- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #45.041
Canım bugün kontrol vardı 37+0 haftadayım 2.900 çıktı ultrason kağıdına göre bir hafta gerideKızlar bebeğin karın çevresi geriden gelen varmı?
Yani anlamadığım seni ve eşini ilgilendirir aldığın şeyler eşinin ailesi ne alaka ne karışıyorlar onu anlamadımAğustos anneleri bebişlerinize neler aldınız.. benim kendi tarafım biraz abartmaktan yana eşimin taraffıysa nasıl olsa büyüyecek ne gerek var kafasında o kadar arada kalıyorum ki birisi almak istiyor diğeri almaya korkuyorbu da benim annemleri üzüyor ve sinir ediyor.. bişeyler almaya dair ufak bi hevesim olsa bile eşimin ailesi bunu söndürüyo hevesim kaçıyor.."gerek var mı" demeleri yetiyor. Sizler neler aldınız yenidoğan zıbın altüst takım aldıysanız kaç takım aldınız battaniye tulum...
Görümcemin bebiş 1 hafta geriden geliyordu karın çevresi canım.3 küsür kilo doğdu 39+5 de , ama sonradan öyle çok kilolu bir bebek olmadı.Şu an 1.5 yaşında ama minyon bir bebiş.Herkesin öyle olacak diye bir şey yok tabiKızlar bebeğin karın çevresi geriden gelen varmı?
Benim de terchim tabiki tüm ihtiyaçları karıkoca halletmek bazen bi yerde tıkanır kalırsın da ailelere ihtiyaç duyarsın ya karışmak değil yardım etmek manasında.. hem kocanın tarafı hem senin tarafın destek olmak ister. Onu demek istedimYani anlamadığım seni ve eşini ilgilendirir aldığın şeyler eşinin ailesi ne alaka ne karışıyorlar onu anlamadım
Anne baba da minyon mu peki ?Görümcemin bebiş 1 hafta geriden geliyordu karın çevresi canım.3 küsür kilo doğdu 39+5 de , ama sonradan öyle çok kilolu bir bebek olmadı.Şu an 1.5 yaşında ama minyon bir bebiş.Herkesin öyle olacak diye bir şey yok tabi
İki tarafta yanlış yapıyor burada sizin ailenizin de böyle tepki vermesi doğru değil benceAğustos anneleri bebişlerinize neler aldınız.. benim kendi tarafım biraz abartmaktan yana eşimin taraffıysa nasıl olsa büyüyecek ne gerek var kafasında o kadar arada kalıyorum ki birisi almak istiyor diğeri almaya korkuyorbu da benim annemleri üzüyor ve sinir ediyor.. bişeyler almaya dair ufak bi hevesim olsa bile eşimin ailesi bunu söndürüyo hevesim kaçıyor.."gerek var mı" demeleri yetiyor. Sizler neler aldınız yenidoğan zıbın altüst takım aldıysanız kaç takım aldınız battaniye tulum...
Bende çok kıyafet almaktan yana değilim hamile hamile strese giriyorum benim annemlerin derdi biz gençlere masraf çıkartmamak biz rahat geçinelim zaten bez mama vs masraflar çıkacak..ama diğer taraf tam tersiİki tarafta yanlış yapıyor burada sizin ailenizin de böyle tepki vermesi doğru değil bence
Aldıklarıma gelirse ben kendim aşırı kıyafet almadım kendi kardeşlerimden ve görüncemden geldi. Araç gereçleri kendimiz beğendik karar verdik aldık mesela beşiği annem almak istedi ben beğendim parasını verdi ama hiç kayınvaliden ne aldı alıyor diyede sormadı
Kayınvalidem genelde örgü tarzı şeyler yaptırmış onları hediye etti biz kimseden araç gereç almasını istemedik
Kendi aldıklarımız bebek arabası mama sandalyesi küveti filan
Dediğim gibi kıyafete çok para harcamadım çok geldi hiçte gocunmadım ikinci el diye temiz olanları güzelce seçtim yıkadım kendim hastane çıkışı zıbın filan aldım tabiki ama gereğinden fazla kıyafetide oldu yavurumun bende çok eskitmeden küçülen leri kaldırıcam aile içinden doğurana vericem ☺
Buarada siz kendi ailenize elinizde kendi ailesine bu kadar müdahale edilmesine izin vermesin bence eşiniz ailesine istedik aldık desin sizde ailenize istiyorsanız alın başkasının alıp almamasına takılmayın yada sizde almayın deyin
Bu dönemlerde neden aileler böyle yapar anlamam
Valla senin ailen gibi düşünen çok az canım çoğu kendi çocuğunun masrafını yapıyor benim etrafımda gördüklerim hep kendi alıyor genelinde karı koca çalıştıkları içinBende çok kıyafet almaktan yana değilim hamile hamile strese giriyorum benim annemlerin derdi biz gençlere masraf çıkartmamak biz rahat geçinelim zaten bez mama vs masraflar çıkacak..ama diğer taraf tam tersi
En güzeli kimseye gebe kalmamak.. çok doğruValla senin ailen gibi düşünen çok az canım çoğu kendi çocuğunun masrafını yapıyor benim etrafımda gördüklerim hep kendi alıyor genelinde karı koca çalıştıkları için
Tabi burda sizin maddi durumunuz ailenizin ve eşinizin ailesinin durumu önemli etken mesela biz kimseye gebe kalmak hiç istemeyiz eşimle ailemiz bile olsa hatta kıyafet gelince eşim ne gerek var biz alırdık bütçemize göre der bende zaten bir iki ay giyecek ne olacak derim. Tabi aşırı cimrilikte yapıyorsa eşinin ailesi bilemem insan birazda heves filan istiyor yani o açıdan haklısın
