- 22 Kasım 2021
- 388
- 859
- 53
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #46.381
Bende de karaciğer enzimlerim biraz yüksek cikti ayaklarda şişti zaten. İlk sorduklari kaşıntı ve tansiyon oldu. Ayrıca idrar testi temizdi. Kaşıntı yok tansiyon normal ama her hafta enzimleri olcturuyorum şuan için hala biraz yüksek seyrediyor sorun yok ama takipte olmak önemli. Sen de takibini iyi yaparsan önlemlerini alırsın canım.İdrarda protein çok önemli bir şey. Ama gebeliğin son zamanlarında da biraz olabiliyormuş. Ben sabahtan beri okuyorum. Benim ayak şişliğim çok çok fazla ama tansiyonum hep normaldi yine de holter takip açısından daha iyi sanırım. Benim artı 1 yazıyor
Öyle yapacağım panik yapmak istemiyorum ama kendimde takip edeceğim tansiyon ve sekerimiCanım sen doktoruna bir görün o seni güzelce yönlendirir. Seni korkutmak istemiyorum ama doktorun sana parmaktan şeker ölçümüne başlatabilir. Günlük tansiyon takibi de yaptırabilir. Bunlar normal şeyler. Öyle birşey olursa üzülme. Detayı nasıl yapacağını o sana zaten anlatır bizde burda bildiğimiz kadarıyla seni rahatlatırız
Benimde ayaklarım aşırı şişİdrarda protein çok önemli bir şey. Ama gebeliğin son zamanlarında da biraz olabiliyormuş. Ben sabahtan beri okuyorum. Benim ayak şişliğim çok çok fazla ama tansiyonum hep normaldi yine de holter takip açısından daha iyi sanırım. Benim artı 1 yazıyor
Hayırlı akşamlar kızlar tum mesajları okuyamadım sanırım dogum yapanlar olmuş bitek @baharrr34 haturladım etıketleyebildim tüm dogum yapanların gözü aydın olsunhamileliğin en zor günlerini yasıyorum gercekten bu kaşıntı belasından Doktorum kolestazın hafif oldugunu ve bir ılac tedavsıne baslamıstı nasıl bir ılacsa kac gundur bulamadık hıcbır eczanede yokmus ursovef diye en son 750 mg bulduk ona basladım bugun ama dun geceden beri cok kötüydümm kaşınmaktan sadece kuru kasımtı Allahım kimseye yasatmasın bu ne mide yanmasına ne kasılmalara ne baska bişeye benziyor ya. Yine dayanamadım gundüz acile gittik ve bir serum yedim . ilk defa devlete gittim ve iyikii hiç gitmemişim dedim Gerçektenn gördümkii hastaymışsın gebeymişssin hiç umrunda değil cok afedersiniz köpek gibi davranıyorlar bazılarını tenzih ediyorum ama doktor olmuşlar atanıp oraya oturmuşlar ama insanlığı öğrenememişlerr. Allahım kimseyi öylelerin eline düşürmesinn diyorum. Birazdaha iyiyim şuan . Dogumdan cok korkuyordum ama artık alıyolarsa alsınlar bitsin bu ıskence dıyorum o dereceye geldim Yarın bir tahlil verip tekrar doktoruma gidecegiz duruma göre bir değerlendirme yapacak biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
Ay yok artık geçti o 2.cocugum içindi. Bununla ablasınin arasında 2yas var 2sene sezeryan sonrası normal doğum için yeterli değil en az 5yil olması lazım diye biliyorum. Zaten aksiyon aramıyorum artık rahim yırtılması riski var anne için çok tehlikeli. 2.cocukta olsaydı olurdu ama 3.ivin çok riskliİnan ne desem yalan olur ama çok dikkatimi çekiyor bu durum yani susuz kalma meselesi ise benimki kaldı yada kalmış olmalı ama doktor çok sakindi o öyle olunca bende rahattım herşeyi oluruna bıraktık aklıma da o an hiç olumsuz gelmemişti
Gittiğimde sancım bile yoktu
İnşallahh ama yine de sonrası rahattı canım
Ben çok korkuyordum sezeryandan hala öyle
Sen istiyorsan aslnda oluru var başka bi doktora mı gitsen danışmak için sezeryan sonrası normal doğum yapan çok var
Öyle yapacağım panik yapmak istemiyorum ama kendimde takip edeceğim tansiyon ve sekerimi
Bebek hareketlerini de hissediyorum şükür anormal bir durum yok gibi hissediyorum ama o zaman neden iki pozitif çıktı idrarda protein
Yok canım ben kendim istemediğim ve gebelik öncesi gebelik boyunca takibini yaptığım için doktorum yaptirmami önerdi ama ben kendim yaptırmadım o da her tahlilde şeker takibime bakıyorNeden şeker yüklemesi yaptırmadığını merak ettim ben. Doktorun mu öyle uygun gördü?
