2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım o belli olmaz, ben normal doğmuşum mesela ama şimdi uzun boyluyum, doğunca büyür o

Emzirince hiç almayız bence çünkü çok kalori yakılıyormuş emzirirken

Kalcasiyla diz arasindaki kemik mi ne onu ölçüyor, 7 ile carpiyor sistem otomatik cikariyor boyunu. Ama doktorum da moral verdi, erkek bebeklerin gövdesi bacaklarindan daha uzun olur, takma cok dedi. Ama burda genelde herkesin boyu haftayla uyumlu cikiyor kiz erkek fark etmeksizin insallah yanlis olculuyordur bizimkj

Doktor doğum için muayene ettiğinde 2400 çıktı kilosu
Doğduktan sonra da tam 2400 dü
Yani benim tam ultrasonla uyumlu çıktı canım

Kızlar kusura bakmayın bir türlü yazamadım cok şükür iyiyiz doğum güzel geçti bebeğimle şimdi yatıyoruzzz hepinize iyi geceler en kısa zamanda gelcemmmmm

Senin Umay Verâ'n hosgeldi canım benim sıra benim Umay Verâ'mda
Ah canım bende böbrek ağrısı ile gitmiştim ve iğrenç bir ebe bana terbiyesiz bile demişti gerizekalı of puf iyice aç elini sıkıştırıyosun diyodu bende canım aciyo açamıyorum falan demiştim kivraniyorum da gerçekten o böbrek ağrısıyla daha bile alttan bakiyo gerizekalı en sonunda bana terbiyesiz demişti travmam oldu cidden iki büklüm olmasam orada döverdim onu ama dua etsin devlete düşme yani köpek gibiler ellerinden gelse dovecekler kardeşim devlette staj yapiyo o da ebe doğum yapanlara vuran ebeler var diyo korkunç bir şey ya Allah merhamet versin

Aaa biz de iki senedir anadolu sigortadan tamamlayici sağlık sigortasi yaptiriyoruz. Hic o şekilde dememislerdi. Normal sezaryen fark etmez karsilamasi gerekiyor

Y

Yok canim dogum paketli satin almistik biz. Dogumu yuzde 100 karsiliyor. Policede de oyle yaziyor ama bakalim o gun geldiginde neyle karsilasicaz

Aynı şekilde ben de öyle. 2 yıldır boşu boşuna mı para ödedim o zaman. O kadar sinirliyim ki. ağrım sancım da arttı bu mevzuya sinirimden

Kızlar bende Anadolu Sigortadan doğum teminatli tamamlayici sağlık sigortası almıştım geçen yıl bir ay beklemeli neyse hamile kaldım falan kullanmaya başladım çok büyük bir şehirde oturmuyorum Aksaray Merkezdeyim burada iki hastanede vardı anlaşmaları yılbaşı geldi benim kara günlerim başladı resmen anlaşmayı bitirdiler benim muayene için başka şehire gitmem gerekiyordu anlaşma yapmicaz falan dediler neyse en son Nisan ayında anlaşma yaptı iki hastanede ama ben daha iyi olan hastaneye gidiyordum en son Haziran'da gittim tam kayıt açtırcam bana demesin mi sigortaniz burada geçmiyor biz A network ile anlaşma yaptık sizinki b network e diyorum anlaşma yapıldıktan sonra iki kere muayene oldum nasıl oluyo biz o zaman sorgulayamiyorduk falan filan bide benden o muayenelerin ücretini isteyeceeklerdi medikal müdür yok biz paramızı alamadık ama müşteriden almicaz falan dedi biraz içim rahatladı neyse sonra diğer hastaneye gitmeye başladım oradaki doktorlarda hiç iyi değil mecburen gidiyorum dün muayeneye gittim özel sigortalara iki tane yeni kız almışlar ikisininde bir halttan haberi yok nst yi karşılıyor muydu diyolar dedim iki gün sonra doğumda sorun yasamam insaAllah ama yaşayacak gibiyim cidden çok pişman oldum sigorta yaptırdığıma çünkü sürekli sıkıntısını çektim hastane değiştirdim doktor değiştirdim kaç ay tekrar anlaşma yapsınlar diye uğraştım ben normal doğum istiyorum ama onda da sorun çıkarırlar bize yine bir miktar ödeme yaptırırlar diye korkuyorum ya da çocuğa yapılacak olan testlerde falan karşımda muhatap da yok herhangi bir şey bilen

