2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Mesleki körlük. O kadar çok görüyor ki mucizesini kaçırıyor.

Benim ilk dogumda da bir tane doktor vardi, cati muayenemi 2 sefer o yapti, ucuncuye geldiginde kovdum direkt. Ki hic sevmem insanlara kotu davranmayi ama bunu kovdum. Cati muayenesi zaten cok hassas ve gergin bir islem, insanin tum mahremiyet duygusunu alt ust ediyor. Insan biraz hassas davranir, bu bildigin hayvan gibi hizlica elini sokup çıkartıyordu.

Yine de azıcık zor oldu ama normal doğum istiyorum
O anı yasayip sonra gelen huzur çok değişik
Perine masagi sakın yavaş ve sıcak uygulama yapılırsa tabi ancak özelde olur bu dediğim belki dikişsiz olabilirmiş
Oyuzden pazartesi Dr a soracağım bakalim

Çatı muayenesi grubun kırmızı çizgisi
Korkulacak birşeyi yok arkadaşlarım. Vajinismus veya farklı durumu olmayan kişileri kendisini kasmaz ise etkilememe ihtimali çok yüksek. Önce bunu belirteyim, tedirign olmasınlar. Bende burda yazılanları okuyunca tedirgin olmuştum çok ama öyle değilmiş.

İşte onun için bu iş. Senin için mahremiyet vs. Bunu anlayan insanlara denk gelmek çok kıymetli. Çoğu kadın devlet hastahanesini bu yüzden istemiyor. Gelen geçen parmaklıyor diye anlatılır birde

Bende günde 2 kere ağlıyorum sıcak diye.
Uff valla lohusa sıcağıyla napıcaz onun derdine düştüm iyi yapmışsın çağırmakla yalnız kalma.
Ah bende bak şuan sıcaktan uyuyamıyorum vantilatör var ama benim için o da yetersiz gündüz dışarı çıkmıyorum ama hava çok sıcak ne duş etki ediyor ne soğuk su ne dondurma

Ben çatı muayenesinden korkuyorum psikolojik olarak olumsuz etkileyecek beni gibi

Bende günde 2 kere ağlıyorum sıcak diye.
Uff valla lohusa sıcağıyla napıcaz onun derdine düştüm iyi yapmışsın çağırmakla yalnız kalma.
Ben bide bu sıcakta minişim kurdeşen döker derdine düştüm yenidoğanda kilo aldırmaya çalışıyor olucaz yavrum aldığını da terle atar tutamaz ki

Çok haklısın bazen hak eden var gerçekten
Kanamam olduğunda 33 haftalıkken devlet Hastanesi'nde açılma muayenesi oldu oradaki ebenin muayenesi canımı yaktı bir saat sonrası falan Özel hastanede kendi doktoruma denk geldim üstelik gece yarısı o beni muayene ettiğinde eliyle açılma var mı diye hiçbir şey hissetmedim yani gerçekten tavırlar davranışlar yaklaşım ve sakinlik özellikle doğumda ve bu tür muayenelerde hassas olunması çok önemli

Bursaya bir haller oldu. Yaprak kımıldamıyor. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Klima bile yetersiz. Odaya gidicem ama cesaret edemiyorum. Koltuk tepesinde oram buram tutuldu artık. Yok ya duş alıp çıkınca 5. dakikasında sanki hiç girmemiş gibi.

Bende korkuyordum ama korkulacak birşeyi gerçekten yok. Yeter ki sıkma kendini. Ben birde uzanırken yaptı ebe ona rağmen canım hiç acımadı. Çatal olsa asla acımaz.

Ben bide bu sıcakta minişim kurdeşen döker derdine düştüm yenidoğanda kilo aldırmaya çalışıyor olucaz yavrum aldığını da terle atar tutamaz ki

Neden kilo aldırma derdinde olucaz? Bu şart mı ben istemiyorum kilo alsın. Normal olsun.

Duş aldırırız bol bol. Birde belkide 2-3 hafta sıcak olur ama eylülden sonra rahatlar öyle buram buram terlemez inşallah yani umudum o yönde.

CATI MUAYENESI KORKULACAK BIRSEY DEGIL :)

su spoileri suraya birakip devam edeyim.

