- 23 Ocak 2023
- 164
- 553
- 18
- 33
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.161
Tamamen aynı durumdayım bende, ama burdaki mesajları okudukça sabırsızlanıyorum. Bütün hazırlıkları bitirdim oyalanacak bişeyde kalmadı artıkBenim normal doğum planlanmiyor o yüzden hiç bir atraksiyona girmiyorum kizlarbebeğim o zamana kadar uslu uslu dursun diye bekliyorum oturur kalkarken kasık ağrılarım var arada toplanıyor karında ağrılar oluyor ama sancım var mı yok mu hiç bir bilgim yok açıkçası şuana kadar nstler genelde temizdi. Sizin mesajları okudukça vücudumu dinlemeye başladım
Bu akşam maç var ozamanBence hızlandırmalısın bacım yeteri kadar beklemişsin zaten 40 haftalık olmuş yani Ne gerekiyorsa yap Yeter ki doğsun artık ben sıcak su olayına çok inanıyorum gerçekten sıcak kasları gevşetiyor Rahmi de genişletiyor rahatlatıyor cinsel ilişkinin iyi geldiğini söylüyorlar Ama ben şöyle biliyorum aslında orgazm olmanın doğumu hızlandırdığını okumuştum artık ne kadarı doğru gerçek bilmiyorum
Ben bir kaç günlüğüne ailemin yanına geldim takılıyorum öyle. Eve geçince zaman nasıl geçecek bilmiyorum uğraşacak bir şeyler bulmam lazım kendime bu perşembe kontrolde netlestirecegiz tarihi insalah ama işte su fazlalığı var umarım acele etmez bebişTamamen aynı durumdayım bende, ama burdaki mesajları okudukça sabırsızlanıyorum. Bütün hazırlıkları bitirdim oyalanacak bişeyde kalmadı artık
Ayy evet liste olsa ne güzel olurdu görürdükKimler doğum yaptı kızlar doğum yapmayan az kişi kaldı galiba listeye eklense de kaç kişi kaldık doğum yapmayan görseydik iyice stres bastı beni ilk gebelik oluncakorkuyorum en son sezeryan isticem galiba endişe bastı
Benimde bu perşembe muayene var. Normal mi sezaryen mi o belli olucak. Tarihte belli olsa keşkeeBen bir kaç günlüğüne ailemin yanına geldim takılıyorum öyle. Eve geçince zaman nasıl geçecek bilmiyorum uğraşacak bir şeyler bulmam lazım kendime bu perşembe kontrolde netlestirecegiz tarihi insalah ama işte su fazlalığı var umarım acele etmez bebiş
Kaynamış sıcak su oluyor heralde haşlamazlar bir ayarı vardırAlt bölgeye kaynar su dokmek mi?
40 dan sonra sezaryen e alan çok yer var ya da suni sanci verip 9-10 saat sancı çektirip sonra sezaryen e alanda var her yer yapmıyor bu su patlatmayla fitiliBunu bende duydum alttan fitil verme varmış birde suyu patlatınca sancı hızlanıyormuş ama zaten 41 e kadar gelmezse müdahale ederek başlatıyorlar genelde
Kaynamış sıcak su oluyor heralde haşlamazlar bir ayarı vardıronu doktorunuza sorarsanız normal doğum için net bir bilgi verir bende cuma günü sorcam
şuan bnde de aynısı var artı olarak blm cok agrıyo bebegin hareketlrnide vajinada hissediyorum. Sürekli kasılıo. 36+1im. Yalancıdır umarım.Regl ağrısı oluyor kasıklarımda aynı zamanda az da kuyruk sokumumda. Bu yalancı sancı mı acaba 36+4’üm.
