- 22 Mayıs 2012
- 11.016
- 30.621
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #45.321
Evet biraz ikna edilmesi lazım biraz uğraştım baktım olmuyor bıraktım bende bakalım biraz daha araştırayım doktora hiç sormadım gerçi bazı doktorlar önermiyormuş hatta ilişkiyi bile önermeyenler varmış şaşırdım sorun olmadığı halde her doktor farklı ya amaaaann
Korkum şu doğumu erken başlatırım filan gibisinde
Hiç bilmiyorum o kısmını canım, ben hastanede yaparız diye düşündüm ama öncesinde bi işlemden geçmesi gerekir mi bilemedim öyleyse biz de alırız hastaneden, doğum koçumuz yapacak bizim için. Ona sorarım nasıl yapıldığını, daha önce yapmış başka danışanlarına
Ayy bu şimdikiler çok fena haklarını yedirmezler valla aynen bende diyorum haklarını bırakmasınlar tabi aaferin onlaraTeşekkür ederim kuzum. Çok şükür iyiyim. Güzelde bir uyku çektim şimdi gecenin niyetine. İyi geldi valla
Sonuçlarımda çıkmış sınırlar içerisinde ama anlamadım. Doktorcum doğumdaymış bitsin dönecekmiş. Bekliyorum bakalım.
Görüştün mü kuzu doktorla?
Bacım elimin derisi kalınlaştı kaşımaktan hdjdj
Zor işler ya. Bana da noluyorsa durdum durdum 36 dan sonra coştum.
Sever teyzesi onun ağzını gözünü elini
Boşver böyle olsunlar ben severim hakkını koruyan insanları. Vur başına al ekmeğini olmasınlar. Minik aslanlar
Bu dünyaya barin kalpli olmak çok zor o yüzden hep dualarımda da ederim ne istediğini bilen ve insani ilişkilerini düzenleyebilen uslu akıllı uyumlu sağlıklı bir çocuk olsun diye. Ben kelimelerin gücüne inandığım için çok detaylı dua ediyoeum hdjdjdjjd
Ben
E bebekten aldım bence çok güzel. Hipp markası. Aşırı organik birşey değil ama perineye uyumlu açıkcası onu buldum onu kullanıcam ama dokusu ve kokusu güzel.
Sağol bebeğim.
Oy geliyor mu fındıkkuşu ya sağlıkla sıhhatle kolaylıkla gelsin inşallah, ben bile nasıl duygulanıyorum seni düşünemiyorum
Bak gör bir üst levele atlayacaksınız aile boyu. Evlendikten sonra oğlundan sonra miktar miktar helen tamamlanmalar artık kızınla birlikte iyice arşa çıkıcak. Çok çok kutlu olucaksınız Allahın izniyle
Canım anamucağı önerilen birşey değil. Bebeğin hareketlerini kısıtladığı için geç yürümesine sebebiyet verebilirmiş. Sen aldın mı dersen aldım hdjdjdj ama kullanıp kullanmamakta çok kararsızım. Bu bilgiden önce almıştım. Babyjörn vs almadım inanılmaz pahalı o birkaç ay için o parayı ona vermek istemedim. İlla kullanacaksan al canım bence temizinden 2. El birde güzel yıkarsın ohh. Ben 2. El çok severim hiç karşı değilim yeterki temiz ve içime sinen birşey olsun.
Ancak kesinlikle yapılmaması gereken birşey var ki oda ğusette uzun süre tutmak. Cybexin cloud z diye bir puseti var. O tarz bieşey olmadığı sürece canım ğusette 45 dk üzerinde tutulmaz. Ergonomisi bozulur.