Ben bu olaya çok sinirlendim ya! Ne demek isteğe bağlı sezaryen olmaz, sanki estetik yaptırıyorsunuz. Zaten bir durumu ya da gerekliliği olmasa yapılmaz yani. Onu geçtim neden sigortayı yaoarken söylemiyorlar ki?? Dolandırıcılık resmen. Hani yasal olsa bile sigortayı yaparken bu bilginin verilmesi gerek. Şikayet edin, acaba tüketici haklarına vs gitseniz bir sonuç çıkar mı? Benim o şekilde çözdüğüm olaylar oldu mesela.
Canım benim muayenem de 5 dk sürüyor. Doktor aşırı rahat falan ama ben güveniyorum. Önemli olan bilgisine vicdanına güvenmek bence. Bir de sizin özel istekleriniz vs varsa örtüşmesi. Her gidişimde çok detaylı da anlatsın beklentim yok, çocuk sağlıklıysa iyidir, oturup ben düşünmek de istemiyorum her detayı. Zaten bişe olsa müdahale ederler.

Bence de fazla kurcalamak her ayrıntıyı bilmeye de gerek yok. Doktor herşey normal dediyse bitmiştir benim için. Özelde olsa herşeyi bize söylemesini beklememek lazım. Zaten sıkıntı olsa ayrıca söyler bence Çok şey bilince de kafamız karışıyor ne gerek var boya kiloyada çok takılmayın bence hele bi doğsunlar da büyürler bakalım minnoşlarımız ben bu ara çok relax ım valla tek hedefim 37. Haftayı doldurmak, daha erken gelirse üzülürüm az miktar o da nasip artık

O kadar sinirliyim ki sinirim geçmek bilmiyor gerçekten bu yüzden doğurmayacağım varsa da doğurcam diye korkuyorum uyku bile uyuyamadım bu saat oldu

Valla ben bu haftasonu falan gelse hayır demem çünkü artık premature sayılmıyor. Ama böyle dedikçe daha da 40+ gibi gelecek diye korkuyorum o yüzden çok düşünmemeye çalışıyorum. Boy kiloya gelince çok iri olsun istemiyorum yoksa çıkması zor olacak. Sağlıklı ve yeterli oldun yeter

Yeterince derdim sıkıntım yok gibi bide bununla uğraşıyorum. Aynen öyle dolandırıcılık bu. Madem böyle bunu en başından belirt demi. Aptal mıyım ben 2 yıldır doğum dahil yaptırıyorum bu sigortayı o zaman. Çözemezsem kesinlikle şikayet edeceğim doğum sonrasında. Ama tam doğuracağım vakit şunlarla uğraşıyorum ya ona canım sıkılıyor sinirim geçmek bilmiyor bir türlü

O kadar sinirliyim ki sinirim geçmek bilmiyor gerçekten bu yüzden doğurmayacağım varsa da doğurcam diye korkuyorum uyku bile uyuyamadım bu saat oldu

Sen bu kadar stres yaptığında olan sana ve bebeğine oluyor lütfen kendini topla. Sinirlenmekte haklısın ama bir çözüm bulunur. Bu genel olarak hastahanenin pisliği. İsteğe bağlı sezaryen fiyatı ayrı ve daha yüksektir haliyle sigorta da kıvırıyordur al birini vur ötekine. Yarın ufak çaplı bir kriz ve telefon aramalarıyla işi çözersiniz. Sen kendine dert etme. Ayrıca sen çatı muayenesi oldun mu ki? Belki normal doğurman tehlikeli ne belli? Belki mecbur sezaryen olman lazım. Bir çözüm bulunur sen kendine yüklenme.

