2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Süt yapıcı beslenmeye dikkat et ağırlık olarak gaz yapan şeylerden kaçın bebeğe etki eder çünkü yersen bile içine biraz kimyon karıştır sıvı bol al tavuk çorbası olsun kemik suyuna corba olsun bunlarda cok faydalı canım

Sıvı alımının günde ortalama 3 litre (10-12 su bardağı) kadar olmalı ve özellikle hafif ve doğal içecekler (su, ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları, az şekerli komposto ve limonata, meyve suları, süt vb.) şeklinde tercih edilmelidir.
Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir günlük düzenli olarak tüketilmelidir. (Günde en az 2-3 su bardağı süt veya yoğurt, 2 dilim peynir)
Protein yönünden zengin olduğundan; haftada 3-4 adet yumurta, her gün et, tavuk, balık, köfte, etli sebze yemeği veya kuru baklagil tüketilmelidir.
Yemeklerin içerdiği demirin vücutta daha iyi emilmesi için yemeklerle beraber maydanoz, yeşil biber, portakal, mandalina, domates gibi C vitamininden zengin olan sebze ve meyveler yenmelidir.
Her gün mutlaka 3 porsiyon meyve, 7-8 kaşık sebze, her öğünde salata tüketilmelidir.

Maydanoz bile süt yapıyor canım gebeyken yenmeyen şey geri zaman süt yapıyor düşün

Bunu kesip silecektim hemen paylaştım.sut ve kuru baklagillerin gaz yapar bence onları az tüketilmesi lazım protein ve sağlıklı beslenmek bol sıvı ve ona göre çorbalar içmek en doğrusu bizde misir ve bulgurda süt yapar bolca ye derlerdi büyükler

Kızlar sancılarım bugünde devam etti şimdi az var ama bu seferde burnum çok kanadı ilk defa böyle kanadı aklıma kötü şeyler geldi umarım sorun yoktur gerçi hamilelikte burun kanaması normal deniliyor ama yinede bilemedim

Birde dün akşam beri çiş hep kırmızı kan gibi geliyor neden acaba doktor yazdim aradim acmadim

Kiz bebek degil mi?

Yeni dogmus kiz bebekler anneleirnden aldigi son hormonlardan oturu sahte bir regl kanamasi yasayabiliyor ama bu cok nadir bir durum.

2.olarak idrarda kan, alerji oldugu bir besin oldugu anlamina geliyor. Kaka da mukus var mi takip edin. Kanamali bezin oldugu saatlerde anne (emziriyorsa) ne yiyor iciyor onlari not edin.

Ama mutlaka doktor gormeli. Alerji icin klinige yonlendirirse yediginizi ictiginizi bilin diye not alin dedim. Cunku 1 yastan once alerji ayristirma testi yapmiyorlar. (Hani su kola bi suru igne batirip alerjen damlattiklari test)

Sadece sarilik var demiş idrar veremedim burda bir sürü sorun var gibi sadece sariliktan mi kaynakli

Eklentiler

• Screenshot_20230726_015632_CamScanner.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20230726_015629_CamScanner.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 64
Erkek bebek

Sadece sarilik var demiş idrar veremedim burda bir sürü sorun var gibi sadece sariliktan mi kaynakli

Yenidogan bebeklerde kan degerleri genelde dusuk/yüksek cikar. Yani muhtemelen bi anlam ifade etmiyor diyecekler. Iltihaplanma, enfeksiyon vs cikmamis.
Sarilikla ilgili deger yuksek cikmis zaten onu farketmissiniz.

Idrar istediler mi?

Yenidogan bebeklerde kan degerleri genelde dusuk/yüksek cikar. Yani muhtemelen bi anlam ifade etmiyor diyecekler. Iltihaplanma, enfeksiyon vs cikmamis.
Sarilikla ilgili deger yuksek cikmis zaten onu farketmissiniz.

