- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #47.721
Amin teşekkür ederim ablası ElifTebrikler, Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Guzel gunleriniz olsun ailecek.
Adi ne oldu?fikir calayim azicik...
Amin teşekkür ederim ablası Elifkoydu
Çok şükür iyiyiz. Sıcagı sıcağına yazayımOoo hayırlı olsun, bir kızçemiz daha olmuşinşallah sende bebekte iyidir, toparlayınca ayrıntıları yazarsın
Benim doktorumda 36 dan sonra haftasının önemli olmadığını, o kendi bir doğum kilosu belirleyip geleceğini söyledi. 36+4 te kontrolüm vardı, artık gelişimini tamamladı. Haftasına takılmıyoruz dedi. Durum böyle olunca bende artık doğsun istiyorum. Çünkü karnım çok gerildi, 1-2 hafta daha kalırsa karnım çatlayacak gibi geliyor
Gelmişti ama bende tık yok yaa, olan sancılarım da kesildi
Hiç belli olmaz doğru olmayabilir kilosu belkide daha iyi 4 kg olmasıSağ olun, stres var maalesef biraz. Çünkü beklemek çok can sıkıcı artık, bi de biliyorsunuz benim bebek 4 kg oldu bu yüzden bir an önce doğsun istiyorum.. neyse hayırlısı diyelim hakkımızda
Arkadaşlar bende bugün çok şükür kızıma kavuştum rabbim bekleyenleri de sağ salim kavuştursun
Çok şükür iyiyiz. Sıcagı sıcağına yazayım
Suyumuz azaldığı için dr dogumu başlatalım diyip yatış verdi. Önce vajinaya bi ilaç yerleştirdiler rahim ağzını yumuşatın diye öğlen bir buçukta ince bi çubukla suyumu patlattılar 2 saat sonra sancılarım artmaya başladı sancılar adet sancısının şiddetli hali vajinaya baskı yapıyor nefes egzersizleriyle ayakta karşılamak iyi oluyor sonra sancılar sıklaşmaya ve makata baskı yapmaya başladı ebelere haber verdim 5 cm açıklıkta kas gevşetici iğne vurdular ondan sonra sancılarla ıkındım kesi yardımıyla doğdu dogduktan sonra müthiş bi rahatlama geliyor sonra tekrar bi ıkınmayla bebeğin eşi geldi dikiş atılırken bebeğin bakımları yapıldı sonra emme vakti
Sağlıkla kucağına almış olman en önemlisiKızlar tüm güzel dilekleriniz için teşekkür ederim dün gece suyum gelmişti biliyorsunuz sonrasında nişan geldi 15 dk falan içinde sabah hastaneye geldim ebe kontrol etti sadece 1 cm açıklık vardı ve sancım çok azaldı sonra tekrar arttı 3-4 saat boyunca sancı çektim tekrar kontrol ettiler ve hâlâ 1 cm açıklık bu arada bebeğin kalp ritimleri bozulmaya başladı bebeği tehlikeye atmayalım alalım dediler 3-4 cm bari açıklık olsa zorlardim normal doğuma dedi doktor ama hiç aciklik olmadı korkarak sezaryene gittim ama iğne canımı acitmadi tek sorun ameliyattan sonraki ağrılar hâlâ ağrılarım var ama şükür sağsağlim kavuştuk birbirimize 2685 Gr doğdu iki gün önce ultrasonda 2950 çıkmıştıbu arada bebeğimin kordonu çok kisaymis ve boynuna dolanmış çocuğum kanalda olmasına rağmen bu sebepten açıklığım artmamis
Sanırsam ilk defa sancım oluyor eğer bu sancı ise hafif hafif bel ağrısı kasıklarda adet olursun ağrır öyle birde terletiyor soğuk soğuk bakalım uyuyacağım ne olacak daha doktor gelmedi 2 gün daha dur yavrum
Canımmm bende 2sini aldım ama hiç fayda etmediMerhaba, doğum yapanlarda meme ucu yaraları hemen başlamış, gözüm korktu benim de.. Ben gümüş kapak ve lansinoh krem almıştım, doğumdan önce mi başlamak lazım acaba faydası olur mu?
