- 19 Ekim 2021
- 1.956
- 4.516
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.501
kaç kg doğdu canım bebiş seninSen ne hayırlı gelinsin hdjdjd
Kayınvalidem 20 temmuz doğumlu, oğluş 25 temmuz. Ona bile inanılmaz seviniyorsenin kayınvalideni düşünemiyorum bile.
Kuzum ben ne acı ne ağrı hiçbirşey hissetmedimsezaryen korkusu yüzünden yapmadığım şey kalmamıştı benim biliyosun ama korkulacak birşeyi yokmuş. Belki durumlardan dolayı böyle hissetmişimdir bilmiyorum ama rahat geçirdim. İlk kalkışta çok kötü oldum ben. Sonra bulutu göreceksin dediler anam bir baktım depar atıyorum ben. Doğum anında göremedim gibi birşey olmuştu çünkü. Travmalı bir doğum oldu umarım yüce rabbim oğlumunda benimde içimizden kötü hisleri öğrenilmişlikleri alır. Bazen üzülüyorum çünkü.
Oksapar kullanıyordum. Devam ediyorum bugün son iğnemi vuruldum. Ecopirin e devam edeceğim ama.
Teşekkür ederim canımcığım
Oyu ağzını severim. Miniş ellerini yerim 41 kere maşallahteyze balı yaa.
Canımcığım biz onları açmıştık yumuşatıcıya basıp ütüleyip. Kıyafetlerinin içinde kayboluyoryenidoğan bile büyük yavruma. Hükümet gibi kadınım fındık kadar çocuk doğurdum çok komik
Çok şükür canımcığım. Ben kimsede görmedim anacım yine neyin seni beklediğini biliyormuşsun ne kadar büyük bir artı
Aslanlar sinirli oluyo muydu ya benim oğluş çok sinirli kaşlarıyla yönetiyor insanıMete kuzusu nasıl? Herşey yolunda mı?
Canım benim de aklıma bir sürü şey geliyor. Üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Ama artık diyorum ki o an zamanı gelince sırayla karşıma çıktığında uğraşıcam ne gelirse. Şimdiden endişelenmek bir işe yaramıyor. Artı herkes bir şekilde bu süreçten geçiyor. İsteyen her şryi başarır. Biraz zaman ve sabır gerek sadeceGün itibariyle 36+0’ız kızımla. Yarın kontrolümüz var. Doğum yaklaştıkça beni bi korku almaya başladı bi depresiflik çöktü üstüme… burada bakınca herkes sabırsızlıkla bekliyor bebeğini, doğum sonrası da öncesi de çok sevgi dolu, anaç ama bende başta maksimumda olan anaçlık azaldı sanki. Korkum öyle doğum sürecinden ya da iyi anne olamamaktan değil, doğum sonrası kendimi unutmaktan korkuyorum. Sevdiğim şeylere vaktim olmayacak, bakımsız biri olacağım, hayatım değişecek, bi daha sanki hiç sosyalleşemeyeceğim, eşimle aramdaki ilişki kanka moduna bağlayacak cincelik sıfır olacak falan gibi geliyor. Benden başka böyle hisseden var mı? Taşınma durumumuz var ve bi süredir annemin evinde eşimden, evimden, kedilerimden ayrı yalnızım. Bu durum ve hormonlar etkili oldu sanırım ama daha şimdiden kendi hayatımı çok özlemiş hissediyorum. Doğum sonrası da haftalarca düzen kurulamayacağı için daha da panik oluyorum…
Ayy aynen. Ama o çok aşırı nadir bir furummuş ve olsa bile geçici oluyormuş o yğzden korkmaya gerek yok bence. O am başka şeylere odaklanıcaz mecburBende de tam tersi. Sadece dogum anında o iğneden korkuyorum. Aklıma olmadık şeyler geliyor. Belden uyusturma allah korusun sinire gelir felç olurum falan diye. Gece gece bile aklıma geliyor.öncesi sonrası suan dusunemiyorim tek düşündüğüm o iğne aşaması. Ama deneyimli arkadaşlar da sezeryanin en kolay yani iğne kismi dediler