Bir kere hastahanelerin isteğe bağlı sezaryen tanımı kadar aptalca birşey olamaz. Ben sağlık bakanı olsam bunlara ceza yağdırırım. Hasta mı karar verecek? Tercihin bu olabilir doktor ile birlikte ve bunu rant sağlamak daha fazla para kazanmak için kullanıyor olmaları iğrenç birşey. Sezaryen ile isteğe bağlı sezaryende ne fark var işlem açısından? Sanki meme kaldırtıyosun. Terbiyesizler. fiyonas

Bende 28 temmuzdan sonra en kısa süre içerisinde bekliyorum kendisini. Bugün sancım oldu açıkcası yalancısı böyleyse kendi nasıl demedim değil. Hemen nefes egzersizi yaptım rahatlattı çok şükür. Kalan şu zamanımda da biraz daha nefesin üzerine düşmeye kadar verdim çünkü iyi geldi.

Bende tosuncuk istemiyorum gelişimi normal olsun boyu uzun olabilir sıkıntı değil hatta boyu uzun olsun hdjd doğduktan sonra zayıf olursa ben onu besiye çekerim zaten ama doğumda normal olsun kolay doğsun

İnanılmaz derecede kaşınıyorum. Bacaklarım ellerim ve ayaklarım. Ödemim var zaten ayaklarım x63636 oldu. Ondan gerilip kaşınıyordur diye düşünüyorum. Allahtan bulut hareketli de korkmuyorum yoksa cidden korkardım birşey mi oluyor da kaşınıyorum ben diye. Zaman ilerledikçe son yaklaştıkça cidden zorlanıyorum. Sonu güzel olacak inşallah ama yolda yoruyor artık.

Valla doktorumu hem çok seviyorum hem de çok güveniyorum. Bebek öncesinde de doktorumdu kendisi. Bebek düşünmeye başlayınca da eşimle direkt kendisine gittik.

Hem detaycı hem detaycı değil gibi çok iyi dengeliyor. Burda öğrendim serviks boyunun önemini ben. Bana hiç söylemedi mesela ama hep bakıyormuş. Önemli olan şeyleri bakıyor ama bana gereken kadarını söylüyor. Böylece bende stres yapmıyorum. Ben sormuştum ona mesela serviks uzunluğunu ben ultrasondan bakıyorum ona bir sorun yok demişti.

Doktorun görevi aslında psikolojiyi rahatlatmak değil. Buna yönelik davranırsa muhteşem oluyor ama davranmıyorsa da aslında tekniği ve sıkıntılı durumlarda ki yaklaşımları daha kıymetli. İçine sinmiyorsa açıkcası ben olsam değiştiririm. Doğum enerji işi hele de normal doğum planlıyorsan doktora güven çok kıymetli.

evet hastanenin pisliği kesinlikle. bana diyorki biz sigortaya başvuru yaparken isteğe bağlı diye bir kod yok o yüzden karşılamayacak. Madem sigortada öyle bir kod bile yok siz fiyatlandırmanızı niye ayırdınız o zaman diyoruz sağa sola bakıyor. Çıldırmamak elde değil.
Ve aynen öyle başımdan beri sezaryen istediğim için ben çatı muayenesi bile olmadım bebeğim de kilosu önden gidiyor 3650 olmuş bugün zaten 40ı beklesem 4 kiloyu geçtiği için normal doğum önermeyecek belki de ama işte şimdiden bunlarla uğraşıyorum.

Sigortamı yapan kişiyi aradım bugün o da şaşırdı ilk defa karşılaştım falan diyo o da. Araştırıp size döneceğim dedi ondan haber bekliyorum

Farkındayım sinir bana da bebeğime de zarar ama engel de olamıyorum aptal yerine konmaya tahammül edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…