Neden yok cesaretim? Bak bunun çok ikna modundayım anlat bacım çözelim hdjdj
Normal kuşum senin işin başından aşkın. Nasıl baya kolayladın mı? Bulutcuğum az kalsın beni oymak analarından yapacaktı jdjdjdj A Acemianne42
Daha iyiyim kuzum. Uyudum birazda iyi geldi. Kocam kadın doğumcu olsaydı keşke diye dua ettiğim günlerdeyim işte jdjdj
Yavrum dönmemiş eşek ama dönmeye çalışıyormuş yan durmuş doktor başlamış döner gibi geliyor bana dedi. Ben üstte altta heryerde hissediyorum bu çocuğumu anlamadım hdjdj
Bu arada mesane pedi neymiş kız? Ben geçen gün metroya gittim yaşlı bezi gördüm. Ondan alcam ya hiiç aksiyon arayamam. Depend giyemem kendimi biliyorum. Birde redapte demişti giy çıkart zor geldi diye. Az kanamam olursa ped çok olursa bez
Anladım kuzum benim hastane hiç bilgi vermiyor beni gıcık ediyor jdjdjd bende başkı istiyorum ama kordon kanı vs saklatacağız o engel olur mu bilemiyorum
Ay evet 3 in 1 olacak yanlış yazmışım. Ben çok sevmiştim bayağı kullanmıştıkBen de Tiny love aldım 3in1. Titreşim fonksiyonu var ama sağa sola sallamıyor diye kardeşim de bir tane daha aldı ana kucağıo da sallanan bir model ama ona çok güvenemedim alt tarafı boş, bir kırılsa sanki bebek yerde. Belki ilk üç ay onu kullanırım sonra Tiny love olana geçerim. O çok daha kaliteli gibi. Zaten 1 yaşa kadar kullanırsın demişti satıcı.
Ahhhh bulut beyyyKızlar enfeksiyon yokmuş, karaciğer enzimlerimde normalmiş.
Dün gece yaşadığım şey Bulutun beni yoklamasıymış
Kızlar kanala yerleşenler özellikle bebek oynarken vajinada elektrik çarpması gibi acı hissediyormuydunuz içinde
Benimki kanaldan cikti bence öyle bisey var mi bilmiyorum ama gene sol kasikta hissetmeye basladim kizi hickirigini tekmesini ben. Ve vajinaya baski azaldi. Gecen hafta cok vardi gecti kanaldan cikabiliyormu acaba
Ayy bu şimdikiler çok fena haklarını yedirmezler valla aynen bende diyorum haklarını bırakmasınlar tabi aaferin onlara
Bende hastaneye daha sormadım
Ahhhh bulut beyyy
Ay inşallah kuzum. Birazda yetiştirme taezı bizim evlatlar naif narin kul hakkını gözeten çocuklar olur. Maalesef günümüzde de kul hakkını gözeten insanlar salak gibi görülüyor. Çok üzüyor bu beni ama maalesef böyle. Ondan biraz tedirgin oluyorum ama insanlar ne diyecek diye de bunu gözetmemesini istemem.
Bulut kuşu bana antremanı yaptırdı ama iyi oldu hdjdjd ne önlemler alıyorum bir bilsen
Kozlar ben tartıya çıktım kilo vermişimniye böyle oluyor bebeğim yeterince beslenmiyor diye üzülüyorum
Kozlar ben tartıya çıktım kilo vermişimniye böyle oluyor bebeğim yeterince beslenmiyor diye üzülüyorum
36+4um ben de doktorum 39. Haftanin icindeyken alacağım dedi 38+lı günler yani ilk dogumumu da o şekilde yaptırmıştı daha ileriki haftaya bırakmıyorlar pekSelamlar sezaryen tarihi verilenler kaç hafta kaç günlükken doğum yapacaksınız ? Benim doktorum 38’de almak istiyor ben acil bir durum olmadığı sürece 39. Haftası dolsun istiyorum (36 + 4’üm şu anda)
Hafta olarak önde 13 gün falan. Kilosu da onde olan haftayla uyumlu gibi. Ne bileyimKilosu felan öndeyse risk almamak için olabilir
Kızlar şuan 35 haftalığız iki gün sonra muayeneye gideceğim ve doktora sezaryen istediğimi söylemeyi düşünüyorum. Normal doğuma karşı aşırı bi korkum var ilk gebeliğim ve ilk doğumum olacak tecrübe etmediğim halde korkuyorum ve sezaryen istiyorum. Sizce böyle düşünmem yanlış mı belki akışına bıraksam normal doğum yapacağım bebek için de en doğalı en sağlıklısı normal doğum biliyorum ama düşüncesi bile beni inanılmaz strese sokuyor sizce bencillik mi ediyorum?
