2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
festicim gecmis olsun. Ayni sey benim de basima geldi bugun. Bu hafta 4.vaka niye boyle oluyor ya filan dedi. Bugun kontrolum vardi. Doktoru tarih vermesi icin biraz zorladim. 8 agustos dedi. Ee 8 agustosu biliyorum ben, o hersey yolunda giderse, normal sezaryen tarihi. Ama benim kuş iri baya, o zamana 5kilo olur dedim oncekiler ne kadar aceleciyse bu da o kadar rahat. 37leri gormemiz lazim dedi. Beni 8ine yaziyordu ki, nst istedim. Orada 100e varan sanci ve 14/9 tansiyon cikinca bi panikledi, yatirmam lazim dedi. Eski sezaryenlisin sanci cekmen iyi degil dedi (bu da meshur turk filmi repligi gibi oldu benim icin). Acilde serum baglatip yarim saat arayla 2nidicard verdiler ve tekrar nst. Yine 100luk bir sanci cikti fakat ilki gibi uzun sureli bir sanci degildi, daha yumusak ve kisa sureliydi. Tansiyon 11/6ydi. Evde tansiyonumun dusmesinden sikayetciyim, 2dir hastanede 14cikiyor. Sicaklardan bence, ya da yoruluyorum. Neyse cok acele etmeyelim, sancinin ne oldugunu biliyorsun, artarsa gelirsin, yoksa pztsi kontrol dedi. Ya yer bulamadi, ya da ben gelene kadar sakinlesmisti. Bir tane sanciyi bu kadar abartacagini dusunmemistim. Neyse ben uzun suredir cektigim icin 1 agustostan oteye gidemeyiz bence, acil yerine planli sezaryen tercih ederim her ikimizn de sagligi icin. Allahtan muayene istemedi ki, istese kabul etmeyecektim, ultrasondan gordugu kadariyla yetinsin Ilaci 4ten 6ya cikacagim. Rahatlarsam 1agustos, sancilar devam ederse 26-27 temmuz gibi olur diye dusunuyorum.

Beni o sanci 31 haftalikken yoklamisti, yikilmadik ayaktayiz hala, sen de normal zamanina ulasirsin insallah. Eve ilac vermedi
mi sana? Cok daginik yazdim kusura bakmayin. 5saat hastanede kalinca yorgunum biraz.
Tomris0006 kotu bir tecrube yasamis, cok kizdim, gecmis olsun ona da. Umutdolu1903 e de bisey yazacaktim ama unuttum o kadar sayfa okuyunca. Onunla ilgili ne vardi hatirlayamadim, alinti yapmamisim

Kaşar çok işe yariyor ben süt icemiyorum ya aslında içsem niyeyse icemiyorum ama haftalik 600 gram kaşar bitiriyorum
Oo maşallah ne güzel almıs öyle. Bende kaşar pek yiyemiyorum ama peynir çok tüketirim peynir ceviz muz bide kaju çok tüketmistim bi hafta o hafta çok iyi bir artık oldu. Oyle devam ediyorum

Yavrum yeni görüyorum ya çok gecmiş olsun. Şimdi iyisin dimi Ah bu sancılar illa son haftalar üzüyor anneleri..

Gebelik günlüğümde geçenlerde okumuştum normal diye yazıyordu, son zamanlarda kendin kilo verebilirmişsin ama bebek ortalama haftada 200 gr alırmış, belki sende o evreye geldin
Yavrum bu gebelik günlüğü nasıl olusturuluyor ya hamile olmadan önce oldugumda yaparım diyodum sonra unuttum kaldı oyle nasıl yapılıyo bilmiyorum da

Ay evet o da doğru, erken gelcek zayıf olursa diye çok korkuyorum, cumartesi kontrolüm var biran önce görsem de içim rahatlasa

Bende korkuyorum normalden ama en sağlıklısı o birde adet sancısı olmayanların hafif olur mu acaba doğum sancısı öyle birşey var mı acaba

Bende korkuyorum normalden ama en sağlıklısı o birde adet sancısı olmayanların hafif olur mu acaba doğum sancısı öyle birşey var mı acaba
Bilmem ki onu her doğum her gebelik çok farklı iki gebeliğim de birbirinden cok farklıydı benim bakalım bu nasıl doğum başlangıç belirtisi vericek

