- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #46.061
Ayy aslında çok hareket varAy o evde gebe yürüyüşü nasılmış hemen bakacağım nettenBi ara burada da paylaşılmıştı kanala inmesi için tek ayak kaldırımda tek ayak yolda inip çıka çıka yürüyordu bir kadın bende dün akşam onu yaptım yürüyüş sırasında Randevu sonrası bizi de haberdar et güzel haberlerle gel inşallah bir de merak ediyorum çok son haftalarda bebek ne kadar kilo alıyor bizimde salı günü kontrol
Valla su kağıt gibi olanlardan kullanıyorum çok rahat hazır bantlardan yani
Merhaba doktorunuza önceki gebeliğin izde yaşadıklarınızı anlatmanızda fayda var benimde bir tanıdığımdagebelik şekeri varmış cocuk 11 yaşında ileri derece gözlük kullanıyor Dr önlemini alsın ihmale gelmiyor belliki bu kişide sizi uyarmak istemiş bazen etraftan gelen tepkilerden bize yol gösterebiliyor tedbirden güzel akıl yoktur diye düşünüyorum Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsinÖncelikle etrafı dinleme bir
İki hamileliğini şekerle geçiren o kadar kişi var ki önemli olan talip edilmek tansiyonun zaten arada çıkıyormuş hiç strese sokma kendini
Kalp atışlarına gelince bazı bebekler veya çocuklarda normalden fazla atım oluyor sonra takip ediliyor ve normale dönen çok oldu ki dönmese benim ailemde taşikardi çok fazla gayet hayatlarına devam ediyorlar yani insanları niye geriyorlar anlamam bende en son gittiğin gayet iyiydi başkalarına bakma bebeğin iyi hareket ediyor birşey olmaz Allahın izniyle
Ya şoyle bisey var tatil icin alalim diyolarsa tabikide doktorunu degistirCnm ben 32. ve 35.haftada dr.degistirmek zorunda kaldim. 2si de tatile gidecegi tatilden once almak istediler. 36yi bitirdik sukur. Ben de dogumun cok ileri bir tarihe kalmasini istemiyorum. Cunku bebek iri. Fakat bu sefer de yeni doktorum hem eski sezaryenlisin sanci cekmemen lazim diyor hem de acele etmeyelim, kuveze girmez diyemem, 37leri gormemiz lazim diyip 8 agustosa tarih veriyor. Anlamlandiramiyorum artik
Benim gulesim degil, kufredesim geliyor artik. Carsamba gunu ultrason sonrasi 8 agustos dedi, nst sonrasi hemen yatirmam lazim dedi, acilde serum ve ilac verildikten sonra evine git dedi. Tamam sakin kalmaya ve makul olmaya calisiyorum ama 5 saat icinde 3 ihtimal degisikligini sinirlerim kaldirmiyor artik. Icinden dusunup son karari bana soylesin. Essiz muhakeme gucumun icine ettiler resmen. Bakalim pztsi nolacak.Kuzum kusura bakma bu mesajına güldüm artık ya, ilk doktorların hemen almak isterdi bu bekleyelim der
Şaka bir yana Mantıklı olan eğer ki aniden gelişen bir durum yok ise beklemen en az 37.haftayı çıkarmak için beklemen, hakkında hayırlısı olsun bakalım
Kizlar moralim cok bozuk. Biliyorsunuz benim 31.hafta 100luk sancim vardi. 