2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar biz bebek için park yataklardan aldık hem sallanır hem anne yanı.. acaba doğduğundan itibaren kullanan var mı bebek minicik yatak kocaman düşünekaldım

Kuzum ben bebek alışsın diye gece gündüz demeden park yatakta yaptırmıştım, sonra bir durumdan belli süre başka yere gitmek durumunda kaldım tabi çocuk da alışmadı

Bu arada bu yalancı kasılmalar da çok sıktı. Yok elektrik çarpar yok adet sancısı gibi girer. Gelecekse doğru düzgün gelsin kasılma da doğurayım boş yapmasın valla yeter artık
Tam sıkılmış sin sen yalancılardan gelecekse gerçeği gelsin diyorsun

Evet her şeyin fiyati her geçen gün arttığı için 2.el de oyle düşündüm alsam bir kenarda dursa bile satarım sonra diye.

[/QUOTE]
Ben 35 haftadayım boyumuz 51 cm sevinsem mi üzülsem mi bilemedim kız Eveet mantıklı bende de refllü yatağı var bende onu kullanayım ilk etapta o zaman

Tam sıkılmış sin sen yalancılardan gelecekse gerçeği gelsin diyorsun
Offf evet saçma yani ne işte kasılacaksın anladık neyin pratiği bu her gün her gün. Artık heyecanı da kalmadı ilk başlarda diyordum ki işte bu işte bu asıl bu, şimdi gerçek sancı girecek, çatala yatana kadar inanmicam

Benim o elektrik çarpması 3 haftadır falan her gün oluyor ya. Ama doktor kanala girmiş falan demedi. Sadece baş aşağı duruyor. Neden olduğunu aşırı merak ediyorum. Özellikle akşamları oluyor
Bu baska biseyle alakalı bence kanala girmekle falan alakası yok neden oluyor bilmiyorum ama önce 16. Haftada başladı bende o elektrik çarpma hissi sonra gecti 30da birdaha oldu şimdi 35teyiz gecti mesela çok ilginç cevabını bende bulamadım.

Selamlar sezaryen tarihi verilenler kaç hafta kaç günlükken doğum yapacaksınız ? Benim doktorum 38’de almak istiyor ben acil bir durum olmadığı sürece 39. Haftası dolsun istiyorum (36 + 4’üm şu anda)

Kızlar şuan 35 haftalığız iki gün sonra muayeneye gideceğim ve doktora sezaryen istediğimi söylemeyi düşünüyorum. Normal doğuma karşı aşırı bi korkum var ilk gebeliğim ve ilk doğumum olacak tecrübe etmediğim halde korkuyorum ve sezaryen istiyorum. Sizce böyle düşünmem yanlış mı belki akışına bıraksam normal doğum yapacağım bebek için de en doğalı en sağlıklısı normal doğum biliyorum ama düşüncesi bile beni inanılmaz strese sokuyor sizce bencillik mi ediyorum?

Benimki de 38.hafta dedi.yani ultrasonda önde gorunuyormus da,tüp bebekmis de o yüzden. Bir de ailemin olduğu yerdeki bir doktora sordum o 39.hafta gibi dedi.

Hayır bencillik etmiyorsun öncelikle. Bu işin normali doğal doğum evet ama herkes yapabilecek diye bir koşul yok ve madem kolaylaştırıcı başka bir yöntem var neden kullanılmasın? Doğal doğumu gerçekleştirmekte bir başarı değil esasen. Asıl başarı bebeğinin sağlığını korumak, onu kalbinde ve içinde en güzel şekilde büyütmek. Bunu yapan her kadın gayet başarılıdır. Sonuç ne olursa olsun. Açık konuşmak gerekirse bir insan bir şeyi yapamayacağını düşünüyorsa vardır bir bildiği kendini, vücudunu tanıyordur. Diyelim ki korkmana rağmen vajinal doğum istedin eee ya farklı durumlarla karşılaşırsanız sağlığınız riske girerse? Ve çok büyük bir ihtimal bu çünkü stres faktörü var.

Ben hep baştan beri doğal doğum isteyen ve buna yönelik gerek bilinçaltı olsun gerek perine masajları olsun gerek ilişki olsun her yöntemi deneyen ve bunu çok isteyen bir insan olarak bunu söylüyorum. Bu sabah hastahanedeydim ve yan odamda bir kadın normal doğum yapıyordu yaşadığım korkuyu sana anlatamam kocama direkt sanırım ben normal doğuramayacağım bile dedim. Ama ben dediğim gibi 9 aydır buna hazırlanan bir insanım. Korkmakta tedirgin olmakta çol normal. Neden kendimizi zorlayalım ki? Sen doktoruna hiç çekinme söyle. Normal olması gerekiyorsa zaten bebeğin bunu istiyorsa emin olki sen sezaryen de desen o normal gelecek.

Ben inancım gereği insanın elinden geleni yapmasını sonrasını akışa bırakmasını daha doğru buluyorum. Tam bir tevekkül insanıyımdır. Sen sezaryen diye yola çıkabilirsin ama karar sende değil bir bakmışsın su gibi doğal doğumla gerçekleşmiş. Bir bakmışsın doğal diye yola çıkmışsın sezaryenle gerçekleşmiş. Biz karar verdik diye bağlayıcı olmuyor ki. Olması gereken yine olacak o yüzden ben doğum şeklinin bir müdahale olduğuna inanmıyorum.

Canım sezaryan mecburiyse tamam ama sonuçta bir ameliyat, normal yol varken niye ameliyata giresin ki, ben de sezeryandan korkuyorum ama normal olmazsa da napalım

Ekleme yapasım geldi hdjdjdj içimde kalmasın.

Sana bunun bencillik olduğunu düşündüren birileri varsa o onların ayıbı. Söylemeden geçemiyorum. İnsanları bir kalıba sokup saçma sapan düşüncelerini empoze ediyorlar. Sonra kadınlar mutsuz huzursuz oluyorlar birde peşine mutsuz, kendini başarısız ve yetersiz hisseden bir annenin özgüvenli sağlam karakterli bir çocuk büyütmesini bekliyorlar. Eee ne kadar mümkün bu? Sonra kadın her darbeden iyice dibe çöküyor. Kısır döngüye girdin mi zaten geçmiş olsun.

Ben anne oluyoruz diye ulvi varlıklar haline geldiğimizi de düşünmüyorum ama anne oluyoruz diye olduğumuz birşey varsa oda ne istediğimizi bilmek zorunda olduğumuz. Bize düşen evlatlarımıza sevgi göstermek ve onun için ve kendimiz için ne istiyorsak bunu hayata geçirebilmemiz. Tabii ki bilinçli insanlar olduğumuz için çok fazla araştırma yapıp, yöntem öğrenip bunu uygulamak istiyoruz. 9 aydır öğrenmediğim metod kalmadı inan ki. Kendimce doğru olduğunu düşündüğüm herşeyi uygulamak istiyorum. Velev ki uygulayamadım eee başarısız mıyım? Sağlıkla evladımı dünyaya getirip onu sevgiye boğduktan sonrasının ne önemi var. (Şımartılmakla sevgi arasındaki ince çizgiyi kaçırmadan)

Sen bence içine odaklan. Kimse senden daha iyi bilemez. Ve sen onun 35 haftalık annesi ve yol arkadaşısın. Belkide sezaryen istediği için senin içine böyle doğuyordur olamaz mı? Olabilir leialila37

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…