Yerim ya yerim ne tatlıdır minicik suratıCanımcığım biz onları açmıştık yumuşatıcıya basıp ütüleyip. Kıyafetlerinin içinde kayboluyoryenidoğan bile büyük yavruma. Hükümet gibi kadınım fındık kadar çocuk doğurdum çok komik
Benim sancılar düzenli devam ama hiç artmıyor yadr sancı düzenli olunca doğumu 24 saatte başlatır demişti o da yalan çıktı galiba
Valla benim sürekli regli ağrısı gibi sızlama var canım, saat aralık anlayamıyorum dr geldiğimden beri 3-4 kez de karnım sertleşti galiba ama 10 saat oldu, yalancı sancı galibaYaaa yavaştan hızlanır canım dikkat et, kaç dk veya saat mi? Ne kadar sürede giriyor sancı benim 2 3 saatte bir zorluyor
Senin ne zamandır böyle dr ne diyorYaaa yavaştan hızlanır canım dikkat et, kaç dk veya saat mi? Ne kadar sürede giriyor sancı benim 2 3 saatte bir zorluyor
Valla benim sürekli regli ağrısı gibi sızlama var canım, saat aralık anlayamıyorum dr geldiğimden beri 3-4 kez de karnım sertleşti galiba ama 10 saat oldu, yalancı sancı galiba
Senin ne zamandır böyle dr ne diyor
Alayım canım inşallah tutar teşekkür ederimOlsun ona da alisiyorlar. Ben yine aldım. Sol göğüs ucumu oğlum eme eme çıkardı sağdaki çıkmamıştı
Önemli olan hayırlısı ile sağlıkla gelmesi normal sezeryan sadece bir geliş yöntemi ben ikisinden de korkuyorum hayırlısı olsun diye dua ediyorum hepSezeryan çok keşke hepimiz normal dogursak ama bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor
Hayırlı uğurlu olsun canım en kısa zamanda toparlanıp eve gitmeniz dileğiyleKızlar duan eden herkese tesekkür ederim biz minik mucizemle iyiyz yanımda elhamdulillah kolestaZdan bebekte yorulmuştu baya yorgun doğdu . Onun dışında çok şükür elhamdulillah iyyiz biraz ağrılarım var oda gececek elbet
MaşallahÇok şükür bebeğim sağlığımız yerinde olsun da hiçbirşeye takılmıyorum. Mesela kayınvalidem bazen annem diyor hdjdj hamileyken en kızdığım şeydi asla dedirtmem diyordum ama o bile umrumda değil bana bir haller oldu ecoş lohusa kafasıyla ben milletin içinden geçerim diye düşünüyordum ama yoğun bakım mevzusu beni değiştirdi. Bunların hiç önemi yokmuş onu anladım. Derse desin amaaan kaç gün kalacak zaten kalp kırmıyorum. Sukunetliyim
Ben de ikisinden de korkuyorum aslındaÖnemli olan hayırlısı ile sağlıkla gelmesi normal sezeryan sadece bir geliş yöntemi ben ikisinden de korkuyorum hayırlısı olsun diye dua ediyorum hep
Hayırlı uğurlu olsun canım en kısa zamanda toparlanıp eve gitmeniz dileğiyle
Maşallah
Kizlar ben normal doğuma karar verdim aksilik olmazsa öyle sezeryan a kaydım korkudan ama Allah büyük yaparım herhalde
Ben de ikisinden de korkuyorum aslındaama kaçış yok bir şekilde gelecekler
Canim ilk üç ay zaten bebisler bir alışkanlık gelistirmiyormus. Annesini bile tam anlamıyla 7. 8. Ayda tanımaya başlıyormuş. Ama her zaman annesinin yuzunu sesini diğer insanlara göre daha net ayırt ediyormuş. Merak etme o senin bebeğin ve kim ne derse ne yaparsa yapsın o seni biliyor
ffestinalente öyle canım aile gibisi var mı ya ben de 5 gündür annemlerdeyim keyfim yerinde sadece kahvaltımı kendi başıma yapıyorum (tarlada çalıştıkları için) geri kalan da hiç bir işe elimi bile surmuyorum sağolsunlar. İyi varlar Ama saltanat yarın bitiyor sabah döneceğim kontrolüm var sonra da zaten annem direk doğuma gelecek. Yarına da sanırım doğum tarihim netleşek gibi oğluşum acele etmezse tabi.