Tabii kiSorabilirsen beni de etiketleyip söyler misin
Kızlar dün gece beni sırt ağrısı çok zorladı. Ne yere ne göğe sığabildim. Umarım sizde olmaz ama bende olacak gibi. Ufak bir antreman niteliğinde olduğu için anladım ki beni sancı değil sırtıma vuran o ağrılar yoracak eğer yoracaksa. Zaten normal doğumda sırt ve bel masajları çok önemli. Araştıran anneler görmüştür ama masaj yapacak kişiye de yazık jdjdjd uzun sürebilir.
Teeee yıllar önce selülit için alıp kenara attığım masaj aletim bugünlere kısmetmiş. Bende bu olduğu için yenisini almayacağım ama bunun teklileri de var. Almak isteyen olursa onları da düşünebilir.
Çantamda mutlaka bulunduracağım bir ürün. Hazır hazırlık aşamasındayken size de söylemek istedim.
Döner toplu bu masaj aleti hayat kurtarabilir.
Kalın uçlu tarak ile bu alet olmazsa olmazım benim.
Bileğimdeki boğumların kilo değil ödem olduğunu söylememe gerek yoktur inşallah
ayy bende gündüzleri yatirayim.sadece o zaman gözetim altindaKenarları yüksek bebek döndüğünde yüzünü vs dayarsa boğulma riski varmış, yumuşak yüzeyde yatırmayın diyor zaten. Ben anne yanında yatıracağım ama babynestle yanımda da yatırırım arada diyordum. Amerikada dockatot isimli marka babynestlerini piyasadan çekmiş, o kenar yükseklikleri güvenli olmadığı için. Benim babynest gelince ölçücem kenar yüksekliğini ama içime bi kurt düştü yani herhalde uyutamam gönül rahatlığıyla.
Ayy banada söyledi prosedür dür diye dinledim bende napim :)Bende gittim hep sağlık ocağına en son emzirme eğitimi verdi hemşire.. orası biraz hafif kaçıyor hastaneye göre çocuk oyunu gibi geliyor bana :)
Ben şu çanta olanlardan aldim bi yere giderken rahat olur diye ama sadece gözetim altinda yatirayim ozamanLuluuu94 kikelomo
Canlarım bende babyneste sıcak bakamayanlardanım. Arkadaşım hediye almış, sağolsun. Ama ergonomik yatağı dururken elyafta yatıramam. Sert olması lazım onun yatağının. Ama sevindiğim bir hediye oldu çünkü tummy time, mobiller vs gibi etkinliklerini onun üzerinde yaptıracağım.
Ancak ergonomisi çok sıkıntı olmaz derseniz ilk aylarda uyutulabilir o kadar dönmüyor. Dönmeyi öğrenince bırakırsınız kullanmayı.
Sorma ya bende aldim ama cok buyuk geldi bakalm artik kullanırızinşallahKızlar biz bebek için park yataklardan aldık hem sallanır hem anne yanı.. acaba doğduğundan itibaren kullanan var mı bebek minicik yatak kocaman düşünekaldım
Maalesef yok canım, sigortacım tamamen hastanenin işgüzarlığı dedi. Bunu anca hastane ve doktorunuz çözebilir doktor sağlam bir epikriz yazarsa belki sigorta tekrar değerlendirebilir dedi. Pazartesi normalde doğum için gidecektim şimdi kontrol randevusu oluşturdum doktorla konuşup onun zorunlu sezaryen gibi göstermesini isteyeceğim eğer yaparsa öyle tekrar deneyeceğiz. İnşallah sıkıntı olmaz çok canımı sıktı bu durum. Pazartesi 38+5 oluyor hala vakti vardır belki gelmek istemiyordur bebiş diye düşünmeye çalışıyorumfiyonas kuzum naptınız bir gelişme var mı? Sigorta ile ilgili?
Ya ne kadar güzel konuşuyorsun festi sana hayranım bu bilinçli, farkında, insanı rahatlatan halineHayır bencillik etmiyorsun öncelikle. Bu işin normali doğal doğum evet ama herkes yapabilecek diye bir koşul yok ve madem kolaylaştırıcı başka bir yöntem var neden kullanılmasın? Doğal doğumu gerçekleştirmekte bir başarı değil esasen. Asıl başarı bebeğinin sağlığını korumak, onu kalbinde ve içinde en güzel şekilde büyütmek. Bunu yapan her kadın gayet başarılıdır. Sonuç ne olursa olsun. Açık konuşmak gerekirse bir insan bir şeyi yapamayacağını düşünüyorsa vardır bir bildiği kendini, vücudunu tanıyordur. Diyelim ki korkmana rağmen vajinal doğum istedin eee ya farklı durumlarla karşılaşırsanız sağlığınız riske girerse? Ve çok büyük bir ihtimal bu çünkü stres faktörü var.