Yavrum bu gebelik günlüğü nasıl olusturuluyor ya hamile olmadan önce oldugumda yaparım diyodum sonra unuttum kaldı oyle nasıl yapılıyo bilmiyorum da
Sen yapmışsın artık seni görüyorum, sende bizleri görüyorsundur
Evet ya nasıl oluşturuluyor bende istiyorum
Senin hala hamilelik günlüğünü göremiyorum, sende bizi göremiyorsundur ffestinalente yardımcı olur sana görünce atar hemen ( o bir link atıyor ordan aşama aşama yönlendiriyor sanırım)

Kuzu benim doktor boy kilo ısrarla söylemiyor, sorunca da boy kilo önemli değil önemli olan gelişimi bir sıkıntı olsa ben sana söylerim diyor bende çok takılmıyorum o nedenle, kanamanın üzerinden 2 hafta geçmiş sanırım, başka bir sıkıntın oldu mu normale döndün mü? Erken doğum riski mi yaşadın, rahim uzunluğu falan deniliyor onlarda mı sıkıntı oldu acaba doktor neden olarak ne dedi kanama için?

Oo maşallah ne güzel almıs öyle. Bende kaşar pek yiyemiyorum ama peynir çok tüketirim peynir ceviz muz bide kaju çok tüketmistim bi hafta o hafta çok iyi bir artık oldu. Oyle devam ediyorum
Kız 600 gram kaşarın miktarı bebeğin kilosu değil

Terbiyesiz hastahane ya. Darphane zaten hala 3 ün 5 in hesabına düşüyorlar. Sırf bunların işgüzarlığı yüzünden o kadar para ödemekte insanı sinir eder. Konu ödeyebilmek veya ödeyememek değil ama hakkından kendi çıkarları için mahrum bırakmaları çok kötü. Cidden çözsünler bu işi yoksa da onlara para kazandırma arkadaşım mümkünse tabii ki. Doktorun çok iyidir çok güveniyorsundur ona birşey diyemem ama en ufak bir şüphen varsa değiştirebilirsin bile.

40 a kadar yolu var canım sen sıkma canını olması gereken en güzel şekilde olsun

Ya ne kadar güzel konuşuyorsun festi sana hayranım bu bilinçli, farkında, insanı rahatlatan haline iyiki varsın içimden geldi

Kalbimi eritti bu söylediğin, teşekkür ederim kuzum sende iyiki varsın

Kuzum sana da geçmiş olsun. Valla bacım dün o durumu yaşayınca aklıma sen geldin. Bu kadın buna nasıl dayanmış dedin inan ki. Allahım güç kuvvet versin sana. Sıcaklar kesinlikle etkiliyor. Ben evden çalışmıştım geçen hafta, pazartesi de çekim var diye yıllık izindeydim. Dün işe gittim akşamında perte çıktım çok dikkat etmeliyiz sıcaklar mahvediyor. Napıyosun da yoruyorsun kendini? Dikkat et canım. Senin sancılar dediğin gibi uzun süredir var ama varya senin doğumun su gibi olacak. İster sezaryen ister normal farketmez ne acılar çektin normalleşti artık doğum anın sana farklı gelmeyecek bir nefeste sağlıkla doğacak inşallah miniş

Yok kuzum vermedi. Serumdan sonra 2. Nst de bulutta sancıda normaldi. Enfeksiyondan şüphelendi idrar tahlili yaptı oda çıkmadı. Bebek iyi bir önerim şuan yok dedi. Benim oğluşta anası gibi garantici ben bunu anladım jdjdjdj bir antreman yapsınlar hazırlıklı olsunlar istedi herhalde ballı börek oğluşum.

Korktum ama biliyor musun? Ben sancıyı hissetmediğim için kusunca birde sandım ki zehirlendim ya ona da birşey olursa diye gittim zaten.

Kocamı da boğucaktım gece o sinirle ama sonra sancıları görünce kendisi pişman oldu artık bir nst uzmanı hdjdjd benimde dermanım yoktu dalaşmadım hdjdjjd

Yavrum yeni görüyorum ya çok gecmiş olsun. Şimdi iyisin dimi Ah bu sancılar illa son haftalar üzüyor anneleri..

