- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.601
Öz kendi annen birşey demek istemem ama garip hareketler yani hem dünürünün evinde kalıp hem bu kadar rahatlık hemde dünürüyle çekişmesi yarış haline girmesi filan çok düşünüyorsa kendi yanına alsaydı seni onun yanında doğursyadın kaynanan iyi kadın yine evini bırakıp teslim etmiş valla rahat edin diye belkide kaçtı bilemem ama herkes yapmaz ben bırakıp gider miyim evimi bilmiyorum bırakmasdım başka şehirde doğurmak çok zor valla bizde ailelerden uzaktauız teklif ettiler gel burada doğur daha rahat baksrız filan yok dedim kendi evim gibisi yok ama sen mecbur gitmiştin biliyorum ama zor yani umarım atlatırsın en kısa süredelohusalık nasıl geçicek çok endişeliyim gerçekten kızlar. 10 gündür annemle kalıyordum. Bugün dönüyor evine ama burnumdan getirdi. Kayınvalidem gelecek şimdi. Kayınvalideme bu kadar canım sıkılmamıştı. Doğum için ankaraya geldik. Kayınvalidem 3 gün kaldı gitti. Eşim annemi getirdi. Dolabimıza alışveriş yaptı. Gitti ama annem bir türlü memnun değil. İnsan bi sağolsunlar der. Geldiğinden beri yok millet burda bolluk var zannediyomuşta yediğimiz 2 öğünmüşte vs söyleniyor. Sanki otele keyif yapmaya geldik.. Adam seni arabayla alıp getirmiş kızının yanına otobüse binme diye. Alışverişimizi yapmış bir eksiğimiz yok daha ne yapsınlarBugün gelip götürecek kayınvalidem gelecek diye rahatsızlandı. Neymiş doğuma o denk gelecekmiş çok uyanıkmış vs. Geldiğinden beri onlar gelmeden doğurursun inşallah bebeği onlardan önce ben görürüm diyor. Espri yapıyor güya ama çok saçma değil mi. Neyin hırsı. İnsanlar gelecek diye kalktım hamile halimle evi süpürdüm toparladım sabah. Kendisi öğlene kadar yattı. Nasıl olsa bir eksik bulurlar ağzımızla kuş tutsak yaranamayız diyor. Napalım pis mi bırakalım milletin evini dedim. Gerçekten artık anlam veremiyorum. Dün muayeneye gittik. Şimdi gülüyorsun ama doğurunca görürüm seni diyor. Sürekli negatif cümleler… Yani insan annesinden bunalır mı inanın bunaldım. Bana destek mi oluyor ne yapıyor belli değil daha doğum yapmadan sinirlerim tepemde…
Öyle mi mi iyi içim rahatladı. Boşuna da doktora yazmak istemiyorum şimdi. Bana da mantıken normal geldi ama gene de bilemiyoruz işteBenim 1 gün kanamam oldu canım. Dr kanma olabilir demişti zaten
Normal adet ağrısı gibi yalancı kasılmalar başlıyor artık düzenli ve aralıkla şiddeti artıyorsa doktora git tabiKızlar ben 36 haftalıgım alt karın ağrım cok oluyor iki gündur bilhassa yatıp kalkarken normal mı acaba bilemedim
Evet oluyormuş kanama kimisinin de doğumu tetikleniyormuş yani ağrıların filanda başlayabilirÖyle mi mi iyi içim rahatladı. Boşuna da doktora yazmak istemiyorum şimdi. Bana da mantıken normal geldi ama gene de bilemiyoruz işte
Onuda yapıyorum canım iki gündürAda çayı gargarası boğaz iltihabına çok iyi geliyor sbaah akşam yap ben öyle iltihabımı yendim demle çayı ılıyınca gargara yap günde 3 kere bile yapabilirsin çok kötüysen
Ayyy ağzından bal damlıyorEvet oluyormuş kanama kimisinin de doğumu tetikleniyormuş yani ağrıların filanda başlayabilir
Hiç öyle düşünmemiştim, çocuğun hemen hemen kaç kilo doğacağı belli, belki o kiloya yaklaştı için yavaşlamıştır kilo alımı. Dedin gibi gelişimi tamamlanmış olabilirCanım doğum son anda kendini belli ediyor şimdi ne dese boş zaten. Kilo konusu benimde aynı bu hafta kilosu aynı çıktı. Sanırım gelişim tamamlanınca bebek kendini sabitliyor. 2 haftadır 3 kg. 37+3 üz bizde
