- 22 Mayıs 2012
- 11.016
- 30.620
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #45.921
Ben oturup ağladım bilebugün bir ara sıcaktan doğuruyorum sandım annemleri bile çağırdım evde yanlız olmayayım diye
İki eliyle vajina girişini esnetmek için sözde ama acele ettiğini ben tabi o andan sonra anlamış bulundumYanlis mi okudum? Ebe iki eliyle mi acti? Baya kufur gibi. Kesik atmak cok mu zormus? Bu islerde gorev alan kadınlar niye boyle vicdansiz yahu.
Böyle sayılacak kadar az mı dikişsiz normaller
Mesleki körlük. O kadar çok görüyor ki mucizesini kaçırıyor.
İki eliyle vajina girişini esnetmek için sözde ama acele ettiğini ben tabi o andan sonra anlamış bulundum
Benim ilk dogumda da bir tane doktor vardi, cati muayenemi 2 sefer o yapti, ucuncuye geldiginde kovdum direkt. Ki hic sevmem insanlara kotu davranmayi ama bunu kovdum. Cati muayenesi zaten cok hassas ve gergin bir islem, insanin tum mahremiyet duygusunu alt ust ediyor. Insan biraz hassas davranir, bu bildigin hayvan gibi hizlica elini sokup çıkartıyordu.
Ah bende bak şuan sıcaktan uyuyamıyorum vantilatör var ama benim için o da yetersiz gündüz dışarı çıkmıyorum ama hava çok sıcak ne duş etki ediyor ne soğuk su ne dondurmaBende günde 2 kere ağlıyorum sıcak diye.
Uff valla lohusa sıcağıyla napıcaz onun derdine düştümiyi yapmışsın çağırmakla yalnız kalma.
Ben çatı muayenesinden korkuyorum psikolojik olarak olumsuz etkileyecek beni gibiBenim ilk dogumda da bir tane doktor vardi, cati muayenemi 2 sefer o yapti, ucuncuye geldiginde kovdum direkt. Ki hic sevmem insanlara kotu davranmayi ama bunu kovdum. Cati muayenesi zaten cok hassas ve gergin bir islem, insanin tum mahremiyet duygusunu alt ust ediyor. Insan biraz hassas davranir, bu bildigin hayvan gibi hizlica elini sokup çıkartıyordu.
Ben bide bu sıcakta minişim kurdeşen döker derdine düştümBende günde 2 kere ağlıyorum sıcak diye.
Uff valla lohusa sıcağıyla napıcaz onun derdine düştümiyi yapmışsın çağırmakla yalnız kalma.
Çok haklısın bazen hak eden var gerçektenBenim ilk dogumda da bir tane doktor vardi, cati muayenemi 2 sefer o yapti, ucuncuye geldiginde kovdum direkt. Ki hic sevmem insanlara kotu davranmayi ama bunu kovdum. Cati muayenesi zaten cok hassas ve gergin bir islem, insanin tum mahremiyet duygusunu alt ust ediyor. Insan biraz hassas davranir, bu bildigin hayvan gibi hizlica elini sokup çıkartıyordu.
Ah bende bak şuan sıcaktan uyuyamıyorum vantilatör var ama benim için o da yetersiz gündüz dışarı çıkmıyorum ama hava çok sıcak ne duş etki ediyor ne soğuk su ne dondurma
Ben çatı muayenesinden korkuyorum psikolojik olarak olumsuz etkileyecek beni gibi
Ben bide bu sıcakta minişim kurdeşen döker derdine düştümyenidoğanda kilo aldırmaya çalışıyor olucaz yavrum aldığını da terle atar tutamaz ki
Çatı muayenesi grubun kırmızı çizgisi
Korkulacak birşeyi yok arkadaşlarım. Vajinismus veya farklı durumu olmayan kişileri kendisini kasmaz ise etkilememe ihtimali çok yüksek. Önce bunu belirteyim, tedirign olmasınlar. Bende burda yazılanları okuyunca tedirgin olmuştum çok ama öyle değilmiş.
İşte onun için bu iş. Senin için mahremiyet vs. Bunu anlayan insanlara denk gelmek çok kıymetli. Çoğu kadın devlet hastahanesini bu yüzden istemiyor. Gelen geçen parmaklıyor diye anlatılır birde
Ah bende bak şuan sıcaktan uyuyamıyorum vantilatör var ama benim için o da yetersiz gündüz dışarı çıkmıyorum ama hava çok sıcak ne duş etki ediyor ne soğuk su ne dondurma
Ben çatı muayenesinden korkuyorum psikolojik olarak olumsuz etkileyecek beni gibi
Çok haklısın bazen hak eden var gerçekten
Kanamam olduğunda 33 haftalıkken devlet Hastanesi'nde açılma muayenesi oldu oradaki ebenin muayenesi canımı yaktı bir saat sonrası falan Özel hastanede kendi doktoruma denk geldim üstelik gece yarısı o beni muayene ettiğinde eliyle açılma var mı diye hiçbir şey hissetmedim yani gerçekten tavırlar davranışlar yaklaşım ve sakinlik özellikle doğumda ve bu tür muayenelerde hassas olunması çok önemli
Bizde çocuklar yikandikca serpilir derler gün aşırı yıkamak faydalı olur
Yani evet el elden farklı oluyor el hafifliği tecrübesi mi bilmem ama o ebe dışında benimde canım yanmadıCATI MUAYENESI KORKULACAK BIRSEY DEGIL :)
su spoileri suraya birakip devam edeyim.