Idrar istediler mi?
Evet ama hastane çok soğuktu tam yapmadan yaptı ece geldik yaparsa götürür diye onuda yapmadi yarın özel goturecem artik

Evet ama hastane çok soğuktu tam yapmadan yaptı ece geldik yaparsa götürür diye onuda yapmadi yarın özel goturecem artik

Yarin idrar alinirken aklinizda olsun,
En kolay idrar tahlili verme yontemi, emzirme odasina gidin bezini acin, idrar ornegi torbasini yerine yerlestirin, emzirin ve kasiklara masaj yapin. :) bezi kapatmayin geri, idrar gelene kadar acik kalsin.
Yoksa saatlerce idrar yolu gozleyebilirsiniz. :)

Hepinize iyi niyetlerinizden ve dualarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlarım. Allahım bin kere razı olsun. İyi düşüncelerinizin bin katını size versin inşallah. Herkes sağlıkla sıhhatle kavuşsun yavrusuna. Allahım Bulut kuşuma da şifa versin. 1 hafta 10 gün kadar kalacak dedi doktoru kuvözde. Yaşadığım durum gebelik zehirlenmesiymiş.

Canlarım giremedim. İçimden gelmedi açıkcası. Birazda uyudum, uyandım.

Aslında Bulut kuzum yoğun bakıma girmeseydi herşey müthişti. Ama vardır bunda da bir hayır. Fındık kuzum şimdi orda ben odadayım. Biraz kalbim buruk. Onun öyle yalnız olması hissi kalbimi kırıyor. Sütüm daha gelmedi bende odaklanıp peşine düşemedim ama gelicek gibi. Ay ne yazsam onu da bilmiyorum. Beni merak ettiğinizi bildiğim için yazayım dedim. Ben iyiyim ayağa kalktım yürüyüşlerimi yaptım.

Cok gecmis olsun ikinize birden, minnoş orda yalniz degil ki annesi :) kendi gibi diger minnoşlarla bicir bicir birbirlerini uyandiriyorlardir saat basi, sosyallesiyor iste oyle bak konuya :) ikinizde sag salim o hastaneden cikacaksiniz, o sutunde gelecek nasilsa.

Allah anali babali buyutmek nasip etsin Bulut beyefendiyi

Olabilecek en güvenli yerde bu yüzden için rahat ama benden ve babasından uzakta. Üstelik ikimizi aynı anda almıyorlar. Ben zaten 22.00-23.00 gibi kalkıp yürüyebildim. Bulut 11.00 de doğmuştu. İstediğim her an göremiyorum. Ne bileyim kumarbaz ne dersem diyeyim içim buruk ama buna da şükür. Müdahale edilmese belki çok daha kötü senaryolarla karşılaşacaktık. Bununla geçmiş bitmiş olsun inşallah.

Amin kuzum tüm evlatları içinde de bizimkisini.

Inanilmaz haklisin. Tam anne kokusunu duyumsamasi, sindirmesi, agladiginda annesinin boynuna sokulmasi gereken gunleri. 7/24 senleydi, birdiniz, birlikteydiniz. Simdi ayrisiniz. Tez vakitte kavusacaksiniz, o simdilik buralara alismak icin biraz daha mücadelesini surdurmek zorunda kalacak. Ileride daha guclu, dirayetli bir cocuk olacak. Her zorluk onu yildirmayacak, savasarak geldi bu dunyaya...

Sen de kendini bir an evvel toparlayip, Bulut'a kavusacagin gune hazirlan, simdilik hemsire ablalarina emanet nasilsa. Guzelce dinlen :*

Ah canım benim iyi olmanıza sevindim tüm gün aklımdaydınız. Bir hafta çabucak geçecek bak da gör, bak bir gün geçti bile neredeyse. Ondan sonra hep birliktesiniz. Sütünü getirmeye odaklan bence şimdi, bol bol dinlen ki Bulut çıktığında tam gaz devam edebil her şeye
İyi ki gitmişsiniz hastaneye, nasıl belirtiler baş gösterdi dedin hatırlamıyorum ama iyi ki sallayayım dememişsin, doğacağı varmış miniğin öpüyorum biz buradayız. Güzel haberler bekleyen tüm anneler tez zamanda sevince boğulur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…