1 gun yatip ciktim. Takiplerle o gunden bugune geldik. Ama dr.lerin tatil programi nedeniyle 2 doktor degistirdim, 3.suyle devam ediyorum. Aksam bir yakinim aradi, 36 bitti neden bekliyorsunuz dedi. Cocuk sıkısmis belliki dedi, suyun bi anda biter bilemezsin. Bebek iceride hayatini kaybeder anlamazsin filan dedi. Falanca benden 3-4 yas buyukmus, onun da sekeri tansiyonu var, cocuklari hep 10yasina kadar şaşı gezdi, gozlerinde problem var dedi. Sen sabrediyorsun kuveze girmesin diye ama seker cocugun gozune vuruyor. Sekerin tansiyonun yukselince bebege bakalim ne zarar veriyor biliuor musun dedi. Sekerim kontrol altinda, tansiyonum yok benim, 2dir hastaneye gidince yukseliyor diyorum, yok. 10kere ayni seyleri tekrar etti. Pztsi kontrolum var, belli olur tarih, bebek 8ine kadar beklemez zaten desem de yok soz geciremedim. Art niyetli degil, cok panik olmus, benim de keyfimi kacirdi. Bebgin kalp atislari 180e vuruyor benim, bir de perinatolog karacigeri buyuk demisti. Hemen cocuk uzmanindan dogum tarihine randevu alin. Cocuk guzelce bir muayene edilsin dedi. Aksamdan beri bir yandan sakinnkalmaya calisiyorum, bir yandan bebegin hareketlerini izlemeye calisiyorum. Arada hareketi oluyor ama dunden beri sessizlesti sanki. Doktorlara da hic guvenim kalmadi. Guvensem 32+0da bebegi alacaklardi, belki su an yasamiyor olacakti. Durup durup gebelik sekerini okuyorum, su an kontrol altinda ama oncesinde bebege bir zarar vermis midir, saglikli mi acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Perinatolog olan 2.dr.um pztesi tatilden donecek. Ona mi tekrar muayene olsam acaba. Dr. degistirmekten ve guvenememekten cok yoruldum. Hepsi ayri bisey diyor. Perinatolog bebek de tasikardi var derken, su anki dr.um 180e cikmasi iyi, demekki arttirabiliyor kalp atisini, dusuk olursa kork dedi. Benim aklim iyice karisti
Evet daha da temmuz annesi gelir ☺
Bizim grupun yarisi haziran annesi olduk
Cok şukur bizde iyiyiz bebegin topuk kani riskli cikti sevk verdiler 1ay sonra cikacakmiş
Bebegimin kalbide delikmiş ama kapanabilir deliklerdenmiş oyle
Hareketli günler başladı desenize. Her gün yeni bir haber geliyor ne güzelburası olmasa kafamı dagitamayacagim en azından okuyup kim ne yapmış ne olmuş diye devamlı girip girip çıkıyorum.
Ama genelde yazmaya mecalim olmuyor. Benim dünkü kontrolumde nstde bebek uyuyordu muhtemeln hareketsiz çıktı diye dogumhaneye aldılar orada serum verip tekrar nst çektiler. Şansıma üniversite hastanesi olmasına rağmen doğumhanede kimse yoktu bebgim de kıpır kıpırdıOlsa zaten kesin iyi paniklerdim. Orta şiddette polihidroamniyoz teşhisi var bende ayrıca yaş kayıp falan sezeryan olacak gibi duruyor.
Devamlı bir düşünce halı aldı doğumdan yana kendi adıma korkum yok Allah'a şükür yeerki sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım. Asıl sonrası düşündürüyor beni bir başıma bebeğime yetebilecek miyim? Kaygısı aldı başını gidiyor( Bu arada terkedildigim kesinleşti)
Ailem bir şekilde yanımda ama işte babasız çocuk büyütme fikri ne olursa olsun üzüyor ki böyle olacağını hiç düşünmemiştim hayal etmemiştim.
@redappleee canım çok geçmiş olsun, çok şükür iyi bebişinyine soğukkanlı kalıp komşuya inmişsin canım benim aklım çıkar böyle şeylere o durumda donup kalır mıyım nasıl tepki veririm hiç bilmiyorum, çok korkutucu
Kızlar biz reflü yatağı almadık, aldığımız anne yanının bi tarafı yüksek bi tarafı alçak ayarlanabiliyor o şekilde baş kısmını yükseltip reflü yatağı gibi kullanırım diye düşündüm. Reflü yatağına gerek olur mu bu durumda?
