- 23 Kasım 2022
- 979
- 2.754
- 43
- 40
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.121
Sağol canım inşallah hepimiz sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alırızCok gecmis olsun canim insallah bu defa istedigin gibi kolay atlatirsin. Epidural almak istememe sebeplerimden biri de bu benim.. korkuyorum uyusuklugum gecmezse, ya da uyusup da itemezsem bebegi yeterince diye. Ilkinde almadim bunda da almicam.. artik hayirlisi
Kozlar karnım ortaya toplanıp düzeliyor hafif belden karna doğru sızlama ağrı oluyor ama öyle delicesine bir ağrı hissetmiyorum, son yarım saatte 10 dk da bir oldu sanırım. Sancı çok ağrılı bir şey mi yoksa bu sancı mı kafamda deli sorular
Ben doğumda kanala gireni duydum yani sancıyla çocuk kendini kanala itiyor Doktor'un dediklerini uygula bir bakalım neler olacak alttan muane de etmiş belki tetikler oda belli olmaz
Benim de bebeğime sadece bu damla iyi gelmişti bunda da yine aynısını kullanacagim
Allah analı babalı büyütsün size suni sanci verdikleri için sezaryan ağrısının az olduğunu düşünüyorsunuz suni sanci normal agrinin 3-5 katı çünkü. Benim anlamadığım doktorlar neden size suni sancı verdi ben 1 haftadır 5 cm açıklıkla bekliyorum benimde sancılarım ve açılmam artmadı buna rağmen kendimi o zorluğa sokmam2 cm açıklikla 40 haftayı bile bulurdunuz. Doktorlarında kolayina mı geliyor böyle zorlamak anlamadım
Sıkmayacak gibi de değilmiş valla Allah yardımcın olsun, dur bakalım şuan için herşey yolunda sen normal doğum için elinden geleni yap, gerisi Rabbime kalmış, bu yeni nesil doktorları anlamakta zor valla
Canım sende bilirsin yeni doğan sarılığı diye birşey var seninki de sanki ona yakalanacak gibi, onu engellemek için tek yapman gereken bol bol emzirmek (sürekli uyku modunda nasıl emzireveğim dersen en fazla 2 saat aralıklarla gerekirse üzerini açacaksın, hatta az da elini yüzünü ıslatabilirsin, sütün az ise az da mama takviyesi yapman gerekecek bunu önlemenin tek yolu bu)
Eceeem sen baş tacısın, bak ben cumartesi gidiyorum sanki yavaştan yavaştan takılmak istersen beklerim ama senin haftaya pazartesi olsun
Kuzum öncelikle hayırlı olsun, senin sıkıntı çok az açıklık ile hemen suni sancı vermeleri olmuş sende Bebiş te iyisiniz ya hepsi gelir geçer inşallah
Baş agrısı için doktorlar yeme içmeye izin verince bol bol nescafe iç, çikolata ye derler, birde lohusa teri attıkça gider derler inşallah hemen toparlarsınBebiş nasıl iyi mi hayal gibi Di mi ya
Selam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
Kendinize bir meşgale bulun, sevdiğiniz şeyleri yapın, hem de dakika tutarsınız oldukça, sürekli var mı yok mu diye düşününce acele edince olmuyor ya :) olabildiğince rahat olmak en güzeli, inşallah gonlunuzdeki doğum hakkınızda hayırlı olur