Bende 3 haftadır yatıyordum gelmesin diye bugün başladım artık bişeyler yapıp süreci hızlandıracağım tabi bu benim dememle olmaz ama yapayım en azından olacağı varsa gelsin artık stresten bi hal oldum yoksa
ffestinalente tabiii bizi unuttun mis kokuluyu görünce
Evet rahat olmak çok önemli bence hormonları da etkiliyor, dikkat edeceğim bakalım mecbur bir şekil doğacakAllah'ın izniyle zamanı geldikçe kanala da girer tam pozisyon da alır, siz tevekkül edin elinizden gelenleri de yapmaya çalışın, rahat olun inşallah , doğumun en önemli yanı sabır ve rahat olmak :) gerçekten dua tevekkül
Ayy işte doktor kafası tam istediğimiz yerde değil ve açılman olmayabilir deyince sankiü bütün umutlarım söndü gibi oldu. Ama hırslandım da bakalım günlük yürüyüş vs herşeyi denicem. Bugün 45 dk yürüyebildim bakalım yarın 1 saatBen doğumda kanala gireni duydum yani sancıyla çocuk kendini kanala itiyor Doktor'un dediklerini uygula bir bakalım neler olacak alttan muane de etmiş belki tetikler oda belli olmaz
Valla bugün ağladım çünkü o kadar kursa gittim kitap aldım okudum nefes egzersizi falan öğrendim ne bileyim hep hayal ettim çıkışını ıkınmayı falan, böyle olunca bi moralim bozuldu. Cidden hiç plan kurmamak gerek bu bebek-doğum işlerinde. Dediğin gibi yapabileceğimi yapıp gerisini salacağım mecburen yoksa şuan mutluluktan çok stres hissediyorum. Halbuki doğum yaklaştıkça insan heyecanlı mutlu olur değil mi? Hormonlar mı vurdu noldu bana bir kasvet çöktüCanim öncelikle sakin olmalisin, kafana takmamalisin. Sen elinden geleni yap ve inan gerisi allahin takdiri, bebegin isteyisine kalmisama seni cok iyi anliyorum ben de sezeryan hic istemiyorum, ama kafamin bi kösesinde hep isler yolunda gitmezse kendini sezeryana da hazirla tugce diye uyariyorum kendimi hep.
Umarim gerek kalmaz sen bol bol yürü, küveti sicaga yakin suyla doldur otur icine bi yarim saat falan, merdiven in cik, yerleri egil sil falan ben bunlari yapmistim hep ilkinde, tüp bebek diye iliskiye bile girmedik suni sanci verdiler suyum gelince ama nirmal dogurabildim. Yaparsin yani korkma
Evet internetteki hareketler de çok faydalı gibi duruyor. Zaman daraldığı için acaba yeterli olacak mı telaşı sardı sadece. Mecbur deneyeceğizKesinlikle kafana takma herşey çok güzel yoluna giriyor kanala girmesi için hareketlerdende yap yürü merdiven in çık ama yan yan internette çok güzel videolar var sen elinden geleni yap herşey iyi olur
Ayyy sorma o çayı bugün deli gibi aradım üç yer gezdim yoktu, sonra mecbur işimiz var diye eve geçtik. Öneren o kadar çok kadın var ki özellikle açılma için aşırı faydalı diyorlar. Şimdi internetten bakıcam nerde var, aklıma gelen herşeyi deniyorum işteBol yürüyüş yap merdiven in çık, ahududu yaprağı çayni günde 2-4 bardak iç dogumu hizlandirir ve kolaylaştırır ve ilişkiinşallah girer kanala cnm ama bence suni sancı yerine daha iyi sezaryan iste hemen boşuna okadar ağrı çekme çunku 100% açılacağın anlamına gelmez belki boşu boşuna o ağrıları çekeceksin ve sezaryena alacak inşallah 1 haftaya haledersin cnm
Evet haklısın kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum, sağlıklı olalım yeter ki diye. İşte bir anda hiç ama hiç beklemediğim şeyleri duyunca tokat yemiş gibi oldum ve çok karamsarlaştım ama zamanım olduğu için hem yapmam gerekenleri yapıcam hem de her ihtimale psikolojik olarak hazırlanmaya çalışcam. En azından düşünmeye vaktim varCanım inan bana hiçbir şey yapmasan bile onun geleceği varsa gelir zaten, sen kendini öyle şartlayıp strese sokma. Ama elinden geleni yap tabi. Ve herkes normal olmak zorunda değil. Olmazsa alırlar ne farkeder. Bende normal istiyorum ama olmazsa da üzülmem olacağı varsa kendiliğinden olur zaten. Bebişler sağlıklı gelsin yeter ki
Ay evet geçen yazmıştım sana ne kadar da aynıyız diye. Bugün hiç giremedim, karar verebildin mi ne yapacaksınız doktor ile? Nasıl bir yol izlenecek vsTamamen benimkiyle aynı, ikimiz aynı süreçleri yaşıyoruz şu anda.