Çok şükür sen şimdi stres yapma. Erkene çekebiliyorsan canım çek randevunu biran önce içini rahatlat. Bir sorun olsa zaten doktor görürdü. Şekerde tansiyon da önlem alınmazsa bebeği etkileyebiliyor. Mesela kafa çevresi işte su seviyesi vs problem olsa söylerdi zaten o konuda için rahat olsun. Ama bir sıkıntı gar belli ki bebeği çok şükür ki etkilememiş. Önlem alırsın geçer canım sıkma şimdi canını.
Benim zaten aşırı şişten şüphelendi. Bacaklarımda yok ona da baktı. Sanırım bacakta olması da sıkıntılıymış. Sağlık ocağında 5 gün sonra tekrar yaptıracağım. Yani 15 gün önce negatifmiş. Ebeye sordum böbreklerin yükü kaldırmadığı için oluyor sıkı tansiyon takip edeceğiz demiş o da.Benimde ayaklarım aşırı şiş
Bende ayniyim ya benim kasilmam da var bebek de toplaniyor biyere bende artik esime diyemiyorum sancim var diye adam bikti sanki son 3 gun kaldi dayanmaya calisiyorumKizlar kasiklarim ve midem agriyor ya bide sanki buyuk tuvaletim varmis gibi ama sancim falan yok bugun biraz yere cimlere oturdum bahcede ondan mi acaba. Oglumda 36+3te biraz erken dogdugu icin fazla pimpirikliyim galiba esimde bikti dogur da sen de kurtul biz de kurtulalim diyor
Allah razı olsun canımm Allah Annenede şifa versinn . En azından ben biliyorum ki bu kolestazdan dogumdan sonra geçer dedi doktor ama son haftaları berbat geçırtıyor işte yarım kalan hazırlıklarım var ama yapamıyorum gercekten hayat kalıtesını cokk düşürüyorÇok geçmiş olsun Kuzum yaa, benim de annemde 5 aydır geçmeyen kaşıntı var nedeni de bulunmadı ama bildiğim birşey var ki kaşıntı deyip geçmemek lazım, annemin anlatması bir yeri sinek ısırırda tüm gece uyku kaçar ya annem öyle vücudumda çok yerim kaşınıyor diyor
Hayat kalitesi çok düştü, az kaldı az daha sabir siliyorum inşallah doğum ile birlikte geçer gider (annemin neden bulunmayınca psikolojik olabilir dediler)
Milasda cihan bey vardı birde ilke hanım Cihan ayrılmış ilke de ayağını mi kırmış ne baya rapor almis.Mugla da hangi doktora gidiyorsunuz
Allah razı olsun canımm Allah Annenede şifa versinn . En azından ben biliyorum ki bu kolestazdan dogumdan sonra geçer dedi doktor ama son haftaları berbat geçırtıyor işte yarım kalan hazırlıklarım var ama yapamıyorum gercekten hayat kalıtesını cokk düşürüyor
Senin cok dogal sona gelmissin artik ben daha 36+1 imBende ayniyim ya benim kasilmam da var bebek de toplaniyor biyere bende artik esime diyemiyorum sancim var diye adam bikti sanki son 3 gun kaldi dayanmaya calisiyorum
Ben yarın bir daha idrar vereceğim bilmiyorum ki herkeste farklı etki gösteriyor sanırım umarım kötü bişey yoktur hiçbirimiz in sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimiziBenim zaten aşırı şişten şüphelendi. Bacaklarımda yok ona da baktı. Sanırım bacakta olması da sıkıntılıymış. Sağlık ocağında 5 gün sonra tekrar yaptıracağım. Yani 15 gün önce negatifmiş. Ebeye sordum böbreklerin yükü kaldırmadığı için oluyor sıkı tansiyon takip edeceğiz demiş o da.
Ödem sadece ayaktaysa genelde normal karşılanıyor hatta benim ilk önce sol ayagimdaydi sağ normaldi şimdi ikisinde de oluyor ama yine de sol daha fazla şişiyor özellikle çok ayakta kaldiysam oluyor. Bacakta veya ozellikle yüzde varsa daha tehlikeli diye biliyorum bende. Bir arkadaşımın doktor preeklampsi geçirdiğini direk yüzüne bakıp anlamış teste falan bakmadan yanlış olmasın 28.haftalarda falan direk doğuma almışlar.Benim zaten aşırı şişten şüphelendi. Bacaklarımda yok ona da baktı. Sanırım bacakta olması da sıkıntılıymış. Sağlık ocağında 5 gün sonra tekrar yaptıracağım. Yani 15 gün önce negatifmiş. Ebeye sordum böbreklerin yükü kaldırmadığı için oluyor sıkı tansiyon takip edeceğiz demiş o da.