Kız ben sildim dün valla bugün 3-4 kere kuyruk sokumu tarafından ağrılar girdi bıçak saplanır gibi kısa süreli.Ve bugün o ağrılar üzerine karnım biraz indi gibi hissettik.Sanırım bebeğin kanala inmesini kolaylaştırıyorKız nasıl silcez bu göbekle, kolaysa kendi
Silsin anaa mafolurum valla düşünemedim kendimidoğumumu başlatıyormuş beybi
Ya ne bileyim doktor da yenidoganlarda bu seviye cok normal dedi ama genede takildi aklimdaHayır canım hiç kendini suçlama
Çoğu bebekte oluyor
Ben emzirmeye çok dikkat ettiğim halde sarılık oldu hastanede yattık.
Amin canim hem bebislerimize hem bize saglik versin eminim ki bunlari yasayan bi tek biz degiliz kac kisi kimbilir ayni seyleri yasiyor umarim en kisa zamanda hersey yoluna girerAyyyyyy Bahar aynı ben yemin ederim tek tek yazamamıştım ama doğumdan beri asla yatakta yatamıyorum dikişlerimden hergün ağlama faslı bizim de bebiş gözünü açamıyor yarın bizimde kontrolümüz var ayyy evet birde ataklar resmen davulbende kendime diyordum galiba ben çok nazlıyım çok kötüyüm diye aynı olmamıza valla sevindim yanlız değilim allahım bebişlerimize sağlık versin
Eve salmadi dr um hafta sonuna atmayalım ben mesai saatinde buradayken olsun birşey olursa falan diye sağolsun beni görmeden de gitmedi ta doğum haneye geldi beni ve bebeği görmeye görmeden de kac kere doğum haneyi aradı öğle molasında falan geldi cok ii bir dr la muhattap olmuşuz bunca ay onu anladım ama ... Heryer stajer ebe doluydu vallaha ellerinde denek gibiydimBenim abimin bir yaşında ki oğlunda göz kapağı düşüklüğü var, doğduğunda bir gözü neredeyse kapalı gibi duruyordu, tabii kontroller filan yapıldı, göz kapağı düşüklüğü teşhisi konuldu, beslenirken özellikle çok hareket ettiriyor, zamanla daha da açıldı,şimdi çok az bir fark var
Doktor dilerseniz ameliyat yaptırın demişti, bebekken çok elzem olmayınca şimdilik yapmadılar
Siz de belki bu değildir ama hiçbir sıkıntı olacak durum değil, hatta bize aşırı tatlı geliyor öyle olması
Çömelip kalkmak, yorgun değilseniz yürümek
Sıcak duşa girmek bunları yaparak daha rahat sancı vs gelir inşallah, eve geçtiniz mi nasılsınız?
Rabbim kolaylaştırsın, bir avazda doğum olup kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin :)
Hayırlisi olsun cnm sağlıcakla kavuş inşallah
Ayy canım daha dün konuştuk bugün doğumun gelmiş bak ne güzelinşallah çok kolay doğurursun sende ağustos annesi olmadın bak yalnız kalıyorum ben hep sağlıcakla gelsin bebiş pilates hareketleri yap bol bol
Benim abimin bir yaşında ki oğlunda göz kapağı düşüklüğü var, doğduğunda bir gözü neredeyse kapalı gibi duruyordu, tabii kontroller filan yapıldı, göz kapağı düşüklüğü teşhisi konuldu, beslenirken özellikle çok hareket ettiriyor, zamanla daha da açıldı,şimdi çok az bir fark var
Doktor dilerseniz ameliyat yaptırın demişti, bebekken çok elzem olmayınca şimdilik yapmadılar
Siz de belki bu değildir ama hiçbir sıkıntı olacak durum değil, hatta bize aşırı tatlı geliyor öyle olması
Çömelip kalkmak, yorgun değilseniz yürümek
Sıcak duşa girmek bunları yaparak daha rahat sancı vs gelir inşallah, eve geçtiniz mi nasılsınız?
