- 28 Eylül 2022
- 577
- 1.273
- 43
- 33
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #46.121
Kuzum senin sezaryen değil miydi pazartesi zaten ? Neden şimdi yapmıyorlar?Kızlar dün gece nişan gelince sancı ile gitmiştim beş dk bir bilemdiyebilirim sancılarıma ama nst de sıfır sancı çıktı. Şu an da aynı durumdayım
Doktor doğum sancısı başlarsa anında gel diyor ama anlamıyorım ki nasıl ayırt etcem
Bebek kendi seçiyormuş geleceği zamanı demek kiAy baharcım gerçekten lohusalıkta herşey ekstra batıyor insana ama bu kayınvalideler de ekstra kaşınıyor bazen ya neyse sen duymazdan gel laflarını bebişkona odaklançok mutluyum çok heyecanlıyım senin için maşallah bebeğine de sana da 24 Temmuz diye planlayanların hiçbiri tutmadı ya burcumsu12 san da haber bekliyoruz nişanı gelmiş onunda bugün benim de belirsiz hala belki 25 -26 gibi olacak belki daha geç
Benim okuduklarımdan anladığım bel ve kasık ağrısının yanında karnının kasılıp rahatlaması gerekiyor başka yerlerde de okudum ve bu sonucu çıkardım yoksa benimde adet ağrıları gibi ağrım varKızlar dün gece nişan gelince sancı ile gitmiştim beş dk bir bilemdiyebilirim sancılarıma ama nst de sıfır sancı çıktı. Şu an da aynı durumdayım
Doktor doğum sancısı başlarsa anında gel diyor ama anlamıyorım ki nasıl ayırt etcem
Doktorum illa bekleyelim diyorKuzum senin sezaryen değil miydi pazartesi zaten ? Neden şimdi yapmıyorlar?
İlk defa böyle birşey yaşadım zaten okadar yürüyüş hareket etmek doğumu çok kolay yaptı gece sancıyla hafif hafif kasılma şeklinde başladı herkez mesele bir değil benim nişanlım gelmemişti sabaha kadar kasılma yaşadım duşa felan girdim rahatlamak için sekizde hastaneye vardım 5-6 cm açıklık var dediler yatış hazirlanana kadar 8 cm oldu doğum haneye aldılar zaten hemen doktor geldi suyumu patlattı nisanimda ozman geldi zaten 8:20 dogumaneye girdim 8:30 da oğlum doğdu dikişsiz bir şekilde normal doğumdan çıktım şuan okadar rahatım ki Allah'ım hepinize böyle bir doğum nasip etsin bir avazda kucağınıza alın
Ya gerçekten o kadar enterasn ki doktoruma soruyorum gerçek sancı gelince anlarsın emin ol diyorBenim okuduklarımdan anladığım bel ve kasık ağrısının yanında karnının kasılıp rahatlaması gerekiyor başka yerlerde de okudum ve bu sonucu çıkardım yoksa benimde adet ağrıları gibi ağrım var
Bir akrabam mesela doğum için hastaneye gitmeden karnonın bolon gibi gerilip sonra rahatladığını söyledi kimisi sırt ağrısıda diyor adet ağrısının yanında değişik birşey daha olursa git
Gerçi hiç hissetmeyen de var yabirde şunu diyorlar adet ağrısının devamlı oluyor bu doğumun yaklaştığının habercisi sancı süreli yani bir anda şiddetli bir ağrı girecek ya da batma sonra belli aralıkla tekrar bunu anladım birde
Doktorum illa bekleyelim diyor
gerçekten öyle düşünüyorum ben de artıkBebek kendi seçiyormuş geleceği zamanı demek ki
Ya anlarız herhalde ne bileyim aslındaYa gerçekten o kadar enterasn ki doktoruma soruyorum gerçek sancı gelince anlarsın emin ol diyor
Hasretim soguk suya dondurmaya bayramda bi şifayı kaptim daha öksürüyorumYanıyor dışarısı yanıyoriyi yine gidip gelmişsin vallaha ben yanımda yaşlı teyzeler gibi suyumla geziyorum tek farki Buzlu suyumla