Ne güzel kanala girmiş güzel bir şekilde ilerliyorken sezeryan diye hemen söylemleri
İnşallah gönlünüze göre olur her aşaması, Allah yardımcınız olsun
Allah yardımcın olsun canım öyle bir şey varsa normal için doktorunla bir daha konuş bi şansını dene bence çok istiyordunAçılmam henüz yok öyle çok sancımda yok canım
Bebeğin beyninde areknoid kist var kendiside diyor araştırdım hep normal doğum yapmışlar ama bana sürekli sezeryan yapalım diyor tabi planlı olsa aniden gitmeyecem işine geliyor
Ayy anlattığına göre sancıların bayağı başlamış sıklaşmışta görünüyor dk tut 5 da bir e inince git bence canım hazır et herşeyini
Ay çok heyecanlı
Aminn canım dua edin bana nolur hep aksiliklerle ilerliyoruz
Daha başlamamış o zaman canım düzenli olması gerekiyormuş benimde geri kaçtı sanırımSu
Sürekli değil de daha çok ayağa kalktığımda egildigimde falan giriyor gibi
Valla canım başka hiç bir düşüncem yok ki. Sırf doğum için Ankaraya geldik 3 gün kayınvalidem kaldı 1 haftadır annem kalıyor. Eşim doğum başlayınca gelecek. Haliyle herkes beni bekliyorKendinize bir meşgale bulun, sevdiğiniz şeyleri yapın, hem de dakika tutarsınız oldukça, sürekli var mı yok mu diye düşününce acele edince olmuyor ya :) olabildiğince rahat olmak en güzeli, inşallah gonlunuzdeki doğum hakkınızda hayırlı olur
Ne güzel kanala girmiş güzel bir şekilde ilerliyorken sezeryan diye hemen söylemleri
İnşallah gönlünüze göre olur her aşaması, Allah yardımcınız olsun
Canim duzensiz dedigin kaç dk da bir kaç saniye sürüyor ağrılar doktorlar oyle sağa solu belli olmuyor onlarında ne istediğini bilmiyorlarKızlar düzensiz sancılar devam ediyo geceden beri belim çok ciddi ağrıyor zaten onu Hiç hesaba bile katmıyorum bir halsizim sürekli Ateş basıyor soğuk soğuk terliyorum düzensiz sancı ile doğum yapan var mı acaba açılma devam eder mi Bir de Doktorum 38 haftaya kadar beklemek çok mantıklı bebeğin ciğerleri ne kadar kilolu olursa olsun gelişmiyor dedi önce iri bebek doğuramazsın normal kolu sıkışır bacağı sıkışır doğuramazsın bunu çok bekletmeyelim 37 haftada bir yardımcı olayım müdahale edeyim doğsun dedi Şimdi de sancı tutunca açılma başlayınca Vazgeçti Ben de bir şey anlamadım Doktorlar gerçekten bazen Çok değişikler ne yapacaklarını ne zaman ne diyeceklerini hiç kestiremiyorum kime güveneceğimi şaşırdım artık
Toplanma hissi geçti canım ama hafif regli ağrısı ve kuyruk sokumumda sızlama devam ediyor, bilemiyorum yalancı sancı belki deBu sanci diye biliyorum ben
Benim ilk kizim, dogmadan 15-20 dk evvel kanala girdi. Pat diye dustu hissettim
Bize iyi gelmemisti, bioagaia'da mesela iyi gelmemisti bize.
Yani sonuç olarak para için yapmışlarÖzel hastane, gece kendi doktorumu çağırmak için para aldılar, isteğe bağlı sezaryen diye de ekstra para aldılar.
