- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.061
Çok teşekkür ederim canım bnde öğrendiğim ne varsa yapıorum iki haftadır işte doktorun da demesine göre 2 hafta önde olduğu için bebek aslında şu anda 38 haftalık gibi gözüküyor O yüzden yeri çok daralıyor çok beklerse yani 40 haftaya kadar beklerse yeri daralır oksijeni azalır artık dedi Zaten iri bir bebek olduğu için belki de erkenden almak istediler iki doktor da aynı şeyi söyledi inanki hiç komik gelmiyor Hep konuşuyorum dönmesi gerektiğini söylüyorum Bir de zaten o 22 haftada baş aşağı dönmüştü 22 haftadan bu haftaya kadar yani 34 haftaya kadar hep baş aşağı idi 34 haftada baş yukarı döndüCanım bebek tam doğum öncesi bile dönebilir, yapacak bi şey yok ne demek. Doktorun uğraşmak istemiyor da ondan öyle söylüyor. Şu iki videoyu incele, ben buradaki hareketleri 25. haftamdan beri yapıyorum ve bebeğim 28-29 hafta civarı baş aşağı döndü. Kesinlikle işe yaradığına inanıyorum, yorumlarında da işe yaradığını söyleyen bir sürü kişi var. Hemen bugün bu hareketleri yapmaya başla. Bebiş döndükten sonra da kanala yerleşmesine de yardımcı oluyor bu hareketler. Moralini yüksek tut ayrıca bebeğinle konuş, ona dönmesi gerektiğini anlat, kulağa saçma mı geliyor : ) cidden işe yaradığına bütün kalbimle inanıyorum, bebeğin seni duyuyor ve ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu egzersizleri nefes teknikleriyle birlikte yaparsan çok etkili olur. Pilates topun var mı? Yatmadığın zamanlarda mutlaka pilates topuna otur ve ağırlığını hafif öne ver. Koltuk sandalye gibi sert zeminlere oturursan hafif öne eğimli otur, arkaya yaslanmak bebeğin doğru pozisyon almasını engelliyor. Şu an pc başında pilates topuna oturuyorum mesela. Yatarken bacak arana mutlaka yüksek bir yastık koy hatta üstte kalan bacağını biraz daha kendine çekip öyle yat. En önemlisi bebeğinin döneceğine inan.
Canım bebek tam doğum öncesi bile dönebilir, yapacak bi şey yok ne demek. Doktorun uğraşmak istemiyor da ondan öyle söylüyor. Şu iki videoyu incele, ben buradaki hareketleri 25. haftamdan beri yapıyorum ve bebeğim 28-29 hafta civarı baş aşağı döndü. Kesinlikle işe yaradığına inanıyorum, yorumlarında da işe yaradığını söyleyen bir sürü kişi var. Hemen bugün bu hareketleri yapmaya başla. Bebiş döndükten sonra da kanala yerleşmesine de yardımcı oluyor bu hareketler. Moralini yüksek tut ayrıca bebeğinle konuş, ona dönmesi gerektiğini anlat, kulağa saçma mı geliyor : ) cidden işe yaradığına bütün kalbimle inanıyorum, bebeğin seni duyuyor ve ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu egzersizleri nefes teknikleriyle birlikte yaparsan çok etkili olur. Pilates topun var mı? Yatmadığın zamanlarda mutlaka pilates topuna otur ve ağırlığını hafif öne ver. Koltuk sandalye gibi sert zeminlere oturursan hafif öne eğimli otur, arkaya yaslanmak bebeğin doğru pozisyon almasını engelliyor. Şu an pc başında pilates topuna oturuyorum mesela. Yatarken bacak arana mutlaka yüksek bir yastık koy hatta üstte kalan bacağını biraz daha kendine çekip öyle yat. En önemlisi bebeğinin döneceğine inan.
