2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Öz kendi annen birşey demek istemem ama garip hareketler yani hem dünürünün evinde kalıp hem bu kadar rahatlık hemde dünürüyle çekişmesi yarış haline girmesi filan çok düşünüyorsa kendi yanına alsaydı seni onun yanında doğursyadın kaynanan iyi kadın yine evini bırakıp teslim etmiş valla rahat edin diye belkide kaçtı bilemem ama herkes yapmaz ben bırakıp gider miyim evimi bilmiyorum bırakmasdım başka şehirde doğurmak çok zor valla bizde ailelerden uzaktauız teklif ettiler gel burada doğur daha rahat baksrız filan yok dedim kendi evim gibisi yok ama sen mecbur gitmiştin biliyorum ama zor yani umarım atlatırsın en kısa sürede

Canım doğum son anda kendini belli ediyor şimdi ne dese boş zaten. Kilo konusu benimde aynı bu hafta kilosu aynı çıktı. Sanırım gelişim tamamlanınca bebek kendini sabitliyor. 2 haftadır 3 kg. 37+3 üz bizde
Hiç öyle düşünmemiştim, çocuğun hemen hemen kaç kilo doğacağı belli, belki o kiloya yaklaştı için yavaşlamıştır kilo alımı. Dedin gibi gelişimi tamamlanmış olabilir

Kaynanamla annem burada yaşamıyor aslında canım annemde kalamam yani, Ankara’da iş için ekstra ev var arada gelip gidiyorlar. Ben şartlar daha iyi diye doğumu burada özel hastanede yapacağım. Bizim orda özel hastane yok. Sırayla yanında kalsınlar dedi eşim, o burada bekleyemez beni çalışıyor. Doğum olur nolur nolmaz diye erken yerleştim buraya. Doğumdan sonra eve geçeceğim, Ama dediğin gibi insanlar evini açtı. Sürekli kötü düşünmek niye anlayamıyorum. İnsan bi saolsunlar der. İstiyorki tamamen çekilsinler. Ama onlarında torunu olacak sonuçta. Zaten doğum olsa eşim annemide alıp getirecek. Ona gelme diyen yok. Ama ne yapsalar yaranamadılar. Bende kaynanamla bazen sıkıntı yaşıyorum ama bu tavırlar bana bile çok acımasız geliyor

Hiç öyle düşünmemiştim, çocuğun hemen hemen kaç kilo doğacağı belli, belki o kiloya yaklaştı için yavaşlamıştır kilo alımı. Dedin gibi gelişimi tamamlanmış olabilir
Dr bana artık hafta diye bir şey yok. O kendi doğum kilosunu kendi belirleyecek dedi canım. Endişelenecek bir şey değilmiş

Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım
Süreç olarak kötü olmuş ama sen çok canını sıkmamaya çalış canım. Kaç yaşında? Yani durumu anlatabilirsin ama hastasın diye seni uzaklaştırıyoruz seklinde değil de annecim kardeşin çok küçük doğacak bir kaç gün hastanede kalıp eve gecicez sen o sürede baaannede kalır mısın? Baban seni hafta sonu getirsin seklinde falan söylenebilir. Yoksa cocuklar hastasın bulaşır deyince de kötü etkileniyor.
Senden bulasmaz herhalde sen doğuma kadar yanında durdur bence dogum sirasinda kalsin.

Vallahi duygularımı anlatmışsın. O an insana bir dirayet geliyor. Bebeğin için iyileşmek zorundasın kafasına girince de zaten herşey daha çekilir oluyor.

Bence altın değerinde ki öneriyi vermişsin. Yatmamak lazım. İlk kalkış zor olabilir ama gözünüz korkmasın. Hiçbiri onun kadar zor olmayacak. Ve gittikçe kolaylaşacak.

Hdjsjsks hayat görüşüm işte bu. Herkese ederi kadar değer vermek. Bazı büyükler gençken tahtını yapıyor bazı da böyle mahvediyor. Her türlü bakılacaklar anne baba sonuçta sokağa atılmaz ama bir el bebek gül bebek bakılmak var birde işte annem babam napayım modunda bakılmak var. Allahım el bebek gül bebek bakılmayı nasip etsin. Unutuyorlar bunu.

Bebeğim gözünü korkutmayayım ama inan olsun duaya çıkacaktım iyiki dilimi tutmuşum da gelmişler diye bakılırda yapılırda tekken o anlamda söylemiyorum ama konfor sağlıyor gerçekten ve bu sana alan açıyor. Birden o döngüye girince ay noluyor diyebilirsin. Bence lohusa sendromları öyle oluyor işte yalnız kaldığını hissedersen vuruyor o kafa. Xaten bir araştırma yapılmış postpartuma giren kadınlar ile girmeyenleri araştırmışlar tek fark destekmiş özellikle de koca desteği.

Her şey çok güzel olacak Ecoş önemli olan huzurlu hissetmeniz. Benim tecrübemde birileriyle olmak iyi geldi ama sende gelmeyebilir o zamanda ona göre çözüm bulursunuz. Hiiiç takılmayın ama şimdiden. Ben bunları düşünüp hep boşuna canımı sıkmışım.

Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım

Canım çok ama çok geçmiş olsun. El ayak hastalığı bulaşıcı bir hastalık. Kayınvalidene bırakman en doğrusu. Görüntülü hergün saatlerce konuşursun. Ararsın. Bebeği ve kendini koruman lazım ama çok zor tahmin edebiliyorum. Kayınvalideni de uyar ama basılsa bulazmaz demesin oda biraz korusun kendisini. Olacağı varmış kuzum üzülme allahım tez zamanda şifa versin.

Sağol canım olmadı onuda deneyeyim bi yoksa doğuma kadar iyileşemicem diye korkuyorum

Allahım şifa versin canım. Ben iyileştireceğini düşünüyorum. Günde min 3 kere yap onu. 1-2 günde etkisini gösteriyor. Ama dinlenmende lazım onu atlama.

Canım ultrasonlar o kadar hassas değil. Takılma almıştır ama az almıştır belki gelişiminde bir sorun olsa doktorun elbet söylerdi. Normal sınırlarda ki demek ki birşey dememiş. Ama içim rahatlat diyorsan git. Ben olsam giderdim muhtemelen. Sebepsiz gidince doktorum kızıyordu bahanelerle oğluşu görmeye gidiyordum

Şunu kayınvalide yapsa ezer geçeriz ama insanın kendi annesi yapınca ben birşey diyemiyorum. Şaşırmaktan başka birşey gelmiyor elimden. Annen milletle iteşeceğine kızımı nasıl rahat ettiririm diye düşünmeli aslında ama nerde? Tatile ve arada bebek sevmeye gelmiş canım senin annen. Gitmesi iyi olmuş. Bence tekrar gelmemeli. Süt hassas bir mevzu. Stresten uzak durmak lazım ama annenle bu pek mümkün görünmüyor. Kayınvaliden nasıl?

Ben de şaşırdım canım zaten böyle yapmasını beklemiyordum yardım eder diye düşünüyordum.
Rol çalmak ne kelime resmen kıskançlık
Aynen canım öncelik bebeğim

Hdjdjs yapsın o zaman bitane daha lohusalığı dibine kadar yaşasın bu kadar meraklısıysa

Allahım yarabbim ya ne değişik insanlar var.

Eee tamamen çekilirlerse de annen güven vermiyor ki. Hamile kızı iş yapıyor annen karpuz büyütüyor. Biraz kızmış olabilirim

2 yaşında cnm aynı dediğin şekilde anlatacağım doktora sordum son aylarda bulaşmaz dedi bakalm Allah'a emanetiz şimdiden gönderirsem dayanamaz ben pazar günü dönecem pazara kadar evde durur ben gelmeden götürür babaannesi

Bittim ben yha çekiyor gorcen ben eve gelince bir uyuması vare sanki dünyanın bütün işini yapmış gibi horlaya horlaya böyle suanlikt iyi vanimt yarın kontrolü var. İsmini Gülizar ela demis benim eşim gerizekalı nüfustaki adam gülüzar ela yazmış ilerde değiştircem gerçekten dün bütün gün moralimi az çok buna bozdum neymiş benim annemin adi kimlikte öyleymiş sanane canim adam sana ne dediyse onu yaz kimliğe. Kimlikte oluştuğu için kaldi değiştirilmez zaten mahkeme kararı ile ilerde değiştircem. Eşim kulağına Gülizar ela diye okuyacak

Annen dünürüyle yarışa girmiş gibi. Arkamdan laf söz edicek olsalarda benim içim nasıl rahat ediyorsa öyle hareket ederim ben, 10 gün az da değil canım temizlemeden gitmek olmaz tabi. Sana refakatçi olarak gelip temizlik işini sana bırakması garip geldi.
bana yük olacak insanı istemem ben, bizim eş dost herkes şehir dışında yatıya gelip hizmet bekleyecek insan hiç gelmesin diyorum. Hatta geçen gün arkadaşım doğurmadan gelip göreyim seni doğurunca yük olmayayım dedi, bende yok sen yabancı değilsin yük olmasın aksine işime yararsın dedim herkes bi misafir modundan çıksın bence, altın günü yapmıyoruz neticede

Eee tamamen çekilirlerse de annen güven vermiyor ki. Hamile kızı iş yapıyor annen karpuz büyütüyor. Biraz kızmış olabilirim
Aynen canım kayınvalidem yapsa neyse. Ama annem insan konduramıyor idare et idare et bunaldım yani. Dediğin gibi tatil yapmaya gelmiş gibi davranıyor. Ben de çok kızgınım. Kayınvalidemle de nasıl olur bilmiyorum. En yakın zamanda doğursamda toparlansam herkes uzak dursa rahatlıycam gerçekten.

Benimde bir onceki kontrolumde ayni cikmisti kilosu 1 hafta gunde 2 muz bol kasar ve ceviz yedim kilosu 3 kg civarina gelmis son kontrolde. Yediklerimin etkisi mi yoksa olcumden mi oyle cikmisti bilmiyorum ama saydiklarimi bi dene istersen

Vizecimmm çok geçmiş olsun kuzum ya, çok aksi zamana denk gelmiş ama yapacak birşey yok, birde 2 yaş zaten tam sendrom zamanı bilmiyorum senin yanında doğumdan sonra birisi kalacak mı? Kalacak ise eşin de kızın ile ilgilense belki daha iyi olabilir kv gillerde

Kızlar bugün evde tuvalette tadilat var çok ayrıntılı etiketleyerek yazamıyorum ama şu saat itibari ile hala doğum yok sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…