Kaynanamla annem burada yaşamıyor aslında canım annemde kalamam yani, Ankara’da iş için ekstra ev var arada gelip gidiyorlar. Ben şartlar daha iyi diye doğumu burada özel hastanede yapacağım. Bizim orda özel hastane yok. Sırayla yanında kalsınlar dedi eşim, o burada bekleyemez beni çalışıyor. Doğum olur nolur nolmaz diye erken yerleştim buraya. Doğumdan sonra eve geçeceğim, Ama dediğin gibi insanlar evini açtı. Sürekli kötü düşünmek niye anlayamıyorum. İnsan bi saolsunlar der. İstiyorki tamamen çekilsinler. Ama onlarında torunu olacak sonuçta. Zaten doğum olsa eşim annemide alıp getirecek. Ona gelme diyen yok. Ama ne yapsalar yaranamadılar. Bende kaynanamla bazen sıkıntı yaşıyorum ama bu tavırlar bana bile çok acımasız geliyorÖz kendi annen birşey demek istemem ama garip hareketler yani hem dünürünün evinde kalıp hem bu kadar rahatlık hemde dünürüyle çekişmesi yarış haline girmesi filan çok düşünüyorsa kendi yanına alsaydı seni onun yanında doğursyadın kaynanan iyi kadın yine evini bırakıp teslim etmiş valla rahat edin diye belkide kaçtı bilemem ama herkes yapmaz ben bırakıp gider miyim evimi bilmiyorum bırakmasdım başka şehirde doğurmak çok zor valla bizde ailelerden uzaktauız teklif ettiler gel burada doğur daha rahat baksrız filan yok dedim kendi evim gibisi yok ama sen mecbur gitmiştin biliyorum ama zor yani umarım atlatırsın en kısa sürede
Dr bana artık hafta diye bir şey yok. O kendi doğum kilosunu kendi belirleyecek dedi canım. Endişelenecek bir şey değilmişHiç öyle düşünmemiştim, çocuğun hemen hemen kaç kilo doğacağı belli, belki o kiloya yaklaştı için yavaşlamıştır kilo alımı. Dedin gibi gelişimi tamamlanmış olabilir
Süreç olarak kötü olmuş ama sen çok canını sıkmamaya çalış canım. Kaç yaşında? Yani durumu anlatabilirsin ama hastasın diye seni uzaklaştırıyoruz seklinde değil de annecim kardeşin çok küçük doğacak bir kaç gün hastanede kalıp eve gecicez sen o sürede baaannede kalır mısın? Baban seni hafta sonu getirsin seklinde falan söylenebilir. Yoksa cocuklar hastasın bulaşır deyince de kötü etkileniyor.Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım
S
Sezryandan bende çok korkuyordum canım
Ama korkacak hiçbirşey yokmuş
Benim çok kolay geçti yani sonrasında da çok çabuk toparladım inan hiç ağrım bile olmadı
Bebeğin heyecanı ile herseyi unutuyorsun zaten.
Bir de ben hiç sezeryan olmuşum gibi davranmadım yarama bakmıyordum bile sanki ameliyat olmamış moduna soktum hiç yatmadım hemen toparlandım.
Canım takma hiç boşver Allah a havale et bu tipleri kalbi bozuk resmen, ben hamile kaldığımdan beri komşum bile arada yemek getiriyor kadın tabağını bile bırakmıyor doldurmaya çalışırım diye iyi insanlarla karşılaşmak çok önemli kayınvalidem senin kadar olmasa da yakın doğum yaklaştıkça hastalanıyor, şimdi bir de eltim taşınacak tayinleri çıktı bebeğe bakmaya çağırırlar diye kardeşinin yazlığına kaçtı böyle yapıyor yapsın yarın öbür gün ona daha çok lazım olucaz biz ama bizim de hep işimiz çıkar
Bende hamile ve hormon kafasından öle düşüniyorum sanirim beybmgeçer belkim doğurduktan sonra bide benim eşimde aynı ben, o hamile bile değil ama benim gibi düşünüyor, evde baska birinin olması onu biraz geriyor kendi annesi olcak olsa bile. Bakalım süreç neler göstercek
Moralim o kadar bozuldu ki ne iştahım kaldı ne halim hiç ayrı kalmadık nerden buldu bizi yenidoğana bulaşsa sonucu kötü olur değil mi en iyisi kayınvalideme bırakmak başka yapacak şey yok sanırım
Sağol canım olmadı onuda deneyeyim bi yoksa doğuma kadar iyileşemicem diye korkuyorum
Kızlar şimdi kontrolden geldim(37+5) çatı muayenesi yapıldı doktorum 2 parmağıyla baktı hiç zorlamadı, gayet rahat geçti. benim içinde beklediğimden daha rahatsın dedi (karşıdan bakınca çıtkırıldım duruyorum) ama kemik yapın beni arada bıraktı ne dar ne geniş dedi. Yani doğum şekli için net bişey söyleyemedi sanırım benim acı eşiğime göre son anda karar verilecek, bu belirsizlik biraz canımı sıktı.