Arkadasin yirttirilma tecrübesine karşı saskinligimdan oturu hikayemin gerisini yazmayi unuttum.
Cati muayeneme giren baska 2-3 doktor daha oldu. Digerlerinde hic canim yanmadi, hatta bir tanesini hic hissetmiyordum bile.
Bazi doktor ya da hemşireler sanirim mesleki deformasyondan oturu kotu muayene ediyor olabilirler.
Korkulacak birsey yok Agustos analari :)
Kilo aldırma derken normal seyrinden bahsediyorum aslında bende canım hani doğduktan sonra doğum kilosunun %10 kadarını kaybediyorlar sonraki haftalar içinde belli bir miktara ulaşmaları gerekiyor vs vs biliyorsundur zaten normal seyir benim de bahsettiğim aslında da bu sıcaklar bizi bu hale getiriyorsa miniklerimize neler yapmazNeden kilo aldırma derdinde olucaz? Bu şart mıben istemiyorum kilo alsın. Normal olsun.
Duş aldırırız bol bol. Birde belkide 2-3 hafta sıcak olur ama eylülden sonra rahatlar öyle buram buram terlemez inşallah yani umudum o yönde.
Kilo aldırma derken normal seyrinden bahsediyorum aslında bende canım hani doğduktan sonra doğum kilosunun %10 kadarını kaybediyorlar sonraki haftalar içinde belli bir miktara ulaşmaları gerekiyor vs vs biliyorsundur zaten normal seyir benim de bahsettiğim aslında da bu sıcaklar bizi bu hale getiriyorsa miniklerimize neler yapmazo duş konusunu da konuştunuz mu burda hiç?
Göbek bağı düşene kadar tercih etmiyorlar genellikle yıkanmasını ama havalar çok fena ya 10 gün düşmese 10 gün yıkamıycaz mı şimdi? Ben yıkamasam bile sanırım ılık bir pamukla silerim gibi ya
Bebeğin derisi üzerindeki tabaka onu enfeksiyondan koruyor deniyor ya o düşündürüyor beniİlk doğumumda eve gelince duş alınca çok güzel rahatlamıştım, ben böyleysem bebeğiminde hakkı dedim ve hemen onu da yıkadım, yine öyle yaparım beklemem şimdi daha sıcak yazık bebeğe rahatlasın banyo yapsın
Birde bu iş doktora da bağlı. Bazı doktorlar direkt kendisi kesi atıyor ki yamuk yumuk yırtılmasın diye. Yandan atıyormuş makata gelmesin diye. Oda bence dikişsiz doğum sayısını düşüren bir etki.
Evet ben bu gidişimde doktorla doğumu konuşcaz. Önce çatı muayenesi yapacak sonra da doğum nasıl olacak vs onu konuşcaz. O zaman doktora sorarım dikiş atma oranı ne falan, istemediğimi söylerim çok mecbur değilse. Benim doktor biraz doğalcı gibi zaten ama bilemem o an hasta bakıyordur hemen bitirip gitmek ister vs vicdana kalmış biraz da.Ay maalesef sabırsız ebelerden de oluyor
Bazen de gerekiyor
İkincisinde olmazdı belki ama doğum hızlansin die yan masada da gebe vardı baya asıldı vajinama iki eli ile açtı biraz bekleseydi olmayabilirdi
İlkinde ama açtım ve artık gücüm bitti ittiremiyorum deyince attı kesiği beklemedi ve Dr u çağırıp karnıma abandı bır hafta karnımın o bastırdığı yeri ağrıdı tam kaburga alti
Bunda dr uma perine masajı ve dikişsiz doğum için konuscam pazartesi randevum var bakalım olasılık için ne diyor tabi sezeryan olmazsa insallah
Ay geçen gidişimde güya yapacaktı doktor, gittik, dedi ki bi dahaki gelişinde artık çatı muayenesi yaparız, unuttu herhalde, ben de üstelemedim. Vajina duvarlarını yumuşatmak için içe yapılan bişeydi. Bı gidişimde yapar belki çatı muayenesi yapmışken çıksın aradanEbelerin yaptığı bir masaj vardı ya onu konuştun mu sen?
Annem! Çocukluğumdan beri dinlerim kadının travmasını. Hoş onunki özeldeymiş ama hep anlatır, gelen parmakladı giden parmakladı diye. Yani ben genel olarak çatı muayenesinden çekinmiyorum. Biraz kegel egzersizi ile kas kontrolünü öğrendiğimiz sürece bence gevşeyip gayet kolay geçirebiliriz, hele ki doğum anında yeter ki çıksın moduna girerim herhalde. Gene de yüz kişi değil de iki üç kişi yapsa maks daha iyiİşte onun için bu iş. Senin için mahremiyet vs. Bunu anlayan insanlara denk gelmek çok kıymetli. Çoğu kadın devlet hastahanesini bu yüzden istemiyor. Gelen geçen parmaklıyor diye anlatılır birde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?