- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.101
Hayırlısı olsun hakkınızda canımm benimmHastaneye gittim 2 kere nst de baktı bebek kanala tam gürmiş sancılarım var nabzım çok yüksek çıktı biraz bekletti ama bekler biraz daha dedi sancılar olsada duracak gibi
Biraz canım sıkkın doktorumu değiştirdim taşınınca mecbur bayan doktor burada bir tane var tek şansım kendisi çok da iyi biri genel olarak ama sezeryancı, açık açık gel seni sezeryan yapalım gel seni keselim deyip duruyor of canım sıkılıyor istemiyorum dedim açık açık üstelik herşeyde normal olma yolunda
Buraya da giremedim sıkıntıdan merak etmişsiniz
Helal edin hakkınızı
Hadi hayirlisi seninle aramizda 1 gun var benimde beklenen dogum tarihi 19 agustos darisi basima doguruyum istiyorum artikSaolun kızlar beni hafif bir heycan bastı, ama pek bir ağrı hissetmiyorum eğer sancıysa ağrı eşiğim yüksek olabilir. Ama hastaneye gitsem bu konumda sancı bile olsa saatlerce bekletirler, ne nişan ne suyum gelmedi. Birazdan bi duş felan alıcam hazırlıklı olayım herşeyehastane 5 dk zaten şiddetlenirse gece valizi alır gideriz
Nişan ve şu herkeste gelmiyor ya inanki hastanen yakınmış bir iki saat daha bekle hem bu süre zarfında hareketler yap açılmana yardımcı olur Hadi inşallah doğum dur bir avaz'da alırsın ☺Saolun kızlar beni hafif bir heycan bastı, ama pek bir ağrı hissetmiyorum eğer sancıysa ağrı eşiğim yüksek olabilir. Ama hastaneye gitsem bu konumda sancı bile olsa saatlerce bekletirler, ne nişan ne suyum gelmedi. Birazdan bi duş felan alıcam hazırlıklı olayım herşeyehastane 5 dk zaten şiddetlenirse gece valizi alır gideriz
Aynen öyle yapıyorum cnm emmiyoruz malesef zorla alabilirse sarilik ihtimaline karşı mama veriyorum2 saatte bir kendisi uyanmasa bile senin uyandirip emzirmen gerekiyor canim
Açılman ne durumda neden sezeryan diyor anlamadım, sancın çok mu kaç çıktı acaba
Ayy anlattığına göre sancıların bayağı başlamış sıklaşmışta görünüyor dk tut 5 da bir e inince git bence canım hazır et herşeyiniBenimde bugün karnım çok sert, bi kaç kez karnım toplandı sancı mı bilmiyorum, ayıptır söylemesi büyük tuvaletim var gibi ama tuvalete de çıkamıyorum. Arada karnım sızlıyor gibi, sanki doğurcakmışım gibi bir his var içimde, 1-2 kez az idrar kaçırdım, ama şuan dr gidecek gibi bir şey yok, bekliycem bakalımyarın gelmesini çok istiyorum 1 ağustos benim doğum günüm hep 1 ağustosta doğsun birlikte kutlarız diye espri yapıyodum bakalım tutacak mı
Kozlar karnım ortaya toplanıp düzeliyor hafif belden karna doğru sızlama ağrı oluyor ama öyle delicesine bir ağrı hissetmiyorum, son yarım saatte 10 dk da bir oldu sanırım. Sancı çok ağrılı bir şey mi yoksa bu sancı mı kafamda deli sorular
Aminn canım dua edin bana nolur hep aksiliklerle ilerliyoruzHayırlısı olsun hakkınızda canımm benimmhaber et mutlaka
Sürekli değil de daha çok ayağa kalktığımda egildigimde falan giriyor gibiİlk bebekler anlamak çok zorinsan herşeye heycanlanıyor, anneme dedim sancı durdurmaz zaten bekle bakalım dedi
Allah analı babalı büyütsün size suni sanci verdikleri için sezaryan ağrısının az olduğunu düşünüyorsunuz suni sanci normal agrinin 3-5 katı çünkü. Benim anlamadığım doktorlar neden size suni sancı verdi ben 1 haftadır 5 cm açıklıkla bekliyorum benimde sancılarım ve açılmam artmadı buna rağmen kendimi o zorluğa sokmamKızlar merhaba ,
Ben de sizlerle doğum hikayemi paylaşayım belki fikir olur.