Ohh valla iyi yapmışsın canım ben bebeği kimseye bırakamıyordum anneme dahiodada yanımda kalıyor hep çoğu zaman başında bekliyordum ilk günler hep bakıyordum nasıl iyi mi nefes alıyor mu diye
Hastanede de sabaha kadar uykusuz bekledim tek başıma
Bi de benim bebek çok küçük doğduya
Kayınvalidem zaten kendi havasında ve ona asla çocuk emanet edemem
Kızlar duan eden herkese tesekkür ederim biz minik mucizemle iyiyz yanımda elhamdulillah kolestaZdan bebekte yorulmuştu baya yorgun doğdu . Onun dışında çok şükür elhamdulillah iyyiz biraz ağrılarım var oda gececek elbet
Cumartesi sabahı dogurucan
kaç kg doğdu canım bebiş senin
Yerim ya yerim ne tatlıdır minicik suratıo kadar endişelenmiştik grupça o kıyafetler nolcak diye, bak şimdi büyük geliyormuş öp öp öp onu yerime
Bende bende bugün diyorum ki böyle kalsak olmaz mı ikisinden de Korkuyorum bende hayırlısı ile sağlıkla gelsinler rabbim yardımcımız olsunBen de ikisinden de korkuyorum aslındaama kaçış yok bir şekilde gelecekler
Ben diyorumffestinalente kuzum, kimse yazmayınca son birkaç sayfayı tekrar okuyordum, senin evrilme, değişim, gelişim evrelerinin tüm ayrıntılarını okurken hissettim biliyor musun çok eğlenceli bir süreç oluyor seninki sürekli değişime açık olman da çok hoşuma gidiyor
Kızlar yeni güne girdik, bakalım bu günün sürprizi kim olacak
ffestinalente kuzum, kimse yazmayınca son birkaç sayfayı tekrar okuyordum, senin evrilme, değişim, gelişim evrelerinin tüm ayrıntılarını okurken hissettim biliyor musun çok eğlenceli bir süreç oluyor seninki sürekli değişime açık olman da çok hoşuma gidiyor
Hayatın akışı olanlar olaylar bizim istemediğimiz ve bazen istemesek de güzel sonuçlar doğurabiliyor evi dert etmistin ev bak hemencecik oldu bitti doğmasın derken doğdu ve herseyi değiştirdi bulut bey belki baska gün gelse yine herşey sana kalicakti uğraşman etmen tansiyonunu dahada etkilerdi bundada vardır hayır deyip rabbimden gelene sonsuz şükürler olsun ki evlatlarımı yanımızda kucağımızda ve kokusunu kokumuzu icine cekebilyorHdjdjdj cidden geliyor birşeyler. Sana da gelecek eminim sadece evet sen herşeye okey deme. Büyükler bazen nasılsa birşey demiyor moduna girebiliyor ve düşünemiyor. Devamlı yanyana olacaksanız riske atmamak gerektiğini düşünüyorum. Ama şunu düşün. Evladın seni 95 mt öteden tanıyor ve biliyor kimse senin yerini alamaz babası bile. Onlar öyle dedi onlar baktı diye sizin bağınıza birşey olmaz. Nerden anladım biliyor musun?
Bulutu bana sezaryende gösterdiler ama inanılmaz kısa ve kanlıydı ben birşey anlamadım koynuma alamadım kokumu duyamadı. Emzirmeye gittiğim güne kadar sadece 15 dk gördüm kuvöz dışından. Ama emzirme günü bir baktım ağlıyor hemen koştum annem ben burdayım geldim dedim Ecoş ve direkt sustu. Hemşireler de dahil hepimiz şok olduk. Bunu da yaşadığım için içim rahat kim be derse ne yaparsa yapsın.
Şuan önceliğim sütü. Kendimi gerip üzüp onu riske atamam. Kimse buna değmez. Milletle iteşicem diye evladıma zarar veremem.
Aynen öyle bebeğim. Birde salak salak kimseyi istemiyorum diyodum hfjfj Allahım nolcam ben ya. Neyime güvendiysem. Ev pırıl pırıl, yediğim önümde yemediğim arkamda. Yorulunca gözüm arkada değil. Mal mıyım neyim birde evde birisi olsun istemiyordum vallahi şimdi gitsinler istemiyorum
Ama bunda haklarını yiyemem büyüklerimizin davranışları çok etkili. Bak şuan babanne-torun saati yapın dedim bıraktım babannesine (gidicek haftaya zaman geçirsin istiyorum) kendim buraya girdim. İki sokum konuşup kendime gelcem yaa çok özleştim burayıda
Ben varım doğurmauan 38+4 de 3100 gr dı en fazla 3500 doğar diye tahmin ediyorumDoğum yapmayan kaç kişi kaldık acaba? 37+6 olduk bugün itibari ile, 37+3 te 3150 gramdık sizce kilo alımı olur mu 37 den sonra çok kilo almaz deniliyor sizler ne durumdasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?