Gerçekten doğru söylüyorsun Ne istediklerini bilmiyorlar vallahi canım Bir saat arayla yarım saat arayla en fazla 30 saniye sürüyor Hani diyebilim 30-40 saniye sürüyor kasılıyor kasılma sırasında belden karına yayılan bir ağrı oluşuyor böyle yani geceden beri Mesela dün gece saat İkiden Beşe kadar sancı çektim 5'ten sonra uyumuştum bu sabah da yine ama karnımda böyle bir rahatsızlık hissediyorum Yani hem sert hem de böyle hani çok yemek yersiniz şişkinlik olur ya rahatsızlık hissedersiniz böyle öyle bir şey belim çok ağrıyordu sancım düzensizdiCanim duzensiz dedigin kaç dk da bir kaç saniye sürüyor ağrılar doktorlar oyle sağa solu belli olmuyor onlarında ne istediğini bilmiyorlar
Belkide tahmin ettiği gibi hızlı kilo aşımı devam etmemiştir canım belki daha kilolu tahmin ediyorduKızlar düzensiz sancılar devam ediyo geceden beri belim çok ciddi ağrıyor zaten onu Hiç hesaba bile katmıyorum bir halsizim sürekli Ateş basıyor soğuk soğuk terliyorum düzensiz sancı ile doğum yapan var mı acaba açılma devam eder mi Bir de Doktorum 38 haftaya kadar beklemek çok mantıklı bebeğin ciğerleri ne kadar kilolu olursa olsun gelişmiyor dedi önce iri bebek doğuramazsın normal kolu sıkışır bacağı sıkışır doğuramazsın bunu çok bekletmeyelim 37 haftada bir yardımcı olayım müdahale edeyim doğsun dedi Şimdi de sancı tutunca açılma başlayınca Vazgeçti Ben de bir şey anlamadım Doktorlar gerçekten bazen Çok değişikler ne yapacaklarını ne zaman ne diyeceklerini hiç kestiremiyorum kime güveneceğimi şaşırdım artık
Canım en son Geçen salı muayene olduğunda 3 kilo 500 gram demişti dün muayene olduğunda zaten acil doktoru vardı gece o ne kilosuna baktı ne bir şeyine baktı sadece kalp atışına baktı muayene ederken de o kadar zorladı ki hani 3 sefer denedi çatı muayenesini kestiremedim 3 santim gibi 2 santim gibi yani ağzında lafı geveledi Ben tekrar ettim hani 3 mü 2 mi net karar verin diye en son 3 santim dediBelkide tahmin ettiği gibi hızlı kilo aşımı devam etmemiştir canım belki daha kilolu tahmin ediyordu
Bol yürüyüş yap merdiven in çık, ahududu yaprağı çayni günde 2-4 bardak iç dogumu hizlandirir ve kolaylaştırır ve ilişkiSelam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
Toplanma hissi geçti canım ama hafif regli ağrısı ve kuyruk sokumumda sızlama devam ediyor, bilemiyorum yalancı sancı belki de
Canım inan bana hiçbir şey yapmasan bile onun geleceği varsa gelir zaten, sen kendini öyle şartlayıp strese sokma. Ama elinden geleni yap tabi. Ve herkes normal olmak zorunda değil. Olmazsa alırlar ne farkeder. Bende normal istiyorum ama olmazsa da üzülmem olacağı varsa kendiliğinden olur zaten. Bebişler sağlıklı gelsin yeter kiSelam kızlar, doktordan geldik. Alttan muayene etti açıklık yokmuş dahaayrıca bebeğin kafası da istediğimiz şekilde oturmamış daha dedi hiç sancım vs de yok. Yürümüyor musun dedi. Vallahi doğru son bir haftadır hiç yürüyemedim. Önceden olan adet tipi ağrılar, bıçak saplaması gibi olanlar bile yok. Sanki daha 5 hafta doğurmasam doğurmicam gibi. Neyse kilosu 3500gr ve doktor dedi ki perşembe tekrar gel kontrol edelim 6-7 güne başlatırız doğumu dedi. Suni sancı vereceklermiş. Ama suni sancıda açılma olmama ihtimali de var benim bildiğim doktora bunu sordum ve dedi ki eğer kafası tam kanala girseydi açılma kesin olurdu ama seninki gibiyse dediğin gibi açılma olmayabilir o zaman sezaryen olur dedi. Moralim bozuldu. En baştan beri psikolojik olarak sezaryene hazırlamadığım için kendimi, şimdi çok stres oldum doktor günde 1 saat yürüyüş yap, squat yap ve ilişkiye gir dedi. Bütün herşeyi yapmaya çalışcam nolur dua edin çok korktum. Herkesin korktuğu bişe var işte sizce bir haftada halledebilir miyim bu kanala girmesi işini?
