- 8 Kasım 2020
- 985
- 1.358
- 63
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.461
Ya evet eşim de oyle diyor yani onu yapacak kişi anestezi uzmanı günde lac tane yapıyor manav da sanki diyorBebeğim yılların anestezicisi. Sinirine getirir mi onu? Allahım korusun ama çok çok ekstrem bir durum o. Ben inan olsun hiç hissetmedim. Elime damar yolu açtılar o daha çok acıdı
Ben gebeliğin başından beri aynı hisle mücadele ediyorum. Doğumdan sonra anladım ki her şey benim elimde. doğumdan sonra geçiyor canım hiç korkma.Gün itibariyle 36+0’ız kızımla. Yarın kontrolümüz var. Doğum yaklaştıkça beni bi korku almaya başladı bi depresiflik çöktü üstüme… burada bakınca herkes sabırsızlıkla bekliyor bebeğini, doğum sonrası da öncesi de çok sevgi dolu, anaç ama bende başta maksimumda olan anaçlık azaldı sanki. Korkum öyle doğum sürecinden ya da iyi anne olamamaktan değil, doğum sonrası kendimi unutmaktan korkuyorum. Sevdiğim şeylere vaktim olmayacak, bakımsız biri olacağım, hayatım değişecek, bi daha sanki hiç sosyalleşemeyeceğim, eşimle aramdaki ilişki kanka moduna bağlayacak cincelik sıfır olacak falan gibi geliyor. Benden başka böyle hisseden var mı? Taşınma durumumuz var ve bi süredir annemin evinde eşimden, evimden, kedilerimden ayrı yalnızım. Bu durum ve hormonlar etkili oldu sanırım ama daha şimdiden kendi hayatımı çok özlemiş hissediyorum. Doğum sonrası da haftalarca düzen kurulamayacağı için daha da panik oluyorum…
Anladim canim yani benim bu doktor da biraz şakacı. Sen hazırlıklı gel hastaneye diyor bu haftadan sonra nst de bir şey çıksa hemen alırım seni doğuma falan dedi. Ben de o kadar hemen olmaz herhalde dedimBekliyorlar canım bekleyebildiği kadar. Nst ile bakıyor zaten hep kontrolde kalıyorlar. Ben pazartesi yattım ve doktorum ilk andan anladı gebelik zehirlenmesi olduğunu ama nst de sorun olmadığı için ertesi günü bekledi ve 00.00 dan sonra ne su içirdiler ne yemek yedirdiler.
Ama tahmin ediyorum ki nst de sorun olsaydı yemek memek demez alırdı.
Bebegmm o aklımdaaa , bende yok annemden alacağıımmKuzuş sıcak su torbası koymadıysan mutlaka koy belki lazım olur baya iyi geliyor
Canım epidural anestezi ile uyanık sezeryana alıyorlar, genel anestezi yapmıyorlar. Çok fazla yiyip içtiysen. Görümcem o şekilde olmuş.Bir şeyi merak ediyorum. Mesela acil sezeryana alıyorlar ya o nasıl oluyor? Normalde en az 8 saat açlık ve susuzluk istiyorlar ya. Onu nasıl yapıyorlar sancı oldu acil alınacak mesela
Canım hepimizde duygu kargaşası var, Bende de zaman zaman oluyor. Ama minicik bir bebeğim olacak düşünsene hepsine değer. Sonuçta geçici bir durum. 40 çıkınca herşey düzelir niye kanka olasınız. Ben de daha 1 yıllık evliyim. Hemen çocuk yaptım. 15 gündür eşimden uzaktayım. Daha doğum olcak 40 ı çıkcak toparlancaz. 2 ay aramızda herşey bitti resmenGün itibariyle 36+0’ız kızımla. Yarın kontrolümüz var. Doğum yaklaştıkça beni bi korku almaya başladı bi depresiflik çöktü üstüme… burada bakınca herkes sabırsızlıkla bekliyor bebeğini, doğum sonrası da öncesi de çok sevgi dolu, anaç ama bende başta maksimumda olan anaçlık azaldı sanki. Korkum öyle doğum sürecinden ya da iyi anne olamamaktan değil, doğum sonrası kendimi unutmaktan korkuyorum. Sevdiğim şeylere vaktim olmayacak, bakımsız biri olacağım, hayatım değişecek, bi daha sanki hiç sosyalleşemeyeceğim, eşimle aramdaki ilişki kanka moduna bağlayacak cincelik sıfır olacak falan gibi geliyor. Benden başka böyle hisseden var mı? Taşınma durumumuz var ve bi süredir annemin evinde eşimden, evimden, kedilerimden ayrı yalnızım. Bu durum ve hormonlar etkili oldu sanırım ama daha şimdiden kendi hayatımı çok özlemiş hissediyorum. Doğum sonrası da haftalarca düzen kurulamayacağı için daha da panik oluyorum…
