- 22 Aralık 2018
- 6.359
- 11.398
- 198
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #48.621
Evet normal ebelerde hafif kanama olursa korkma diyorlarKızlar alttan muayeneden sonra peçeteye kan gelmesi normal mi? Doktor baya derine gitti yumuşatmak için. Peçeteyle 2-3 defa sildim kanlı geldi hep, şimdi çok hafif var
Bebek kanala girmis asagıdaymıa acaba ondan olabilir mi acile hiç gitmek istemiyorum catı muayenesi yapıyorlar cok canımı yaktılarNst ye girdin mi canım
Çok hafif de değildi ama biraz süredebiliyormuş zaten çok çok doğum başlar diye düşünüyorumEvet normal ebelerde hafif kanama olursa korkma diyorlar
Aman baslasin ne guzel 40. Haftaya gelmissin kavusmayi bekleyemiyor artik insanÇok hafif de değildi ama biraz süredebiliyormuş zaten çok çok doğum başlar diye düşünüyorum
Canım seni anlıyorum benim annem de doğumdan konuşurken sürekli olumsuz gidebilecek şeylerden bahsediyor, yok şuna dikkat et yok buna dikkat et, aman bebeğe şöyle yapmasınlar. En son bunalıp bağırdım telefonda bana olumsuz cümle kurma!!! diye ve bana dedi ki amaaan sen de ne etkileniyorsun etkilenme?? Benim annem genel olarak her olayın ilk olumsuz ihtimallerini düşünür ve krize sokar insanı. Ama biraz da bilmek gerekiyor o an nasıl davranmamız gerektiğini. Ben gerekirse kavga eder uzaklaştırırım yanımdan mecbur susup uzaklaşana kadar ben daha beter huzursuz ederim ve bu sefer trip atar çocuk gibi ama en azından susmuş olurlohusalık nasıl geçicek çok endişeliyim gerçekten kızlar. 10 gündür annemle kalıyordum. Bugün dönüyor evine ama burnumdan getirdi. Kayınvalidem gelecek şimdi. Kayınvalideme bu kadar canım sıkılmamıştı. Doğum için ankaraya geldik. Kayınvalidem 3 gün kaldı gitti. Eşim annemi getirdi. Dolabimıza alışveriş yaptı. Gitti ama annem bir türlü memnun değil. İnsan bi sağolsunlar der. Geldiğinden beri yok millet burda bolluk var zannediyomuşta yediğimiz 2 öğünmüşte vs söyleniyor. Sanki otele keyif yapmaya geldik.. Adam seni arabayla alıp getirmiş kızının yanına otobüse binme diye. Alışverişimizi yapmış bir eksiğimiz yok daha ne yapsınlarBugün gelip götürecek kayınvalidem gelecek diye rahatsızlandı. Neymiş doğuma o denk gelecekmiş çok uyanıkmış vs. Geldiğinden beri onlar gelmeden doğurursun inşallah bebeği onlardan önce ben görürüm diyor. Espri yapıyor güya ama çok saçma değil mi. Neyin hırsı. İnsanlar gelecek diye kalktım hamile halimle evi süpürdüm toparladım sabah. Kendisi öğlene kadar yattı. Nasıl olsa bir eksik bulurlar ağzımızla kuş tutsak yaranamayız diyor. Napalım pis mi bırakalım milletin evini dedim. Gerçekten artık anlam veremiyorum. Dün muayeneye gittik. Şimdi gülüyorsun ama doğurunca görürüm seni diyor. Sürekli negatif cümleler… Yani insan annesinden bunalır mı inanın bunaldım. Bana destek mi oluyor ne yapıyor belli değil daha doğum yapmadan sinirlerim tepemde…
Aynı benim kocam aslında pazartesi gün aldık beyefendi cumartesiye çektiHer dk girip bakmak istiyorum her an birileri kızlar sancım var diyecekmiş gibi geliyorEşim iş durumundan kaynaklı msj atmış ki bugün perşembe doğum için harika bir gün diye Pazartesi en yoğun günüymüş o güne denk gelmesinmiş Ah bu erkekler
Aynı benim kocam aslında pazartesi gün aldık beyefendi cumartesiye çekti