Ben hep baştan beri doğal doğum isteyen ve buna yönelik gerek bilinçaltı olsun gerek perine masajları olsun gerek ilişki olsun her yöntemi deneyen ve bunu çok isteyen bir insan olarak bunu söylüyorum. Bu sabah hastahanedeydim ve yan odamda bir kadın normal doğum yapıyordu yaşadığım korkuyu sana anlatamam kocama direkt sanırım ben normal doğuramayacağım bile dedim. Ama ben dediğim gibi 9 aydır buna hazırlanan bir insanım. Korkmakta tedirgin olmakta çol normal. Neden kendimizi zorlayalım ki? Sen doktoruna hiç çekinme söyle. Normal olması gerekiyorsa zaten bebeğin bunu istiyorsa emin olki sen sezaryen de desen o normal gelecek.
Ben inancım gereği insanın elinden geleni yapmasını sonrasını akışa bırakmasını daha doğru buluyorum. Tam bir tevekkül insanıyımdır. Sen sezaryen diye yola çıkabilirsin ama karar sende değil bir bakmışsın su gibi doğal doğumla gerçekleşmiş. Bir bakmışsın doğal diye yola çıkmışsın sezaryenle gerçekleşmiş. Biz karar verdik diye bağlayıcı olmuyor ki. Olması gereken yine olacak o yüzden ben doğum şeklinin bir müdahale olduğuna inanmıyorum.
Aynen. Doktor rahim doğuma hazırlanıyor o yüzden dedi ama nasıl bir hazırlıksa yani hazırlığı buysaBu baska biseyle alakalı bence kanala girmekle falan alakası yok neden oluyor bilmiyorum ama önce 16. Haftada başladı bende o elektrik çarpma hissi sonra gecti 30da birdaha oldu şimdi 35teyiz gecti mesela çok ilginç cevabını bende bulamadım.
Aaa iyi sevindim çok. Sallama özelliği yok diye çocuğu oyalamaz diye düşünmüştüm ama titreşim de etkili demek. Bir de ışığı falan var müziği vs. Yatacak yeri de kaliteli baya hem reflü yataklı bakalım nasıl olacakAy evet 3 in 1 olacak yanlış yazmışım. Ben çok sevmiştim bayağı kullanmıştık
Öyle yha eşimde diyo yok o agri bu ağrı doğuracaksan doğur artıkta hepimiz rahatlayalim diyorOfff evet saçma yani ne işte kasılacaksın anladık neyin pratiği bu her gün her gün. Artık heyecanı da kalmadıilk başlarda diyordum ki işte bu işte bu asıl bu, şimdi gerçek sancı girecek, çatala yatana kadar inanmicam
Benim arkadaşım da hamile ve oda senin gibi düşünüyor bir kontrolünde genç ken çatalda cok panikle mis ve dr hic ii müdahale etmemiş içinde o korku ve panik kaldi ne desen de normali sildi beynin den oda sezeryan istiyor hic de bile canim senin için en iyisi neyse öyle gelişsin surec o korku ve panikle insan normal yaparken bile kendini kasicaksin falan hangisinde daha rahat hissediceksen bence onu seçmelisin bana kalsa bende sezeryan olmak cok istiyordum bunda ama esim istemiyor benim onudaKızlar şuan 35 haftalığız iki gün sonra muayeneye gideceğim ve doktora sezaryen istediğimi söylemeyi düşünüyorum. Normal doğuma karşı aşırı bi korkum var ilk gebeliğim ve ilk doğumum olacak tecrübe etmediğim halde korkuyorum ve sezaryen istiyorum. Sizce böyle düşünmem yanlış mı belki akışına bıraksam normal doğum yapacağım bebek için de en doğalı en sağlıklısı normal doğum biliyorum ama düşüncesi bile beni inanılmaz strese sokuyor sizce bencillik mi ediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?