2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
İyi geceler kızlar:) hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim tek tek alıntılayamadım hepinizden Allah razı olsun :) sezaryenin en kolay kısmı ameliyat kısmıymış dün akşam çok ağrım oldu çok zor geçti, bugün de bebişle meme reddi yaşadık biraz baya stresliydi ağrılar bi yandan o bİ yandan.bu kadar sezaryen olcam diye ısrar ettim allah belamı verdi gerçekten asssfsgsgasf Toparlanıp aranıza döneceğim inşallah herkes iyidir Doğum yapan tüm arkadaşlarımı da tebrik ederim allah kavuştursun sıradakiler darisi başınıza :)

Kızlar benim de yarın kontrolüm var, bugün itibari ile çantam hazır, saçıma dip boyası yaptırdım, benim büyük kız da hastaneye gideceğim için biraz heyecanlı, rabbim kimseyi yavrusundsn ayırmasın hastanede ne kadar kalacağımı falan sorup duruyor, yanıma onun tokasını da aldım, eğer ki olağanüstü bir durum olmazsa haftaya gün verir diye düşünüyorum

Vallahi cok zormus bide göğüsleri dinlendirme şansı da yok iyilessin diye bebek belli araliklarla durmadan emiyor. Kisir döngüdeyim gümüş kapakla tahini denicem eve gecer gecmez sagolasin

Sütüm geldi canım hic sagmadim bebek emiyor, bebek emerken yara oldu. Yanlis mi emzirdim bilmiyorum bebek hemsireleri yardim etti aslinda ne dediyseler yaptim ama. Dayanilacak gibi degil

Bende hastane ortamında Bile gögüs ucu kremi kullanmıştım ama benim de olmuştu, (benim 3.günde sütüm gelmişti ondan diye düşünüyorum) ben hep düzenli krem kullandım geçmeyince tahinin üzerindeki yağı sürmüştüm o toparlamıştı, sonrasında geçmişti. İnşallah senin de hemen toparlar

Kızlar bu arada son sayfaya biraz baktım, benimde göğüs uçlarım çok hassas çok sızlıyor, lansinoh sürüp kalkan takıyorum şimdilik. Ben lansinohu birkaç hafta önceden kullanmaya başlamıştım devam ediyorum ama yara olursa kantarona geçeceğim. Uç çıkarmak içinde mochinin pompası iş gördü bence, bebeğim birini emerken diğer tarafı sıkıp bıraktm mochiye süt gelmese bile uç çıkardı diğer memeyi daha çabuk kavradı

Ahhh canim benim yaaa gözlerim doldu lohusa halimle su an evlat hepsi de yaa

Çok sağ ol canım inan şu saatte siparişini verdim
Ne zor işmiş

Ahhh canim benim yaaa gözlerim doldu lohusa halimle su an evlat hepsi de yaa
Sorma inan bende bugün onun yüzenden farklı duygular içerisine girdim, anneannesi bugün bizde kalıyor (annem kolay kolay kimsede kalmaz) kızım da sorunca dedim doktora kontrole gideceğim ya biz hastanede iken anneannen senle ilgilenecek, (sonra konuşurken bu kontrol bana gün verme kontrolü belki doktor hemen yatış verecek bilmiyprum kızımı her konuda önden bilgilendiririm) bu konuda da bilgisi var zaten kardeşi geleceği zaman en az 1 gün hastanede kalabilirim diye biliyor çocuk kontrolü duyunca sağımda solumda biraz masumlaştı, öpmeler sarılmalar analık işte

Krem bende de fayda etmicek gibi Tahini denicem insallah yarin

Canim kantaron kullaninca emzirmeyi nasil yapicaz, silsek yetecek mi ki. Ben de deneyebilirim ama zarar vermez mi bebise

Canim anneler, dogumlarinizi kutluyorum. Evlatlarinizi doya doya emzirin, sevin koklayin. Allah anali babali buyutmek nasip etsin.

Sanirim genel bir emzirme problemi var, bi nebze yardimci olabilecek bikac ufak bilgi eklemek isterim. Lutfen kustahlik, bilmislik olarak algilamayin, lohusa stresinize emzirme stresi eklenmesin diyerek yaziyorum.

Umarim anlatabilirim, emzirme egitiminde de gosterildigi icin ben anlatamasamda anlarsiniz zaten.

Sag elle sol memeyi avucluyoruz. Isaret parmagimizi ve orta parmagimizi makas gibi aciyor ve meme basini aralarina kistiriyoruz.
Bas parmakla ust kisimden diger kalan 2 parmakla alt kısımdan memeyi destekliyor ve sıkıyoruz.
Bu sekilde meme basinin tum kahverengi yuzeyini bebegimizin agzina ust dudaktan alt dudagina dogru kaydirarak yerlestiriyoruz. Mememizin en ustu bebegin ust damagini uyardiginda emme refleksi aciliyor ve bebek emmeye basliyor.