Çok teşekkür ederim canım bnde öğrendiğim ne varsa yapıorum iki haftadır işte doktorun da demesine göre 2 hafta önde olduğu için bebek aslında şu anda 38 haftalık gibi gözüküyor O yüzden yeri çok daralıyor çok beklerse yani 40 haftaya kadar beklerse yeri daralır oksijeni azalır artık dedi Zaten iri bir bebek olduğu için belki de erkenden almak istediler iki doktor da aynı şeyi söyledi inanki hiç komik gelmiyor Hep konuşuyorum dönmesi gerektiğini söylüyorum Bir de zaten o 22 haftada baş aşağı dönmüştü 22 haftadan bu haftaya kadar yani 34 haftaya kadar hep baş aşağı idi 34 haftada baş yukarı döndü
İnşallah yapacağım canım Allah'ın izniyle bugünden sonra tekrar edeceğim yine inşallah dönerSürekli değişiyorlar duruşlarını zaten sen inan annesi o döner yinekikelomo çok güzel yazmış verdiği videoları yap mutlaka
İlk videoda kapak fotoğrafındaki baş aşağı olan hareket (forward leaning inversion) gerçekten içlerinde en sevdiğim egzersize dönüştü. Ne zaman servikste baskı hissetsem hemen o hareketi yapıyorum inanılmaz rahatlatıyor. Zaten sürekli oturduğumuz hareketsiz kaldığımız için bebekler dönemiyor genelde, ben oturduğumda bebek hep sıkışıyor hissediyorum, sürekli tekmeliyor canım acıyor ama yan yatarsam ya da öne eğilirsem daha az ittiriyor.Kesinlikle ne güzel yazmışsın benimde 29 30 haftada makat geliş dönmüştü özellikle ilk videoyu be aşağıya sıcak tutma işlemini yaptım konuştum 2 haftada geri döndü baş aşağıya
Kilimali odadayim degilse zor kapiyida kolay kolay actirmiyorum cocuklara buz oluyor mecbur sıcak olunca bi his çöküyor derecesini bir daha ayarlayıp yine küt gidiyordum uyumazsam beynim çok kotu oluyor ve sinir cokuyoOyle diyordum bende belirsizlik bitsede gun verse diye ama şimdi de gerildim doktor degistirdim diye herhalde
Sicaklardan uyuyabiliyorsan ne mutlu benim uykusuzluktan basim butun gun ağrıdı ve agriyor hala
Ben mutlaka en az iki kere yıkarım diye düşünüyorum onu bi dr danisirim artık ama sıcakla Zor yani evden kıpırdamam bebekle bir yere sağlık ocağı beklesin dursunAyy evet şu rekor sıcaklar geçsin de öyle gelsin ben şimdiden onu da düşünüyorum yavrum yattığı yerden terleyecek isilik olacak diyebide göbekbağı düşene kadar yıkayamıcaz ıslak bezle hem temizlerim hem serinletirim bebişimi artık
Döner canım bebek daha var gününe dr bu hangisi işine gelirse onu demiştir ugrasmamak için bencede sen döner deki dönsün kikelomo nun önerdiği en son yazdığı yatarken ki pozisyonda yatıyorum ben hep koltuğun sırt dayama kısmına bacağımı açıp kendime doğru çekip yatıyorum sabaha o şekilde yatıyorum yatakta yatarken de arasına yüksek yastık koyuyorum.Kesinlikle ne güzel yazmışsın benimde 29 30 haftada makat geliş dönmüştü özellikle ilk videoyu be aşağıya sıcak tutma işlemini yaptım konuştum 2 haftada geri döndü baş aşağıya
Merhaba, benim bebeğim de 4. ayından beri 2 hafta önden gidiyor, doktor normal doğurabililirsin dedi. 40ı beklersek yerinin daralmasından yada oksijenin azalmasından bahsetmedi hiç. Yazdıklarınızı okuyınca endişelendim açıkcası. Sizin bebeğin kilosu çok mu fazla, o yüzden mi öyle dedi?Çok teşekkür ederim canım bnde öğrendiğim ne varsa yapıorum iki haftadır işte doktorun da demesine göre 2 hafta önde olduğu için bebek aslında şu anda 38 haftalık gibi gözüküyor O yüzden yeri çok daralıyor çok beklerse yani 40 haftaya kadar beklerse yeri daralır oksijeni azalır artık dedi Zaten iri bir bebek olduğu için belki de erkenden almak istediler iki doktor da aynı şeyi söyledi inanki hiç komik gelmiyor Hep konuşuyorum dönmesi gerektiğini söylüyorum Bir de zaten o 22 haftada baş aşağı dönmüştü 22 haftadan bu haftaya kadar yani 34 haftaya kadar hep baş aşağı idi 34 haftada baş yukarı döndü
Bana da öyle bişe demedi doktor, yeri daralır oksijen vs. Sadece 4 kg geçerse normal tercih etmiyoruz dedi. Ben de ona takıldım meselaMerhaba, benim bebeğim de 4. ayından beri 2 hafta önden gidiyor, doktor normal doğurabililirsin dedi. 40ı beklersek yerinin daralmasından yada oksijenin azalmasından bahsetmedi hiç. Yazdıklarınızı okuyınca endişelendim açıkcası. Sizin bebeğin kilosu çok mu fazla, o yüzden mi öyle dedi?
Evet bana da 4 ve üzeri olursa normal tercih etmiyoruz dedi. Zaten büyüdü yeri daraldı diye üzülüyordum, şimdi birde bunu düşünürümBana da öyle bişe demedi doktor, yeri daralır oksijen vs. Sadece 4 kg geçerse normal tercih etmiyoruz dedi. Ben de ona takıldım meselaAma 4kg geçmesi için 41 hafta falan olması lazım şu anki duruma göre. Benim de kafam hafif karışık yani.
Bana da öyle bişe demedi doktor, yeri daralır oksijen vs. Sadece 4 kg geçerse normal tercih etmiyoruz dedi. Ben de ona takıldım meselaAma 4kg geçmesi için 41 hafta falan olması lazım şu anki duruma göre. Benim de kafam hafif karışık yani.