25.07 tarihinde kızımı kucağıma aldım. Regl sancısı gibi hafif sancılarım vardı , rutin kontrol için doktora gittim rahim ağzının yumuşadığını ama açılma olmadığını söyledi. Sonra evime gittim akşam kahverengi pembe gibi bir akıntı geldi. Hastaneye gitmemi söyledi , 2 cm açıklığa ulaşmıştı ve bebek tamamen kanaldaydı. Nstde sancı çıkmadı. Sabaha kadar bekledim hastanede açılma artmadı. Sabah 7 gibi suni sancı vermeye karar verdiler. 10 gibi çok şiddetli ağrılarım başladı. Ve dayanamadım , ağlayarak sezaryene alın beni diye bağırdım. Dayanamayınca ben Spinal anestezi ile sezaryen oldum. 38+0da Bebeğim 2.860 ve 50 cm olarak dünyaya geldi. Doğum sancısının yanında sezaryenin acısı o kadar az geldi ki bana . Direk sezaryen olmadığıma pişman oldum. Yalnız Spinalden kaynaklı şiddetli baş ağrım oldu daha bugün ancak kendime gelebildim.Bir daha çocuğum olursa kesinlikle genel anestezi ile sezaryen tercih edeceğim
Sıkmayacak gibi de değilmiş valla Allah yardımcın olsun, dur bakalım şuan için herşey yolunda sen normal doğum için elinden geleni yap, gerisi Rabbime kalmış, bu yeni nesil doktorları anlamakta zor vallaHastaneye gittim 2 kere nst de baktı bebek kanala tam gürmiş sancılarım var nabzım çok yüksek çıktı biraz bekletti ama bekler biraz daha dedi sancılar olsada duracak gibi
Biraz canım sıkkın doktorumu değiştirdim taşınınca mecbur bayan doktor burada bir tane var tek şansım kendisi çok da iyi biri genel olarak ama sezeryancı, açık açık gel seni sezeryan yapalım gel seni keselim deyip duruyor of canım sıkılıyor istemiyorum dedim açık açık üstelik herşeyde normal olma yolunda
Buraya da giremedim sıkıntıdan merak etmişsiniz
Helal edin hakkınızı
Canım sende bilirsin yeni doğan sarılığı diye birşey var seninki de sanki ona yakalanacak gibi, onu engellemek için tek yapman gereken bol bol emzirmek (sürekli uyku modunda nasıl emzireveğim dersen en fazla 2 saat aralıklarla gerekirse üzerini açacaksın, hatta az da elini yüzünü ıslatabilirsin, sütün az ise az da mama takviyesi yapman gerekecek bunu önlemenin tek yolu bu)Kızlar normalmi 9 gün oldu bebisim sadece acıkınca uyanıyor onun haricinde sürekli uyuyor normal mi
Eceeem sen baş tacısın, bak ben cumartesi gidiyorum sanki yavaştan yavaştan takılmak istersen beklerim ama senin haftaya pazartesi olsunBende varıımmmhenüz ben bırakmadmm
Kızlar merhaba ,
Ben de sizlerle doğum hikayemi paylaşayım belki fikir olur.
25.07 tarihinde kızımı kucağıma aldım. Regl sancısı gibi hafif sancılarım vardı , rutin kontrol için doktora gittim rahim ağzının yumuşadığını ama açılma olmadığını söyledi. Sonra evime gittim akşam kahverengi pembe gibi bir akıntı geldi. Hastaneye gitmemi söyledi , 2 cm açıklığa ulaşmıştı ve bebek tamamen kanaldaydı. Nstde sancı çıkmadı. Sabaha kadar bekledim hastanede açılma artmadı. Sabah 7 gibi suni sancı vermeye karar verdiler. 10 gibi çok şiddetli ağrılarım başladı. Ve dayanamadım , ağlayarak sezaryene alın beni diye bağırdım. Dayanamayınca ben Spinal anestezi ile sezaryen oldum. 38+0da Bebeğim 2.860 ve 50 cm olarak dünyaya geldi. Doğum sancısının yanında sezaryenin acısı o kadar az geldi ki bana . Direk sezaryen olmadığıma pişman oldum. Yalnız Spinalden kaynaklı şiddetli baş ağrım oldu daha bugün ancak kendime gelebildim.Bir daha çocuğum olursa kesinlikle genel anestezi ile sezaryen tercih edeceğim
Evet günlerimiz aynıHadi hayirlisi seninle aramizda 1 gun var benimde beklenen dogum tarihi 19 agustos darisi basima doguruyum istiyorum artik
Öyle de diyolar ama bilemiyorum valla şimdi geçti gibi de benim biraz psikolojikte olabilir bekleyim bakalımNişan ve şu herkeste gelmiyor ya inanki hastanen yakınmış bir iki saat daha bekle hem bu süre zarfında hareketler yap açılmana yardımcı olur Hadi inşallah doğum dur bir avaz'da alırsın ☺
Özel hastane, gece kendi doktorumu çağırmak için para aldılar, isteğe bağlı sezaryen diye de ekstra para aldılar.Allah analı babalı büyütsün size suni sanci verdikleri için sezaryan ağrısının az olduğunu düşünüyorsunuz suni sanci normal agrinin 3-5 katı çünkü. Benim anlamadığım doktorlar neden size suni sancı verdi ben 1 haftadır 5 cm açıklıkla bekliyorum benimde sancılarım ve açılmam artmadı buna rağmen kendimi o zorluğa sokmam2 cm açıklikla 40 haftayı bile bulurdunuz. Doktorlarında kolayina mı geliyor böyle zorlamak anlamadım