Evet 2. Çok kolay oluyormuş, bende suyum gelmeden gitmem, arttı mı azaldı mı anlayamıyor ki insan ama doğum sancısı olsa durdurmaz diyorlar zatenAynen suyum geldikten sonra 15 saat sürdü, çok yorulmuş çok da acıkmıştım
İkinci daha hızlı olur deniyor umarım öyle olur su gelmezse gitmem zaten sancıyı evde çekiyoruz kaç haftadır bugünde arttı sanki ama eminde olamıyorum hiç bana mı öyle geliyor ne oluyor
Sancı herkeste değişiyor bence. Ama bende şuan karın, kasık, bel birlikte bir sızlama var. Hepsi birlikte oluyormuş genelde. Şiddetlendikçe karında kasılma başlıyormuşSancı nasıl geliyor canım karın bölgesi mi yoksa bel de mi ağrı oluyor
Evet ilk yürüyüşler özellikle önemli dediler.yapcam mecburCitemik sezaryenin en sıkıntılı noktası sonrası arkadaşım. Bunu söylemek kolay biliyorum ama cidden hareketsiz kalmamak gerekiyor. Ben bebeğim kuvöze girmeseydi bunu yapamazdım yalan söyleyemem nazlıyımdır oram ağrıyor buram ağrıyor diye 2.80 yatardım. Ama kuvöze girince kendimi unuttum o hareket haliyle de tabii ki hızlı iyileştim ve ben doğuma 118 kg ile gitmiştim. Ben iyileştiysem siz hayli hayli iyileşirsiniz hiç canınızı sıkmayın. Güzel olacak herşey yeterki bebiş iyi olsun
Günümüz aynı, duygularımız benzer:) ilk öğrendiğimde bütün hayatım değişti diyip ağlamıştım . Yavaş yavaş kabul sürecine geçiyor insan. Sizin durumunuzda alıştığınız ortamdan uzakta kalmak da tetiklemiş görünüyor . Şöyle düşünelim bundan 5 yıl önceki hayatımızla şu anki hayatımız bir değil . Biz değiştik , çevremiz hayatımız ve elbet düzenimiz değişti. Şimdi tekrar bir değişim sürecindeyiz . Her yeni duruma alışmak gibi bu da zaman alacak ama biz her zaman olduğu gibi adapte olacağız :) şu süreçte belirsizlik bizi geriyor :) sanırım ana bırakmak en güzeliGün itibariyle 36+0’ız kızımla. Yarın kontrolümüz var. Doğum yaklaştıkça beni bi korku almaya başladı bi depresiflik çöktü üstüme… burada bakınca herkes sabırsızlıkla bekliyor bebeğini, doğum sonrası da öncesi de çok sevgi dolu, anaç ama bende başta maksimumda olan anaçlık azaldı sanki. Korkum öyle doğum sürecinden ya da iyi anne olamamaktan değil, doğum sonrası kendimi unutmaktan korkuyorum. Sevdiğim şeylere vaktim olmayacak, bakımsız biri olacağım, hayatım değişecek, bi daha sanki hiç sosyalleşemeyeceğim, eşimle aramdaki ilişki kanka moduna bağlayacak cincelik sıfır olacak falan gibi geliyor. Benden başka böyle hisseden var mı? Taşınma durumumuz var ve bi süredir annemin evinde eşimden, evimden, kedilerimden ayrı yalnızım. Bu durum ve hormonlar etkili oldu sanırım ama daha şimdiden kendi hayatımı çok özlemiş hissediyorum. Doğum sonrası da haftalarca düzen kurulamayacağı için daha da panik oluyorum…
Offf aynı benim düşünce ya jksdkdlfkYa evet eşim de oyle diyor yani onu yapacak kişi anestezi uzmanı günde lac tane yapıyor manav da sanki diyorama iste ben hep olumsuz getiriyorum aklıma sanirim.
