2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ya valla çok haklısın annelerde biraz karışma olayı oluyor ama elinde sende bu sürenin geçici olduğunu annenin gideceğini ve bebeğiniz için biraz katlanacağınızı konuşun ee birazda annene tatlı dille anne eşime öyle deme bak birşey varsa bana söyle gibi şeyler söylersen konuşmakta bazı şeyleri çözmek için iyi olabilir diye düşündüm

Eşin ile sözlü münakaşaya mı girdi?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Çok haklısın. Bir yandan bu hareketleri seni rahatsız ediyor bir yandan kıyamıyorsun vicdan azabı duyuyorsun. Kendi düzenlerimize çok alışmışız. Bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum. Ben doğum için ankaraya geldim. Kayınvalidem kalacaktı. O sıkıldı 3 gün sonra gitti annem geldi. O kadar lüzumsuz davranıyo ki. Mani olsam üzülüyorum kırdım diye. Bana bakıyo her işimi yapıyo sağolsun inkar edemem. Ama bu ev benim değil neticede kayınvalidemin evi. Ben bile her yeri ellemek her şeyi kullanmak istemiyorum eşimle geldiğimde. Arkamızdan laf olur biliyorum. Ama annem sağolsun buzluğunda çekmecesinde vs her şeyini kullanıyor. Sanki ne yiyip içsek kar gibi davranıyor. Zaten 1 hafta kalıp gitcez her şeyi kullanmaya herşeyi yemeye ne gerek var. Yarın bu Kadın arkamızdan her yeri kurcalamışlar diyecek biliyorum. Benim evim olsa önemli değil. Ama bu kayınvalide yani. Ama işte bir şey desem gözüme battı esirgedim sanacak. Çok huzursuzum. Ben böyle kendi evimin dışında rahat edemeyen kimsenin bişeyine dokunmayan biriyim. Annemde hiç umursamıyor maaşallah. Bi doğurup gitseydim evime huzur bulacaktım. Bu birlikte yaşama işler kayınvalide de olsa anne de olsa çok zor. Evimi özledim

Evlendiğimiz günden beri aynı asla anlamıyor çünkü diyor ki ne var bu dediklerimde eşin çok alıngan. Bu bakış açısı değişmediği için söylediği her şey normalmiş geliyor ve devam ediyor

Aynı durum işte canım. Bizim rahatsız olduğumuz şeyler ona o kadar normal geliyor ki uyarsak bile anlamıyor esirgiyoruz sanıyor. Eşimin hayır dediği bir şeye tamam deyip geçmiyor elli kere söylüyor bir şeyi ben bunaldım artık ya eşim sustukça onun yerine

Daha dogurmadan bu kısımları düşünüyorum biliyor musun. Lohusa falan değil normalde bile geriyor insanı seni hayli hayli germesi çok normal. Ben de ailemin yanında yapsam doğumu dedim en azından kafamızı attirirlarsa kalkar kendi evimize geliriz dedim ama sıcaktan durulmalıdıgi için vazgeçtim insanın evi en rahatı diye. Ama simdi herkes buraya gelcek. Kayinvalidemgil annemgil ablamgil. Doğumdan en az 1 gün önce gelirler sonra 1 de kalsalar. E git diyemezsin. Ama arkadaşlarımın hepsi şey dedi dönüşümlü bulunsunlar yanında açıkça söyle dedi. Hiç öyle şeyler yapamam. Bir de sıkıntı surda ailelerin ikiside çok farklı yani birbirleriyle anlasamayackalar. E iki tarafın da torunu. Ben de hamile kaldırımdan beri onu düşünüyorum. Esim de çok takıyorsun falan diyor da. Bakalim yaşayıp görcez

Lohusalık var bir yandan da her şey x2 dokunur sana. Napalım canım biraz sabretcez. Bebişler biraz kendine gelince düzenimize döncez inşallah. Şimdi biraz sabretcez mecbur. Çünkü bu dönemler yalnız çok zor. Yine annelerimiz bize yardımcı olacak. Eskidende böyleydi belki ama bize dokunmuyordu. Şimdi koca kadınlar olduk. Onlara doğru gelen bize yanlış geliyor

Hanimlar bişey sorucam bu konu benim icin çok önemli de . doğum yaptınız da Bebek kilosu ultrason kilosu ile uyumlu muydu arada ne kadar fark çıktı en son ki ultrason kilosuyla lütfen cevap verebilir misiniz ?????
3.200 dendi ultrasonda. 3.120 dogdu kizim. Dogumdan sonraki 5 gun sonrada 2.940 a düstü ödemi gittigi icin

Bende tam tersini yaşıyorum. Annem haftaya cuma gelcek yanima nasipse. Kayinvalideyle lohusalik cok zor. Arayanlara sütü yok bi damlacik sütle doyarmi cocuk mecbur mama.veriyoruz diye yanimda konusuyor. Esimle birbirimize girdk artk bu sebepten. Esim bana hak veriyor oda cok bunalfi ama ben sinirimi ondan cikariyorum Annem gelince dönecek kendisi. Sabrediyorum ama inanin cok zor evde düzenime coktan karisirdi ama asla musade etmedim. Ya size ne diyeyim. Hastanede yattigim gece geldi yatakta yanima yatti koltukta rahat edemedgnden. Dikislerimin acisindan kipirdayamadm uyuyamadm sabaha kdr. Normal mii?? Ve yatabilirmiyim.diye sormadi bile

Dogum yapan kizlar bana yardimci olun
Kızım dün gece 11den beri kaka yapmadi. Sizde de oluyor mu böyle? Kabiz degildi dün 7 defa yapti bugün tık yok kaka hic yok. Normall mi kabiz mi anlamadm aglamiyor rahatsizligi yok.