Ah kuzum beklenen hareketler bunlar tadını çıkarBacım kendimi bile unuttum
Telefonu elime bile almıyorum, hiç içimden gelmiyor
Dur bakalım, Evrene pozitif mesaj gönderiyoruz olmazsa diye birşey yok inan doğum olayı burda da okuyorsun kimileri normal doğumu kolay yapıyor, kimileri kaç tane yerim yırtıldı diyor;kimileri sezeryan için hopp ne kadar kolaymış diyor temmuz annelerinde okuyorum kadın 2 hafta geçmiş hala eğilemiyorum yok belimde başımda ahrı kaldı ne zaman geçecek diyorBen de normal düşünüyorum 40 a kadar olmazsa suni sancıyla doğurtacaklar herhaldeonu da asla istemiyorum bu gidişle ben de sezeryan isteyecem
Bu çok bilinen bir yöntem canım, doktorun zaten bunu zamanı gelince yapar fitil rahim ağzını yumuşatmak için veriliyor orası yumuşayınca suyunu patlatıyorlarki süreç başlasın diye ama su patlattıktan sonra hala süreç yavaş ilerler ise o suni sancı veriyorlar (çünkü biliyorsun ki su önemli çok fazla suyun geldi ise sıkıntı olabilir) o evrede de plates topu, ördek yürüyüşü, yanında kim varsa sırtına masaj ve en önemlisi doğru nefes çok iyi geliyor (ben teknik olarak çok araştırmıştım zamanında ama normal doğum süreci nasip olmadı bana, benim bünye değişik sancı hissetmiyordum ilk gebeliğimde, bunda da henüz hiç sancı çıkmadı)Selam kızlar bende normal doğumu bekliyorum şu şekilde bir yöntem var ablam da da bu şekilde alttan bir fitil verip sonra suyunu patlatıp kendi sancısının gelmesini beklemişler ben cuma günü doktoruma sorcam suyum gelmezse 41 haftayı geçersek bu şekilde bir uygulaması var mı diye eğer yoksa başka doktora giderim birde ablamın doktoru normal doğumdan sonra kaynar sular getirip dökmüş ablamın alt bölgeye enfeksiyon olmasın diye o da aklınızda bulunsun
Kuzu cinsel ilişki de şimdi nasıl ifade edeyim harra hurra olmadıktan sonra riskli gebelik geçirmiyorsun her zaman yapabilirsin zaten, ben sezeryan olacağım ama eşime diyorum en az 40 gün lohusa olacağız o nedenle boş verBenimde 5 cm açıklık var ilişkiye girsem zararı olurmuacaba şu açılmayı bi hızlandırmak istiyorum
Canım ben seni anlamadım normalde 4cm açıklıkla epidural veriyolar ağrın falan nasıl yok artık o kadar açıklık olup doğum nasıl başlamadı? Benim bildiğim nişan gelmedikçe ilişkiye girebilirsin, eşin de isterse hiç düşünme, şu noktadan sonra ne yapsak karBenimde 5 cm açıklık var ilişkiye girsem zararı olurmuacaba şu açılmayı bi hızlandırmak istiyorum
Ah kuzum beklenen hareketler bunlar tadını çıkarArada da ses ver iyiyiz diye. Zaten şu ara taze annelerimiz genelde sessiz bebislerle meşgul anlaşılan. Herkes iyi ve sağlıklı olsun yeter bence
Evet rahat olmak çok önemli bence hormonları da etkiliyor, dikkat edeceğim bakalım mecbur bir şekil doğacak
Ayy işte doktor kafası tam istediğimiz yerde değil ve açılman olmayabilir deyince sankiü bütün umutlarım söndü gibi oldu. Ama hırslandım da bakalım günlük yürüyüş vs herşeyi denicem. Bugün 45 dk yürüyebildim bakalım yarın 1 saat
Valla bugün ağladım çünkü o kadar kursa gittim kitap aldım okudum nefes egzersizi falan öğrendim ne bileyim hep hayal ettim çıkışını ıkınmayı falan, böyle olunca bi moralim bozuldu. Cidden hiç plan kurmamak gerek bu bebek-doğum işlerinde. Dediğin gibi yapabileceğimi yapıp gerisini salacağım mecburen yoksa şuan mutluluktan çok stres hissediyorum. Halbuki doğum yaklaştıkça insan heyecanlı mutlu olur değil mi? Hormonlar mı vurdu noldu bana bir kasvet çöktü
Evet internetteki hareketler de çok faydalı gibi duruyor. Zaman daraldığı için acaba yeterli olacak mı telaşı sardı sadece. Mecbur deneyeceğiz