Yok canım tek mesele olumsuzluk temizlik felan olsa, bana karşı olsa sıkıntı değil. Ama annemin derdi kayınvalidemle. İnsanlar ne yapsa yaranamadılar. Sürekli şöyleler böyleler vs söyleniyor. Ama kendisi onların yaptığını bile yapmaz. Doğuma onlar gelecek diye hazımsızlanıyor. Rahatsız edici yani. Dün açık açık benim başka torunlarımda var zaten bu onların olsun diyo. Bende annesi var babası var çocuğun kimsenin olmasına gerek yok dedim. Kayınvalidemlerin ilk torunu açıkçası biraz düşkünler. Annemde arkada kalıyor diye hazımsızlanıyor. Beni sevmez onları sever felan diyor. Ama bi icraatı da yok. Çocuğa bi zıbın almadı dahaCanım seni anlıyorum benim annem de doğumdan konuşurken sürekli olumsuz gidebilecek şeylerden bahsediyor, yok şuna dikkat et yok buna dikkat et, aman bebeğe şöyle yapmasınlar. En son bunalıp bağırdım telefonda bana olumsuz cümle kurma!!! diye ve bana dedi ki amaaan sen de ne etkileniyorsun etkilenme?? Benim annem genel olarak her olayın ilk olumsuz ihtimallerini düşünür ve krize sokar insanı. Ama biraz da bilmek gerekiyor o an nasıl davranmamız gerektiğini. Ben gerekirse kavga eder uzaklaştırırım yanımdan mecbur susup uzaklaşana kadar ben daha beter huzursuz ederim ve bu sefer trip atar çocuk gibi ama en azından susmuş olur
Valla anne baba kardeş tamam ama hele de şu günlerde olumsuz etkileyecek kişileri susturmak bastırmak gerek bence bu saygısızlık değil. Herkes hayatında saygıyı hak ediyor eşit şekilde.
Mesela annem birkaç güne doğum için gelecek kalmaya ve şimdiden stres yaptım hastaneye giderken bile başımın etini yer diye. Aman şöyle ol aman böyle yapma, sürekli bir tembihleme modu ama olumsuzluklar üzerinden. Ben de karar verdim o bunları yapmadan gelir gelmez ben açık açık söyleyeceğim bak bana bu şekilde konuşma, tembih verme, sadece sessiz ve mutlu bir şekilde doğum sürecini geçirelim vs. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama olmazsa da doğum esnasında uzak durmasını isterim ya da bilmiyorum.
Söylemeye çalıştığım canım tepkisiz kalma bence. Tepki vermek, kendini ifade etmek en doğal hakkın. Hele de bu süreci hiç kimsenin baltalamasına izin verme. Hiç bişe yapamıyorsan uzaklaştır yanından.
Temizlik vs benim annem de aynı, bana dedi ki daha gelmeden, ee temizlik falan kim yapacak?bir de şey dedi, gece uyuyakalabilirim bebeğe uyanamazsam nolacak? Dicektim ki canım zahmet etme istersen sana videodan da gösterebiliriz bebeği son aradığımda da gelip burda 15 günden fazla kalırsa bitkilerinin kuruyacağından, evinin bakımsız kalacağından bahsediyordu ben artık çok sallamıyorum canım dediğim gibi uzak dur, başka şey düşün, beklentiye girme.
Ghhhhhjjjj oğluşun cumartesi doğası varmış babası omu hissetmiş bacım ya şeyyapma boğa burcu enişte beye
Verdiği doğru kararlardan ve rahatlığından belli değil miVizeci06 kız senin kocan da mı boğa burcu benimki de boğa hahahahaha
Çok geçmiş olsun canım inşallah hafif atlatır bir iki ay önce ablamın 5 yaşındaki oğlunda sadece ateş oldu ama 10 aylık bebeğine bulaştı ağzı yara oldu vücudu kızardı ateşlendi huzursuzdu baya birde ablam hastanede kaldı ameliyat oldu gözünde retina yırtılması olmuştu aynı an a denk geldi bebek emmek istiyor annesi yok birde mama falan da vermemişti ablam hiç ek gıda da çocuk ama ağzı yara yemiyor çok kötüydü çok ağladım bende o zaman 3-4güne geçti ama ilacı yok öyle bildiğim sadece şunu söylim bebekler daha zor atlatıyor kesinlikle uzak tutman lazımKızlar güne hiç güzel başlamadım kızım 2 yaşında dün gece ateşi vardı sabah kalktık ki el ayak ağız hastalığı olmuş hemen sağlık ocağına gittim umarım hemen iyileşir cumartesi de doğum of kendimi çok kötü hissediyorum
Başına gelen var mı ne yaptınız kızlar
Zaten kayınvalidemin genç yaşta rahmi alınmışVallahi duygularımı anlatmışsın. O an insana bir dirayet geliyor. Bebeğin için iyileşmek zorundasın kafasına girince de zaten herşey daha çekilir oluyor.
