- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.581
Bende bi kere böyle oldum doktor 8 saatte 1 parol içebilirsin demişti canım doktoruna danış istersen izin verirse içebilirsinn, diğerlerini denemişsin zatenKızlar grip boğaz ağrısı ve öksürük için ballı süt, limonlu ballı ılık su, ballı zencefilli süt, ıhlamur harici neler içebilirim bunlar hepsini denedim faydası olmadı
Kızlar grip boğaz ağrısı ve öksürük için ballı süt, limonlu ballı ılık su, ballı zencefilli süt, ıhlamur harici neler içebilirim bunlar hepsini denedim faydası olmadı
Bende hamile ve hormon kafasından öle düşüniyorum sanirim beybm@Sefika053 ah ballı böreğim kıyamam. Bulutunda heryeri delik deşikti küçücük elinden 5 noktadan kan almışlar. Dirsekten heryerden. Seni en iyi ben anlarım. Ama bunlar ufak şeyler allahım sağlıklı günler yaşatsın tüm evlatlara. Valla bacım zor tek çocukken bile zor birde düşünmen gereken başka bir evlat olduğunda daha da zorluğu katlanıyordur eminim. Ama anneler dirayetli ya o güç geliyor. Allahım veriyor. Yoksa mümkün değil hergün hergün aynı şekilde uğraşılmaz. Başka birşey olsa eehhhh be dersin biryerden sonra ama evlat olunca gıkı çıkmıyormuş insanın.
Ndjsjsjks çok iyi olmamış mıbak ben çok yoğun ve stresli bir işte çalışıyorum hep ayaktayım hep sahadayım ve hep insanlarla uğraşıyorum ve bilen bilir iş hayatında insanlarla uğraşmak iğrenç birşeydir. Zorludur ama bütün bunlar ev hanımlığı kadar zor değil. Anam yok nankör ev işi. Yap yap yap yine aynı yine aynı. Hele de çocukla çok daha zor. Açıkcası kocanın da bunu anlamasına sevindim
Kuzum geçmiş olsun bu arada sarılıktan yattığını ben kaçırmışım. Nasıl şimdi iyi mi fındık kuşu? İsmini ne koydunuz?
Ay acemi ağzım açık kaldı. Şunu varya anlatana kadar canım çıkıyor çevremdekilere ama beceremiyorum sen te ordan benim burda yazdıklarımdan anlamışsın. Benim için niyet önemli. Hatta tek kriter. İnsanız hata yaparız. Herkes yapabilir. Ama bunu bile bile art niyetle yapıyorsa ben Allah yarattı demiyorum. Ama niyetinde bir kötülük yok ama oluyorsa kabul ediyorum. Uyarırsam bive yine yaparsa o zamanda yapıştırırım ama şuan böyle bir durum yok. Hışırları çıktı ya. Üzülüyorum inanılmaz derece de. Ben kadınla anlaşmıştım ancak öyle hallolurdu ev ama sağolsunkar hallettiler.
Kuzuş annem 40 gün burda kayınvalidem belli değil ama o daha az kalacakz. Buluta o kadar iyi bakıyorlar ki. Kayınvalidem şarkı söylüyor gelip, kartları var onları konuşuyor. Tertemiz. Şimdi kadına sınır koymamın alemi yok. Zaten gidicek bari gönlünce zaman geçirsin.
Yavrum bu konuya kadar bende öyleydim. Eğer aileleriniz iyi niyetliyse inan ihtiyacın olacak. Onların size destek olması sizin birşeyleri yapamadığınızın göstergesi değil.
Bende öyleydim ben yaparım ederim evet yaparım ama arkadaşım hışırım çıkar. Açıkcası süreç emzir gazını çıkart altını temizle kalan sütü sağ şeklinde ilerliyorve bunun döngüsü bazen 2 saat maks 3 saat. Bu döngüdeyken olabiliyorsa minnoş yardımlar çok işe yarar. Oturur bir kahveni içersin. Ayrıca ben işten de değil de şunu düşünüyorum oğlumun temelde anne baba sevgisine ihityacı var ama bunun yanına büyük ebeveynlerin sevgisini de koyabiliyorsak muhteşem olur. Elinden onu almaya hakkım yok. Hamilelik kafasıyla ben hırçınlaşmışım onu anladım ya da lohusa kafasıyla yumuşadım mı acaba bilemiyorum Hepsi mümkün.
Kerem balı teyze kuşu severim onu. Hayırlı olan zamanda kolaylıkla gelsin bebeğim
Canım geçmiş olsun benim kızım olmuştu oyun yerinde kapmıştı ve çevremdekilerinde çocukları olmuştu çok hızlı bulaşan birşey maalesef en iyisini edersin kayınvalidene bırakmakla daha yeni dünyaya gelmiş bide bulaşmasın yazık bebeğine bir haftayla on gün arası sürüyor iyileşmesi yavaş yavaş günden düne kuruduğunu daha iyiye gittiğini gözle görülüyor zaten
Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırımVizeci06 gecmis olsun tam dogum oncesi buyuk kiz hastalanmis, kv'ye birakmak mantikli ama tam 2 yasinda ofke nobetleriyle geri donebilir evine. Hazirlikli olun tekrar gecmis olsun...
@Sinemozbk dogurdu herhalde en son dun oglen yazmis biseyler...
Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım
Allah acil şifalar versin geçmiş olsunKızlar güne hiç güzel başlamadım kızım 2 yaşında dün gece ateşi vardı sabah kalktık ki el ayak ağız hastalığı olmuş hemen sağlık ocağına gittim umarım hemen iyileşir cumartesi de doğum of kendimi çok kötü hissediyorum
Başına gelen var mı ne yaptınız kızlar
Doktoruna yazdım bulaşmaz inşallah dedi bulasabilirmis de şuan için iyiyim doğum yaptığımda yenidoğan doktoru da geliyor ya ona da soracağım ne yapabilirim diyeVizeci06 çok geçmiş olsun hastalığu bilmiyorum ama büyüklere de bulaşma ihtimali var mı mesela sana bulaşmış mıdır inşallah yoktur öyle birşey
Birde konuşarak ona anlat babaannesiyle kalacağını sonra onu alacağınızı senin hastaneye gitmen gerektiğini filan birde babası sık sık ziyaret ederse daha kolay atlatırsınız gibi
Canım doktora gittim zaten çok üst seviye de hastalanmışım klima çarptı sanırsam antibiyotik bile verdi hamileler için olanını öksürük şurubu gargara da kullandım ama inan faydası yok parolda içebilirsin ara da dedi ama inan faydası yok herşey denedim diyebilirim ama iyileşme yokBende bi kere böyle oldum doktor 8 saatte 1 parol içebilirsin demişti canım doktoruna danış istersen izin verirse içebilirsinn, diğerlerini denemişsin zatencok geçmiş olsn
Sağol canım olmadı onuda deneyeyim bi yoksa doğuma kadar iyileşemicem diye korkuyorumBen hamilelik boyunca kaya tuzlu suyla burun temizliği yaptım canım. Peşine de limonlu vallı ılık su içtim. Burun temizliği bana inanılma iyi geliyordu. Geçmiş olsun çok.
Ben de şaşırdım canım zaten böyle yapmasını beklemiyordum yardım eder diye düşünüyordum.redappleee
Yavrum şaşırdım açıkcası. Kayınvaliden destek olacak bir kadın diye aklımda kalmış nedense. Ben anlamıyorum. 40 kat yabancılar seferber oluyor. Bunların vicdanı nasıl çalışıyor ben anlamıyorum. Birde torunun yani. Bir atasözü var ama şimdi şöylemek istemiyorum yarısını söyleyeyim. Sahibininde mi hatrı yok?
Rol çalacak illa. Gerzek afedersin. Ne geçiyor acaba eline. Bebeğim kocana da hiç takılma bazı erkekler öyle. Ama bunu düşünecek zaman şimdi değil. Öncelik bebişlerin sağlığı sütü huzuru. Sen halledersin zaten bir rutine girin de
Canım doğum son anda kendini belli ediyor şimdi ne dese boş zaten. Kilo konusu benimde aynı bu hafta kilosu aynı çıktı. Sanırım gelişim tamamlanınca bebek kendini sabitliyor. 2 haftadır 3 kg. 37+3 üz bizdeKızlar şimdi kontrolden geldim(37+5) çatı muayenesi yapıldı doktorum 2 parmağıyla baktı hiç zorlamadı, gayet rahat geçti. benim içinde beklediğimden daha rahatsın dedi (karşıdan bakınca çıtkırıldım duruyorum) ama kemik yapın beni arada bıraktı ne dar ne geniş dedi. Yani doğum şekli için net bişey söyleyemedi sanırım benim acı eşiğime göre son anda karar verilecek, bu belirsizlik biraz canımı sıktı.
Daha çok canımı sıkan şey bebek son 1 haftada hiç kilo almamış, doktor önemli değil dedi ama gelişimi mi durdu o an idrak edemedim şimdi eve geldim bunu düşünüyorumbenim beslenmemden kilo almamdan bağımsız onun her şekilde kilo alması gerekiyordu. Bir sonraki kontrol için 1 hafta beklemesem bi kaç gün sonra mı gitsem sizce?
Ada çayı gargarası boğaz iltihabına çok iyi geliyor sbaah akşam yap ben öyle iltihabımı yendim demle çayı ılıyınca gargara yap günde 3 kere bile yapabilirsin çok kötüysenCanım doktora gittim zaten çok üst seviye de hastalanmışım klima çarptı sanırsam antibiyotik bile verdi hamileler için olanını öksürük şurubu gargara da kullandım ama inan faydası yok parolda içebilirsin ara da dedi ama inan faydası yok herşey denedim diyebilirim ama iyileşme yok
Çok geçmiş olsun, yetişkinlere de bulaşıyor mu araştırın canım öyle bi durum varsa babaneyle de görüşmemeniz lazım bi süre. Çok basit gördüğümüz uçuk bile ne kadar tehlikeli oluyor yenidoğan için. Sen taburcu olana kadar da yavrunu emanet etmen gerekecekti bi kaç gün daha o süreç uzayacak gibi düşün canım, inşallah çabuk geçerMoralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım
Benim 1 gün kanamam oldu canım. Dr kanma olabilir demişti zatenKızlar alttan muayeneden sonra peçeteye kan gelmesi normal mi? Doktor baya derine gitti yumuşatmak için. Peçeteyle 2-3 defa sildim kanlı geldi hep, şimdi çok hafif var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?