2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ayy aslında çok hareket var
Biri oturuyorsun dizlerin hafif bükük kalça üzerinde yürüyorsun adım gibi buda kanala inmesine yardımcı oluyor
Sonra ördek yürüyüş var
Gebe yürüşü ise adım atıp bacağınk kaldırıp yana açıyorsun (dizin bükük şekilde) umarım anlatabilmişimdir benimde pazartesi randevum tabi ki haber ederim ☺

Valla su kağıt gibi olanlardan kullanıyorum çok rahat hazır bantlardan yani

Merhaba doktorunuza önceki gebeliğin izde yaşadıklarınızı anlatmanızda fayda var benimde bir tanıdığımdagebelik şekeri varmış cocuk 11 yaşında ileri derece gözlük kullanıyor Dr önlemini alsın ihmale gelmiyor belliki bu kişide sizi uyarmak istemiş bazen etraftan gelen tepkilerden bize yol gösterebiliyor tedbirden güzel akıl yoktur diye düşünüyorum Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin

Ya şoyle bisey var tatil icin alalim diyolarsa tabikide doktorunu degistir
Bide 36 haftadasin bebekte sıkıntı yada enfeksiyon yoksa bebek kuveze girmez
Bende 37 de dogum yaptim yoksa 39 haftaya kadar bekleyebilirdim risk vardi iki doktorumda ameliyat dedi

Benim gulesim degil, kufredesim geliyor artik. Carsamba gunu ultrason sonrasi 8 agustos dedi, nst sonrasi hemen yatirmam lazim dedi, acilde serum ve ilac verildikten sonra evine git dedi. Tamam sakin kalmaya ve makul olmaya calisiyorum ama 5 saat icinde 3 ihtimal degisikligini sinirlerim kaldirmiyor artik. Icinden dusunup son karari bana soylesin. Essiz muhakeme gucumun icine ettiler resmen. Bakalim pztsi nolacak.

Hep söylerim karşıdaki insanı huzursuz ve mutsuz yapıyorsa söylenenler ve davranışlar artık niyetin bir önemi yok! Hangi üniversiteden hangi uzmanlıktan mezun? Birisinin tecrübesini hayat yolunu anlamadan sana bunu empoze edecek kadar cahil ve cühela? Elim ayağım titredi. Bana şunları dese birisi inan olsun onu oraya gömerim. Bu kadar da netim yine şükretsin ki karşısında naif bir insan varmış. Belki çok yakının sevdiğin birisidir kusura bakma bunları söylediğim için ama hadsiz ve düşüncesiz bir insanmış. Senin zaten tedirgin olduğun burda 2 cümlenle normal hayatta da görünce belli oluyordur. Bu insan bilmiyor mu? Yine didiklemiş. Ne kadar ayıp ya. Benimde tansiyonum ve şekerim var. İkisi içinde ilaçlar kullanıyorum. Eğer birşey olsaydı bebekte doktor söylerdi. Önemli olan bilip önlem almak. Bunun için bile müthiş bir annesin sen. Kimsenin yolunu kabul edip, onda böyle olmuş bende de böyle olacak gibi düşünmeden o enerjiyi üzerine çekmeden hayatını yaşamaya izinlisin. Direkt kapat kulaklarını böyle durumlarda iknaya bile çalışma. İçinden bu onun hayat yolu ben hayatımı güzelliklerle yaşamaya niyet ediyorum. Bebeğime sağlıkla sıhhatle mutlulukla kolaylıkla kavuşacağım de. İnanarak söyle o enerjiden arın. Terbiyesiz yakının ya. Ne demek kalbi durur anlamazsın. Bu dönemde hepimizin en korktuğu şey buyken insan hamile bir kadına şunu söylemez. Ne oldu söyledi de neyine yaradı? Stresini arttırdı. Bu stresle tansiyonun tavan yapsa ne olacak? Allahım cidden gerildim.

Doktorlar konusunda haklısın. Güvenini çok sarstılar. Ben olsam pazartesi o doktora giderim herşeyi sorar içimi rahatlatırım. Bebekte bir etki var mı onu da teyit ederim çünkü onlar anlıyor bunu. Sonra da içime dönerim herkese kapatırım kendimi. Sana ne iyi geliyorsa dua ise dua meditasyon ise meditasyon doğaya çıkmak ise doğaya çıkmak her neyse içine dönmeni sağlayacak şey onu yaparım.

Bu kadar hadsiz insanla yaşamak çok zor!

