2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Sağol canım teşekkür ederim

Ben de ilk gebeligimden once citi piti zayif biriydim 34 bedendim yahu!! Jajsjejjehehe ama benim zayifligim hep spordan diettendi. Kendimi tutardim. Tutmadigim zaman hemen kilo alirdim.

Doğum yapan anneler mide yanması çok yaşayıp bebeği saçlı yada saçsız olan var mı? Mide yanması yaşarsan bebek saçlı yaşamazsan saçsız olur derler hurafe mi çok merak ediyorum
Ben 4.aydan beri asiri mide yanmasi yasadim. Su bile icemiyordum. Bebegim cok sacli dogdu. Ama ablamin midesi hic yanmadi. Onun da bebegi sacli dogdu. Ablamin karni asagidaydi biraz, o yuzden yanmadi sanirim. Benim karnim normal olmasi gereken konumdaydi

Ya demi bencede milletin ağzında kel olursa miden yanmaz vs herkes öle diyor çok merak ediyorum bende bakalm sonucu nasıl olacak

Maaşallah canım ama çok uzun sürmüş şöyle 2-3 saatte doğuranlara çok özeniyorum bu seferki daha hızlı olur inşallah ama her türlü kabulüm tabi

Gün itibariyle 36+0’ız kızımla. Yarın kontrolümüz var. Doğum yaklaştıkça beni bi korku almaya başladı bi depresiflik çöktü üstüme… burada bakınca herkes sabırsızlıkla bekliyor bebeğini, doğum sonrası da öncesi de çok sevgi dolu, anaç ama bende başta maksimumda olan anaçlık azaldı sanki. Korkum öyle doğum sürecinden ya da iyi anne olamamaktan değil, doğum sonrası kendimi unutmaktan korkuyorum. Sevdiğim şeylere vaktim olmayacak, bakımsız biri olacağım, hayatım değişecek, bi daha sanki hiç sosyalleşemeyeceğim, eşimle aramdaki ilişki kanka moduna bağlayacak cincelik sıfır olacak falan gibi geliyor. Benden başka böyle hisseden var mı? Taşınma durumumuz var ve bi süredir annemin evinde eşimden, evimden, kedilerimden ayrı yalnızım. Bu durum ve hormonlar etkili oldu sanırım ama daha şimdiden kendi hayatımı çok özlemiş hissediyorum. Doğum sonrası da haftalarca düzen kurulamayacağı için daha da panik oluyorum…

valla hiçte değil senin korkularının aynısı bende de var hatta ara ara ben tam düşünmeden mi karar verdim çocuk yapmaya diyorum hayatım bitti filan diye düşünüyorum ve hergün bir kez ağlıyprum birşeye üzülüp rahatlıyorum doğmasını istemem artık çok yoruldum bedenim kısıtlandı eğilip kalkmak sağa sola dönmek en önemlisi ayakkabı giyememek biliyorum doğunca da başka şekillerde kısıtlanıcam ama şuan için bu sürecin bitmesini istiyorum yani çok normal bu hissettiklerin yalnız değilsin

Genetik o sen ve kardeşlerin nasıl doğdular veya eşin ve kardeşleri bi tarafa çekiyor o şekilde doğar
Yaa zaten sarısınız canım eşim taragfıda benim tarafta renkli gözlü hep kel doğmuşuz kardeşim de eşimde eşimin kardeşide bakalm erkek kardeşim zaten sarı saçlı yeşil gözlü oğlan dayıya derler eşimde sarı saçlı mavi gözlü bakalım ne olacak

Bende de var o korkular bazen karışık duygular içerisine giriyorum sonra bebeğim aklıma geliyor doğunca herşey unuturum herkes anne baba oluyor düzen bi şekilde yerine oturtulur diye pozitif düşünmeye çalışıyorum önemli olan sağlıkla gelmeleri en büyük isteğim geriye kalan herşey zamanla oturur yerine

Maaşallah canım ama çok uzun sürmüş şöyle 2-3 saatte doğuranlara çok özeniyorum bu seferki daha hızlı olur inşallah ama her türlü kabulüm tabi

Aynen suyum geldikten sonra 15 saat sürdü, çok yorulmuş çok da acıkmıştım
İkinci daha hızlı olur deniyor umarım öyle olur su gelmezse gitmem zaten sancıyı evde çekiyoruz kaç haftadır bugünde arttı sanki ama eminde olamıyorum hiç bana mı öyle geliyor ne oluyor

Sancı nasıl geliyor canım karın bölgesi mi yoksa bel de mi ağrı oluyor

Bende de tam tersi. Sadece dogum anında o iğneden korkuyorum. Aklıma olmadık şeyler geliyor. Belden uyusturma allah korusun sinire gelir felç olurum falan diye. Gece gece bile aklıma geliyor. öncesi sonrası suan dusunemiyorim tek düşündüğüm o iğne aşaması. Ama deneyimli arkadaşlar da sezeryanin en kolay yani iğne kismi dediler

Allah şifalar versin, kilo durumunuzda maşallah güzel. Vakti zamanında gelsin sağlıklı sıhhatli olsunlarda gerçekten her şey halloluyor :)
Güzel açılardan bakmaya çalışın, daha çok kısıtlanmış hissiniz ağır bastığı için depresif olmuş olabilirsiniz. Bebeğiniz sağlıkla sıhhatle büyüyor ise sevineceginiz sukredeceginiz en güzel durum. Düzen yine kurulur, hayal ettiğinizden daha güzeli kurulur hatta, anne de olursunuz Allah'ın izniyle hem de bebeğiniz için en iyi anne olursunuz

Kuzuş sıcak su torbası koymadıysan mutlaka koy belki lazım olur baya iyi geliyor

Bebeğim yılların anestezicisi. Sinirine getirir mi onu? Allahım korusun ama çok çok ekstrem bir durum o. Ben inan olsun hiç hissetmedim. Elime damar yolu açtılar o daha çok acıdı

Bir şeyi merak ediyorum. Mesela acil sezeryana alıyorlar ya o nasıl oluyor? Normalde en az 8 saat açlık ve susuzluk istiyorlar ya. Onu nasıl yapıyorlar sancı oldu acil alınacak mesela

Bekliyorlar canım bekleyebildiği kadar. Nst ile bakıyor zaten hep kontrolde kalıyorlar. Ben pazartesi yattım ve doktorum ilk andan anladı gebelik zehirlenmesi olduğunu ama nst de sorun olmadığı için ertesi günü bekledi ve 00.00 dan sonra ne su içirdiler ne yemek yedirdiler.

Ama tahmin ediyorum ki nst de sorun olsaydı yemek memek demez alırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…