Ayyy sorma o çayı bugün deli gibi aradım üç yer gezdim yoktu, sonra mecbur işimiz var diye eve geçtik. Öneren o kadar çok kadın var ki özellikle açılma için aşırı faydalı diyorlar. Şimdi internetten bakıcam nerde var, aklıma gelen herşeyi deniyorum iştevalla epidural alacağım için çok da ağrılı olmaz gibime geldi suni sancı. Dayanamazsam mecbur sezaryene dönecek ama inan benim derdim ağrı değil, ben sancı verilse de açılmayabilir diye kodladım kendimi o da beni strese soktu. Yoksa düşüp bayılana kadar dayancam sancıya inat ettim benim adet sancılarım beni bayıltır ağrıdan öyle düşün yani sanmıyorum ki suni olan ondan beter etsin. Kaç kere acillik oldum sancıdan, diş ağrısı bile onun yanında az geldi. O yüzden ağrı değil de açılmaya odaklandım ben de, herkesin derdi ayrı valla bi doğursaydık hayırlısıyla
Evet haklısın kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum, sağlıklı olalım yeter ki diye. İşte bir anda hiç ama hiç beklemediğim şeyleri duyunca tokat yemiş gibi oldum ve çok karamsarlaştım ama zamanım olduğu için hem yapmam gerekenleri yapıcam hem de her ihtimale psikolojik olarak hazırlanmaya çalışcam. En azından düşünmeye vaktim var
Ay evet geçen yazmıştım sana ne kadar da aynıyız diye. Bugün hiç giremedim, karar verebildin mi ne yapacaksınız doktor ile? Nasıl bir yol izlenecek vs
Evet rahat olmak çok önemli bence hormonları da etkiliyor, dikkat edeceğim bakalım mecbur bir şekil doğacak
Ayy işte doktor kafası tam istediğimiz yerde değil ve açılman olmayabilir deyince sankiü bütün umutlarım söndü gibi oldu. Ama hırslandım da bakalım günlük yürüyüş vs herşeyi denicem. Bugün 45 dk yürüyebildim bakalım yarın 1 saat
Valla bugün ağladım çünkü o kadar kursa gittim kitap aldım okudum nefes egzersizi falan öğrendim ne bileyim hep hayal ettim çıkışını ıkınmayı falan, böyle olunca bi moralim bozuldu. Cidden hiç plan kurmamak gerek bu bebek-doğum işlerinde. Dediğin gibi yapabileceğimi yapıp gerisini salacağım mecburen yoksa şuan mutluluktan çok stres hissediyorum. Halbuki doğum yaklaştıkça insan heyecanlı mutlu olur değil mi? Hormonlar mı vurdu noldu bana bir kasvet çöktü
Evet internetteki hareketler de çok faydalı gibi duruyor. Zaman daraldığı için acaba yeterli olacak mı telaşı sardı sadece. Mecbur deneyeceğiz
Ayyy sorma o çayı bugün deli gibi aradım üç yer gezdim yoktu, sonra mecbur işimiz var diye eve geçtik. Öneren o kadar çok kadın var ki özellikle açılma için aşırı faydalı diyorlar. Şimdi internetten bakıcam nerde var, aklıma gelen herşeyi deniyorum iştevalla epidural alacağım için çok da ağrılı olmaz gibime geldi suni sancı. Dayanamazsam mecbur sezaryene dönecek ama inan benim derdim ağrı değil, ben sancı verilse de açılmayabilir diye kodladım kendimi o da beni strese soktu. Yoksa düşüp bayılana kadar dayancam sancıya inat ettim benim adet sancılarım beni bayıltır ağrıdan öyle düşün yani sanmıyorum ki suni olan ondan beter etsin. Kaç kere acillik oldum sancıdan, diş ağrısı bile onun yanında az geldi. O yüzden ağrı değil de açılmaya odaklandım ben de, herkesin derdi ayrı valla bi doğursaydık hayırlısıyla
Evet haklısın kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum, sağlıklı olalım yeter ki diye. İşte bir anda hiç ama hiç beklemediğim şeyleri duyunca tokat yemiş gibi oldum ve çok karamsarlaştım ama zamanım olduğu için hem yapmam gerekenleri yapıcam hem de her ihtimale psikolojik olarak hazırlanmaya çalışcam. En azından düşünmeye vaktim var
Ay evet geçen yazmıştım sana ne kadar da aynıyız diye. Bugün hiç giremedim, karar verebildin mi ne yapacaksınız doktor ile? Nasıl bir yol izlenecek vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?