2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Tamamen aynı durumdayım bende, ama burdaki mesajları okudukça sabırsızlanıyorum. Bütün hazırlıkları bitirdim oyalanacak bişeyde kalmadı artık

Bu akşam maç var ozaman valla kaç vakittir kaynar su ule duş yapıyorum gevşiyorum ne ağrı ne bişey kaliyor kizimda 3 gün kaynar su ile duş yaptım 4 gün sabah suyum geldi bunda bana misin demiyor

Tamamen aynı durumdayım bende, ama burdaki mesajları okudukça sabırsızlanıyorum. Bütün hazırlıkları bitirdim oyalanacak bişeyde kalmadı artık
Ben bir kaç günlüğüne ailemin yanına geldim takılıyorum öyle. Eve geçince zaman nasıl geçecek bilmiyorum uğraşacak bir şeyler bulmam lazım kendime bu perşembe kontrolde netlestirecegiz tarihi insalah ama işte su fazlalığı var umarım acele etmez bebiş

Ayy evet liste olsa ne güzel olurdu görürdük aslında festi yapacaktı ama o da doğum yaptığı için ilgilenemiyor sanırım olsundu

Benimde bu perşembe muayene var. Normal mi sezaryen mi o belli olucak. Tarihte belli olsa keşkee

Bunu bende duydum alttan fitil verme varmış birde suyu patlatınca sancı hızlanıyormuş ama zaten 41 e kadar gelmezse müdahale ederek başlatıyorlar genelde
40 dan sonra sezaryen e alan çok yer var ya da suni sanci verip 9-10 saat sancı çektirip sonra sezaryen e alanda var her yer yapmıyor bu su patlatmayla fitili

Regl ağrısı oluyor kasıklarımda aynı zamanda az da kuyruk sokumumda. Bu yalancı sancı mı acaba 36+4’üm.

@fe
Regl ağrısı oluyor kasıklarımda aynı zamanda az da kuyruk sokumumda. Bu yalancı sancı mı acaba 36+4’üm.
şuan bnde de aynısı var artı olarak blm cok agrıyo bebegin hareketlrnide vajinada hissediyorum. Sürekli kasılıo. 36+1im. Yalancıdır umarım.

Bacım kendimi bile unuttum
Telefonu elime bile almıyorum, hiç içimden gelmiyor

Evet rahat olmak çok önemli bence hormonları da etkiliyor, dikkat edeceğim bakalım mecbur bir şekil doğacak
Ben doğumda kanala gireni duydum yani sancıyla çocuk kendini kanala itiyor Doktor'un dediklerini uygula bir bakalım neler olacak alttan muane de etmiş belki tetikler oda belli olmaz
Ayy işte doktor kafası tam istediğimiz yerde değil ve açılman olmayabilir deyince sankiü bütün umutlarım söndü gibi oldu. Ama hırslandım da bakalım günlük yürüyüş vs herşeyi denicem. Bugün 45 dk yürüyebildim bakalım yarın 1 saat
Valla bugün ağladım çünkü o kadar kursa gittim kitap aldım okudum nefes egzersizi falan öğrendim ne bileyim hep hayal ettim çıkışını ıkınmayı falan, böyle olunca bi moralim bozuldu. Cidden hiç plan kurmamak gerek bu bebek-doğum işlerinde. Dediğin gibi yapabileceğimi yapıp gerisini salacağım mecburen yoksa şuan mutluluktan çok stres hissediyorum. Halbuki doğum yaklaştıkça insan heyecanlı mutlu olur değil mi? Hormonlar mı vurdu noldu bana bir kasvet çöktü
Kesinlikle kafana takma herşey çok güzel yoluna giriyor kanala girmesi için hareketlerdende yap yürü merdiven in çık ama yan yan internette çok güzel videolar var sen elinden geleni yap herşey iyi olur
Evet internetteki hareketler de çok faydalı gibi duruyor. Zaman daraldığı için acaba yeterli olacak mı telaşı sardı sadece. Mecbur deneyeceğiz
Ayyy sorma o çayı bugün deli gibi aradım üç yer gezdim yoktu, sonra mecbur işimiz var diye eve geçtik. Öneren o kadar çok kadın var ki özellikle açılma için aşırı faydalı diyorlar. Şimdi internetten bakıcam nerde var, aklıma gelen herşeyi deniyorum işte valla epidural alacağım için çok da ağrılı olmaz gibime geldi suni sancı. Dayanamazsam mecbur sezaryene dönecek ama inan benim derdim ağrı değil, ben sancı verilse de açılmayabilir diye kodladım kendimi o da beni strese soktu. Yoksa düşüp bayılana kadar dayancam sancıya inat ettim benim adet sancılarım beni bayıltır ağrıdan öyle düşün yani sanmıyorum ki suni olan ondan beter etsin. Kaç kere acillik oldum sancıdan, diş ağrısı bile onun yanında az geldi. O yüzden ağrı değil de açılmaya odaklandım ben de, herkesin derdi ayrı valla bi doğursaydık hayırlısıyla
Evet haklısın kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum, sağlıklı olalım yeter ki diye. İşte bir anda hiç ama hiç beklemediğim şeyleri duyunca tokat yemiş gibi oldum ve çok karamsarlaştım ama zamanım olduğu için hem yapmam gerekenleri yapıcam hem de her ihtimale psikolojik olarak hazırlanmaya çalışcam. En azından düşünmeye vaktim var
Tamamen benimkiyle aynı, ikimiz aynı süreçleri yaşıyoruz şu anda.
Ay evet geçen yazmıştım sana ne kadar da aynıyız diye. Bugün hiç giremedim, karar verebildin mi ne yapacaksınız doktor ile? Nasıl bir yol izlenecek vs