Arkadasin yirttirilma tecrübesine karşı saskinligimdan oturu hikayemin gerisini yazmayi unuttum.

Cati muayeneme giren baska 2-3 doktor daha oldu. Digerlerinde hic canim yanmadi, hatta bir tanesini hic hissetmiyordum bile.

Bazi doktor ya da hemşireler sanirim mesleki deformasyondan oturu kotu muayene ediyor olabilirler.

Korkulacak birsey yok Agustos analari :)

Yani evet el elden farklı oluyor el hafifliği tecrübesi mi bilmem ama o ebe dışında benimde canım yanmadı
Korkmayın kasilmayin yeter ki
Birer saat ara ile iki muayenem birbirinden farklıydı
Kasmayinca karşınızdaki de biraz hassas ise ki genelde oylefirler ama devlet hastanesi farkı var maalesef o zaman acı yok inanin

Kilo aldırma derken normal seyrinden bahsediyorum aslında bende canım hani doğduktan sonra doğum kilosunun %10 kadarını kaybediyorlar sonraki haftalar içinde belli bir miktara ulaşmaları gerekiyor vs vs biliyorsundur zaten normal seyir benim de bahsettiğim aslında da bu sıcaklar bizi bu hale getiriyorsa miniklerimize neler yapmaz o duş konusunu da konuştunuz mu burda hiç?
Göbek bağı düşene kadar tercih etmiyorlar genellikle yıkanmasını ama havalar çok fena ya 10 gün düşmese 10 gün yıkamıycaz mı şimdi? Ben yıkamasam bile sanırım ılık bir pamukla silerim gibi ya

İlk doğumumda eve gelince duş alınca çok güzel rahatlamıştım, ben böyleysem bebeğiminde hakkı dedim ve hemen onu da yıkadım, yine öyle yaparım beklemem şimdi daha sıcak yazık bebeğe rahatlasın banyo yapsın

Bebeğin derisi üzerindeki tabaka onu enfeksiyondan koruyor deniyor ya o düşündürüyor beni

Birde bu iş doktora da bağlı. Bazı doktorlar direkt kendisi kesi atıyor ki yamuk yumuk yırtılmasın diye. Yandan atıyormuş makata gelmesin diye. Oda bence dikişsiz doğum sayısını düşüren bir etki.
Evet ben bu gidişimde doktorla doğumu konuşcaz. Önce çatı muayenesi yapacak sonra da doğum nasıl olacak vs onu konuşcaz. O zaman doktora sorarım dikiş atma oranı ne falan, istemediğimi söylerim çok mecbur değilse. Benim doktor biraz doğalcı gibi zaten ama bilemem o an hasta bakıyordur hemen bitirip gitmek ister vs vicdana kalmış biraz da.
Ebelerin yaptığı bir masaj vardı ya onu konuştun mu sen?
Ay geçen gidişimde güya yapacaktı doktor, gittik, dedi ki bi dahaki gelişinde artık çatı muayenesi yaparız, unuttu herhalde, ben de üstelemedim. Vajina duvarlarını yumuşatmak için içe yapılan bişeydi. Bı gidişimde yapar belki çatı muayenesi yapmışken çıksın aradan
İşte onun için bu iş. Senin için mahremiyet vs. Bunu anlayan insanlara denk gelmek çok kıymetli. Çoğu kadın devlet hastahanesini bu yüzden istemiyor. Gelen geçen parmaklıyor diye anlatılır birde
Annem! Çocukluğumdan beri dinlerim kadının travmasını. Hoş onunki özeldeymiş ama hep anlatır, gelen parmakladı giden parmakladı diye. Yani ben genel olarak çatı muayenesinden çekinmiyorum. Biraz kegel egzersizi ile kas kontrolünü öğrendiğimiz sürece bence gevşeyip gayet kolay geçirebiliriz, hele ki doğum anında yeter ki çıksın moduna girerim herhalde. Gene de yüz kişi değil de iki üç kişi yapsa maks daha iyi
Ben mesela spirali çıkarttırmaya gittiğimde doktorun vajinayı bir alet ile açması gerekti ama bilmeden kendimi kasıyordum sanırım, denedi olmayınca rahat bırak dedi bıraktım ve kolayca oldu. Biraz doktora biraz da bize bağlı bence oradaki acı ve hassaslık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…