam göğüsumün altına ya kafasını ya ayağını dayıyormuş gibi oluyo çok sert hissediyorum ama önceki kadar hareketli değil bende korkuyorum birazKızlar bebeklerinizin hareketleri nasıl? Bu haftalarda arttı mı azaldı mı?
Ben de Şubat'a kadar kendim bakıp sonrasında işe başlayacağım bakıcı ayarlamaya çalışıyorum şimdiden birden karar verilmediği için şimdiden bulup anlaşıp tanımam lazım bakalım hayırlısı valla anne olunca çalışmak zormuş ya daha doğrusu bebeğimi birine bırakma fikri çok üzüyor beni yoksa çalışmayı seviyorumCanım ben 4 ay ücretli, peşine 6 ay ücretsiz kullanacağım. 1.5 ay kadarda yıllık iznim birikecek 2024 için. Onları kullanacağım. 11.5 ay izinli olacağım. Sonrasında aile desteği alacağız. Evimize yakın bir ev tutup dayayıp döşeyip masrafları karşılayıp dönüşümlü olarak aileleri getireceğizallahım herkese sağlık sıhhat versin şuan planımız bu şekilde. Baktık olmuyor veya olamıyor o zaman bakıcı arayacağız. Bakıcıya dönerse planlar ben yine 11.5 ay izinde olacağım ama son 4-4.5 ay bakıcıyla anlaşıp ben evdeyken alışmasını sağlayacağım ve tabiiiki kontrol edeceğim.
Sizde durumlar ne?
Benimde senin gibi olacak Şubat'ta başlayacağım bakalım sonrasında süt izniyle günde 3 saat filan bırakıcam bakıcıya bakalımBenim izin 24 Eylül'de bitiyor ücretli olan ama ben ocağın başına kadar ücretsiz almayı planlıyorum bakalım ort. 6. Aylık olunca işe başlıcam sonra da zaten süt izni var bi kaç saatte olsa anneme bırakcamm
Darısı başımıza inşallahAjanınız iş başında, çok ama çok pozitif bir normal doğum hikayesi, böyle pozitif hikayeler hem sezeryan hem de normal doğum yapacak arkadaşlara inşallah
Canim benim ufaklik halinin birine cikolatali sut doktu birine bahcede dutlara basmis ayakkabiyla haliya basinca dut lekesi oldu hep bide yatak odamin halisi duz beyaz lekeler olmus bu 3unu vercem mecbur digerlerini ben de vermicemkadin gelmesi cok iyi olur canim yaa ben kendim yaptim bu sicakta gerçekten cok zorluyor. Ama demin baharcim da yazmis, halilari bi 5-6 ay sonra yikatsan bebis emeklerken temiz olsa daha mantikli gibibi düşün bence
Kendin bu sicakta iyi dayanip yapabilmissin valla ben supurgeyi ancak tutuyorum. Cam silinecek mutfak dolaplari temizlenecek koltuklar silinecek hayatta yapamam onlarikadin gelmesi cok iyi olur canim yaa ben kendim yaptim bu sicakta gerçekten cok zorluyor. Ama demin baharcim da yazmis, halilari bi 5-6 ay sonra yikatsan bebis emeklerken temiz olsa daha mantikli gibibi düşün bence
Aminn canımEvet yaa hayırlısıinşallah hepsi de sağlıkla, kolaylıkla gelsin yavaş yavaş dertlerimiz evrilecek inşallah uykusuzluk, emzirme, gaz vs.
Ahh ahh benim baska ne takintilarim varr saymakla bitmezAy takintilarimiz aynii kiz bende emeklemeye baslayinca yerler temiz olsun istiyorumda bakalim aşmaya caliscam fazlasi zarar bebeginde mikroba ihtiyaci var diyorum
Eşimden Allah razi olsun benden cok o ugrastiKendin bu sicakta iyi dayanip yapabilmissin valla ben supurgeyi ancak tutuyorum. Cam silinecek mutfak dolaplari temizlenecek koltuklar silinecek hayatta yapamam onlari
Zaten ek gıda da başlanır o zamana kadar.. öyle böyle büyürler sağlıkla inşallahBenimde senin gibi olacak Şubat'ta başlayacağım bakalım sonrasında süt izniyle günde 3 saat filan bırakıcam bakıcıya bakalım
Aaa galibaaaBen 2 gün kar ederim sanıyordum edemeyecekmiyim yadoktora ben cuma günü gittim 32+0 18inde salı günü oluyor o gün gel rapor biriminden al dedi. Hadi o gün işiniz olursa 19 yada 20 sinde gel al mutlaka dedi. Ben de bana torpil geçti sandım ama şuan siz söyleyince verdiği kağıda baktım 18 diye not almış. Rapor almaya 20 sinde de gitsek 18i diye mi vercek acaba
Bende senede 2-3 kere falan cagiriyordum ama artik ayda 1 duzenli gel dicem olmuyor yetisemiyorum cunku 2 cocukla hic yetisemem. Mumkun oldugunca kendimize alan acmaliyiz yoksa psikolojik olarak cokuse geciyoruz bunun icin imkan varsa disardan destek almak sart bence. Tabi guvenilir temiz isini duzgun yapan birini bulmak onemli o da sansEşimden Allah razi olsun benden cok o ugrastieve temizlige simdiye kadar cagirmadim kimseyi, titizlik takintilarim var o baslangici yapmak zor geliyor ama çocuktan sonra gercekten lazim galiba.
Aaa senin ikinci cocuk muBende senede 2-3 kere falan cagiriyordum ama artik ayda 1 duzenli gel dicem olmuyor yetisemiyorum cunku 2 cocukla hic yetisemem. Mumkun oldugunca kendimize alan acmaliyiz yoksa psikolojik olarak cokuse geciyoruz bunun icin imkan varsa disardan destek almak sart bence. Tabi guvenilir temiz isini duzgun yapan birini bulmak onemli o da sans
Evet en azından ek gıdaya geçmiş olacaklar ama bırakma düşüncesi şimdiden içimi dağlıyor yaşadığımda ağlaya ağlaya işe giderim ben kesinZaten ek gıda da başlanır o zamana kadar.. öyle böyle büyürler sağlıkla inşallah
Yamulmamak icin taviz vermek gerekiyor mecburAaa senin ikinci cocuk muyardim eden biri en cok senin hakkin kuzu yaa ben bir çocukla yamulucam kesin
Ben garanti olsun diye 2 gün geç gideyim deAaa galibaaasen doktoruna söyleseydin keske isten gec ayrilmak istiyorum diye, ona göre yazardi ben söylemistim 32+5 teyken gittigimde böyle kagit verdi, 32 haftalik yazilacak yaziyordu. Ama bi düşününce de gecmise dönük rapor verilmez ki ne zaman gidersen raporun o gun baslamaz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?