Daha çok canımı sıkan şey bebek son 1 haftada hiç kilo almamış, doktor önemli değil dedi ama gelişimi mi durdu o an idrak edemedim şimdi eve geldim bunu düşünüyorumbenim beslenmemden kilo almamdan bağımsız onun her şekilde kilo alması gerekiyordu. Bir sonraki kontrol için 1 hafta beklemesem bi kaç gün sonra mı gitsem sizce?
lohusalık nasıl geçicek çok endişeliyim gerçekten kızlar. 10 gündür annemle kalıyordum. Bugün dönüyor evine ama burnumdan getirdi. Kayınvalidem gelecek şimdi. Kayınvalideme bu kadar canım sıkılmamıştı. Doğum için ankaraya geldik. Kayınvalidem 3 gün kaldı gitti. Eşim annemi getirdi. Dolabimıza alışveriş yaptı. Gitti ama annem bir türlü memnun değil. İnsan bi sağolsunlar der. Geldiğinden beri yok millet burda bolluk var zannediyomuşta yediğimiz 2 öğünmüşte vs söyleniyor. Sanki otele keyif yapmaya geldik.. Adam seni arabayla alıp getirmiş kızının yanına otobüse binme diye. Alışverişimizi yapmış bir eksiğimiz yok daha ne yapsınlarBugün gelip götürecek kayınvalidem gelecek diye rahatsızlandı. Neymiş doğuma o denk gelecekmiş çok uyanıkmış vs. Geldiğinden beri onlar gelmeden doğurursun inşallah bebeği onlardan önce ben görürüm diyor. Espri yapıyor güya ama çok saçma değil mi. Neyin hırsı. İnsanlar gelecek diye kalktım hamile halimle evi süpürdüm toparladım sabah. Kendisi öğlene kadar yattı. Nasıl olsa bir eksik bulurlar ağzımızla kuş tutsak yaranamayız diyor. Napalım pis mi bırakalım milletin evini dedim. Gerçekten artık anlam veremiyorum. Dün muayeneye gittik. Şimdi gülüyorsun ama doğurunca görürüm seni diyor. Sürekli negatif cümleler… Yani insan annesinden bunalır mı inanın bunaldım. Bana destek mi oluyor ne yapıyor belli değil daha doğum yapmadan sinirlerim tepemde…
Ben de şaşırdım canım zaten böyle yapmasını beklemiyordum yardım eder diye düşünüyordum.
Rol çalmak ne kelime resmen kıskançlık
Aynen canım öncelik bebeğim
Kaynanamla annem burada yaşamıyor aslında canım annemde kalamam yani, Ankara’da iş için ekstra ev var arada gelip gidiyorlar. Ben şartlar daha iyi diye doğumu burada özel hastanede yapacağım. Bizim orda özel hastane yok. Sırayla yanında kalsınlar dedi eşim, o burada bekleyemez beni çalışıyor. Doğum olur nolur nolmaz diye erken yerleştim buraya. Doğumdan sonra eve geçeceğim, Ama dediğin gibi insanlar evini açtı. Sürekli kötü düşünmek niye anlayamıyorum. İnsan bi saolsunlar der. İstiyorki tamamen çekilsinler. Ama onlarında torunu olacak sonuçta. Zaten doğum olsa eşim annemide alıp getirecek. Ona gelme diyen yok. Ama ne yapsalar yaranamadılar. Bende kaynanamla bazen sıkıntı yaşıyorum ama bu tavırlar bana bile çok acımasız geliyor
2 yaşında cnm aynı dediğin şekilde anlatacağım doktora sordum son aylarda bulaşmaz dedi bakalm Allah'a emanetiz şimdiden gönderirsem dayanamaz ben pazar günü dönecem pazara kadar evde durur ben gelmeden götürür babaannesiSüreç olarak kötü olmuş ama sen çok canını sıkmamaya çalış canım. Kaç yaşında? Yani durumu anlatabilirsin ama hastasın diye seni uzaklaştırıyoruz seklinde değil de annecim kardeşin çok küçük doğacak bir kaç gün hastanede kalıp eve gecicez sen o sürede baaannede kalır mısın? Baban seni hafta sonu getirsin seklinde falan söylenebilir. Yoksa cocuklar hastasın bulaşır deyince de kötü etkileniyor.
