2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Evet canım devlette 20.haftadan itibaren alttan bakıyorlarmış prosedürlerinde böyleymiş
Yavrum benide perişan ettiler çatı dar bide agladım resmen keske direk özelde olucagım hastanee gelseydim şimdi geldik doktorumda yok baya uzakta yatıs olucak büyük ihtimal yarın alıcaklar

Keske bende reddetseydim mahvettiler kendi özel hastaneme geldim büyük ihtimal alıcaklar kuzum suymus gelen

Ay içime doğmuştu biliyor musun ya iyi ki gittin.
Kendi doktorunda çatın dar demiş miydi senin sezeryanmiydi canım

Canım ne güzel bebeğine kavuşacaksın, tek odaklandığın şey bu olsun. Yarın bu saatlerde ve hatta akşam kokusunu içine çekiyor olacaksın güzel düşün güzel olacak her şey sağlıkla gelsin minik, haber ver bize

Klima altında çok durdum kaç gündür hastayım da ayaklı soğutucu bakmayı düşünüyorum çünkü dayanilmiyor bebekte bu sıcaktan rahatsız olur

Nasipse haftaya kontrolüm var doğum nasıl olabilir ona göre doktorumun önerisine göre çatı muayenesi mecbur olucM normal olurs

Keske bende reddetseydim mahvettiler kendi özel hastaneme geldim büyük ihtimal alıcaklar kuzum suymus gelen

Kuzum seni korkutmak istememiştim ama o gelenin su olduğu çok belliydi, sadece miktarından dolayı belki az hareket edersen kendi doktorunu bekleyebilir diye düşünmüştüm ama hayırlısı böyleymiş
bu gece herkes bir çatı muayenesi olsun alttan bakma olsun devlet hastanesi fobileri olsun... zaman yaklaştıkça çok konuşulmuş o nedenle ben ayrıca ayrıntı yazmayacağım ama ben tamamen bakan doktora göre değiştiğini düşünüyorum çünkü bana çok yapılma durumunda kaldı kendi doktorumda vajinal ultrasondan farkı yoktu

Evet canım devlette 20.haftadan itibaren alttan bakıyorlarmış prosedürlerinde böyleymiş
Kuzum ben devlet takşpliyim biliyorsun yerine göre değişiyor o durum benim bir gittiğim hastane ilk 3 ay boyunca alttan baktı, sonrasında bakmıyoruz demişti : bir gittiğim hastane ki şehir hastanesi oluyor baştan beri buraya da takşpliyim burası belki birkaç haftaya kalmadan doğum olacak 1 tane bile bakmadı

Canım çok geçmiş olsun, özellikle ben sezeryan deneyimlediğim için sezeryan için konuşuyorum ama normal doğum için de geçerlidir öksürmek çok sıkıntı oluyor, hatta sezeryan da ilk birkaç gün karnın sallanacağı şiddetli gülmek bile sıkıntı aman haa diyim hasta olmamaya çalışın (böyle diyorum ama sıcaklardan dolayı dolaptan karpuz, soda su ne bulursam yeme içme istediği hiç bitmiyor ama beni zaten klima hemen çarpar boğaz ağrısı ile başlar süreç o nedenle çok klimalı ortamda durmam bu seferde duş alıyorum resmen camdan ayağımı dışarıya çıkaracağım )

Ben daha önce dediğim gibi çatı muayenesinden korkmuyorum/karşı değilim ama doğuma daha haftalar varken yapılmasının mantığını bilmek isterdim yani doğum başlamamış amaç ne diye. Belki sezaryen olacaklar için fikir veriyordur bilemem tabii sadece merak ediyorum amacını

Duam seninle canım kasma kendini rahat olmaya çalış Allahın izniyle sağlıcakla kavuşucaksın inşallah yavruna

Allahım bize ağustos sıcaklarında güç kuvvet versin. Ayol bu ne ya! 2 gündür mahvoldum. Köyümüz yok burda memlekette olsak yeminle kendimi köye atarım, yorganla uyurum. Ağlayasım geliyor
Ayni sekildeyim bugun sicaktan boynum hep pişik oldu kiloluda değilim sıcak ter ter , aha şimdide sıcaktan uyandım kızımda uyuyamiyor lohusalıği hiç düşünemiyorum oyy
Aynen kızlar arkadaşımız çok haklı aman diyim dikkat edin ben bayramdaki öksürüğü daha tam atlatamadım.bi başladı mı bir ay gitmiyor

Hayırlısıyla sağlıkla kavuşursun annesi merak etme evde kalıp beklememen iyi olmuş canım. Birde kucağına aldın mi senden mutlusu yok bu dünyada

Normali zaten senin dediğin gibi doğuma yakın haftalarda çatı muayenesi yapılır, insanlar her vajinal muayene ultrasonu çatı muayenesi olarak düşünüyorlar belki ondan karışıklık olmuştur
(mesela benim en son teronos Aşısından sonra karnım çok kasılmaya, bebek çok gerilmeye başladı dşye nst ye sokup alttan muayenem olmuştu ama o çatı muayenesi değildi, sadece doktor nst ye sokup alttan da açılma başlamış mı diye bakmam lazım demişti, karından da bakılıyormuş ama en sağlıklı sonucu alttan bakarak anlayabilirim demişti ki ben vajinal muayeneyi bildiğim için onun o olmadığını anlıyorum)

Ben pazartesi gittiğimde 38+1 olacağım ve doğumdan bu yana ilk defa yapılacak gene de düşünüyorum neye bakacak diye. Açılmam varsa bile 1 cm falan, doğumu başlatacağını sanmıyorum. O yüzden meraklardayım amacı ne diye

Çatı Muayenesi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37. haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır, vajinal yolla yapılan bu muayeneye halk arasında alttan muayene de denir.

Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur.

Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını-genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirme yapar.

Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır.

Ancak bu her zaman mümkün olmaz. Yani çatı muayenesi her zaman doğum şeklini kesin belirlemeyebilir. Bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir.

Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu ve durumu değerlendirilebilir. Bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muayenesi daha net bilgi verir.

Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastaların, normal doğum denenmeden fark edilmesi için gereklidir.

Çatı Muayenesinin Riski ve Zararı Yoktur

Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

Evet ben cevaplarımı aldım, doğum şeklini belirlemek içinmiş. Rahat uyuyabilirim :)

Hayırlı olsun canım, bebeğini sağsalim kucağına alırsın inşallah Dualarımız seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…