Ahh festicim şu bebisleri saglikla bir kucagimiza alabilseydik. Kotu bir gebelik gecirdim. Anamdan emdigim sut burnumdan geldi denir ya, tam da oyle. Bebisle cicili bicili bir iliski bile kuramadim.Cunku keyifli gecirdigim 1 haftam bile olmadi. Bir de erken dogum riski olunca, 5-6 haftadir insanlarda ha dogurdu ha doguracak, bir beklenti olustu herhalde. Ben de 36yi bir gorsek, 35e raziyim filan diye icimden geciriyordum hep. Iste dogurunca butun bu surec bitecek saniyorlar sanirim. Amac bebegi ve beni korumak ama benim anksiyetimi kasimaktan baska ise yaramadi. Zaten uykusuzluk basima vurmus. Az once uyuyakalmisim da biraz kendime geldim. Bebek simdilik kapali bir kutu, dogunca hersey belli olacak. Bir saglik problemi olursa sifasini arayacagiz. Her dogum bir risk, Rabbim guzellikle saglikla nasip etsin hepimize. Ben elimden geleni fazlasiyla yapmaya calisiyorum. Katlaniyorum, gececek diyorum, az kaldi diyorum, en dogru kararlari vermeye calisiyorum. Gerisi Allaha emanet. Ona guvenmekten baska care goremiyorum. Herşey guzel olur insallahHep söylerim karşıdaki insanı huzursuz ve mutsuz yapıyorsa söylenenler ve davranışlar artık niyetin bir önemi yok! Hangi üniversiteden hangi uzmanlıktan mezun? Birisinin tecrübesini hayat yolunu anlamadan sana bunu empoze edecek kadar cahil ve cühela? Elim ayağım titredi. Bana şunları dese birisi inan olsun onu oraya gömerim. Bu kadar da netim yine şükretsin ki karşısında naif bir insan varmış. Belki çok yakının sevdiğin birisidir kusura bakma bunları söylediğim için ama hadsiz ve düşüncesiz bir insanmış. Senin zaten tedirgin olduğun burda 2 cümlenle normal hayatta da görünce belli oluyordur. Bu insan bilmiyor mu? Yine didiklemiş. Ne kadar ayıp ya. Benimde tansiyonum ve şekerim var. İkisi içinde ilaçlar kullanıyorum. Eğer birşey olsaydı bebekte doktor söylerdi. Önemli olan bilip önlem almak. Bunun için bile müthiş bir annesin sen. Kimsenin yolunu kabul edip, onda böyle olmuş bende de böyle olacak gibi düşünmeden o enerjiyi üzerine çekmeden hayatını yaşamaya izinlisin. Direkt kapat kulaklarını böyle durumlarda iknaya bile çalışma. İçinden bu onun hayat yolu ben hayatımı güzelliklerle yaşamaya niyet ediyorum. Bebeğime sağlıkla sıhhatle mutlulukla kolaylıkla kavuşacağım de. İnanarak söyle o enerjiden arın. Terbiyesiz yakının ya. Ne demek kalbi durur anlamazsın. Bu dönemde hepimizin en korktuğu şey buyken insan hamile bir kadına şunu söylemez. Ne oldu söyledi de neyine yaradı? Stresini arttırdı. Bu stresle tansiyonun tavan yapsa ne olacak? Allahım cidden gerildim.
Doktorlar konusunda haklısın. Güvenini çok sarstılar. Ben olsam pazartesi o doktora giderim herşeyi sorar içimi rahatlatırım. Bebekte bir etki var mı onu da teyit ederim çünkü onlar anlıyor bunu. Sonra da içime dönerim herkese kapatırım kendimi. Sana ne iyi geliyorsa dua ise dua meditasyon ise meditasyon doğaya çıkmak ise doğaya çıkmak her neyse içine dönmeni sağlayacak şey onu yaparım.
Bu kadar
Evet bicok kisi once nst sonra muayene oluyor. Dr. nst yazmadan giremiyorsun burada. Gelmeden nstye gir dese dr., daha mantikli bence de. Bu sekilde 2 kere yanina giriyorsun. Ama siralama hep bu sekilde bu hastanede. Yatis yapicam deyince bir heyecana kapiliyorsun ister istemez. Bi oyle bi boyle, duygularin ve dusunce gucun karisiyor. Annem gelmisti dogum icin yanima, fakat o da onemli bir tedavi goruyor, randevu tarihi geldigi icin fazla kalamadi, donmek zorunda kaldi. Allahtan oglumu onunla birlikte memlekete gondermisim. Basta soylediklerimde hic istemedim, ama acil bir durum olursa burada birakacak kimse yok. Herkes tatilinde, yazliginda. En azindan onu dusunmuyorum. Kuzenleriyle iyi vakit geciriyor. Gozum arkada kalmiyor.Canım doktorun burda hatası yok. Biz ultrason öncesi nst çektiriyoruz sonra ultrasona giriyoruz. Ultrasonda sancı göremediği için normal karşılamış olabilir. Sıralamada bir sıkıntı olmuş gibi duruyor. Nst önce çekin aklında bulunsun. Onunla gidersen daha net karar alır. Bende de aynısı oldu. Nst de sancı vardı serum verdi sonra bidaha çekti ve normale dönmüştü eve gidebilirsin dedi. Anlıyorum seni sinirler laçka oldu çokta haklısın ama gidişatın gerçekten iyi. Başkası olsa inan olsun bu kadar dayanamazdı. Sen aynaya bak ve kendinle gurur duy. Sana cidden bu yakışır