Bebegmm o aklımdaaa , bende yok annemden alacağıımmsenin nasıl gidiyor bulutkuşum nasıllar?
Kıyamammm sizeeee
Miniş iyi. Geceleri zorlanıyorum biraz ama annem ve kayınvalidem bizde. Bırakıp uyuyorum. Dün gece mesela 4 gibiydi artık uyanamadım büyükanneleri enjektörle besledi. Takılmıyorum vallahi Ecoş takılırsam mahvolma ihtimalim çok yüksek
Az önce uyandık oğluşumla uyuduk. Dalga geçerdim bebek uyudukça uyu diyenlerle uyumak lazımmış yoksa gece yamuluyorum
Kıyamammm sizeeeene güzel yanındaa ailende varr beybmm , ne büyük nimett yoruldugunda sırtını yaslayabilceğini bilmek takılma tabii, herşey zamanla rayına oturacak ve bunlae günlük rutinlerimiz olcakk, sen bulutu bulut seni tanıycak, yeterki siz iyi ve sağlıklı olunn
Aynı sukuneti kendimden de bekliyorm bebegmÇok şükür bebeğim sağlığımız yerinde olsun da hiçbirşeye takılmıyorum. Mesela kayınvalidem bazen annem diyor hdjdj hamileyken en kızdığım şeydi asla dedirtmem diyordum ama o bile umrumda değil bana bir haller oldu ecoş lohusa kafasıyla ben milletin içinden geçerim diye düşünüyordum ama yoğun bakım mevzusu beni değiştirdi. Bunların hiç önemi yokmuş onu anladım. Derse desin amaaan kaç gün kalacak zaten kalp kırmıyorum. Sukunetliyim
En güzelini yapıyorsun canım takılacak şey takilmayacak şey var. En önemlisi sağlık o olduktan sonra gerisi boş kuzumÇok şükür bebeğim sağlığımız yerinde olsun da hiçbirşeye takılmıyorum. Mesela kayınvalidem bazen annem diyor hdjdj hamileyken en kızdığım şeydi asla dedirtmem diyordum ama o bile umrumda değil bana bir haller oldu ecoş lohusa kafasıyla ben milletin içinden geçerim diye düşünüyordum ama yoğun bakım mevzusu beni değiştirdi. Bunların hiç önemi yokmuş onu anladım. Derse desin amaaan kaç gün kalacak zaten kalp kırmıyorum. Sukunetliyim
İkizler 14 Haziran'da doğdu bende 18 haziranım tutturamadık aynı günü
Kayınvalidemn doğum gününde doğurdum geçilmiyor havasından
Babamız boğa tipi ben huyu suyu baba zaten
ffestinalente sen kendin toparlayabildin mi? Sezeryan sonrası yatma kalkma biraz sıkıntılı malum (sen kendini dinleyememişsindir Bulut kuşu düşünmekten ama ağrıların hafifledi mi?)
Birde sende sanki son zamanlarda iğneye başlamıştın, doğumdan sonra da belli bir süre devam ettirecek mi doktor?
Canımmmm çok geçmiş olsun tek tek hiç okuyamamıştım ahh kuzum nasılsınız iyimisiniz? Allahım bir an önce toparlanıp ana oğul kavuşursunuz inşallah canım benim dualarım seninle
Eki Görüntüle 3279223 Eki Görüntüle 3279223
Minnak eller de bizden gelsinteyzelerine.. başından sonuna her derdimizde hep birbirimize iyi kötü anlarda her türlü destek olduk beni cok motive ettiniz hakkınızı helal edin ikili test surecimde yaşadığım panikler falan di derken gebelik süreci ayin 28.07.2023 an itibariyle bitmiştir bizim darısı en güzel duygular hislerle sizlerin başına evet doğum korkusu her türlü var hepimizde her iki dogum yöntemi ile ama o acılar ağrılar kucağa alinca sende Huzur bulduğunu görünce ucup gidiyor. Annelik evlat duygusu cok çok başka Rabbime sonsuz şükürler uc kere tatma mi sağladı bundan sonrası bizde elimizden geldiğince hepsine kol kanat gerip her anlarından yanlarında destek olmak .....
