- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #46.041
Öncelikle etrafı dinleme birKizlar moralim cok bozuk. Biliyorsunuz benim 31.hafta 100luk sancim vardi. 1 gun yatip ciktim. Takiplerle o gunden bugune geldik. Ama dr.lerin tatil programi nedeniyle 2 doktor degistirdim, 3.suyle devam ediyorum. Aksam bir yakinim aradi, 36 bitti neden bekliyorsunuz dedi. Cocuk sıkısmis belliki dedi, suyun bi anda biter bilemezsin. Bebek iceride hayatini kaybeder anlamazsin filan dedi. Falanca benden 3-4 yas buyukmus, onun da sekeri tansiyonu var, cocuklari hep 10yasina kadar şaşı gezdi, gozlerinde problem var dedi. Sen sabrediyorsun kuveze girmesin diye ama seker cocugun gozune vuruyor. Sekerin tansiyonun yukselince bebege bakalim ne zarar veriyor biliuor musun dedi. Sekerim kontrol altinda, tansiyonum yok benim, 2dir hastaneye gidince yukseliyor diyorum, yok. 10kere ayni seyleri tekrar etti. Pztsi kontrolum var, belli olur tarih, bebek 8ine kadar beklemez zaten desem de yok soz geciremedim. Art niyetli degil, cok panik olmus, benim de keyfimi kacirdi. Bebgin kalp atislari 180e vuruyor benim, bir de perinatolog karacigeri buyuk demisti. Hemen cocuk uzmanindan dogum tarihine randevu alin. Cocuk guzelce bir muayene edilsin dedi. Aksamdan beri bir yandan sakinnkalmaya calisiyorum, bir yandan bebegin hareketlerini izlemeye calisiyorum. Arada hareketi oluyor ama dunden beri sessizlesti sanki. Doktorlara da hic guvenim kalmadi. Guvensem 32+0da bebegi alacaklardi, belki su an yasamiyor olacakti. Durup durup gebelik sekerini okuyorum, su an kontrol altinda ama oncesinde bebege bir zarar vermis midir, saglikli mi acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Perinatolog olan 2.dr.um pztesi tatilden donecek. Ona mi tekrar muayene olsam acaba. Dr. degistirmekten ve guvenememekten cok yoruldum. Hepsi ayri bisey diyor. Perinatolog bebek de tasikardi var derken, su anki dr.um 180e cikmasi iyi, demekki arttirabiliyor kalp atisini, dusuk olursa kork dedi. Benim aklim iyice karisti
Cnm ben 32. ve 35.haftada dr.degistirmek zorunda kaldim. 2si de tatile gidecegi tatilden once almak istediler. 36yi bitirdik sukur. Ben de dogumun cok ileri bir tarihe kalmasini istemiyorum. Cunku bebek iri. Fakat bu sefer de yeni doktorum hem eski sezaryenlisin sanci cekmemen lazim diyor hem de acele etmeyelim, kuveze girmez diyemem, 37leri gormemiz lazim diyip 8 agustosa tarih veriyor. Anlamlandiramiyorum artikCanimi dinleme boyle insanlari strese sokuyolar seni tabi sende kotu etkileniyorsun
Zaten risk olsa doktorun seni bekletmez
Benim bebkte sanci vardi ilaca ragmen sancim durmadi pazarteside sanci cikanca ameliyata alindim 37 haftada bide gebelik zehirlenmesi yaşanmayim diye erken cekti
İcin rahat degilse başka bi doktora gozuk
Gerek yok benımde anne yanım o sekılde. Olmadı arksaına kucuk yastık desteği yaparsınız. Zaten yuzukoyın ve sırt ustu yatırılmıyor bebeklerredappleee canım çok geçmiş olsun, çok şükür iyi bebişin yine soğukkanlı kalıp komşuya inmişsin canım benim aklım çıkar böyle şeylere o durumda donup kalır mıyım nasıl tepki veririm hiç bilmiyorum, çok korkutucu
Kızlar biz reflü yatağı almadık, aldığımız anne yanının bi tarafı yüksek bi tarafı alçak ayarlanabiliyor o şekilde baş kısmını yükseltip reflü yatağı gibi kullanırım diye düşündüm. Reflü yatağına gerek olur mu bu durumda?
Sadece egzersiz yapıyorum evde canım yürümeye hiç halim yok açıkçası hem de hava çok sıcak. 37den sonra yürümeye başlamak istiyorum ama bakalım.Aranızda yürüyüş, egzersiz, pilates vs yapan var mı kızlar sürecin kolaylaşması için yoksa akışına bırakanlardan mısınız ?