Eger memeyle sorun yasiyorsak ve biberon/ kasik/ siringa kullanmak zorunda kaliyorsak da ayni sekilde ust damagi parmagimizla uyariyoruz parmagi çekmiyoruz ve emme refleksi acilinca siringa / kasigi yanaklarina ve damagina damlata damlata sutu/mamayi veriyoruz. Biberonsa ayni meme verir gibi, ust dudaktan alt dudaga dogru kaydirarak agzina yerlestiriyoruz.
Tum bu islemler sirasinda bebek emme pozisyonu dedigimiz anneyle gogus goguse durursa cok rahat bogulmadan emecektir.

Diyelim ki herseyi dogru yaptiginiz halde bebekte kavrama sorunu mevcut...

Bunu bebek doktorunuza soylemelisiniz.

Burnunda konde olabilir (benim kizda vardi, 9.ayda kendiliginden yok olmaya basladi) bu nefes almasini zorlastirdigi icin ememeyebilir, huzursuzlanir, emerken horlayabilir
(Konde: burun deliklerinin tam olarak acilmamasidir, disardan belli olmaz, ic kisimda burun duvarlarinda cikintilar olur. 15-20 gunlukken KBB randevunuz olacak, onlar teshis koyar)

Damak ve cene yapisi sorunlu olabilir. Bu meme kavramayi sorunlu hale getirir.

Dil bagi olabilir. Bu sanirim 6.ayda mi ne kucuk bir operasyonla duzeltiliyor.

Bu dediklerim ilk KBB randevunuzda teshis edilir zaten.

Diyelim ki herseyi dogru yaptiniz, bebek kavradi ya da kavrayamadi bir sekilde emiyor ama gogusler yara oldu, olsun.

Yine de emzirin, kanasa da emzirin. Bebek anneden gelen kani yutabilir. Problem olmaz.

Caniniz cok yanacak iyi biliyorum, aglaya aglaya emzirdigim gunler dun gibi aklimda

Gogus icin krem, losyon vb urunler bebegin yutmasi icin guvenli oldugu halde icinize sinmeyebilir. Ben toplam 3-5 gun kullandim biraktim. Ise yaradigini da düşünmüyorum ama ben de becerememis olabilirim.

Benim mucizem gogus kalkaniydi. Marka vs farketmez duzenli kullanimda gogus kalkani anne sutunun iyilestirici gucuyle gogusleri kurtarıyor. Yaklasik 3 ay taktim.

Ayrica sut uretimini de arttirir bilginiz olsun :)

Sevgiler hepinize, minnoslarinizi benim icin de opun, koklayin. Bol bol sutunuz gelsin insallah. Emziremezseniz de cevre baskisini gormezden gelin, bu kimsenin haddine bir konu degil.

Canim kantaron kullaninca emzirmeyi nasil yapicaz, silsek yetecek mi ki. Ben de deneyebilirim ama zarar vermez mi bebise
Canım evet silmen yeterli ama için rahat etmiyorsa emzirme öncesi ılık su tutarsın, ben hastanedeyim hemşireye sordum öyle dedi bana kullanacaksan böyle yap dedi. Arkadaşım 5 önce doğum yapmıştı ona bitek bu fayda etti ben de eve geçince deneyeceğim en azından her emzirme sonrası şandinoh, günde 2 defa da kantaron sürerim

İyi geceler kizlar dün dogum yaptim sezeryan sütüm hemen geldi ama maalesef benim de gogus uclarim bugun yara oldu dayanilcak gibi de degil resmen emzirirken aglamamak icin zor duruyorum ve oğlum memede uyuyor yatağa koydugum an da basliyor aglamaya sütüm de yeterli bi sıkıntisi da yok ama hep memede uyumak istiyor krem surcek vakit bulamiyorum

Canım ilk oğlun normal mi doğdu? Rahime ilaç koyarak başlaması nasıl oluyor? Sancı mı başlayıyor o ilaç? Hem burada gecikme yaşayabilecek arkadaşlar olabilir, merak ettim ben de.

Canım 36h girdiğimden bu yana çömelme kaynar su ile duş günde en az 3 defa merdiven inip çıkıyorum (3 katta yaşıyorum )
Günde 2 defa ahududu yaprağı çayı içiyorum e 2 yaşında kızım var onu kucakla onunla uğraşması var bana mısın demiyor. Tüm gün kasılmalarım vardı bu gece kesin doğururum diye düşünüyordum ama gece oldu benim ne ağrım ne sızım kaldı

Ben de hurma yemeye başladım dün. Günlerimiz aynı nerdeyse. Hadi hayırlısı

Hayırlı uğurlu olsun canım çok mutlu oldum ismi ne oldu miniğin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…