Memeyi hiç mi almıyor? Eğer ki alıyor ama emmek istemiyor ise ben ilk çocukta onu 4.ay sendrmunda yaşamıştım, inanır mısın bebek meme de ayakta zıplayıp emzirmeye çalıştım (bebeklerin atakları oluyor nedensiz çığlık ile emmek istemiyordu ama 1 haftaya falan geçmişti çok zordu ama )
Ama sen sürekli uyuyor demiştin, senin durum biraz karışık oldu şimdi? (sarılık olunca gözünü açacak hali bile olmuyor sanki bebeşin)
ffestinalente senin şu durum güncellemelerini bayılıyorum ya, o kadar tatlı ve haklısın ki hele büyükler ve bebek ile bağlanma konusu ile ilgili yaptıkların aklıma şu takıldı senin bebek erken gelince yazamamıştım yanlış anlaşılır diye, kurutucu da küçülen bebek kıyafetleri işe yaradı mı festimm
Amaa çok tatlısınız, hayırlı olsun kuzum ve darısı bizlere inşallahsen, ben, pozitif günlerinizi güncellemeyince aslında hepimiz aynı günlerde bekliyorduk, gözyaşlarım pıt bu fotoya (bu arada @pozitifbiri ne senin nezdirde hayırlı olsun diyorum, eğer ki ulaştırabilirsiniz sevinirim ) bu arada normal doğum da uzun uzun anlatmıştım arkadaşım demişti 5-6cm açıklık ile epidural verilince uyumuştum bile diye anlattı diye, normal doğumu düşünenlere moral oldun kuzu Allahım dönüp dönüp baktım çok güzel bir foto yakalamışlar maşallah ya, tam bir ikonik foto olmuş, bebişin bakışları, senin ojeler
Tamam o zaman seni salı gününe yazıyorum, tarihi sevdimkuzum artık bizler gerçek ağustos anası neferleriyiz, temmuzu kapattık sıra ile pıt pıt döküleceğiz inşallah
Festimmmm canimmm bulutla eve gecmissiniz yaaa nasil sevindimaklim sizdeydi ahhh bu dedigin her seye imzami atarimmmm ben de, yegenimde görmüştüm zorluklari, ama evlatta zorluklar daha da katlaniyor resmen. Evde 5 kisi olsa yardim etmeye keske biz 3 kisiyiz bakamiyoruz yetisemiyoruz bazen
Vee benim Mete bey her gün yeni bir güncellemeyle geliyor, her gün farkli bir zorluk yasatiyor annesine
Bulutcum nasil iyi miii? O da hakiki bir aslan gibi mi
Aynı sukuneti kendimden de bekliyorm bebegmbenim bide ailem aynı mahallede oturuyor, eşiminkide hemen yan dairede yani ben öle kaç gün kalcak zaren derse desn diyemem gibi , çünkü benim rutinimde bu olck
En güzelini yapıyorsun canım takılacak şey takilmayacak şey var. En önemlisi sağlık o olduktan sonra gerisi boş kuzum
Canim ilk üç ay zaten bebisler bir alışkanlık gelistirmiyormus. Annesini bile tam anlamıyla 7. 8. Ayda tanımaya başlıyormuş. Ama her zaman annesinin yuzunu sesini diğer insanlara göre daha net ayırt ediyormuş. Merak etme o senin bebeğin ve kim ne derse ne yaparsa yapsın o seni biliyorÇok şükür bebeğim sağlığımız yerinde olsun da hiçbirşeye takılmıyorum. Mesela kayınvalidem bazen annem diyor hdjdj hamileyken en kızdığım şeydi asla dedirtmem diyordum ama o bile umrumda değil bana bir haller oldu ecoş lohusa kafasıyla ben milletin içinden geçerim diye düşünüyordum ama yoğun bakım mevzusu beni değiştirdi. Bunların hiç önemi yokmuş onu anladım. Derse desin amaaan kaç gün kalacak zaten kalp kırmıyorum. Sukunetliyim
Aynen canım benimde öyle yaSilikon meme ucu kullanıyorum ben de ama onu bile tutmamız sıkıntı işte hırslanıyor ağlıyor çıkıyor yerinden
Amin inşAllah canım teşekkür ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?