Senden bulasmaz herhalde sen doğuma kadar yanında durdur bence dogum sirasinda kalsin.
Bittim ben yha çekiyor gorcen ben eve gelince bir uyuması vare sanki dünyanın bütün işini yapmış gibi horlaya horlaya böyleS Sefika053 ah ballı böreğim kıyamam. Bulutunda heryeri delik deşikti küçücük elinden 5 noktadan kan almışlar. Dirsekten heryerden. Seni en iyi ben anlarım. Ama bunlar ufak şeyler allahım sağlıklı günler yaşatsın tüm evlatlara. Valla bacım zor tek çocukken bile zor birde düşünmen gereken başka bir evlat olduğunda daha da zorluğu katlanıyordur eminim. Ama anneler dirayetli ya o güç geliyor. Allahım veriyor. Yoksa mümkün değil hergün hergün aynı şekilde uğraşılmaz. Başka birşey olsa eehhhh be dersin biryerden sonra ama evlat olunca gıkı çıkmıyormuş insanın.
Ndjsjsjks çok iyi olmamış mıbak ben çok yoğun ve stresli bir işte çalışıyorum hep ayaktayım hep sahadayım ve hep insanlarla uğraşıyorum ve bilen bilir iş hayatında insanlarla uğraşmak iğrenç birşeydir. Zorludur ama bütün bunlar ev hanımlığı kadar zor değil. Anam yok nankör ev işi. Yap yap yap yine aynı yine aynı. Hele de çocukla çok daha zor. Açıkcası kocanın da bunu anlamasına sevindim
Kuzum geçmiş olsun bu arada sarılıktan yattığını ben kaçırmışım. Nasıl şimdi iyi mi fındık kuşu? İsmini ne koydunuz?
Ay acemi ağzım açık kaldı. Şunu varya anlatana kadar canım çıkıyor çevremdekilere ama beceremiyorum sen te ordan benim burda yazdıklarımdan anlamışsın. Benim için niyet önemli. Hatta tek kriter. İnsanız hata yaparız. Herkes yapabilir. Ama bunu bile bile art niyetle yapıyorsa ben Allah yarattı demiyorum. Ama niyetinde bir kötülük yok ama oluyorsa kabul ediyorum. Uyarırsam bive yine yaparsa o zamanda yapıştırırım ama şuan böyle bir durum yok. Hışırları çıktı ya. Üzülüyorum inanılmaz derece de. Ben kadınla anlaşmıştım ancak öyle hallolurdu ev ama sağolsunkar hallettiler.
Kuzuş annem 40 gün burda kayınvalidem belli değil ama o daha az kalacakz. Buluta o kadar iyi bakıyorlar ki. Kayınvalidem şarkı söylüyor gelip, kartları var onları konuşuyor. Tertemiz. Şimdi kadına sınır koymamın alemi yok. Zaten gidicek bari gönlünce zaman geçirsin.
Yavrum bu konuya kadar bende öyleydim. Eğer aileleriniz iyi niyetliyse inan ihtiyacın olacak. Onların size destek olması sizin birşeyleri yapamadığınızın göstergesi değil.
Bende öyleydim ben yaparım ederim evet yaparım ama arkadaşım hışırım çıkar. Açıkcası süreç emzir gazını çıkart altını temizle kalan sütü sağ şeklinde ilerliyorve bunun döngüsü bazen 2 saat maks 3 saat. Bu döngüdeyken olabiliyorsa minnoş yardımlar çok işe yarar. Oturur bir kahveni içersin. Ayrıca ben işten de değil de şunu düşünüyorum oğlumun temelde anne baba sevgisine ihityacı var ama bunun yanına büyük ebeveynlerin sevgisini de koyabiliyorsak muhteşem olur. Elinden onu almaya hakkım yok. Hamilelik kafasıyla ben hırçınlaşmışım onu anladım ya da lohusa kafasıyla yumuşadım mı acaba bilemiyorum Hepsi mümkün.