Yani onu tam olarak bilemiyorum herhalde olabilecek ihtimallerden bahsetti genel anlamda iri bebeklerde çok fazla beklemiyoruz dedi Şu anda zaten doğması gerektiği kiloda olduğu için 3 8 haftada alıyoruz dedi yani bebeğin boyutuyla alakalı Sanırım benim kuzenim yeni doğum yaptı 2 hafta oluyor bebeği 3 kilo 110 gram doğdu aynı doktor bu Doktor da onun doktoru zaten ona 39 hafta 4 günde aldıMerhaba, benim bebeğim de 4. ayından beri 2 hafta önden gidiyor, doktor normal doğurabililirsin dedi. 40ı beklersek yerinin daralmasından yada oksijenin azalmasından bahsetmedi hiç. Yazdıklarınızı okuyınca endişelendim açıkcası. Sizin bebeğin kilosu çok mu fazla, o yüzden mi öyle dedi?
Sende gebelik şekeri var mıydı canım, benim bebiş de neredeyse 2 hafta önden gidiyorYani onu tam olarak bilemiyorum herhalde olabilecek ihtimallerden bahsetti genel anlamda iri bebeklerde çok fazla beklemiyoruz dedi Şu anda zaten doğması gerektiği kiloda olduğu için 3 8 haftada alıyoruz dedi yani bebeğin boyutuyla alakalı Sanırım benim kuzenim yeni doğum yaptı 2 hafta oluyor bebeği 3 kilo 110 gram doğdu aynı doktor bu Doktor da onun doktoru zaten ona 39 hafta 4 günde aldı
Valla baktım 4 kiloya yaklaşıyor, suni sancıyla başlatalım dicem doğumu. Onda da açılma olmayabiliyormuş işte ona kafam takılıyorEvet bana da 4 ve üzeri olursa normal tercih etmiyoruz dedi. Zaten büyüdü yeri daraldı diye üzülüyordum, şimdi birde bunu düşünürüm
Canım sezaryen olacağı kesinse zaten fark etmez 38de alsın sonuçta sağlıklıysa sıkıntı değil.Yani onu tam olarak bilemiyorum herhalde olabilecek ihtimallerden bahsetti genel anlamda iri bebeklerde çok fazla beklemiyoruz dedi Şu anda zaten doğması gerektiği kiloda olduğu için 3 8 haftada alıyoruz dedi yani bebeğin boyutuyla alakalı Sanırım benim kuzenim yeni doğum yaptı 2 hafta oluyor bebeği 3 kilo 110 gram doğdu aynı doktor bu Doktor da onun doktoru zaten ona 39 hafta 4 günde aldı
Kardeşimin bebeği de 39+3de 3300 doğmuştu. Dediğiniz gibi iri bebek olunca 39u beklemezler o zaman.Yani onu tam olarak bilemiyorum herhalde olabilecek ihtimallerden bahsetti genel anlamda iri bebeklerde çok fazla beklemiyoruz dedi Şu anda zaten doğması gerektiği kiloda olduğu için 3 8 haftada alıyoruz dedi yani bebeğin boyutuyla alakalı Sanırım benim kuzenim yeni doğum yaptı 2 hafta oluyor bebeği 3 kilo 110 gram doğdu aynı doktor bu Doktor da onun doktoru zaten ona 39 hafta 4 günde aldı
Yok yavrum benim ne Şekerim ne Tansiyonum hep normal düzeyde çıktı genetik özellik taşıyor diğer Çocuklarım da öyleydiSende gebelik şekeri var mıydı canım, benim bebiş de neredeyse 2 hafta önden gidiyor
İnşallah olmaz canım benim 2 normalim var Çünkü bu da sadece baş yukarı olduğu için büyük bir ihtimalle sezeryana yöneliyor Doktor yoksa Bu da normal olur ama inşallah dönerse dua edin dönsün normal gelsin başka hiçbir şey istemiyorum sağlıkla sıhhatli bir an önce gelsin ama normal gelsinValla baktım 4 kiloya yaklaşıyor, suni sancıyla başlatalım dicem doğumu. Onda da açılma olmayabiliyormuş işte ona kafam takılıyor
Canım sezaryen olacağı kesinse zaten fark etmez 38de alsın sonuçta sağlıklıysa sıkıntı değil.
Karıştırdım o zaman canım, bende şeker var ama bebeğim genetik olarak iriymiş sanırım, karın çevresi normal. İnşallah 4 kiloyu bulmazlarYok yavrum benim ne Şekerim ne Tansiyonum hep normal düzeyde çıktı genetik özellik taşıyor diğer Çocuklarım da öyleydi
Döner ya doktor kolayına kaçmış sen düşünme onu, ben inanıyorum dönecekİnşallah olmaz canım benim 2 normalim var Çünkü bu da sadece baş yukarı olduğu için büyük bir ihtimalle sezeryana yöneliyor Doktor yoksa Bu da normal olur ama inşallah dönerse dua edin dönsün normal gelsin başka hiçbir şey istemiyorum sağlıkla sıhhatli bir an önce gelsin ama normal gelsin
Az kaldi inşallahKilimali odadayim degilse zor kapiyida kolay kolay actirmiyorum cocuklara buz oluyor mecbur sıcak olunca bi his çöküyor derecesini bir daha ayarlayıp yine küt gidiyordum uyumazsam beynim çok kotu oluyor ve sinir cokuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?