Bacım kendimi bile unuttum
Telefonu elime bile almıyorum, hiç içimden gelmiyor
Ah kuzum beklenen hareketler bunlar tadını çıkar Arada da ses ver iyiyiz diye. Zaten şu ara taze annelerimiz genelde sessiz bebislerle meşgul anlaşılan. Herkes iyi ve sağlıklı olsun yeter bence

Ben de normal düşünüyorum 40 a kadar olmazsa suni sancıyla doğurtacaklar herhaldeonu da asla istemiyorum bu gidişle ben de sezeryan isteyecem
Dur bakalım, Evrene pozitif mesaj gönderiyoruz olmazsa diye birşey yok inan doğum olayı burda da okuyorsun kimileri normal doğumu kolay yapıyor, kimileri kaç tane yerim yırtıldı diyor;kimileri sezeryan için hopp ne kadar kolaymış diyor temmuz annelerinde okuyorum kadın 2 hafta geçmiş hala eğilemiyorum yok belimde başımda ahrı kaldı ne zaman geçecek diyor yani demem o ki ne yaparsak yapalım, belli birşeyden sonra kaderimizi yaşıyoruz o nedenle ilk olarak adı üstünde normal doğuma odaklan olmaz ise zaten sezeryana dönüş yaparsın
Bu çok bilinen bir yöntem canım, doktorun zaten bunu zamanı gelince yapar fitil rahim ağzını yumuşatmak için veriliyor orası yumuşayınca suyunu patlatıyorlarki süreç başlasın diye ama su patlattıktan sonra hala süreç yavaş ilerler ise o suni sancı veriyorlar (çünkü biliyorsun ki su önemli çok fazla suyun geldi ise sıkıntı olabilir) o evrede de plates topu, ördek yürüyüşü, yanında kim varsa sırtına masaj ve en önemlisi doğru nefes çok iyi geliyor (ben teknik olarak çok araştırmıştım zamanında ama normal doğum süreci nasip olmadı bana, benim bünye değişik sancı hissetmiyordum ilk gebeliğimde, bunda da henüz hiç sancı çıkmadı)
Benimde 5 cm açıklık var ilişkiye girsem zararı olurmu acaba şu açılmayı bi hızlandırmak istiyorum
Kuzu cinsel ilişki de şimdi nasıl ifade edeyim harra hurra olmadıktan sonra riskli gebelik geçirmiyorsun her zaman yapabilirsin zaten, ben sezeryan olacağım ama eşime diyorum en az 40 gün lohusa olacağız o nedenle boş ver (o da tam bir görev adamı sen istiyorsan ben her zaman hazırım diyor ) şaka bir yana normal doğum düşünenler cidden uğraştıkça göreceksiniz ne kadar uğraşssnızda bazen birşey olmuyor bazen de en ufak şeyde yok kanama oldu yok suyum mu geldi oluyorsunuz

