2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bebeğim yılların anestezicisi. Sinirine getirir mi onu? Allahım korusun ama çok çok ekstrem bir durum o. Ben inan olsun hiç hissetmedim. Elime damar yolu açtılar o daha çok acıdı
Ya evet eşim de oyle diyor yani onu yapacak kişi anestezi uzmanı günde lac tane yapıyor manav da sanki diyor ama iste ben hep olumsuz getiriyorum aklıma sanirim.

Ben gebeliğin başından beri aynı hisle mücadele ediyorum. Doğumdan sonra anladım ki her şey benim elimde. doğumdan sonra geçiyor canım hiç korkma.

Anladim canim yani benim bu doktor da biraz şakacı. Sen hazırlıklı gel hastaneye diyor bu haftadan sonra nst de bir şey çıksa hemen alırım seni doğuma falan dedi. Ben de o kadar hemen olmaz herhalde dedim yok sen çantayla gel yatisini yapariz bir şey görürsem diyor. Ondan merak ettim. Sonuçta kan vermicek olduktan sonra aç gitmiyorum hastaneye. Nasil olacak demistim

Citemik sezaryenin en sıkıntılı noktası sonrası arkadaşım. Bunu söylemek kolay biliyorum ama cidden hareketsiz kalmamak gerekiyor. Ben bebeğim kuvöze girmeseydi bunu yapamazdım yalan söyleyemem nazlıyımdır oram ağrıyor buram ağrıyor diye 2.80 yatardım. Ama kuvöze girince kendimi unuttum o hareket haliyle de tabii ki hızlı iyileştim ve ben doğuma 118 kg ile gitmiştim. Ben iyileştiysem siz hayli hayli iyileşirsiniz hiç canınızı sıkmayın. Güzel olacak herşey yeterki bebiş iyi olsun

Bir şeyi merak ediyorum. Mesela acil sezeryana alıyorlar ya o nasıl oluyor? Normalde en az 8 saat açlık ve susuzluk istiyorlar ya. Onu nasıl yapıyorlar sancı oldu acil alınacak mesela
Canım epidural anestezi ile uyanık sezeryana alıyorlar, genel anestezi yapmıyorlar. Çok fazla yiyip içtiysen. Görümcem o şekilde olmuş.
Canım hepimizde duygu kargaşası var, Bende de zaman zaman oluyor. Ama minicik bir bebeğim olacak düşünsene hepsine değer. Sonuçta geçici bir durum. 40 çıkınca herşey düzelir niye kanka olasınız. Ben de daha 1 yıllık evliyim. Hemen çocuk yaptım. 15 gündür eşimden uzaktayım. Daha doğum olcak 40 ı çıkcak toparlancaz. 2 ay aramızda herşey bitti resmen ama napalım doğum sonrası düzene binecek herşey şuan sadece bebeğine odaklan onun sana çok ihtiyacı var
Evet 2. Çok kolay oluyormuş, bende suyum gelmeden gitmem, arttı mı azaldı mı anlayamıyor ki insan ama doğum sancısı olsa durdurmaz diyorlar zaten
Sancı nasıl geliyor canım karın bölgesi mi yoksa bel de mi ağrı oluyor
Sancı herkeste değişiyor bence. Ama bende şuan karın, kasık, bel birlikte bir sızlama var. Hepsi birlikte oluyormuş genelde. Şiddetlendikçe karında kasılma başlıyormuş

Evet ilk yürüyüşler özellikle önemli dediler.yapcam mecbur

Günümüz aynı, duygularımız benzer:) ilk öğrendiğimde bütün hayatım değişti diyip ağlamıştım . Yavaş yavaş kabul sürecine geçiyor insan. Sizin durumunuzda alıştığınız ortamdan uzakta kalmak da tetiklemiş görünüyor . Şöyle düşünelim bundan 5 yıl önceki hayatımızla şu anki hayatımız bir değil . Biz değiştik , çevremiz hayatımız ve elbet düzenimiz değişti. Şimdi tekrar bir değişim sürecindeyiz . Her yeni duruma alışmak gibi bu da zaman alacak ama biz her zaman olduğu gibi adapte olacağız :) şu süreçte belirsizlik bizi geriyor :) sanırım ana bırakmak en güzeli