Rabbim kolaylaştırsın, bir avazda doğum olup kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin :)
Doğurdun mu kız
Ha
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
Canım ne yaptınız doktor ne dedi
En çok düşündüğüm konu bu çünkü olursa başka bir ile gönderecekler burada yok yenidoğan yoğun bakımı
Güzel düşünmüşsün canım ama hasta olduklarında onlara özel süt üretiyormuş beynimiz
Bildiğime göre birde kolostrum saklanıyor mu diye net öğrensek bizde yaparız
Ayyy şok oldum doğurdun muuuu
Geçmiş olsun canım Allah analı babalı kardeşleriyle sağlıklı bir şekilde büyümeyi nasıl etsin
Gözün aydın canım bak sağ sağlim gelmişiyileşirsiniz normal mi oldu bebeğin nasıl
Aaaaaaa doğurmussun beybiiii gözün aydın Allah analı babalı sağlıklı upuzun ömür nasip etsimmmnasıl bakalmmm findkk?
Canım hayırlı olsunnasıl oldunuz?
Süt saklama poşetinde derin dondurucuda maks 3 ay duruyor süt. Öyle yazıyordu Lansiloh ta.
Canım hayırlı olsunnasıl oldu? Kendşne gelşnce anlat. Umarım iyisinizdir.
Ay ben toplamda 3 takım koydum ve kapattım bile çantayı ya. Bir tane daha koysam mı? Ama çoğu kişi kullanılmıyor dedi bilemedim.
Bi sorun olmazsa inşallah 8 ağustosta gelecek Kerem bey
Gozun aydin canim Allah anali babali büyütsün hayirla saglikla yaşasin❤
Gözünüz aydın hem siz hem bebişler çabucak toparlanırsınız inşallah
Doğum yapan arkadaşlarım gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah bende daha tık yok ne zaman dogar acaba
Aaaa canım hayırlı olsun, çok geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarsın, doğum sonrası sen nasılsın bebek nasıl(kilosu düşük olan bebeklerin kendini doğum anında zor ittiriyor diyerek doğumu zor olur derler)
Dene mutlaka canım, inşallah seninki de tutar, ilk zamanlar az biraz sarılık olabiliyor sen elinden geldiğince emzir, diğerini tutturmaya çalış diyelim ki olmadı bence ilk ay sarılık olmasın diye az biraz mama takviyesi başlarsın (tabi çok az olacak mama miktarı ben ilkinde sezeryan oldugum için hemen hastane az da olsa mama ile başlamıştı sonra da evde de aynı şekilde sadece yatağı zaman olmak üzere azar azar vermeye devam etmiştik)
Aaaa hayırlı olsun kuzu ya, kokla meleğini bizim için de
Kız gebelik günlüğünde yazan tarih doğru ise tövbe de senin ne acelen var, dua niyetine geçer aman ha diyim(olağanüstü durumlar harici 37.hafta dolmadan inşallah gelmez bebeşin)
Canım sezeryan mı normal mi oldu bilmiyorum ama hafta olarak iyisin, İlk zamanlar bebek de adaptasyon sorunu yaşayabiliyor, bebeklerin ilk atak evresi ilk 10 günlük süreçte oluyor biliyorsun o süreç bazen sıkıntılı olabiliyor inşallah hızlıca atlatırsınız
Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Mutlu guzel gunleri olsun
Merak etmistim sizi de sabah su geldikten sonra bi anda ortadan kayboldunuz. :) Allah anali babali buyutmek nasip etsin, guzel gunleri olsun insallah...
@Sinemozbk sizin nisan gelmemis miydi?
Şekerine bakildi mi?