Bence altın değerinde ki öneriyi vermişsin. Yatmamak lazım. İlk kalkış zor olabilir ama gözünüz korkmasın. Hiçbiri onun kadar zor olmayacak. Ve gittikçe kolaylaşacak.
Hdjsjsks hayat görüşüm işte bu. Herkese ederi kadar değer vermek. Bazı büyükler gençken tahtını yapıyor bazı da böyle mahvediyor. Her türlü bakılacaklar anne baba sonuçta sokağa atılmaz ama bir el bebek gül bebek bakılmak var birde işte annem babam napayım modunda bakılmak var. Allahım el bebek gül bebek bakılmayı nasip etsin. Unutuyorlar bunu.
Bebeğim gözünü korkutmayayım ama inan olsun duaya çıkacaktım iyiki dilimi tutmuşum da gelmişler diyebakılırda yapılırda tekken o anlamda söylemiyorum ama konfor sağlıyor gerçekten ve bu sana alan açıyor. Birden o döngüye girince ay noluyor diyebilirsin. Bence lohusa sendromları öyle oluyor işte yalnız kaldığını hissedersen vuruyor o kafa. Xaten bir araştırma yapılmış postpartuma giren kadınlar ile girmeyenleri araştırmışlar tek fark destekmiş özellikle de koca desteği.
Her şey çok güzel olacak Ecoş önemli olan huzurlu hissetmeniz. Benim tecrübemde birileriyle olmak iyi geldi ama sende gelmeyebilir o zamanda ona göre çözüm bulursunuz. Hiiiç takılmayın ama şimdiden. Ben bunları düşünüp hep boşuna canımı sıkmışım.
Canım çok ama çok geçmiş olsun. El ayak hastalığı bulaşıcı bir hastalık. Kayınvalidene bırakman en doğrusu. Görüntülü hergün saatlerce konuşursun. Ararsın. Bebeği ve kendini koruman lazım ama çok zor tahmin edebiliyorum. Kayınvalideni de uyar ama basılsa bulazmaz demesin oda biraz korusun kendisini. Olacağı varmış kuzum üzülme allahım tez zamanda şifa versin.
Allahım şifa versin canım. Ben iyileştireceğini düşünüyorum. Günde min 3 kere yap onu. 1-2 günde etkisini gösteriyor. Ama dinlenmende lazım onu atlama.
Canım ultrasonlar o kadar hassas değil. Takılma almıştır ama az almıştır belki gelişiminde bir sorun olsa doktorun elbet söylerdi. Normal sınırlarda ki demek ki birşey dememiş. Ama içim rahatlat diyorsan git. Ben olsam giderdim muhtemelen. Sebepsiz gidince doktorum kızıyordu bahanelerle oğluşu görmeye gidiyordum
Şunu kayınvalide yapsa ezer geçeriz ama insanın kendi annesi yapınca ben birşey diyemiyorum. Şaşırmaktan başka birşey gelmiyor elimden. Annen milletle iteşeceğine kızımı nasıl rahat ettiririm diye düşünmeli aslında ama nerde? Tatile ve arada bebek sevmeye gelmiş canım senin annen. Gitmesi iyi olmuş. Bence tekrar gelmemeli. Süt hassas bir mevzu. Stresten uzak durmak lazım ama annenle bu pek mümkün görünmüyor. Kayınvaliden nasıl?
Hdjdjs yapsın o zaman bitane daha lohusalığı dibine kadar yaşasın bu kadar meraklısıysa
Allahım yarabbim ya ne değişik insanlar var.