Ya evet eşim de oyle diyor yani onu yapacak kişi anestezi uzmanı günde lac tane yapıyor manav da sanki diyor ama iste ben hep olumsuz getiriyorum aklıma sanirim.
Offf aynı benim düşünce ya jksdkdlfk allah biliyor bende o konudan çekiniyorum allah yardımcımız olsn enerjiyi çekmeyelm şimdi

Bebegmm o aklımdaaa , bende yok annemden alacağıımm senin nasıl gidiyor bulutkuşum nasıllar?

Miniş iyi. Geceleri zorlanıyorum biraz ama annem ve kayınvalidem bizde. Bırakıp uyuyorum. Dün gece mesela 4 gibiydi artık uyanamadım büyükanneleri enjektörle besledi. Takılmıyorum vallahi Ecoş takılırsam mahvolma ihtimalim çok yüksek

Az önce uyandık oğluşumla uyuduk. Dalga geçerdim bebek uyudukça uyu diyenlerle uyumak lazımmış yoksa gece yamuluyorum

Kıyamammm sizeeee ne güzel yanındaa ailende varr beybmm , ne büyük nimett yoruldugunda sırtını yaslayabilceğini bilmek takılma tabii, herşey zamanla rayına oturacak ve bunlae günlük rutinlerimiz olcakk, sen bulutu bulut seni tanıycak, yeterki siz iyi ve sağlıklı olunn

Çok şükür bebeğim sağlığımız yerinde olsun da hiçbirşeye takılmıyorum. Mesela kayınvalidem bazen annem diyor hdjdj hamileyken en kızdığım şeydi asla dedirtmem diyordum ama o bile umrumda değil bana bir haller oldu ecoş lohusa kafasıyla ben milletin içinden geçerim diye düşünüyordum ama yoğun bakım mevzusu beni değiştirdi. Bunların hiç önemi yokmuş onu anladım. Derse desin amaaan kaç gün kalacak zaten kalp kırmıyorum. Sukunetliyim

Aynı sukuneti kendimden de bekliyorm bebegm benim bide ailem aynı mahallede oturuyor, eşiminkide hemen yan dairedeyani ben öle kaç gün kalcak zaren derse desn diyemem gibi , çünkü benim rutinimde bu olck

En güzelini yapıyorsun canım takılacak şey takilmayacak şey var. En önemlisi sağlık o olduktan sonra gerisi boş kuzum

İkizler 14 Haziran'da doğdu bende 18 haziranım tutturamadık aynı günü
Kayınvalidemn doğum gününde doğurdum geçilmiyor havasından
Babamız boğa tipi ben huyu suyu baba zaten

Sen ne hayırlı gelinsin hdjdjd
Kayınvalidem 20 temmuz doğumlu, oğluş 25 temmuz. Ona bile inanılmaz seviniyor senin kayınvalideni düşünemiyorum bile.

Kuzum ben ne acı ne ağrı hiçbirşey hissetmedim sezaryen korkusu yüzünden yapmadığım şey kalmamıştı benim biliyosun ama korkulacak birşeyi yokmuş. Belki durumlardan dolayı böyle hissetmişimdir bilmiyorum ama rahat geçirdim. İlk kalkışta çok kötü oldum ben. Sonra bulutu göreceksin dediler anam bir baktım depar atıyorum ben. Doğum anında göremedim gibi birşey olmuştu çünkü. Travmalı bir doğum oldu umarım yüce rabbim oğlumunda benimde içimizden kötü hisleri öğrenilmişlikleri alır. Bazen üzülüyorum çünkü.