Hepinize sonsuz teşekkürler kızlar kendime anca geldim hatta gelemedim deli gibi uykum var hastene kasıyor adami Allah'a şükür sag Salim doğum gerçekleşti ve bebek yanımda emzirmeyle uğraşıyoruz karnimda bir Saniye doğuma kadar durmayan bebek şuan ayaklarıni cimcikleyerek uyandiriyoruz ev ici hastenede kalıyoruz suan ne ablası ne abisi gitmek istemedi biryereGözün aydın canım
Maşallah cnm hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir günde doğdu bugün duaların kabul günü Allah razı olsun bizleride unutmadın. Güle güle büyüt İnşallahHepinize sonsuz teşekkürler kızlar kendime anca geldim hatta gelemedim deli gibi uykum var hastene kasıyor adami Allah'a şükür sag Salim doğum gerçekleşti ve bebek yanımda emzirmeyle uğraşıyoruz karnimda bir Saniye doğuma kadar durmayan bebek şuan ayaklarıni cimcikleyerek uyandiriyoruz ev ici hastenede kalıyoruz suan ne ablası ne abisi gitmek istemedi biryerecok uykucu çıktı coook. Kilosu cok küçük en küçük doğanı bu oldu 2530 gram mis doğumdan sonra cok ağladım bakamadım diye. Doğumda suni sancı ile basladi molum açılmaya bakamya gelen ebe canimi yaktıkca stajyer ebe kızlar daha narindi odada sanırım en az 6 tane vardi normal ebeyle birlikte iki stajyer kiz benle ilgiliydi bir ebe bir onlar parmaklayip durdular sancım gazladikca beni hareket ettirdiler wc ye gittim oturdum yerde eğil kalk yaptım ama ikinmayi resmen unutmuşum bir türlü yapamadım birazda olsa rahîmde sıkıntı varmis galiba idrar kesem mi kapatmış o bölgeyi napmis onu kaldırıp bana ikin dedi cok ağladım modum düştü hepsi bana destek oldu noldu sana sen değil misin dogum yapan falan filan uc dört güçlü ikinmada çıktı allaha şükürler olsun modum bir kötü oldu güçsüz düştüm yada öyle görmek istedim kendimi dikişsiz bir normal doğumum oldu en sevindigim kisim birde o oldu Allah'a şükür nefes almasinda gazda sıkıntımız yok suanlik önemli olan süt emme şimdilik bizim sorunumuz bu bakalım kendi evimize ne zaman gecicez hf sonuna kaldik hep hf sonu kalmasın dedikce kaldi vallaha aşure gününde bana tatli gibi geldi coook Minnak mis kokulu bir bebiş geldi hayatımıza.. iki bez batırdık altını actikca daha da rahatlıyor ve gerçektende üşürmus ler yani onca sıcak diye biz yirtarken kendimizi birer kat kıyafeti bir kalın battaniye birde benim battaniyemi örtüp yanimda yatırdım üşür diye ki şapka ve altı olmadimi hemen başlıyor hapşırma ya bugün süt lu Bir gun geçti üşür diyede açmadım yarına kaldı ilk kıyafetlerini çıkartmam artik bira pasaklı pasaklı kaldık. Beni. Kanamam da pedle yetiniyor şimdilik. Rabb'im bol bol dua ettim hem kendime hem bizim guruba. Doğum yapan ve yapmayan annelerim için Rabb'im evlatlarının Bizim yanımızda olsun onlara güç kuvvet bizede bu ilk Zorlu günlere adapte ve bool sütler nasip etsin inşallah , evlat candır yha ( banada dördüncüyu yapma artık orası baya zarar görmüş gibisinden konuştu ebede çıkar ayak hoşaf olmus artık galibaa ) stajerler ben dogurmadan gitmediler measi saati içinde olsunda bizde görelim diye hele biri bol bol resim çekindi o hiç gitmedi zaten biride komşu kızımız çıktı sağolsun