Citemik burcumsu12

Arkadaşlarım ilk günden beri aynı konuyu dert ediyordum. Bebeğim kocam ben üçümüz olmak istiyorum, kimseyi istemiyorum diye diye geçirdim ben bu 9 ayı. Bilirsiniz belki denk gelmişsinizdir. Ama ne oldu? Acil ameliyata alınınca eşimin aileside kendi ailem de gelemedi. Onlar geldiğinde benim herşeyim bitmişti, oğlum kuvöze girmişti.

Beni yanlış anlamayın arkadaşlarım ama bunlar asla dert değilmiş. Ben yaşayıp gördüm. Burcumsu seni de çok iyi anlıyorum çünkü hep nankör müyüm acaba diye kendimi sorguladım ama nankör değildi aslında bu sadece dediğin gibi alışkanlıklarınızın çatışması. Yapılabilecek şey basit. Annenle üslubunca konuşmak. Sencerle ilgili alanınıza girmemesi için onu ikna etmek. Bizde anne olduk. Evlada küsmek mümkün mü? 3 gündür anneyim Buluta küsemem asla aklım bile almıyor. Ben olsam iletişim ile çözerim. Ha bazen bazı ebeveynler konuşunca trip yapıyor kızıyor öyle birisiyse annen o zaman zaten ne kadar kalacak ki? Ev bark işlerinde istediğini yapsın ama Sencer konularında küsecek bile olsa anne babası biziz bizim dediğimiz olacak çizgisini çekmen en güzeli. Lohusa kızına küsecek kadın gelip orda sana destek olmazdı kuzum. Sen annenle iletişimini kur güzelce dilin döndüğünce hallolur ben eminim.

Citemik sana gelince de bırak gelen gelsin. Ancak bebeğinin korunmasından eminsen. Yoğun bakım enfeksiyon sebebiyle de gelen bebeklerle de dolu. Üzgünüm ama dikkat edilmek zorunda. Allahım korusun tüm evlatları ama sen dert etme. Evladını koru kucaktan kucağa gezmesin ama onlarında sevgisine ihtiyaç var.

Gebelik zehirlenmesi ile ilgili birkaç kişi tedirgin olmuş. Ona da bir açıklık getireyim kızlar. Ben 9 ay boyunca kusmuş bir insan olarak gebelik zehirlenmesi sebebiyle kusma ile normal kusma arasında inanılmaz fark var.

Sadece tansiyon artışı sadece kusma veya sadece idrarda protein bir veri değil bu iş için. Tansiyonunuzun çıkması bir kere çok normal. Havalar ne kadar sıcak? İnanılmaz ağırlaştınız. Hepsi bir araya gelince normal tansiyonun etkilenmesi.

Sadece kendinizi iyi gözlemleyin. Şiddetli kusma ile tansiyon birlikte ise kesinlikle doktorunuza haber verin. Benim doktorum asla sallamazdı sadece tansiyonumu.

Pazartesi sabahı eşim bu kadar kusmamın normal olmadığını düşünüp ben uyurken doktoru aramış doktor da tansiyonunun çıkması normal demiş ama kusuyor deyince hemen gelin demiş. Biz boyacılar sebebiyle geç gittik ama direkt yatışı verdi.

Bulutun ve benim hayatımızı öncelikle babasının bize olan hassasiyeti sonra da doktorumun bilgisi kurtardı. Allahım o ikisini vesilesi kıldı.

Gebelik zehirlenmesi öyle normal durumlar gibi değil arkadaşlar tedirgin olmayın ama kendinizi de güzel gözlemleyin. Asla da çekinmeyin doktora ulaşmaktan.

Tabii ne olacağını bilemiyoruz doğru diyorsun festi. Destekleri tabii önemli ama insan o sırada olmadık şeyler yaparlar da batarsa diyorsun. Ama onda da az bir süre katlanacak artık herkes birbirine. Önemli olan bebisimiz ve benim

Kuzum batsın istersen batar. Batmasın istersen batmaz. Herşey senin elinde. Bak bunları ben söylüyorum yeminle 9 ay bunları dert ettim ben ama cidden önemi yok. Anne sensin senin dediğin olacak. İster güzellikle ister zorla. Sen dert edeceğine onlar etsin bırak. Senin daha farklı önceliklerin var. Bebeği görünce zaten sağlıkla mutlulukla bunlar anlamını yitirecek. Sen doğumuna odaklan memelere odaklan bebeğine kavuşacak olmana odaklan.

Allahim akil fikir versin sana da sabir versin ne diyim

Gerçekten öyleymiş ya allah bin kere razı olsun. Düşünülmek sahiplenilmek müthiş bir his. Maşallah size nazar değmesin. Görümce-Yenge anlaşamaz diyenlere inat gibisiniz

Defne kuşu ilk başta şaşırabilir ama ablalar çok anaç oluyor ya anında sahiplenir çok güzel bir aile olursunuz ben eminim. Allahım ağzınızın tadını bozmasın

Mirayın kankisini yerim
Bebeğim olur mu hiç? Hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz ama olsun kalplerimiz bir. Rutine bir girsin yine hep birarada oluruz eve geldim kuzum iyiyim. Bulutum hastahanede ama oda çok iyi gözüm arkada değil.

doğum yapacaksın kanın düşüktü demek ki verdi hende hep kullandım bende kabız yapmıştı ama. Başka birşeyden ishal olmuş olmayasın?

Bende doktoruna sormadan kafana göre bırakma canım.

Sen de kenara mı geçtin? Yüz verirsen ayıya gelir s….r halıya oha ya. Gelmese daha iyiymiş.

Be yanlış mı anladım kayinvaliden sen ameliyatlısın seninle aynı yatakta mı yattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…