Canım ben s
Benimde 5 cm açıklık var ilişkiye girsem zararı olurmu acaba şu açılmayı bi hızlandırmak istiyorum
Canım ben seni anlamadım normalde 4cm açıklıkla epidural veriyolar ağrın falan nasıl yok artık o kadar açıklık olup doğum nasıl başlamadı? Benim bildiğim nişan gelmedikçe ilişkiye girebilirsin, eşin de isterse hiç düşünme, şu noktadan sonra ne yapsak kar

Ah kuzum beklenen hareketler bunlar tadını çıkar Arada da ses ver iyiyiz diye. Zaten şu ara taze annelerimiz genelde sessiz bebislerle meşgul anlaşılan. Herkes iyi ve sağlıklı olsun yeter bence

Allahım hepinize kolaylıkla sağlıkla mutlulukla evlatlarınıza kavuşmayı nasip etsin canımcığım

2. Günden bildiriyorum az önce bezini çıkarttığım gibi ortalığı çişe boyadı. 3 kere kıyafet değiştirdim. Az al büyüyor giyemez yenidoğan diyenlerin ağzına keşke kürekle vursaydım

Yeni annelere önerimdir karnını doyurduktan sonra gazını çıkartıp rahat nefes almayın djdkd benim gibi cahil cahil ohh kolaymış moduna giripte hemen uykuya geçecek sanıp kıyafet değiştirmeyin ben bunu 3. De anladım. Siz 1. De anlamış olun bacılarım.

Sıpa erken gelince bazı şeylerim eksik kalmıştı mesela 2. Alezi burda 40 kere yazmışımdır. gece uykuyla iş yapmak istemezseniz alez çarşaf alez çarşaf serin kazalar meydana gelirse sadece toplarsınız ertesi gün halledersiniz demiştim. Kendim yetiştiremedim aiz yapın arkadaşlarım. Çocuğum duyacak diye küfürde edemedim. İçimde patladı.

2. Günün son kazanımı da destek olmaya hevesli büyüklerinizi asla geri çevirmeyin. Tabiiki sınırını bilen haddini aşmayanlardan bahsediyorum. Annem ve kayınvalidem bizde. Şuan herşeyi yaptım neden? Çünkü siz tarif edin ben yapayım elim alışsın deme gafletinde bulundum. Neden? Güvenli bağlanmamız zedelenmesin diye. Yemişim güvenli bağlanmayı o zaten çok sevilirse olacak. Hissettikçe oluşacak. Salak salak hamilelik sendromları yüzünden hata etmişim. Yarın konseyi toplayacağım. Geri aldım istediğinizi yapın dicem

Netice de benden başka bir büyüğü çok seviyor diye benimle olan bağı zedelenmez. Bu mümkün değil. Ben annesiyim. Değil mi bacılarım?

Son ekleme(umarım sondur dediğinizi duyar gibiyim) büyüklerin bir bildiği varmış. Ne sırtımda yelek ne ayağımda çorap tarzan gibi geziyorum. Sanırım gaz yaptı sütte bu durum. Yarın kış moduma geçeceğim. Yanarsam yanayım gecenin bu saatinde yanmaktan iyidir

Son düzenleme:

Kuzum doğum tamamen bebeğin seçimi. Ne perine masajları ne aksak yürüyüşler ne nefes egzersizleri neler neler yaptım al sezaryen oldum. İyiki diyorum şimdi ama hedefim başkaydı. Sen hayırlısını dile. Sağlıkla kavuş, kucağına al hastahaneden evinize birlikte gelin de gerisini boşver. Herşey planla olmuyormuş.

Kuzum doğum tamamen bebeğin seçimi. Ne perine masajları ne aksak yürüyüşler ne nefes egzersizleri neler neler yaptım al sezaryen oldum. İyiki diyorum şimdi ama hedefim başkaydı. Sen hayırlısını dile. Sağlıkla kavuş, kucağına al hastahaneden evinize birlikte gelin de gerisini boşver. Herşey planla olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…