Evet daha da temmuz annesi gelir ☺
Bizim grupun yarisi haziran annesi olduk
Cok şukur bizde iyiyiz bebegin topuk kani riskli cikti sevk verdiler 1ay sonra cikacakmiş
Bebegimin kalbide delikmiş ama kapanabilir deliklerdenmiş oyle

Daha 10 gün var birsürü doğum olur bende bekliyorum. Kuzum topuk kanında hatalar olabiliyormuş sen şimdiden sıkma canını bir sonuç gelsin bakalım. 1 ay da uzunmuş ama zaten neredeyse 2 haftası geçmiştir. Bebekler çok güçlü ya cidden. Narin görünüyorlar ama asla değiller. Allahın izniyle kolaylıkla kapansın, sağlığına kavuşsun minikkuş. İsmi neydi bebişinin

Söylemek kolay biliyorum. İçinde ne fırtınalar kopuyordur tahmin etmek zor değil ama insan yaşarken üzülüyor da sonrasında iyiki diyor. Bu kadar basiretsiz, ne istediğini bilmeyen bir babayla büyüyeceğine bebeğin dimdik, güçlü, çınar ağacı gibi bir anneyle büyüsün. Her ne kadar şuan bunları düşünmesen de hamilelikte seni yalnız bırakan bu insan müsveddesine kinin geçmeyecekti. Belki hep kavga hep gürültü olacaktı evde. Bu adamla çocuk büyütsen ne olur ki? Daha kendi hayatının iplerini eline alamamış. Ya içimden çok şey geçiyor da sen konuşmak istemiyorsun diye burada bırakıyorum. Üzmekte istemiyorum seni. Bunlar onun burnundan fitil fitil gelecek. Karmayı oluşturdu kayıran allah onu kayırsın. Tedirgin olmakta çok haklısın. Yeri geliyor anne baba birlikte büyütülen bebekler bile zorluyor ama allahım herşeyin hayırlısını versin. Üzüntün geçince hayatınız rutine oturunca gör bak iyi ki diyeceksin. Hiç vicdanı yok. Hamile bir kadın karşısındaki ve hayat arkadaşı. Terketmek ne demek? Allahım elime versinler tuz basarım yaralarına o kadar ki iğrenç bir insan gözümde. Bulsun layığını.

Doğru düşünmüşsün bence gerek yok. Bende almadım reflü yatağı. Gerek olursa altına birşey koyar yükseltirim.

Türkiyede de son dönemlere kadar yan pozisyon önerilirken artık sırt üstü yatış öneriliyor. Ancak kafalar karışık. Beni de en çok geren konulardan birtanesi bu çocuğun nasıl yatacağı konusu. İki video bırakıyorum merak edenler için. Bende sırtüstü yatıracağım ama yine de acabalarım var.

Canım doktorun burda hatası yok. Biz ultrason öncesi nst çektiriyoruz sonra ultrasona giriyoruz. Ultrasonda sancı göremediği için normal karşılamış olabilir. Sıralamada bir sıkıntı olmuş gibi duruyor. Nst önce çekin aklında bulunsun. Onunla gidersen daha net karar alır. Bende de aynısı oldu. Nst de sancı vardı serum verdi sonra bidaha çekti ve normale dönmüştü eve gidebilirsin dedi. Anlıyorum seni sinirler laçka oldu çokta haklısın ama gidişatın gerçekten iyi. Başkası olsa inan olsun bu kadar dayanamazdı. Sen aynaya bak ve kendinle gurur duy. Sana cidden bu yakışır

Jdjsjsj ay bende aşure neymiş modunda takılıyorum canımda çekmedi değil hdjdj doğumdan sonra bir yaptırayım kayınvalideme
Ayyy sen yine şanslısın ben yapan olursa ayında öyle içiyorum günüde yaklaşmış geçen arkadaş o testi yaptırmadım mi ne demişti galiba baktım ney o diye ama aklım asureye gitmiş Google ye aşure yazdım da bu cuma başlıyormuş ha gayret komşular

Evet bebekler sandigimizdan daha gucluler
Bebegimin ismi Renas

Yami bacım aşure yemeyeli yıllar oldu ama doğumdan sonra annemle kayınvalidem burda olacağı için istersem yaparlar. Geçici bir şans benimkisi

Jdjdjdk aşurede soğuk soğuk. Kız inşallah komşuların getirir

Sevgili Agustos analari, "nisan gelmesi" dedikleri sey, tam olarak nasil? Bir tarif edin lutfen...
Adet başlangıcı/ bitişi gibi oldu benimki hani tam sökülmeden önce kahverengi pembe arası olur ya öyle. Ama gelip bitmedi yani hâlâ devam ediyor günlük ped taktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…