Benim gulesim degil, kufredesim geliyor artik. Carsamba gunu ultrason sonrasi 8 agustos dedi, nst sonrasi hemen yatirmam lazim dedi, acilde serum ve ilac verildikten sonra evine git dedi. Tamam sakin kalmaya ve makul olmaya calisiyorum ama 5 saat icinde 3 ihtimal degisikligini sinirlerim kaldirmiyor artik. Icinden dusunup son karari bana soylesin. Essiz muhakeme gucumun icine ettiler resmen. Bakalim pztsi nolacak.
Ayyy sen yine şanslısın ben yapan olursa ayında öyle içiyorum günüde yaklaşmış geçen arkadaş o testi yaptırmadım mi ne demişti galiba baktım ney o diye ama aklım asureye gitmiş Google ye aşure yazdım da bu cuma başlıyormuşJdjsjsj ay bende aşure neymiş modunda takılıyorum canımda çekmedi değil hdjdj doğumdan sonra bir yaptırayım kayınvalideme
Evet bebekler sandigimizdan daha guclulerHep söylerim karşıdaki insanı huzursuz ve mutsuz yapıyorsa söylenenler ve davranışlar artık niyetin bir önemi yok! Hangi üniversiteden hangi uzmanlıktan mezun? Birisinin tecrübesini hayat yolunu anlamadan sana bunu empoze edecek kadar cahil ve cühela? Elim ayağım titredi. Bana şunları dese birisi inan olsun onu oraya gömerim. Bu kadar da netim yine şükretsin ki karşısında naif bir insan varmış. Belki çok yakının sevdiğin birisidir kusura bakma bunları söylediğim için ama hadsiz ve düşüncesiz bir insanmış. Senin zaten tedirgin olduğun burda 2 cümlenle normal hayatta da görünce belli oluyordur. Bu insan bilmiyor mu? Yine didiklemiş. Ne kadar ayıp ya. Benimde tansiyonum ve şekerim var. İkisi içinde ilaçlar kullanıyorum. Eğer birşey olsaydı bebekte doktor söylerdi. Önemli olan bilip önlem almak. Bunun için bile müthiş bir annesin sen. Kimsenin yolunu kabul edip, onda böyle olmuş bende de böyle olacak gibi düşünmeden o enerjiyi üzerine çekmeden hayatını yaşamaya izinlisin. Direkt kapat kulaklarını böyle durumlarda iknaya bile çalışma. İçinden bu onun hayat yolu ben hayatımı güzelliklerle yaşamaya niyet ediyorum. Bebeğime sağlıkla sıhhatle mutlulukla kolaylıkla kavuşacağım de. İnanarak söyle o enerjiden arın. Terbiyesiz yakının ya. Ne demek kalbi durur anlamazsın. Bu dönemde hepimizin en korktuğu şey buyken insan hamile bir kadına şunu söylemez. Ne oldu söyledi de neyine yaradı? Stresini arttırdı. Bu stresle tansiyonun tavan yapsa ne olacak? Allahım cidden gerildim.
Doktorlar konusunda haklısın. Güvenini çok sarstılar. Ben olsam pazartesi o doktora giderim herşeyi sorar içimi rahatlatırım. Bebekte bir etki var mı onu da teyit ederim çünkü onlar anlıyor bunu. Sonra da içime dönerim herkese kapatırım kendimi. Sana ne iyi geliyorsa dua ise dua meditasyon ise meditasyon doğaya çıkmak ise doğaya çıkmak her neyse içine dönmeni sağlayacak şey onu yaparım.
Bu kadar hadsiz insanla yaşamak çok zor!