Oksapar kullanıyordum. Devam ediyorum bugün son iğnemi vuruldum. Ecopirin e devam edeceğim ama.

Canımmmm çok geçmiş olsun tek tek hiç okuyamamıştım ahh kuzum nasılsınız iyimisiniz? Allahım bir an önce toparlanıp ana oğul kavuşursunuz inşallah canım benim dualarım seninle

Teşekkür ederim canımcığım

Oyu ağzını severim. Miniş ellerini yerim 41 kere maşallah teyze balı yaa.

Canımcığım biz onları açmıştık yumuşatıcıya basıp ütüleyip. Kıyafetlerinin içinde kayboluyor yenidoğan bile büyük yavruma. Hükümet gibi kadınım fındık kadar çocuk doğurdum çok komik

Çok şükür canımcığım. Ben kimsede görmedim anacım yine neyin seni beklediğini biliyormuşsun ne kadar büyük bir artı

Aslanlar sinirli oluyo muydu ya benim oğluş çok sinirli kaşlarıyla yönetiyor insanı Mete kuzusu nasıl? Herşey yolunda mı?

Aynı sukuneti kendimden de bekliyorm bebegm benim bide ailem aynı mahallede oturuyor, eşiminkide hemen yan dairedeyani ben öle kaç gün kalcak zaren derse desn diyemem gibi , çünkü benim rutinimde bu olck

Hdjdjdj cidden geliyor birşeyler. Sana da gelecek eminim sadece evet sen herşeye okey deme. Büyükler bazen nasılsa birşey demiyor moduna girebiliyor ve düşünemiyor. Devamlı yanyana olacaksanız riske atmamak gerektiğini düşünüyorum. Ama şunu düşün. Evladın seni 95 mt öteden tanıyor ve biliyor kimse senin yerini alamaz babası bile. Onlar öyle dedi onlar baktı diye sizin bağınıza birşey olmaz. Nerden anladım biliyor musun?

Bulutu bana sezaryende gösterdiler ama inanılmaz kısa ve kanlıydı ben birşey anlamadım koynuma alamadım kokumu duyamadı. Emzirmeye gittiğim güne kadar sadece 15 dk gördüm kuvöz dışından. Ama emzirme günü bir baktım ağlıyor hemen koştum annem ben burdayım geldim dedim Ecoş ve direkt sustu. Hemşireler de dahil hepimiz şok olduk. Bunu da yaşadığım için içim rahat kim be derse ne yaparsa yapsın.
Şuan önceliğim sütü. Kendimi gerip üzüp onu riske atamam. Kimse buna değmez. Milletle iteşicem diye evladıma zarar veremem.

En güzelini yapıyorsun canım takılacak şey takilmayacak şey var. En önemlisi sağlık o olduktan sonra gerisi boş kuzum

Aynen öyle bebeğim. Birde salak salak kimseyi istemiyorum diyodum hfjfj Allahım nolcam ben ya. Neyime güvendiysem. Ev pırıl pırıl, yediğim önümde yemediğim arkamda. Yorulunca gözüm arkada değil. Mal mıyım neyim birde evde birisi olsun istemiyordum vallahi şimdi gitsinler istemiyorum

Ama bunda haklarını yiyemem büyüklerimizin davranışları çok etkili. Bak şuan babanne-torun saati yapın dedim bıraktım babannesine (gidicek haftaya zaman geçirsin istiyorum) kendim buraya girdim. İki sokum konuşup kendime gelcem yaa çok özleştim burayıda

Canim ilk üç ay zaten bebisler bir alışkanlık gelistirmiyormus. Annesini bile tam anlamıyla 7. 8. Ayda tanımaya başlıyormuş. Ama her zaman annesinin yuzunu sesini diğer insanlara göre daha net ayırt ediyormuş. Merak etme o senin bebeğin ve kim ne derse ne yaparsa yapsın o seni biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…