Evet canım çok düzensiz 5-8 dk arası doğum başlangıcı oluyor senin şuanki ağrılar doğuma hazırlıkGerçekten doğru söylüyorsun Ne istediklerini bilmiyorlar vallahi canım Bir saat arayla yarım saat arayla en fazla 30 saniye sürüyor Hani diyebilim 30-40 saniye sürüyor kasılıyor kasılma sırasında belden karına yayılan bir ağrı oluşuyor böyle yani geceden beri Mesela dün gece saat İkiden Beşe kadar sancı çektim 5'ten sonra uyumuştum bu sabah da yine ama karnımda böyle bir rahatsızlık hissediyorum Yani hem sert hem de böyle hani çok yemek yersiniz şişkinlik olur ya rahatsızlık hissedersiniz böyle öyle bir şey belim çok ağrıyordu sancım düzensizdi
Aslında herkesin de farklı oluyor mu çokta anlaşılmıyor bence, ben de 10 gün önce kasık ağrısıyla gittim az sancı çıkmıştı mesela kasılma felan yoktuBen gecen hafta bele giren sanciyla hastaneye gittim, doktorum tamamen bebegin yarattigi agirligin etkisi oldugunu söyledi. Dogum sancisi onden arkaya dogru girer demisti.
Önden arkaya mı aksine belden kasıklara geliyor aslındaBen gecen hafta bele giren sanciyla hastaneye gittim, doktorum tamamen bebegin yarattigi agirligin etkisi oldugunu söyledi. Dogum sancisi onden arkaya dogru girer demisti.
Anladım canım ama 4 bile olsa 3.700 felan doğabilir bana dr %10 oynama payı var demiştiCanım en son Geçen salı muayene olduğunda 3 kilo 500 gram demişti dün muayene olduğunda zaten acil doktoru vardı gece o ne kilosuna baktı ne bir şeyine baktı sadece kalp atışına baktı muayene ederken de o kadar zorladı ki hani 3 sefer denedi çatı muayenesini kestiremedim 3 santim gibi 2 santim gibi yani ağzında lafı geveledi Ben tekrar ettim hani 3 mü 2 mi net karar verin diye en son 3 santim dedi
Ben de normal düşünüyorum 40 a kadar olmazsa suni sancıyla doğurtacaklar herhaldeAhaaa günlerimiz aynı bir kişi daha buldum, gel yoldaş birlikte takılalım (bunu dediğim kişiler sıra ile beni bıraktılar, sıra sende) benim aksilik olmazsa cumartesi kesin gibi ama belli de hastane işlerine nefes darlığı, kasıkta batma sancı herşey var ama bende sancı çıkmıyor zaten sezeryan olacağım diye çok da şey yapmıyorum ama normal doğum yapacak olsam bende sanırım 41.haftayı bulacaktım
Kızlar düzensiz sancılar devam ediyo geceden beri belim çok ciddi ağrıyor zaten onu Hiç hesaba bile katmıyorum bir halsizim sürekli Ateş basıyor soğuk soğuk terliyorum düzensiz sancı ile doğum yapan var mı acaba açılma devam eder mi Bir de Doktorum 38 haftaya kadar beklemek çok mantıklı bebeğin ciğerleri ne kadar kilolu olursa olsun gelişmiyor dedi önce iri bebek doğuramazsın normal kolu sıkışır bacağı sıkışır doğuramazsın bunu çok bekletmeyelim 37 haftada bir yardımcı olayım müdahale edeyim doğsun dedi Şimdi de sancı tutunca açılma başlayınca Vazgeçti Ben de bir şey anlamadım Doktorlar gerçekten bazen Çok değişikler ne yapacaklarını ne zaman ne diyeceklerini hiç kestiremiyorum kime güveneceğimi şaşırdım artık
Allah yardımcın olsun canım öyle bir şey varsa normal için doktorunla bir daha konuş bi şansını dene bence çok istiyordun
Daha başlamamış o zaman canım düzenli olması gerekiyormuş benimde geri kaçtı sanırım
Valla canım başka hiç bir düşüncem yok ki. Sırf doğum için Ankaraya geldik 3 gün kayınvalidem kaldı 1 haftadır annem kalıyor. Eşim doğum başlayınca gelecek. Haliyle herkes beni bekliyoröyle olunca yatıp kalkıp ne zaman doğacak diye düşünüyorum
Önden arkaya mı aksine belden kasıklara geliyor aslındaregl ağrısının çook şiddetlisi ve belin kirilacakmış gibi ama belden başlıyor kasıklara geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?