2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar alttan muayeneden sonra peçeteye kan gelmesi normal mi? Doktor baya derine gitti yumuşatmak için. Peçeteyle 2-3 defa sildim kanlı geldi hep, şimdi çok hafif var
Evet normal ebelerde hafif kanama olursa korkma diyorlar

Ben de bugün kontrolden geldim canlar. 38+5 iz. Benin oglandan hala tık yok çatı muayenesi her doktorda farklı oluyor. Kimi canını cok yakıyor kimi hic acıtmıyor. Su an oglus 3300 gr bu kilodaki bebek için yeterli dedi ama daha iri bir bebek olursa yetmezmiş. 3 gün sonra tekrar kontrol var. Nst de de biraz sancılar var 25 te ama sürekli değil

Canım seni anlıyorum benim annem de doğumdan konuşurken sürekli olumsuz gidebilecek şeylerden bahsediyor, yok şuna dikkat et yok buna dikkat et, aman bebeğe şöyle yapmasınlar. En son bunalıp bağırdım telefonda bana olumsuz cümle kurma!!! diye ve bana dedi ki amaaan sen de ne etkileniyorsun etkilenme?? Benim annem genel olarak her olayın ilk olumsuz ihtimallerini düşünür ve krize sokar insanı. Ama biraz da bilmek gerekiyor o an nasıl davranmamız gerektiğini. Ben gerekirse kavga eder uzaklaştırırım yanımdan mecbur susup uzaklaşana kadar ben daha beter huzursuz ederim ve bu sefer trip atar çocuk gibi ama en azından susmuş olur
Valla anne baba kardeş tamam ama hele de şu günlerde olumsuz etkileyecek kişileri susturmak bastırmak gerek bence bu saygısızlık değil. Herkes hayatında saygıyı hak ediyor eşit şekilde.
Mesela annem birkaç güne doğum için gelecek kalmaya ve şimdiden stres yaptım hastaneye giderken bile başımın etini yer diye. Aman şöyle ol aman böyle yapma, sürekli bir tembihleme modu ama olumsuzluklar üzerinden. Ben de karar verdim o bunları yapmadan gelir gelmez ben açık açık söyleyeceğim bak bana bu şekilde konuşma, tembih verme, sadece sessiz ve mutlu bir şekilde doğum sürecini geçirelim vs. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama olmazsa da doğum esnasında uzak durmasını isterim ya da bilmiyorum.
Söylemeye çalıştığım canım tepkisiz kalma bence. Tepki vermek, kendini ifade etmek en doğal hakkın. Hele de bu süreci hiç kimsenin baltalamasına izin verme. Hiç bişe yapamıyorsan uzaklaştır yanından.
Temizlik vs benim annem de aynı, bana dedi ki daha gelmeden, ee temizlik falan kim yapacak? bir de şey dedi, gece uyuyakalabilirim bebeğe uyanamazsam nolacak? Dicektim ki canım zahmet etme istersen sana videodan da gösterebiliriz bebeği son aradığımda da gelip burda 15 günden fazla kalırsa bitkilerinin kuruyacağından, evinin bakımsız kalacağından bahsediyordu ben artık çok sallamıyorum canım dediğim gibi uzak dur, başka şey düşün, beklentiye girme.

Aynı benim kocam aslında pazartesi gün aldık beyefendi cumartesiye çekti

Yok canım tek mesele olumsuzluk temizlik felan olsa, bana karşı olsa sıkıntı değil. Ama annemin derdi kayınvalidemle. İnsanlar ne yapsa yaranamadılar. Sürekli şöyleler böyleler vs söyleniyor. Ama kendisi onların yaptığını bile yapmaz. Doğuma onlar gelecek diye hazımsızlanıyor. Rahatsız edici yani. Dün açık açık benim başka torunlarımda var zaten bu onların olsun diyo. Bende annesi var babası var çocuğun kimsenin olmasına gerek yok dedim. Kayınvalidemlerin ilk torunu açıkçası biraz düşkünler. Annemde arkada kalıyor diye hazımsızlanıyor. Beni sevmez onları sever felan diyor. Ama bi icraatı da yok. Çocuğa bi zıbın almadı daha ben de çocuk bu kimden ilgi görürse onu sever dedim

Çok geçmiş olsun canım inşallah hafif atlatır bir iki ay önce ablamın 5 yaşındaki oğlunda sadece ateş oldu ama 10 aylık bebeğine bulaştı ağzı yara oldu vücudu kızardı ateşlendi huzursuzdu baya birde ablam hastanede kaldı ameliyat oldu gözünde retina yırtılması olmuştu aynı an a denk geldi bebek emmek istiyor annesi yok birde mama falan da vermemişti ablam hiç ek gıda da çocuk ama ağzı yara yemiyor çok kötüydü çok ağladım bende o zaman 3-4güne geçti ama ilacı yok öyle bildiğim sadece şunu söylim bebekler daha zor atlatıyor kesinlikle uzak tutman lazım

Zaten kayınvalidemin genç yaşta rahmi alınmış
Daha Doğuramadığı için içinde kalmış sanırım halbuki 3 çocuğu olmuş rahmi alınana kadar ama daha çok istiyormuş

Cidden bırak hasetlensin. Huy bu çıkmazzzzzz. Sen bebeği düşün. Bişe derse aynen de geç. Çok sıkarsa biraz sert çıkış ama çok da takmayacaksın mecbur. Dediğim gibi bizi sevmediklerinden vs değil huy bu.

Ben zaten ablama ve kayimvalideme daha çok güveniyorum. Annem çok dağınık bir ona bir bana yetişemez. O ablaminkilerle ilgilensin yeter diye dusundum
Ya olumsuz var zaten. Hayir ben zaten düşünüyorum olumsuz olumsuz üstüne bir de annem yok şunun falancanin gelini hamileymiş bebeğini kaybetmiş yok şunun susu bebeği olmus kendinin de tehlikesi varmis diye haberler veriyor. Valla herkesin içinde soyledim ben de böyle olumsuz şeyleri söylemeyin diye. Dusunmuyorlar mi anlamıyorum. Zaten bu olumsuz tutum bana hep annemden geçti çocukluğumdan beri. Yani kadını değiştiremem bunca yaşında ama insan az biraz dikkat eder.
Bizm tüp bebekle oldu bebeğimiz, o süreçte bile sürekli yok biri 10 kere denemiş yok biri 10 yıldır olmuyormuş diye diye moralimi bozmuştu. Malesef onları da yetiştiren böyle yetiştirmiş ben de oyle oldum. Umarım oğluma bu tarz şeyleri fark etmeden de olsa asilamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…