Daha 10 gün var birsürü doğum olur bende bekliyorum. Kuzum topuk kanında hatalar olabiliyormuş sen şimdiden sıkma canını bir sonuç gelsin bakalım. 1 ay da uzunmuş ama zaten neredeyse 2 haftası geçmiştir. Bebekler çok güçlü ya cidden. Narin görünüyorlar ama asla değiller. Allahın izniyle kolaylıkla kapansın, sağlığına kavuşsun minikkuş. İsmi neydi bebişinin
Söylemek kolay biliyorum. İçinde ne fırtınalar kopuyordur tahmin etmek zor değil ama insan yaşarken üzülüyor da sonrasında iyiki diyor. Bu kadar basiretsiz, ne istediğini bilmeyen bir babayla büyüyeceğine bebeğin dimdik, güçlü, çınar ağacı gibi bir anneyle büyüsün. Her ne kadar şuan bunları düşünmesen de hamilelikte seni yalnız bırakan bu insan müsveddesine kinin geçmeyecekti. Belki hep kavga hep gürültü olacaktı evde. Bu adamla çocuk büyütsen ne olur ki? Daha kendi hayatının iplerini eline alamamış. Ya içimden çok şey geçiyor da sen konuşmak istemiyorsun diye burada bırakıyorum. Üzmekte istemiyorum seni. Bunlar onun burnundan fitil fitil gelecek. Karmayı oluşturdu kayıran allah onu kayırsın. Tedirgin olmakta çok haklısın. Yeri geliyor anne baba birlikte büyütülen bebekler bile zorluyor ama allahım herşeyin hayırlısını versin. Üzüntün geçince hayatınız rutine oturunca gör bak iyi ki diyeceksin. Hiç vicdanı yok. Hamile bir kadın karşısındaki ve hayat arkadaşı. Terketmek ne demek? Allahım elime versinler tuz basarım yaralarına o kadar ki iğrenç bir insan gözümde. Bulsun layığını.
Doğru düşünmüşsün bence gerek yok. Bende almadım reflü yatağı. Gerek olursa altına birşey koyar yükseltirim.
Türkiyede de son dönemlere kadar yan pozisyon önerilirken artık sırt üstü yatış öneriliyor. Ancak kafalar karışık. Beni de en çok geren konulardan birtanesi bu çocuğun nasıl yatacağı konusu. İki video bırakıyorum merak edenler için. Bende sırtüstü yatıracağım ama yine de acabalarım var.
Kimse bana yapmaz diye bu hafta bir kazan yaptım onun sayesinde 300 gram almis 1 haftada Mete beyJdjsjsj ay bende aşure neymiş modunda takılıyorum canımda çekmedi değil hdjdj doğumdan sonra bir yaptırayım kayınvalideme
Evet bebekler sandigimizdan daha gucluler
Bebegimin ismi Renas
Kimse bana yapmaz diye bu hafta bir kazan yaptım onun sayesinde 300 gram almis 1 haftada Mete bey
Ayyy sen yine şanslısın ben yapan olursa ayında öyle içiyorum günüde yaklaşmış geçen arkadaş o testi yaptırmadım mi ne demişti galiba baktım ney o diye ama aklım asureye gitmiş Google ye aşure yazdım da bu cuma başlıyormuşha gayret komşular
Yol bilenmiş anlamiİlk defa duydum. Ne demekne kadar melodili bir isim bayıldım
Adet başlangıcı/ bitişi gibi oldu benimki hani tam sökülmeden önce kahverengi pembe arası olur ya öyle. Ama gelip bitmedi yani hâlâ devam ediyor günlük ped taktımSevgili Agustos analari, "nisan gelmesi" dedikleri sey, tam olarak nasil? Bir tarif edin lutfen...
Sumuksu bisey pembe-kirmizi oluyor yapiskan kivamliSevgili Agustos analari, "nisan gelmesi" dedikleri sey, tam olarak nasil? Bir tarif edin lutfen...
Adet başlangıcı/ bitişi gibi oldu benimki hani tam sökülmeden önce kahverengi pembe arası olur ya öyle. Ama gelip bitmedi yani hâlâ devam ediyor günlük ped taktım
Su rengi gibi değil bildiğin renkli kahverengi pembeye dönüyo bazen adetim başlamış gibi olduö görünce ama benm yapışkan kıvamlı değildi bildiğin adet kıvamındaBi kanlilik var yani değil mi? Oyle duz akinti gibi degil.
Su rengi gibi değil bildiğin renkli kahverengi pembeye dönüyo bazen adetim başlamış gibi olduö görünce ama benm yapışkan kıvamlı değildi bildiğin adet kıvamında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?