Uyuyunca o şiddetli ağrı geçmiş cnm benim ağrı eşiğim çok düşük o ağrı gelince direk dedim ben ameliyattan sonra ne yapacağım diye üzülmeye başladım sonra bebeğim geldi aklıma onunla ilgilenince hiç birşeym kalmıcak İnşallahSağlıkla kucağına almış olman en önemlisi
Bizim yerimize de bol bol koklaa
Ayyy ciddi mi
Az daha bekler inşallahh
Ayyy ne güzel anlatmışsın. Darısı da bizim başımıza sağlıklı doğum. Bebekle senin iyi olmana sevindim. Biraz panik olmuşsun ama hep derler ya bebek doğunca her şeyi unutuyorsun, senin de öyle oldu kesinHepinize sonsuz teşekkürler kızlar kendime anca geldim hatta gelemedim deli gibi uykum var hastene kasıyor adami Allah'a şükür sag Salim doğum gerçekleşti ve bebek yanımda emzirmeyle uğraşıyoruz karnimda bir Saniye doğuma kadar durmayan bebek şuan ayaklarıni cimcikleyerek uyandiriyoruz ev ici hastenede kalıyoruz suan ne ablası ne abisi gitmek istemedi biryerecok uykucu çıktı coook. Kilosu cok küçük en küçük doğanı bu oldu 2530 gram mis doğumdan sonra cok ağladım bakamadım diye. Doğumda suni sancı ile basladi molum açılmaya bakamya gelen ebe canimi yaktıkca stajyer ebe kızlar daha narindi odada sanırım en az 6 tane vardi normal ebeyle birlikte iki stajyer kiz benle ilgiliydi bir ebe bir onlar parmaklayip durdular sancım gazladikca beni hareket ettirdiler wc ye gittim oturdum yerde eğil kalk yaptım ama ikinmayi resmen unutmuşum bir türlü yapamadım birazda olsa rahîmde sıkıntı varmis galiba idrar kesem mi kapatmış o bölgeyi napmis onu kaldırıp bana ikin dedi cok ağladım modum düştü hepsi bana destek oldu noldu sana sen değil misin dogum yapan falan filan uc dört güçlü ikinmada çıktı allaha şükürler olsun modum bir kötü oldu güçsüz düştüm yada öyle görmek istedim kendimi dikişsiz bir normal doğumum oldu en sevindigim kisim birde o oldu Allah'a şükür nefes almasinda gazda sıkıntımız yok suanlik önemli olan süt emme şimdilik bizim sorunumuz bu bakalım kendi evimize ne zaman gecicez hf sonuna kaldik hep hf sonu kalmasın dedikce kaldi vallaha aşure gününde bana tatli gibi geldi coook Minnak mis kokulu bir bebiş geldi hayatımıza.. iki bez batırdık altını actikca daha da rahatlıyor ve gerçektende üşürmus ler yani onca sıcak diye biz yirtarken kendimizi birer kat kıyafeti bir kalın battaniye birde benim battaniyemi örtüp yanimda yatırdım üşür diye ki şapka ve altı olmadimi hemen başlıyor hapşırma ya bugün süt lu Bir gun geçti üşür diyede açmadım yarına kaldı ilk kıyafetlerini çıkartmam artik bira pasaklı pasaklı kaldık. Beni. Kanamam da pedle yetiniyor şimdilik. Rabb'im bol bol dua ettim hem kendime hem bizim guruba. Doğum yapan ve yapmayan annelerim için Rabb'im evlatlarının Bizim yanımızda olsun onlara güç kuvvet bizede bu ilk Zorlu günlere adapte ve bool sütler nasip etsin inşallah , evlat candır yha ( banada dördüncüyu yapma artık orası baya zarar görmüş gibisinden konuştu ebede çıkar ayak hoşaf olmus artık galibaa ) stajerler ben dogurmadan gitmediler measi saati içinde olsunda bizde görelim diye hele biri bol bol resim çekindi o hiç gitmedi zaten biride komşu kızımız çıktı sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?