Teşekkür ederim bebeğim iyiyim çok şükür. Dün bir yokladı antremanı yaptırdı bize ama geçti. İyi oldu ama önlemlerimi alıyorum. Ben kasık ağrım olur sancıyı hissederim diye düşünüyordum ama sırt ağrım beni pert etti. Birde nasıl birşey olduğunu anladım. Beni neyin beklediğini az çok biliyorum artık. O histe bana güven verdi

Ay evet o da doğru, erken gelcek zayıf olursa diye çok korkuyorum, cumartesi kontrolüm var biran önce görsem de içim rahatlasa

Yavrum gelişimi normal olsun da zayıf olsun. Ne annenin ne bebeğin kilosu hiç önemli değil. Takılma öyle şeylere. Kolay doğurursun fena mı? Baktın çok zayıf doğduktan sonra besiye çekersin

Artık misafir ağırlamak çok zor geliyor ya çat kapi geldiler baya yoruldum başım üstünde yerleri var ama yani kalkıpta bir şeyin ucundan tutun getir götür yoruyor zaten
Dolama ayağımda da çıkmış hem elimden hem ayağımdan bağlıyorlar beni Nazar bunların hepsi göz

38+6 günlük sezeryan olacağım zaman ama öyle net bir tarih değil bakalım bebek daha erken gelmek isterse mecbur alacaklar

Ben hiç kasık sancısı çekmemiştim doğumda biliyor musun hep belim ağrıdı ve çok zordu o ağrı eşim hep masaj yapmıştı

Anam bacım o neydi öyle
Sırt ağrısı çok kötüymüş. Ama neyseki çözümü var. Kocam erinmeyip 10 dk masaj yapabilseydi belki bende bu kadar çekmezdim jdjdjh kaaleye almadı ilk defa beni oda sancımın olduğu güne denk geldi

Senin hala hamilelik günlüğünü göremiyorum, sende bizi göremiyorsundur ffestinalente yardımcı olur sana görünce atar hemen ( o bir link atıyor ordan aşama aşama yönlendiriyor sanırım)

Buradan tarihleri gir. Sonrasında forum seçeneklerinde ‘başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntüle’ tikini aktifleştir.

Forum seçenekleri de ana sayfandaki fotoğrafına basınca geliyor. Fotoğrafta dediğim yerleri çizdim, bakabilirsin.

A ada258 yazsonumucizesi

Eklentiler

• IMG_0540.webp
    36,3 KB · Görüntüleme: 35

Bacım sana koymaz misafirmiş bilmem neymiş jdjdj kendini hafife alma lütfen sen hergün 10 misafir ağırlıyor gibi iş yapıyosun zaten azıcık bana da yollayın şu iş bilen hallerinizden yaaa aynı şehirde olsak staja gelirim size o kadar hayranlık besliyorum. baharrr34 ile sana

Kız oku kendini bol bol. Aileni evini ilişkilerini bebeklerini. Cildiyeye de bir görünsen mi acaba artmadan?

Koyuyor artık ya ağırlaştım iyice
Okuyum bol bol doğru diyorsun cnm günlük kızıma okuyorum yarın dua da açayım evde kendim de okuyayayim ferahlık gelsin biraz inşallah
Artarsa giderim cnm beni bi bırakmadı öksürüktü yok dolamaydı sanırsam cok stres yapıyorum

Kuzu birde evi silerken sirkeli suyla sil.
O cidden çok şifalı dualarıda oku veya aç okusun bir ferahlayın ailecek.

Bacım sen tecrübeli anasın neden stres yapıyorsun? En güzel şekilde doğurup en güzel şekilde bebişlerini büyüteceksin. Aralarını dengeleyeceksin. Harika olucak

Böyle anlar için stres yapınca rahatlamak için sana iyi gelen cümleler bul arkadaşım baktın geliyor stres hemen inanarak gözlerini kapatıp tekrarla.

Ben mesela diyorum ki:

Bulut bizim için doğru evlat, biz Bulut için doğru ebeveynleriz.

Bulutta bende güvendeyim. Birbirimize olumlu aktarımlarda bağlıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…