Ahh festicim şu bebisleri saglikla bir kucagimiza alabilseydik. Kotu bir gebelik gecirdim. Anamdan emdigim sut burnumdan geldi denir ya, tam da oyle. Bebisle cicili bicili bir iliski bile kuramadim.Cunku keyifli gecirdigim 1 haftam bile olmadi. Bir de erken dogum riski olunca, 5-6 haftadir insanlarda ha dogurdu ha doguracak, bir beklenti olustu herhalde. Ben de 36yi bir gorsek, 35e raziyim filan diye icimden geciriyordum hep. Iste dogurunca butun bu surec bitecek saniyorlar sanirim. Amac bebegi ve beni korumak ama benim anksiyetimi kasimaktan baska ise yaramadi. Zaten uykusuzluk basima vurmus. Az once uyuyakalmisim da biraz kendime geldim. Bebek simdilik kapali bir kutu, dogunca hersey belli olacak. Bir saglik problemi olursa sifasini arayacagiz. Her dogum bir risk, Rabbim guzellikle saglikla nasip etsin hepimize. Ben elimden geleni fazlasiyla yapmaya calisiyorum. Katlaniyorum, gececek diyorum, az kaldi diyorum, en dogru kararlari vermeye calisiyorum. Gerisi Allaha emanet. Ona guvenmekten baska care goremiyorum. Herşey guzel olur insallah
Bugün niyetlendim akşam uzun bir yürüyüşe çıkmaya inşallah :)Ben sırf doğumda Zorluk olmasın diye comelik sekildet balkonda kendime is çıkartim gecen gun legende yıkadım bütün kirlileri yürüyüş evin onu merdiven derken zaten en cok yaptığım mersiven inmek çıkmak dr da bile nst ye uc kat merdivenle gidiyorum evde kurba şeklinde duruyorumoturmak yerine çömelip bekliyorum daha neler varki otur kalk yapıyorum
Beybimmm sen bu aksam evden uzaklas cik acikhavaya serin serin otur disarda, eşin halletsin ortaligi öyle dön. Biz son birkaç temizlik isini öyle yaptik valla eşimle , ben inceciyim, uzun sürüyor temizligim. Dedim kocama sen nasil yapiyorsan yap, ben isten gelene kadar bitir raziyim. Göz görmediği temizlige katlaniyorBir kötü sözümde başıma gelmesin ya.
Gündelikçilere saydırdım ama muhtacım şuan. Duvarda ev yeni olduğu için hafif çatlaklar vardı. Tadilata geleceklerdi. Biz zannettik ki alçı+boya meğersem duvarları kırmaya gelmişler. Evin içinden geçtiler. Yeniden taşınmışız gibi oldu ve heryer inşaat pisliği oldu. Gündelikçilerde karaborsaya düşmüş resmen ya bulamıyorum. Ağlayacağım yeminle. Nasıl temizlenecek bu ev
İfşa olmamak adına heryeri paylaşamıyorum ama şu görsel yeter sanırım. Napıcaz allahım. Kocamda ben yaparım diyor. Sanki bu çapta bir temizlik yaptı da hayatında kendine güveni beni benden aldı
Ahhh ne güzel yazmissinnnn eridim bittimmm resmenKizlarr bu arada kizima deli oluyoruuuum. Kokusuna bitiyorum. Ilk 2 gün toplasaniz 4 saat uyumadim ciddiyim. Ama o uyusa bile ben uyuyamiyorum o iyi mi nefes aliyomu diye. Bu nasil bir histir duygudur bilmiyorum mest oluyorum
Ağrı eşiğin mi düşük acaba? Nst çıkmama gibi durumlar oluyor mu acaba nst çıkmayıp ama doğuran varsa etrafında bizi aydınlatsın lütfenKızlar benim sancılarım 5 dk da bir kasık kısmımdan çok şiddetli. Dayanamadım acile geldim sancı çıkmadı yine. Ama doktorumu çağırdım sezeryana alsın diye ne kadar saçma r olay yaşıyorum ya resmen sancı çıkmıyor ama ben doğurur gibi bağırıyorum
Allah allah baska bir agri mi ki acabaKızlar benim sancılarım 5 dk da bir kasık kısmımdan çok şiddetli. Dayanamadım acile geldim sancı çıkmadı yine. Ama doktorumu çağırdım sezeryana alsın diye ne kadar saçma r olay yaşıyorum ya resmen sancı çıkmıyor ama ben doğurur gibi bağırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?