Cidden bırak hasetlensin. Huy bu çıkmazzzzzz. Sen bebeği düşün. Bişe derse aynen de geç. Çok sıkarsa biraz sert çıkış ama çok da takmayacaksın mecbur. Dediğim gibi bizi sevmediklerinden vs değil huy bu.Yok canım tek mesele olumsuzluk temizlik felan olsa, bana karşı olsa sıkıntı değil. Ama annemin derdi kayınvalidemle. İnsanlar ne yapsa yaranamadılar. Sürekli şöyleler böyleler vs söyleniyor. Ama kendisi onların yaptığını bile yapmaz. Doğuma onlar gelecek diye hazımsızlanıyor. Rahatsız edici yani. Dün açık açık benim başka torunlarımda var zaten bu onların olsun diyo. Bende annesi var babası var çocuğun kimsenin olmasına gerek yok dedim. Kayınvalidemlerin ilk torunu açıkçası biraz düşkünler. Annemde arkada kalıyor diye hazımsızlanıyor. Beni sevmez onları sever felan diyor. Ama bi icraatı da yok. Çocuğa bi zıbın almadı dahaben de çocuk bu kimden ilgi görürse onu sever dedim
Hayırlısı olsun canım benim ALLAH analı babali büyümeyi nasip etsinSezeryan çok keşke hepimiz normal dogursak ama bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor
Ayakları onlar ben üç gündür filan rahatım yani değişir kanala inince rahatlandığı söyleniyor ama ben bazen yine rahatsız oluyorumAranızda bebeği kaburgasına batan var mı? Varsa ne kadar sürüyor bu doğana kadar mı
Ben zaten ablama ve kayimvalideme daha çok güveniyorum. Annem çok dağınık bir ona bir bana yetişemez. O ablaminkilerle ilgilensin yeter diye dusundumCanım seni anlıyorum benim annem de doğumdan konuşurken sürekli olumsuz gidebilecek şeylerden bahsediyor, yok şuna dikkat et yok buna dikkat et, aman bebeğe şöyle yapmasınlar. En son bunalıp bağırdım telefonda bana olumsuz cümle kurma!!! diye ve bana dedi ki amaaan sen de ne etkileniyorsun etkilenme?? Benim annem genel olarak her olayın ilk olumsuz ihtimallerini düşünür ve krize sokar insanı. Ama biraz da bilmek gerekiyor o an nasıl davranmamız gerektiğini. Ben gerekirse kavga eder uzaklaştırırım yanımdan mecbur susup uzaklaşana kadar ben daha beter huzursuz ederim ve bu sefer trip atar çocuk gibi ama en azından susmuş olur
Valla anne baba kardeş tamam ama hele de şu günlerde olumsuz etkileyecek kişileri susturmak bastırmak gerek bence bu saygısızlık değil. Herkes hayatında saygıyı hak ediyor eşit şekilde.
Mesela annem birkaç güne doğum için gelecek kalmaya ve şimdiden stres yaptım hastaneye giderken bile başımın etini yer diye. Aman şöyle ol aman böyle yapma, sürekli bir tembihleme modu ama olumsuzluklar üzerinden. Ben de karar verdim o bunları yapmadan gelir gelmez ben açık açık söyleyeceğim bak bana bu şekilde konuşma, tembih verme, sadece sessiz ve mutlu bir şekilde doğum sürecini geçirelim vs. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama olmazsa da doğum esnasında uzak durmasını isterim ya da bilmiyorum.
Söylemeye çalıştığım canım tepkisiz kalma bence. Tepki vermek, kendini ifade etmek en doğal hakkın. Hele de bu süreci hiç kimsenin baltalamasına izin verme. Hiç bişe yapamıyorsan uzaklaştır yanından.
Temizlik vs benim annem de aynı, bana dedi ki daha gelmeden, ee temizlik falan kim yapacak?bir de şey dedi, gece uyuyakalabilirim bebeğe uyanamazsam nolacak? Dicektim ki canım zahmet etme istersen sana videodan da gösterebiliriz bebeği son aradığımda da gelip burda 15 günden fazla kalırsa bitkilerinin kuruyacağından, evinin bakımsız kalacağından bahsediyordu ben artık çok sallamıyorum canım dediğim gibi uzak dur, başka şey düşün, beklentiye girme.
Ben doğrulup otururken ya da yataktan kalkarken falan hep batıyor.Aranızda bebeği kaburgasına batan var mı? Varsa ne kadar sürüyor bu doğana kadar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?