Burada güvenli yatış pozisyonu olarak sadece sırt üstü öneriliyorGerek yok benımde anne yanım o sekılde. Olmadı arksaına kucuk yastık desteği yaparsınız. Zaten yuzukoyın ve sırt ustu yatırılmıyor bebekler
Kuzum kusura bakma bu mesajına güldüm artık ya, ilk doktorların hemen almak isterdi bu bekleyelim derCnm ben 32. ve 35.haftada dr.degistirmek zorunda kaldim. 2si de tatile gidecegi tatilden once almak istediler. 36yi bitirdik sukur. Ben de dogumun cok ileri bir tarihe kalmasini istemiyorum. Cunku bebek iri. Fakat bu sefer de yeni doktorum hem eski sezaryenlisin sanci cekmemen lazim diyor hem de acele etmeyelim, kuveze girmez diyemem, 37leri gormemiz lazim diyip 8 agustosa tarih veriyor. Anlamlandiramiyorum artik
Canım temmuz annelerindeHalı yıkadım, evı kırkladım yok anam gelmıyor
Canım benim de açılmam vardı ama eve yolladılar sende sancı mı çıktı?Kizlar dua edin kontrol geldim 31 temmuz normal de 2 cm açılma olmuş doktor bırakmadı öğleye kadar normal için beklicek yoksa sezeryan
Gözün aydın canım yakında kavuşursunuzAy çok sevindim maşallah nasillar peki ? Kuzum 70 gün oldu kuvezde 2 gündür makineye baglamadilar masallahhh çok şükür Rabbime kuvez içi oksijen alıyor doktor inşallah böyle giderse gözlem odasına alacaz dediler
Ben reflüsü çok olan kusan bebekler için dedım. Sırtt ustunde bogazına kacma ıhtımalı cok yuksek oluyor çunku reflısı varsaBurada güvenli yatış pozisyonu olarak sadece sırt üstü öneriliyor
Amın inşallah. Sıcakta hıc cekılmıyor. Bıran once gelsın dıye beklıyoruz artıkKuzum kusura bakma bu mesajına güldüm artık ya, ilk doktorların hemen almak isterdi bu bekleyelim der
Şaka bir yana Mantıklı olan eğer ki aniden gelişen bir durum yok ise beklemen en az 37.haftayı çıkarmak için beklemen, hakkında hayırlısı olsun bakalım
Canım temmuz annelerindeGncgm28 vardı geçenler de doğum yaptı, kız kaç defa gece sancıları oldu sabah gelince hiçbirşeyi kalmıyordu o kadar güzel bir doğum hikayesi ile döndü ki bize, sende hayırlısı ile tek avazda doğuracaksın inşallah
Dün merdiven inip çıktımAranızda yürüyüş, egzersiz, pilates vs yapan var mı kızlar sürecin kolaylaşması için yoksa akışına bırakanlardan mısınız ?
Canım sakin ol, derin nefes al egzersiz yap, dr izin veriyorsa duş al, zaten doğum tarihin erken değil. İnşallah kolaylıkla kavuşursun bebeğineKizlar dua edin kontrol geldim 31 temmuz normal de 2 cm açılma olmuş doktor bırakmadı öğleye kadar normal için beklicek yoksa sezeryan
Canım ben 2 gün önce hafif adet ağrısıyla gittim bel ve kasıkta, bende kanama da olmuştu. Ama kasılma yoktu. Sancı 30 lara çıkmış. Dr hafif yoklamaya başlamış dedi. Yani benimki sancıymış, kişiye göre değişiyor diyorlar hissetme olayınaTecrübeli annelere sormak istiyorum adet ağrısı gibi bel ağrısı sancı mıdır? Sabaha kadar ağrıdı belim şuan daha iyiyim yalancı büyük ihtimal ama sancı bu mu oluyor illa karnımında kasılması mı gerekiyor?