Kendinize bir meşgale bulun, sevdiğiniz şeyleri yapın, hem de dakika tutarsınız oldukça, sürekli var mı yok mu diye düşününce acele edince olmuyor ya :) olabildiğince rahat olmak en güzeli, inşallah gonlunuzdeki doğum hakkınızda hayırlı olurSaolun kızlar beni hafif bir heycan bastı, ama pek bir ağrı hissetmiyorum eğer sancıysa ağrı eşiğim yüksek olabilir. Ama hastaneye gitsem bu konumda sancı bile olsa saatlerce bekletirler, ne nişan ne suyum gelmedi. Birazdan bi duş felan alıcam hazırlıklı olayım herşeyehastane 5 dk zaten şiddetlenirse gece valizi alır gideriz
Ne güzel kanala girmiş güzel bir şekilde ilerliyorken sezeryan diye hemen söylemleriAçılmam henüz yok öyle çok sancımda yok canım
Bebeğin beyninde areknoid kist var kendiside diyor araştırdım hep normal doğum yapmışlar ama bana sürekli sezeryan yapalım diyor tabi planlı olsa aniden gitmeyecem işine geliyor
Allah'ın izniyle zamanı geldikçe kanala da girer tam pozisyon da alır, siz tevekkül edin elinizden gelenleri de yapmaya çalışın, rahat olun inşallah , doğumun en önemli yanı sabır ve rahat olmak :) gerçekten dua tevekkülSelam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
Ben doğumda kanala gireni duydum yani sancıyla çocuk kendini kanala itiyor Doktor'un dediklerini uygula bir bakalım neler olacak alttan muane de etmiş belki tetikler oda belli olmazSelam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
Benim de bebeğime sadece bu damla iyi gelmişti bunda da yine aynısını kullanacagimDoktoruna danışıp Nurse Harvey damla alabilirsin canım yeğenime iyi gelmişti
Cok gecmis olsun canim insallah bu defa istedigin gibi kolay atlatirsin. Epidural almak istememe sebeplerimden biri de bu benim.. korkuyorum uyusuklugum gecmezse, ya da uyusup da itemezsem bebegi yeterince diye. Ilkinde almadim bunda da almicam.. artik hayirlisiGeçmiş olsun canım inşallah çabucak toparlanirsin.benimde ilk dogumumda oldu. Penisiline alerjim var dememe rağmen penisilin vermişler solunumum durmak üzereyken başka bir antidoz ilaç verildi.epidural iğne ilk vuruldugunda uyuşmamiştim ikinciyi vurdular anestezi etkisi haftalarca yuruyememe sebep oldu. Şimdi yine sezerayan olcam korkuyorum açıkçası. Bana neden ikinci çocuk için 10 yıl bekledin diyorlar bunları anlatınca sizce neden olabilir diye soruyorum
Çok teşekkür ederiz . Bebiş Allah’a şükür iyi , bugün randevumuz vardı 2.900 olmuş . Sarılık da çıkmadı. Anne olmak çok güzel, benim mi diye bakıyorum sürekli :)Sıkmayacak gibi de değilmiş valla Allah yardımcın olsun, dur bakalım şuan için herşey yolunda sen normal doğum için elinden geleni yap, gerisi Rabbime kalmış, bu yeni nesil doktorları anlamakta zor valla
Canım sende bilirsin yeni doğan sarılığı diye birşey var seninki de sanki ona yakalanacak gibi, onu engellemek için tek yapman gereken bol bol emzirmek (sürekli uyku modunda nasıl emzireveğim dersen en fazla 2 saat aralıklarla gerekirse üzerini açacaksın, hatta az da elini yüzünü ıslatabilirsin, sütün az ise az da mama takviyesi yapman gerekecek bunu önlemenin tek yolu bu)
Eceeem sen baş tacısın, bak ben cumartesi gidiyorum sanki yavaştan yavaştan takılmak istersen beklerim ama senin haftaya pazartesi olsun
Kuzum öncelikle hayırlı olsun, senin sıkıntı çok az açıklık ile hemen suni sancı vermeleri olmuş sende Bebiş te iyisiniz ya hepsi gelir geçer inşallah
Baş agrısı için doktorlar yeme içmeye izin verince bol bol nescafe iç, çikolata ye derler, birde lohusa teri attıkça gider derler inşallah hemen toparlarsınBebiş nasıl iyi mi hayal gibi Di mi ya
Yaa maşallah sizeÇok teşekkür ederiz . Bebiş Allah’a şükür iyi , bugün randevumuz vardı 2.900 olmuş . Sarılık da çıkmadı. Anne olmak çok güzel, benim mi diye bakıyorum sürekli :)
Canim öncelikle sakin olmalisin, kafana takmamalisin. Sen elinden geleni yap ve inan gerisi allahin takdiri, bebegin isteyisine kalmisSelam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?