İyiki gitmişsin canım bencede doktorunun söylediği şey çok saçma, sıkıntısı yoksa niye 37 de gelsinki anne karnından güvenli yer mi var sankiKızlar doktordan Geldim Yalnız bu sefer kendi doktoruma değil başka bir doktora yani kuzenimin ona doğum yaptıran doktoruna gittim adamdan Herkes çok memnun kendi doktorumun bana uyguladığı tedaviyi ilaçları Hepsini baştan sona kadar anlattım doğumdan önce ne tür rahatsızlıklarım vardı hepsini anlattım doktorumun Bana uyguladığı yöntemlerin hiçbirisini beğenmedi Hele ki 37 haftada bebeğin kesesine dokunacağını söylediğime yani çok şaşırdı asla 41 haftaya kadar bebeklere dokunulmayacağını ancak mecburi durumlarda önemli riskli durumlarda böyle bir şey yapılabileceğini söyledi ki normal doğum olduğum için benim beklemem gerektiğini ve Bebeğimin de bekleyeceği bir pozisyonda görüldüğü söyledi Ayrıca bebişim çok üzgündü ve Ağlıyordu ultrasonda çok rahatsız yerinin çok rahatsız olduğunu söyledi ters dönmüş ayakları başında Ama tamamen makat gözüküyor Allah'tan tam oturmamış dedi oturmadığı müddetçe her zaman normal doğum için bir ihtimal var dedi 37 haftanın sonunda eğer o pozisyonda oraya Oturuyor olursa hani kanala Oturuyor olursa artık Dönmez diyoruz dedi ve nst'ye bağladı nesete de Biraz ağrım çıktı ama çok önemsemedi bu ağrıları susuz kaldığımı veya kalsiyum ya da magnezyum eksikliğinden oluşabileceğini söyledi Onun haricinde haftaya tekrar görmek istediğini söyledi bu kadar kızlar
Valla bir düşündüm böyle konuşuyorum ama biz karı koca güzel mesleği olan insanlarız yani kendimize yetiyoruz ama herkes farklı ailede tek çalışan varsa ve maaş yüksek değilse ailenin yardım etmek istemesi normalEn güzeli kimseye gebe kalmamak.. çok doğru
Bana da on bir gün geriden geliyor demişlerdi karın çevresi içinAnne baba da minyon mu peki ?
2 hafta geriden geliyormuş karın çevresi benimkininde erken doğurcam sanırım
Kızlar doktordan Geldim Yalnız bu sefer kendi doktoruma değil başka bir doktora yani kuzenimin ona doğum yaptıran doktoruna gittim adamdan Herkes çok memnun kendi doktorumun bana uyguladığı tedaviyi ilaçları Hepsini baştan sona kadar anlattım doğumdan önce ne tür rahatsızlıklarım vardı hepsini anlattım doktorumun Bana uyguladığı yöntemlerin hiçbirisini beğenmedi Hele ki 37 haftada bebeğin kesesine dokunacağını söylediğime yani çok şaşırdı asla 41 haftaya kadar bebeklere dokunulmayacağını ancak mecburi durumlarda önemli riskli durumlarda böyle bir şey yapılabileceğini söyledi ki normal doğum olduğum için benim beklemem gerektiğini ve Bebeğimin de bekleyeceği bir pozisyonda görüldüğü söyledi Ayrıca bebişim çok üzgündü ve Ağlıyordu ultrasonda çok rahatsız yerinin çok rahatsız olduğunu söyledi ters dönmüş ayakları başında Ama tamamen makat gözüküyor Allah'tan tam oturmamış dedi oturmadığı müddetçe her zaman normal doğum için bir ihtimal var dedi 37 haftanın sonunda eğer o pozisyonda oraya Oturuyor olursa hani kanala Oturuyor olursa artık Dönmez diyoruz dedi ve nst'ye bağladı nesete de Biraz ağrım çıktı ama çok önemsemedi bu ağrıları susuz kaldığımı veya kalsiyum ya da magnezyum eksikliğinden oluşabileceğini söyledi Onun haricinde haftaya tekrar görmek istediğini söyledi bu kadar kızlar
YaaaBana da on bir gün geriden geliyor demişlerdi karın çevresi için
Ama baktığımda normal bir karnı var bebeğimin
Hatta emdiğinde koca göbekli oluyo
Amin inşallah inşallah canım benim hepimiz için aynı şeyler olsun inşallah sağlıcakla kucağımıza alalım bebişlerimizi bu doktor hem de üniversitede öğretim üyesi aynı zamanda Çapa'dan mezun kendisi ve aynı zamanda da jinekoloji onkolojisi cerrahi birçok dalda belgeleri olan bir doktor instagram da da var Serhat Şen Medical ParkCanım bu hayatta hangi işi yapıyorsa yapsın işini hakkıyla yapan kişiler ile karşılaşalım inşallah yaatatile çıkacak diye erkenden sezeryan günü vermek isteyen doktorları duyduktan sonra artık hiçbirşeye şaşırmıyoruz
Bence biz bu doktora güvenip bağlanma konusunda biraz takıntı yapıyoruz sanırım, bakıyoruz ki bir yerde kafamızda acaba mı siye soru işareti oluşuyorsa ikinci bir uzman görüşü iyi oluyor senin yaptığın gibi
İnşallah bu doktorun da dediği gibi herşey yolunda ilerler, hayırlısı ile sağlıcakla bebişin eline alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?