Kerem balı teyze kuşu severim onu. Hayırlı olan zamanda kolaylıkla gelsin bebeğim
Annen dünürüyle yarışa girmiş gibi. Arkamdan laf söz edicek olsalarda benim içim nasıl rahat ediyorsa öyle hareket ederim ben, 10 gün az da değil canım temizlemeden gitmek olmaz tabi. Sana refakatçi olarak gelip temizlik işini sana bırakması garip geldi.lohusalık nasıl geçicek çok endişeliyim gerçekten kızlar. 10 gündür annemle kalıyordum. Bugün dönüyor evine ama burnumdan getirdi. Kayınvalidem gelecek şimdi. Kayınvalideme bu kadar canım sıkılmamıştı. Doğum için ankaraya geldik. Kayınvalidem 3 gün kaldı gitti. Eşim annemi getirdi. Dolabimıza alışveriş yaptı. Gitti ama annem bir türlü memnun değil. İnsan bi sağolsunlar der. Geldiğinden beri yok millet burda bolluk var zannediyomuşta yediğimiz 2 öğünmüşte vs söyleniyor. Sanki otele keyif yapmaya geldik.. Adam seni arabayla alıp getirmiş kızının yanına otobüse binme diye. Alışverişimizi yapmış bir eksiğimiz yok daha ne yapsınlarBugün gelip götürecek kayınvalidem gelecek diye rahatsızlandı. Neymiş doğuma o denk gelecekmiş çok uyanıkmış vs. Geldiğinden beri onlar gelmeden doğurursun inşallah bebeği onlardan önce ben görürüm diyor. Espri yapıyor güya ama çok saçma değil mi. Neyin hırsı. İnsanlar gelecek diye kalktım hamile halimle evi süpürdüm toparladım sabah. Kendisi öğlene kadar yattı. Nasıl olsa bir eksik bulurlar ağzımızla kuş tutsak yaranamayız diyor. Napalım pis mi bırakalım milletin evini dedim. Gerçekten artık anlam veremiyorum. Dün muayeneye gittik. Şimdi gülüyorsun ama doğurunca görürüm seni diyor. Sürekli negatif cümleler… Yani insan annesinden bunalır mı inanın bunaldım. Bana destek mi oluyor ne yapıyor belli değil daha doğum yapmadan sinirlerim tepemde…
Aynen canım kayınvalidem yapsa neyse. Ama annem insan konduramıyor idare et idare et bunaldım yani. Dediğin gibi tatil yapmaya gelmiş gibi davranıyor. Ben de çok kızgınım. Kayınvalidemle de nasıl olur bilmiyorum. En yakın zamanda doğursamda toparlansam herkes uzak dursa rahatlıycam gerçekten.Eee tamamen çekilirlerse de annen güven vermiyor ki. Hamile kızı iş yapıyor annen karpuz büyütüyor. Biraz kızmış olabilirim
Nst ye girdin mi canımKızlar ben 36 haftalıgım alt karın ağrım cok oluyor iki gündur bilhassa yatıp kalkarken normal mı acaba bilemedim
Benimde bir onceki kontrolumde ayni cikmisti kilosu 1 hafta gunde 2 muz bol kasar ve ceviz yedim kilosu 3 kg civarina gelmis son kontrolde. Yediklerimin etkisi mi yoksa olcumden mi oyle cikmisti bilmiyorum ama saydiklarimi bi dene istersenKızlar şimdi kontrolden geldim(37+5) çatı muayenesi yapıldı doktorum 2 parmağıyla baktı hiç zorlamadı, gayet rahat geçti. benim içinde beklediğimden daha rahatsın dedi (karşıdan bakınca çıtkırıldım duruyorum) ama kemik yapın beni arada bıraktı ne dar ne geniş dedi. Yani doğum şekli için net bişey söyleyemedi sanırım benim acı eşiğime göre son anda karar verilecek, bu belirsizlik biraz canımı sıktı.
Daha çok canımı sıkan şey bebek son 1 haftada hiç kilo almamış, doktor önemli değil dedi ama gelişimi mi durdu o an idrak edemedim şimdi eve geldim bunu düşünüyorumbenim beslenmemden kilo almamdan bağımsız onun her şekilde kilo alması gerekiyordu. Bir sonraki kontrol için 1 hafta beklemesem bi kaç gün sonra mı gitsem sizce?
33 denn beri. Her hafta giriyorum agrı cıkıyor ama doktor kanama su gelmesi ve agrın şiddetlenirse gel dediNst ye girdin mi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?