Canım moralini bozma. Yakının dr den daha iyi bilemez. Şeker var diye erken alınması gerekmiyor ki, iri bebek olabilir bir sürü öyle bebek var, önemli olan iriliği veya küçüklüğü değil anne karnında geçirdiği süreymiş organ gelişimi için. Ben olsam dr risk görmüyorsa beklerdim. Riske girmediysem niye erken alınsın ki. Bana yakının söyledikleri biraz bilgisizce geldi, yok gözü şaşıymış vs. Pozitif düşün pozitif olsunKizlar moralim cok bozuk. Biliyorsunuz benim 31.hafta 100luk sancim vardi. 1 gun yatip ciktim. Takiplerle o gunden bugune geldik. Ama dr.lerin tatil programi nedeniyle 2 doktor degistirdim, 3.suyle devam ediyorum. Aksam bir yakinim aradi, 36 bitti neden bekliyorsunuz dedi. Cocuk sıkısmis belliki dedi, suyun bi anda biter bilemezsin. Bebek iceride hayatini kaybeder anlamazsin filan dedi. Falanca benden 3-4 yas buyukmus, onun da sekeri tansiyonu var, cocuklari hep 10yasina kadar şaşı gezdi, gozlerinde problem var dedi. Sen sabrediyorsun kuveze girmesin diye ama seker cocugun gozune vuruyor. Sekerin tansiyonun yukselince bebege bakalim ne zarar veriyor biliuor musun dedi. Sekerim kontrol altinda, tansiyonum yok benim, 2dir hastaneye gidince yukseliyor diyorum, yok. 10kere ayni seyleri tekrar etti. Pztsi kontrolum var, belli olur tarih, bebek 8ine kadar beklemez zaten desem de yok soz geciremedim. Art niyetli degil, cok panik olmus, benim de keyfimi kacirdi. Bebgin kalp atislari 180e vuruyor benim, bir de perinatolog karacigeri buyuk demisti. Hemen cocuk uzmanindan dogum tarihine randevu alin. Cocuk guzelce bir muayene edilsin dedi. Aksamdan beri bir yandan sakinnkalmaya calisiyorum, bir yandan bebegin hareketlerini izlemeye calisiyorum. Arada hareketi oluyor ama dunden beri sessizlesti sanki. Doktorlara da hic guvenim kalmadi. Guvensem 32+0da bebegi alacaklardi, belki su an yasamiyor olacakti. Durup durup gebelik sekerini okuyorum, su an kontrol altinda ama oncesinde bebege bir zarar vermis midir, saglikli mi acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Perinatolog olan 2.dr.um pztesi tatilden donecek. Ona mi tekrar muayene olsam acaba. Dr. degistirmekten ve guvenememekten cok yoruldum. Hepsi ayri bisey diyor. Perinatolog bebek de tasikardi var derken, su anki dr.um 180e cikmasi iyi, demekki arttirabiliyor kalp atisini, dusuk olursa kork dedi. Benim aklim iyice karisti
Ben pilates yapıyordum YouTube den ama sıkıntı çıkınca bıraktım canım. 37 dolana kadar yatış moduna geçtimAranızda yürüyüş, egzersiz, pilates vs yapan var mı kızlar sürecin kolaylaşması için yoksa akışına bırakanlardan mısınız ?
37 dolmadan olan doğumlar erken doğuma giriyormuş canım, bana da doktorum aynısını dedi, şuan doğarsa 1 hafta biz bakarız dedi, 37 dolunca istediği zaman gelebilir dedi, risk yoksa doktorlar haftasını doldurmayı tercih ediyor. Bana da görümcem ağrın varsa niye beklicen ki sezeryanla alsın diyip duruyor ben de ona sinir oluyorum. Belim ağrıyor diye bebek mi alınır. İnsanlar bilmediği şeye konuşmasa keşke. Ama için rahat etmiyorsa başka dr gözük fikir al canımCnm ben 32. ve 35.haftada dr.degistirmek zorunda kaldim. 2si de tatile gidecegi tatilden once almak istediler. 36yi bitirdik sukur. Ben de dogumun cok ileri bir tarihe kalmasini istemiyorum. Cunku bebek iri. Fakat bu sefer de yeni doktorum hem eski sezaryenlisin sanci cekmemen lazim diyor hem de acele etmeyelim, kuveze girmez diyemem, 37leri gormemiz lazim diyip 8 agustosa tarih veriyor. Anlamlandiramiyorum artik
Gebelik okulundaki ebe artık koltuk değil pilates topu kullanacağız oturmak için dedi üzerinde yaylanma hareketleri bile çok büyük fayda sağlar dedi ama henüz ona başlamadım topu birkaç güne elde edeceğim inşallahDün merdiven inip çıktım
Doktor pilates topunda sıfır ciz demişti arada aklıma gelince yapıyorum üç dört dakika
Squat yapmaya çalışıyorum, alaturka tuvalet kullanıyorum, akışına da bırakıyorum arada:))
Yürüyüş önceleri çok yapardık şimdi çok sıcak
Siz neler yapıyorsunuz veya yapıyor musunuz?
Ben evde iş yapmaya çalışıyprum hareketli olayım diyeAranızda yürüyüş, egzersiz, pilates vs yapan var mı kızlar sürecin kolaylaşması için yoksa akışına bırakanlardan mısınız ?
Ay o evde gebe yürüyüşü nasılmış hemen bakacağım nettenBen evde iş yapmaya çalışıyprum hareketli olayım diye
Markete çıkıyorum hergün (almasam da bahane yapıyorum kendime)baEn çıkmıyorum bahaneyle çıkıp bir turluyorum yürümek için özel gidip parkta filan yürümüyorum
Sabah 15 akşam 15 squat yapıyorum ve alaturka tuvalet kullanıyorum
Birde evde gebe yürüyüşü var onu gördüm onu yapıcam birde randevum da kanala inmediyse 38 den sonra insin diye hareketler yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?