Bende de tansiyon cikti ayak bileklerim bacaklarim inanilmaz sistiler 37den 45e cukti ayak numaram sen düsün morardi falan tansiyonum 14-15ler de geziyordu holter takildi kardiyolojiye yonlendirdi doktorum kalpte bi problem yok tansiyon hapina basladim ilk icmem de daha ödemimi indirdi tuzu tamamen kesmistim ilk bi kac gun suan da gunde 3 kere tansiyon hapini iciyorum ödemim de tuzu kacirirsam yada ayakta cok durursam oluyor Allahtan idrarda protein cikmadi ciksaydi acil doguma alcaktilar ama arkadasim 35. Haftada ayni sıkıntilardan dogum yaptı simdi bebisde kendisi de cok iyiKızlar 35+2 hamileyim. İdrarımda +1 protein çıktı. Ayaklarımda ve bileklerimde şişlik vardı bundan dolayı baktı dr. 15 gün önce negatifmiş. Tansiyon takibi yapacağım ama moralim çok bozuldu. Aranızda yaşayan var mı?
İşte bu örnekler beni korkuttu haliyle. Benim sağ şişiyordu şimdi solda da durum aynı. Bu arada havanın da etkisi vardır. Sanki bi iki gündür yüzüm de şiş. Dr 10 gün daha kaldıktan sonra istediği zaman gelsin dedi en son. 10 gün sonra ciğer gelişimi tamam olur dedi. Umarım 10 günde tansiyonum çıkmaz.Ödem sadece ayaktaysa genelde normal karşılanıyor hatta benim ilk önce sol ayagimdaydi sağ normaldi şimdi ikisinde de oluyor ama yine de sol daha fazla şişiyor özellikle çok ayakta kaldiysam oluyor. Bacakta veya ozellikle yüzde varsa daha tehlikeli diye biliyorum bende. Bir arkadaşımın doktor preeklampsi geçirdiğini direk yüzüne bakıp anlamış teste falan bakmadan yanlış olmasın 28.haftalarda falan direk doğuma almışlar.
Yani onu bilmiyorum canım ama doktorum tahlilime bakarak kolestaz dedi hafif duzeyde suan dedı ona göre ilaç yazdı cunku vucudumda hıcbır kabarıklık benek herhangi bir sey yok sadece kuru kaşıntıCanım uyuz olabilir mi? Çok yaygınmış hatta grupta birinde de vardı oda senin gibi yırtıp atıcam en sonunda modundaydı. Sen cildşyeye görünmüş müydün
Ay henüz 34üm beklesin biraz dahaBenim de aynı sancı sağ kalçamda var 2 gündür, yürüyemiyorum çok acıyor. bebek aşağı indiğinde oluyormuş komşum öyle söyledi, doğumun yakın olduğunu söyledi
Bende de tansiyon cikti ayak bileklerim bacaklarim inanilmaz sistiler 37den 45e cukti ayak numaram sen düsün morardi falan tansiyonum 14-15ler de geziyordu holter takildi kardiyolojiye yonlendirdi doktorum kalpte bi problem yok tansiyon hapina basladim ilk icmem de daha ödemimi indirdi tuzu tamamen kesmistim ilk bi kac gun suan da gunde 3 kere tansiyon hapini iciyorum ödemim de tuzu kacirirsam yada ayakta cok durursam oluyor Allahtan idrarda protein cikmadi ciksaydi acil doguma alcaktilar ama arkadasim 35. Haftada ayni sıkıntilardan dogum yaptı simdi bebisde kendisi de cok iyi
Çok teşekkür ederim ben kendim şimdilik 2 saatte bi ölçeceğim. Bir defa bile yüksek görürsen hemen bize söylüyosun dedi dr. Gittiğimde de holteri konuşacağım. Benim de ellerden biraz var bu arada ama karpal tünel de oldu ellerim o da normalmiş. Umarım 3 4 hafta böyle rutin gider.Benimde +1
Çok ciddi bir seviye değil. Ayaklarımı tanıyamıyorum. Ellerimde hafif ama bielkten itibaren ayaklarım çok fena. Benzeriz sizinle. İçibiz rahat olsun ciddi bir durum yoktur. Holteri önerin ama. Kestirme ve net çözüm o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?